Britanija će rasporediti vojsku na granicu s Bjelorusijom

Britanija
33 komentara

Poljska je objavila da je postigla dogovor s Ujedinjenim Kraljevstvom, pozivajući britanske vojnike da pomognu u izgradnji utvrđenog graničnog zida duž istočne granice s Bjelorusijom, budući da eskalira sukob oko ilegalne migracije.

U petak je poljski ministar obrane Mariusz Błaszczak izdao priopćenje u kojem potvrđuje da će dvije zemlje članice NATO-a surađivati u nastojanju da spriječe prelazak migranata.

“Izviđanje je počelo prije podrške britanskih inženjerijskih postrojbi”, napisao je na Twitteru. “Naši vojnici će surađivati u jačanju ograde na poljsko-bjeloruskoj granici.”

Vijest dolazi dok napetosti rastu na zajedničkoj granici, a Poljska je posljednjih dana poslala tisuće graničara, policajaca i vojnika kako bi vratili gomile potencijalnih tražitelja azila, uglavnom s Bliskog istoka. Vlasti su upotrijebile suzavac i upotrijebile štitove od nereda kako bi ih spriječile da prijeđu crtu razgraničenja.

Samo nekoliko sati ranije Rusija je potvrdila da je poslala kontingent padobranaca u Bjelorusiju, bacivši ih zrakom u zemlju u sklopu ratnih igara u blizini grada Grodna, blizu granice s Poljskom. Moskva je u četvrtak potvrdila da je poslala nuklearne nadzvučne bombardere u bjeloruski zračni prostor u sklopu misije obuke dugog dometa.

EU je optužila Bjelorusiju da je pokrenula letove iz problematičnih zemalja poput Iraka, Sirije i Irana, ohrabrujući migrante da pokušaju novim putem u Zapadnu Europu. Kad uđu u zemlju, tvrdi Bruxelles, oni se prevoze do granice i spriječeni su u povratku. EU sada navodno razmatra paket sankcija kao odgovor.

Minsk poriče da je porast pokušaja prijelaza dio “hibridnog rata” osmišljenog da izvrši pritisak na blok zbog sankcija, inzistirajući umjesto toga da je to rezultat intervencije Zapada na Bliskom istoku. Prema riječima čelnika veterana zemlje Aleksandra Lukašenka, vlasti jednostavno više nisu spremne spriječiti migrante da uđu u Poljsku. Pretpostavlja se da je nekoliko ljudi umrlo dok su spavali u hladnim uvjetima, u nadi da će stići u EU.

Poljska
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Satanisticka agenda tzv “geopolitike” – ide dalje.
Treba jos dosta “gjimske” krvi da se prolije na oltar – stanista kamatara oko Rotschilda i bande, koji su inace Gazde svih tzv “drzava”…

nepoželjni
2 godine prije

Ma da ! …pa normalno je da se logori ograđuju! (a što, slovenija nije logor?…ili mađarska, pa oni su prije par godina sebe ogradili a nedavno sam negdje pročitao da i dalje ograđuju…
Ali ovo približavanje poljske englezima mi liči više na zametak koalicije protiv EU nego neki strah od “najezde” migranata, ili “dišpet” Bjelorusiji… (mogli su uzeti nekoga iz EU, ali nisu).
…a što, NATOvci odustaše od osvajanja Bjelorusije i Rusije… kako će pješadija prijeći na istok ako se ograđuju ? 😉

gigi pinna
2 godine prije

Nije valjda da se misli kako će Njemačka odustati od NS2, nakon uloženih pustih milijardi eura?
Poljaci dižu zid prema Bjelorusiji, a mutavi Talijani i Grci samo pune sovje otoke ovim jazavcima. Oružjem odbiti te soroševske brodove.

sebastian
2 godine prije

Molim?!Jesam li to dobro pročitao.Britanci priskaču Poljacima u pomoć.Ha-ha-ha.Pa Rusi će umišljenim Britišima skupa s pogubljenim Poljacima dobrano naprašiti tur samo ako do nečega dođe.Mislim da je to ipak samo taktičko zaplašivanje ne znam koga i čega s vodenim pištoljem dok s druge strane stoji armada s ubojitim i stvarnim streljivom za koje neka mole Boga da ga ne upotrijebe.

Гавран
2 godine prije

Dobra analiza stanja u svetu koja nema mnogo sličnosti sa zapadnim analizama.
U okviru toga se nalazi i Britanska moć.
ttps://www.srbijadanas.net/intervju-branimir-nestorovic-sat-otkucava-desice-se-nevidjene-promene-u-celom-svetu-video/

Yui
2 godine prije

Anglosaksi zelu unisiti istovremeno i kinu i i Rusiju i usput ce.

Ljudov
2 godine prije

Zašto Britanci ne rasporede vojsku duž obale na La Mansh kanalu već dozvoljavaju da nekoliko stotina migranata dnevno ulazi u UK.
Ali politika je kurva a političari su kurve

nekoime
2 godine prije

Britanci imaju bogato iskustvo s Hadrijanovim zidom, koji ih je odvajao od civilizacije.

Meštar
2 godine prije

Jadni naši Poljaci. Jasno je da su i od Rusa i od Njemaca doživili svašta, ali trebali bi vodit mudriju politiku. Morali bi bit s Rusima u dobre. Ako je istina da zovi Engleze i da će in ovi poslat vojsku to je žalosno. Pa ali se ne sjećaju ww2 , bili su zgaženi.Englezi su poznati dobrovoljni davaoci tuđe krvi. Imaju Poljaci jaku vojsku, ali slabo je to prema Rusima,trpat će im migrante i što god. Neka uđu u konstruktivne pregovore i oni i baltičke države i neka žive u miru.

BanOvan
2 godine prije

Crveni mundiri opet jašu?
Brko će da zatraži pomoć Komandant Marka, Blafa i Žalosne Sove i gamad rastjerati … ili će biti dovoljan samo Flok.

Jery
2 godine prije

Pa što hoče ta đubrad! Nema više imperije! Izašli su iz EU a i dalje bi srali o tome kako da EU funkcionira. Mrš u Ameriku pederi procjepljeni!

Jery
2 godine prije

Nadam se iz dna srca da ce Putin konacno zatvoriti ventile. A jebena fašitička vlast u Poljskoj konacno popusiti k…. svom P… iz Rima!

Dajana
2 godine prije

Briti su poslali 15 vojnih inzinjera da im pomognu oko gradjena ograde,zida.

Max
2 godine prije

Ah jake snage 10 ljudi.

Jerkk
2 godine prije

Cim se cionisticka Engleska mijesa ,tu se zakuhava rat. I Francuska. Tako su kuhali u BIH.

Perun
2 godine prije

Usporedite sadasnju Poljsku i Aljasku i dobicete neke od odgovora na pitanja iz texta …1824. Rusija je potpisala sporazum sa vladama Sjedinjenih Država i Engleske ali Rusija nikada nije dobila novac za Aljasku to puno govori o USA i Engleskoj . Granice ruskih posjeda u Sjevernoj Americi određene su na državnom nivou…Ali Aleksandar II je 18./30. Marta 1867. godine Aljasku i Aleutska ostrva prodao Sjedinjenim Državama.30. marta 1867. godine u Washingtonu je potpisan sporazum prema kojem je Rusija prodala Aljasku za 7.200.000 dolara u zlatu(po stopi iz 2009. – približno 108 miliona dolara u zlatu). Sjedinjene Države povukle su se: čitavo poluostrvo Aljaska (duž meridijana 141 ° zapadno od Greenwicha), obalni pojas širok 10 kilometara južno od Aljaske duž zapadne obale Britanske Kolumbije; Aleksandrovski arhipelag; Aleutska ostrva sa ostrvom Attu; ostrva Blizhnie, Krysi, Lisyi, Andreyanovskie, Shumagina, Trinity, Umnak, Unimak, Kodiak, Chirikova, Afognak i druga manja ostrva; ostrva u Beringovom moru:… Čitaj više »

Perun
2 godine prije

Britancima treba dati po picki …..dok ne dobiju nece odustati …smrt imperiji …i neprijateljima socijalizma ….

Žena
2 godine prije

7 zala , 7 pečata , 7 truba..: ratovi , migranti , požari , zemljotresi , uragani ,, pandemije…što još nedostaje

Ante
2 godine prije

Pa naravno,naime poznato je da Britanija granici sa Bjelorusijom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI