Celebrity-aktivisti – Bono, George Clooney i mnogi drugi u službi CIA-e

U2 - veza s CIA
45 komentara

Volite li i vi irski rock bend U2? Iskreno, kao tinejdžeri, mnogi od nas “malo starijih” su jedva čekali da se u nas ’80-ih objave njihovi albumi, a pjesmu “Sunday Bloody Sunday”  smatrali “revolucionarnom himnom irskih republikanaca koji se bore za oslobođenje od britanske krune”.

Danas, nakon 30 godina, saznajemo da je Paul David Hewson, poznatiji kao Bono, ikona benda U2, da vodi njegovu nevladinu organizaciju “One” uzeo jednu od glavnih američkih obavještajaca, gospođu Gayle Smith, višu direktoricu Vijeća za nacionalnu sigurnost i posebnu savjetnicu bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame. Ovo znači da će CIA određivati što će činiti, posebice kada stigne u Afriku.

Gospođa Smith, također poznata kao “diskretna savjetnica Obame”, sramotno se hvalila s više od 30 godina prijateljstva na pogrebu Melesa Zenawija, danas “najomraženije osobe” u Etiopiji. Sada je već voditeljica USAID-a, na Kubi poznatog pod imenom “USCIA”. Smith nije gubila vrijeme da se pridruži ovoj “humanitarnoj” američkoj vladinoj agenciji. Čim je napustila koledž, bila je godinama “novinarka”, a poznato je da su “svećenici” i “novinari” dvije glavne profesije koje CIA dodjeljuje svojim ljudima u rogu Afrike.

Nakon godina u kojima joj su joj “novinarske” izmišljotine bile omiljeni način života, postala je miljenica Madeline Albright i 1994. godine preuzima USAID, samo tri godine nakon “glamurozne novinarske karijere”.

Razmislite o toj “nagrađivanoj novinarki” koja svakodnevno provjerava oko 10 000 zaposlenika i milijarde dolara u samo tri godine? Zaista – USAID ili USCIA?

Bono Vox, koji je nedavno bio prisiljen ispričati se, nakon jedan aktivist njegove nevladine organizacije “One” u Južnoj Africi optužen za seksualno zlostavljanje, osigurava da one koji rade iz dobrih namjera dobro kompenzira, barem na vrhu, gdje je gospođa Smith raspolaže s gotovo 500 000 dolara godišnje.

Govoreći o etici, Bono se pojavljuje u skandalu s “Dokumentima iz Paname”, iako im je glavna svrha bila diskreditirati američke suparnike. Valjda su tražili onih 400, ili 40 milijardi dolara, koliko već, ruskog predsjednika Vladimira Putina, da bi na kraju našli jedva dvije milijarde ruskog oligarha Jurija Kovalčuka, čiji bi račun bio i deblji da je Jeljcin uspio poživjeti barem još koju godinu. No, kako je Kovalčuk prijatelj Putina, logično je da su to novci čelnika Kremlja, a ne ruskog oligarha.

No, držimo se činjenica. Dakle, prema tim dokumentima Bono, osim što mrzi siromaštvo, mrzi i poreze. A tko ih ne mrzi?

Očito je da nevladine organizacije koje se bore na pravoj strani na masne plaće i druge prednosti troše oko 50% ili možda nešto više od ukupnih troškova.
Gayle Smith je povezala CIA-u s impresivnim popisom nevladinih udruga i odgovorna je za osnivanje Centra za američki napredak (Center for American Progres), čiji je čelnik John Podesta vodio predizbornu kampanju Hillary Clinton 2016.

Tada je pokrenut i projekt Georgea Clooneya u Africi, kojeg je također pokrenula Smith, a koji se bori protiv ratova, zločina i kriminala na crnom kontinentu, ali udruga poznatog glumca ima hrabrosti uglavnom raskrinkati nešto sitnog kriminala u Africi, koji često datira godinama, ako ne i desetljećima u prošlosti. Ime Johna Prendergasta također glasno odzvanja među ovim dobrotvorima?

Gospođa Gayle Smith je dokazala svoju vrijednost od 1998. do 2000. kada je radila za mafiju Clinton kao čelnica za Afriku u Vijeću za nacionalnu sigurnost Tonya Lakea, Clintonovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, kada je kriminalna etiopska vlada Melesa Zenawija napala Eritreju.

To je bio zločin zbog kojeg se aktualni  premijer Etiopije ispričao susjedima, a posljedice agresije Melesa Zenawija su bile 150 000 mrtvih i 40% izbjeglica iz Eritreje.
Gayle Smith i Tony Lake su htjeli pokoriti novu nezavisnu Eritreju i pokušali su iskoristiti Etiopiju za svoje prljave poslove. Kad je rat krenuo po zlu, SAD su 2009. tražile da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda protiv gladne i raseljene Eritreje uvede sankcije. Kad se Gayle Smith vratila u Bijelu kuću kao desna ruka Baracka Obame, vidjela je da Susan Rice prijeteći i uvjeravajući ostale želi dobiti dovoljno glasova u Vijeću sigurnosti.

Povijest većine zločina u režiji Gayle Smith zakopana duboko u tajnim podrumima američke obavještajne zajednice, uz još nepoznate sabotaže i destabilizacije koje su u politički problematičnim mjestima na planeti počinili “humanitarci” američke vladine agencije USAID.

No, jedno je sigurno. Kada se slavni aktivisti poput Bona i Georgea Clooneya pojave u Trećem svijetu, oni koji bi navodno trebali imati koristi od njihove ljubavi bi trebali obratiti pažnju na poznate vukove prerušene u ovce.

AHTribune

FOTO – Gayle Smith, Brigitte Macron i Bono u Parizu

U2 - CIA
U2 – CIA
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
5 godine prije

Hobotnica je istegnula svoje pipke….

davor
5 godine prije

Clooney i Amal su veliki mecene White Helmetsa, te se Clooney najčešće spominje kao predsjednički kandidat Demokratske stranke na sljedećim predsjedničkim izborima.

Domoljub
5 godine prije

Svim Hrvatskim braniteljima i građanima, sretan Dan domovinske zahvalnosti.

Riddick
5 godine prije

To nije ništa novo , poznate ličnosti u službi države toga ima i kod nas , svako može da nabroji u svojoj zemlji poznate ličnosti glumce , muzičare ,sportiste , osobe iz javnog života koje direktno ili indirektno podržavaju vlast, bitno je nikada ne podpadati pod uticaj njihovog političkog aktivizma i povući jasnu imaginarnu liniju izmedju njihovog političkog aktivizma i njihovih umetničkih kvaliteta.

tuf
5 godine prije

Jedva ste dotaknuli površinu, Bono ima daleko više putra na glavi.

bbbb
5 godine prije

Svi oni koji kaoliti genereriraju tu nekulturu koju tama zove kulturom (pisci, novinari, glumci, glazbenici itd) rade za stvora.

Euro
5 godine prije

U2 vec 20g nisu više ono sto su nekad bili.

Neko ime
5 godine prije

Zar U2, Bono, sine?!

Valter
5 godine prije

>>Danas, nakon 30 godina, saznajemo da je Paul David Hewson, poznatiji kao Bono, ikona benda U2, da vodi njegovu nevladinu organizaciju “One” uzeo jednu od glavnih američkih obavještajaca, gospođu Gayle Smith, višu direktoricu Vijeća za nacionalnu sigurnost i posebnu savjetnicu bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame. Ovo znači da će CIA određivati što će činiti, posebice kada stigne u Afriku.<< …. moram priznati da sam imao dosta problema u iscitavanju i razumjevanju uvodnih recenica, pa i ostatka teksta. Sta bi Nermine zlato ? Vrucina ?

Klump
5 godine prije

Oprosti mi pape Bridžite mora bit vrlo bolestna ,da se ovako kaže.

marshal
5 godine prije

Normalno da su u sluzbi CIA-e, da nisu zavrsili bi kao John Lenon, JFK i slicni…
A CIA je sluzbi vladara novca, npr. Rotschilda onda se postavlja logicno pitanje u cijoj su sluzbi Rotschildi i ostali vladari kapitala, jednostavno svi su oni dio paucine, paucine koja je pokrila cijelu planetu i sve ljude u njoj… danas se manje vise zna ko cini paucinu, nazovimo to tako, al nikako da se skonta ko je onda pauk u ovom svemu? Mogu bit reptilijanci, moze bit Sotona, Sejtan, mogu bit svemirci… ugl nemoguce da je “pauk” ljudsko bice koje ima empatiju, to mora bit hladnokrvna neljudska spodoba, mene nista ne moze iznenadit, ovaj Svijet je pun lazi i bogzna sta se sve desava samo oko nas.

alan ford
5 godine prije

pa naravno da su Bono i ostala ekipa glazbenih i filmkih zvijezda u službi elite. Oduvijek su to bili. Bono , samozvani mesija, mi je oduvijek išao na živce, i svi slični, koji se bore za “bolji svijet”, kao Bob Geldof i ostala govna. U2 nikad nisam volio, njihovo kvazi političko prenemaganje… oduvijek su mi bili draži obični nepolitični rokeri kao Status Quo. Bono je prijatelj sa kriminalnim zločlincima i mafijašima; Billom Gatesom , Warrenom Buffetim i ostalim krvopijama, sa kojima se često sastajao A George Clooney, je Rockefellerov čovjek, član je odbora “Vijeća za vanjske odnose”- Council on Foreign Relations-CFR, koji je glavno predstavništvo tzv,. “duboke države” i stvarna vlada SAD-a u sjeni. CFR ima 5000 članova sama elita; bankari, tajkuni, političari, urednici glavni medija…. članovi su između ostalih, Soros, Kissinger, Madelaine Albright, John Kerry, Lloyd Blankfein (šef Goldman Saksa), Clinton, Bush, Mitt Romney, Paul Ryan, Rupert Murdoch, Warren… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

cijela angloskaonska filmska i muzička scena je u službi elite i NWO, takozvani “soft power”, za pranje mozga i debillizaciju u cijelom svijetu, Baš zato što anglosaksonske zvijezde pjevuše pjesmice o miru, i što cionistički Hollywod nas stalno bomardira sa filmovima u kojima su SAD, Britanija, CIA, MI6 dobri i pošteni spasitelji svijeta, baš to zaglupljuje i zamagljuje mnoge ljude, pa zato mnogi nekritički prihavtaju sve gadosti i zločine SAD-a u zadnjih 50-60 godina. Sve je to laž, pa čak i oni kofol kritički redatelji i filmovim kao Scorcesse, Coppola, De Palma, Oliver Stone, koji su pravili kritične filmove o vijetnamskom ratu itd.. To također zatupljiuje ljude i zamagljiva sve, jer onda ljudi midsle, gle kako su Amerikanci kritični prema sebi, priznaju svoje grijehe, agresije u Vijetnamu, Koreji, Afganistanu, itd… dok na driguoj strani namrgođeni Rusi navodno zabranjuju svaku kritiku na račun svoje prošlosti. Samo što se ti glupi ljudi… Čitaj više »

Ivo Lola
5 godine prije

Prije 10, 15 godina gledao sam dokumentarni film u kojem je jedan nezavisni novinar razotkrivao hobotnicu poreskih rajeva i osobe iz svijeta showbiza i politike koje na taj način izbjegavaju plaćanje poreza u svojim državama. Bono Vox je bio jedan od aktera tog dokumentarca. Novinar ga je pratio u stopu gdje god se pojavi, a ovo se dogodilo u Parizu, i javno bi ga i glasno da svi prisutni mogu čuti pitao samo jedno pitanje: “Zašto ste prebacili 256 miliona dolara na Britanske Djevičanske Otoke?”. Pa dalje… Malo tko zna da je otac Georga Cloonija bio senator, a gotovo nitko na planeti zemlji ne zna da je Cloonijev tata i većinski vlasnik dionica poduzeća koja su dobila koncesiju na crpljenje nafte i plina iz Južnog Sudana. Vi koji pomnije pratite geopolitiku i prateće vijesti, možda će te se sjetiti mladog Georga na usponu glumačke karijere kako sa brojnom televizijskom ekipom… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.