Članica NATO-a izrazila mišljenje suprotno ukrajinskom u vezi bespilotnih letjelica

Ruski dron Okhotnik
4 komentara

Rumunjsko Ministarstvo obrane tvrdi da se nijedna ruska bespilotna letjelica nije srušila na njezin teritorij, suprotno službenim izjavama Kijeva

Ruske bespilotne letjelice koje su tijekom vikenda korištene za napade na ciljeve u Ukrajini nisu predstavljale nikakvu vojnu prijetnju teritoriju Rumunjske, objavilo je Ministarstvo obrane te zemlje u ponedjeljak.

Izjava dolazi nakon što je Oleg Nikolenko, predstavnik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova, na Facebooku ustvrdio da je nekoliko ruskih bespilotnih letjelica palo i eksplodiralo na teritoriju Rumunjske.

“Tijekom velikog napada Rusije u području luke Izmail, ruske bespilotne letjelice večeras su ale i eksplodirale na teritoriju Rumunjske”, napisao je Nikolenko pozivajući se na izvore unutar ukrajinske granične straže. Nikolenko je kao dokaz predao neprovjerenu fotografiju koja navodno prikazuje događaj i rekao da navodni incident dokazuje da ”ruski teror” ne prijeti ne samo Ukrajini, već i susjednim državama članicama NATO-a. Kako bi se tome suprotstavio, inzistirao je na tome da zapadni podupiratelji Kijeva trebaju Ukrajini osigurati dodatne moderne proturaketne i protuzračne obrambene sustave, kao i zrakoplovstvo.

Rumunjsko Ministarstvo obrane, međutim, priopćilo je kako ”odlučno opovrgava informacije koje kruže u javnom prostoru u vezi s takozvanom situacijom koja se dogodila tijekom noći s 03. na 04. rujna, koji se odnose na glasine oko toga da su ruske bespilotne letjelice na rumunjski državni teritorij”. Iako je Ministarstvo priopćilo da osuđuje napade na Ukrajinu, naglasilo je da “sredstva napada koje je koristila Ruska Federacija ni u jednom trenutku nisu predstavljala izravnu vojnu prijetnju našem nacionalnom teritoriju ili rumunjskim teritorijalnim vodama”.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je u nedjelju da su njegove snage uspješno izvele napad bespilotnim letjelicama na skladište nafte i objekte, koji se koriste za punjenje ukrajinskih vojnih vozila u luci Reni, na lijevoj obali rijeke Dunav.

“Cilj napada je postignut. Pogođene su sve označene mete”, navodi se u priopćenju Ministarstva, ističući da je ruska vojska također uništila dva ukrajinska skladišta streljiva i jedan zapovjedni centar bespilotnih letjelica u jugoistočnoj regiji Dnjepropetrovsk i dijelu regije Kherson koji je pod kontrolom Kijeva.

Dronovirumunjskarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
7 mjeseci prije

Ukri još uvijek nisu shvatili kako skupina lešinara zvana NATO skače samo na bitno slaboje zemlje. kao što su Libija ili Irak. Rusija i Kina znaju i mogu uzvratiti, pa se NATO drži podalje od njih.

tuf
7 mjeseci prije

Ako već nije prošlo s onim letalom poslanim ka studentskom centru u Hrvatsku, ako već nije prošlo sa S-300 poslanim na poljoprivredno zemljište u Poljsku – a onda valja probati false-flag u Rumunjskoj. Valjda smatraju da će se netko zalijepiti za eskalaciju.

Max
7 mjeseci prije

Rumunji,neće,rat.

RoPe
7 mjeseci prije

Koja od clanica NATO-a

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI