BREXIT POSTAO REALNOST: Konzervativci Borisa Johnsona uvjerljivo pobijedili, tvrde upravo objavljene izlazne ankete

Boris Johnson pobjedio

Odmah po zatvaranju biračkih mjesta u Velikoj Britaniji, objavljeni su prvi rezultati izlaznih anketa koja govore o uvjerljivoj pobijedi Borisa Johnsona. Na drugom mjestu su Laburisti Jeremyja Corbyna. Konzervativci Borisa Johnsona su osvojili 50 mjesta više nego na prošlim izborima. Ako se rezultati izlaznih anketa potvrde, Europska unija će zasigurno gledati u leđa Velikoj Britaniji. Raznorazne ankete su iznova pogriješile i više im se ne može vjerovati jer su predviđale puno manje osvojenih mjesta.

Prema izlaznim anketama, Boris Johnson ima oko 45 mjesta više nego mu je potrebno za većinu. Definitivne rezultate ćemo dobiti sutra uvečer.

Konzervativci nisu krili radost zbog tih procjena. Stranka Borisa Johnsona odmah je objavila vizualni prikaz ovog povijesnog rezultata na svom Twitter računu.

Prema anketi, Laburisti bi dobili 191 mjesto, SNP (škotski nacionalisti) su osvojili 55 mjesta, a anti-Brexit stranka  Liberali-Demokrati samo 13 mjesta.

Lider Konzervativne stranke je napisao na društvenoj mreži: “Hvala svima u našoj velikoj zemlji koji su glasali, koji su se dobrovoljno prijavili i kandidirali. Živimo u najvećoj demokraciji na svijetu.”

Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
4 godine prije

Dokaz kako je mainstream novinarstvo postalo zlo kojem doslovno ne treba ništa vjerovati…

Oni pričaju Britanci grčevito traže povratak u EU , kad ono ops…

Slijede nažalost veseli dani za Irsku koja je najviše očekivala drugačiji ishod. Ovo je znak kako EU ako se drastično ne promijeni je totalno na izdisaju.

Mucke
4 godine prije

Danas je praznik za mene,otvorio sam pivu i cips.Liberali 13 a zeleni 1 mjesto,tocno onoliko koliko bi i trebali imati.Nadam se pozitivnom utjecaju i na nase izbore za 10 dana.

Red Dog
4 godine prije

Neeee…
A pocela je postati tradicija da dolaze englezi da traze odgodu.
O cemu cemo praviti memes sada?
A bilo je turistickog potencijala. Da se dolazi i gleda ceremonija trazenja odgode :/

Zvrk
4 godine prije

Opet mi se čini da će biti brojnih manipulacija i odugovlačenja oko Brexita.

Janoš
4 godine prije

UK konačno izlazi. Znači da raspad EU može započeti i konkretnijim potezima od viđenih do sada. London će ponovo ojačati kao financijsko središte.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Laburisti se crvene.
Liberali požutili.
I Zeleni su pozelenili…..
Od muke……..
P.S.
Tata, koje su boje šljive?
Plave.
A zašto je ova crvena?
Zato što je zelena.

Mucke
4 godine prije

Ako ovi rezultati budu potvrdjeni sluzbenim rezultatima sutra,Corbijn ce biti smijenjen brze negoli ce izaci konacni sluzbeni rezultati.Tragicno za njega ce biti da ce ga smijeniti oni koji su ga natjerali da promijeni svoj stav da rezultate referenduma treba postovati na stav da treba svim postenim i nepostenim sredstvima opstruirati referendum.
Bit ce to zasluzeno,kao sto je i zasluzeno svodjenje liberala i Grete na marginu.

Ante
4 godine prije

Britanci ne žele biti dio Europe to jest njihovi bogataši ne žele biti dio Europe. Žele samo imati Europske povlastice kao da su u Europi. Ti bogataši trebaju tog Johnson da ga krive za sve loše što će se dogoditi u Britaniji, isto kao što ameri trebaju svog Trumpa. Njih dvojca im služe kao vreća za udaranje to jest netko koga mogu blatiti da se narod ima sa čime zabavljati dok bogataši kuju svoje planove a da se ne moraju previše truditi da ih skrivaju kada donose nepovoljne zakone.

EU.exit realnost
4 godine prije

Prvo Brexit … onda Dexit, Frexit, Oexit, Itexit, Grexit, … KONAC!

Splitexpres
4 godine prije

Današnja EU je prošireno njemačko trziste!Ali projekt koji su slagali Ameri u drugim uvjetima,kako su se uvjeti promjenili normalno da se i savez mijenja?Što je jedan splitski mislilac rekao “Nemam ništa protiv kuhinje,ali nebih želio biti krumpir u njoj?”Naš problem je što smo Balkanskim ratovima(opet u američkoj režiji)postali krumpiri u američkoj kuhinji a to nije dobro,pogotovo što se glavnom kuharu otvaraju nove kuhinje pa postoji realna opasnost da krumpiri zagore?

RoPe
4 godine prije

Koji paradox. Nama su kocili ulazak, a sada mi predsjedamo kad oni izlaze. 💪

Laki Topalović
4 godine prije

Ajde fala klincu, više. nadam se da je taj 31. 01. konačni datum i da više nema kilavljenja

tuf
4 godine prije

Dvostruko zadovoljstvo. Kao Kinder Surprise. Em što se dokazalo da neki narodi ipak žele (i mogu) izaći iz EU. Još mi veće zadovoljstvo što će se Britanija, stoljetno carstvo koje je donosilo zlo mnogima, sada napokon raspasti. I više se neće oporaviti. Niti su vojna, niti industrijska sila, a financijska središta se nepovratno sele u Aziju.

Bosanac
4 godine prije

Ako Britanija stvarno izadje iz EU…onda ocekujte neki rat u bliskoj buducnosti i to da ce eu dobit po ushima

Ferdo
4 godine prije

Super
Sad samo treba Njemačka i Francuska da izađu iz Nata i da se EU čvršće povežu sa Rusijom pa ćete vidjeti gdje će biti Englezi i Ameri
Francuzi preuzimaju vojnu komponentu u EU a Njemci privredu i ne može im niko ništa

hogar strašni
4 godine prije

ljudi treba spremati vrijednosti u plemenite metale i obradive površine jer kad eu izdahne bit će hrpa papira za ložit peć

Mirko
4 godine prije

Ljevicari na aparatima 😀

don
4 godine prije

Danas treba otvoriti šampanjac svaki Indijac, Rus, balkanac, Afrikanac i sl / kotač pravde-karme se i dalje okreće; ko bi gori sad bi doli…
U uvjetima (za bilo koju državu to vredi) da imaš prosvjetljenu, socijalnu i pametnu političku vlast, kojoj je interes vlastiti narod, izlazak iz EU je blagoslov, jer možeš bolje sam, narod (većina) će biti na dobitku i ekonomski i ostalo. Ali ako to nemaš, takvu vlast (npr Norveška krajem 90tih), tada je “samo kurumpirani” ali ipak donekle profesionalni birokrat iz EU uprave, bolji od tvog niškoristi prodavača magle. Manje zlo.
Ako Uk to ima, opći interes za sve (moš misliti), na dobitku je, a ako ipak nema, dižem čašu za buduću pravdu. Ovo je scenarij da se Rusija i ostatak Azije uključi u igru (za 5god), a Anglosaksonci izoliraju. Maestralno odigrano., kao da je navođeno sve ovo bilo..

Emiliano Zapata
4 godine prije

Kladim se s kim god hoce da nece izaci iz EU, vec ce se jednog dana, ne nuzno za nasih zivota EU sjediniti s Ujedinjom Juznom i sjevernom amerikom te Azijsko, Africko ,Australskom unijom…Drugcije novi svijetski poredak nebi mogao vladati

istrazuj
4 godine prije

“…BREXIT POSTAO REALNOST…” Ovo mora da je sala novinara sa ovog portala??? NIKAD, a ni tada – anglocionisticka (Rotschildova satanisticka) bagra – NECE dozvoliti nikom da IZADJE iz tzv EU. Da UDJE to se moze i koriste se lazne budalastine za izgovre kad neka zemlja “udje” da da nije ni po cemu ispunila uslove. Da IZEDJE neka zemlja (narod) koji je vec totalno podjarmmljen (a pogotovo velicine i znacaja GB) – definitivno nema sanse. Samo tlapnja… Tlapnja ce trajati jos godinama, pa vjerovatno – ako ne bude kakvog veceg picvajza, te nestane i vise od EU – gledacemo jos ovakvih kretena poput B. Jonsona, sa kojekakvim teatralnim izjavama… Tzv “brexit” ce poloako (ali sigurno!) mijenjati svoj izvorni izgled, kao sto se to vec i sad oikusava naturiti… SVE dok “brexit” ne nestane – ili bude pod totalnom kontrolom Rotschildove bagre u nekoj drugoj formi (posto je glupava/zaglupljena rulja u medjuvremenu… Čitaj više »

Stock
4 godine prije

Po meni, postoje dvije moguce varijante.
1) Englezi se zaje#$@li i napravili glupost koja ce ih kostati
2) Englezi nesto namirisali (ako vec nisu sami skuhali) i bjeze iz EU jer ce naje$@ti ako ostanu u istoj koja, u tom slucaju, srlja u rat. Ne bi bilo prvi put, zar ne?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.