Članovi ANTIFE u Parizu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne

Spaljeni policijski automobil
13 komentara

Sud u Parizu je presudio. Članovi ANTIFE, koji su u svibnju 2016. zapalili policijski automobil, te izvršili agresiju na policajce, osuđeni su na kazne zatvore do 7 godina.

„Antifašista“ Antonin Bernanos, praunuk pisca Georges Bernanosa, osuđen je na 5 godina zatvora uključujući i dvije godine uvjetne kazne, za napad na policajca i razbijanje stakla na policijskom automobilu. Antonin Bernanos ima 22 godine i već 10 mjeseca zatvora na „brojčaniku“, te pripada mladoj pariškoj buržoaziji, ekstremno lijeve orijentacije.

Antonin Bernanos
Antonin Bernanos

Prijevod gornje slike: Poruka “Action Française” kojoj je pripadao pradjed Antonina Bernanosa: Sjeti se Antonin, tvoj pradjed je govorio: ‘Tko brani slobodu mišljenja samo za sebe, već je predodređen za izdaju’, Georges Bernanos.

Sudski proces „Procès du quai de Valmy“ (Radi se o adresi u Parizu 10) je finalna epizoda tragične priče koja počinje u svibnju 2016. godine. Grupa maskiranih manifestanata ANTIFE, koja je izašla na ulicu protestirati protiv novog Zakona o radu, zapalila je policijski automobil blizu Trga Republike.

Mislila sam da ću umrijeti“, izjavila je mlada policajka Allison B. koja se nalazila u automobilu s kolegom Kévinom Philippyom, kojeg možemo vidjeti kako se brani od udaraca člana ANTIFE.

Policajci smatraju da kazna nije zadovoljavajuća, jer neće odvratiti profesionalne razbijače s kojima će zasigurno biti još susreta.

Osim Antonina Bernanosa, kazne za ostale članove ANTIFE su očekivane:

  • 5 godina zatvora uključujući dvije i pol godine uvjetno za Nicolas Fensch (osoba koje je metalnom šipkom tukla policajca)
  • pet godina zatvora uključujući dvije i pol godine uvjetno za Ari Rustenholza,
  • 4 godine uključujući i dvije godine uvjetno za Kara Brault,
  • 2 godine zatvora uključujući jednu uvjetno za Thomasa Richauda
  • godinu uvjetno za Leandro Lopes.

Kazna od 7 godina zatvora izrečena je Joachimu Landwehru za paljenje policijskog automobila, a koji nije bio nazočan na suđenju. Sumnja se da je otišao u Švicarsku, čije je državljanin.

Kako vidimo, bježanje od pravosuđa nije „nacionalni sport“ samo Balkanaca, nego to čine i osobe iz puno razvijenijih, nama uzornih zemalja.

Antonin Bernanosquai de Valmy
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
otpisani
6 godine prije

Borba za vlastita uvjerenja je legitimna (prihvatljiva za pojedinca ili grupu istomišljenika)… izbjegavanje kazne je također legitimno (“bježanje od pravosuđa nije „nacionalni sport“ samo Balkanaca”)
Legitimna je bila i borba na rušenju Jugoslavije – dakako bila je nelegalna, jer ustav i zakoni nisu dozvoljavali takve aktivnosti njenih građana (zato je došlo do oružanog sukoba)…
Sve je relativno, ali onaj koji prigrabi vlast donosi i zakone za čije je kršenje propisana kazna pa, “tko voli nek izvoli”.

Zvrk
6 godine prije

plaćeni batinaši

Laki Topalović
6 godine prije

Ovisno s koje strane se gleda. No, općenito je ovo glupost i nasilje poradi nasilja ne rješava ništa, samo daje argumente Macronu. Zapravo je razlog pravedan, jer je ovo Zakon o radu koji će pokositi milijune Francuza.No, čak i ovi temeljni policajci, ne govorim o eskadronima smrti, to su uglavnom sirotinja, uvjetno rečeno, koja je uspjela dobiti državnu službu. Malo je maminih sinova tamo. Tako da su i oni u neku ruku radnici. Kako vidim, auto je baš tog odjela. prašinara.

Francuz
6 godine prije

Mamini sinovi su upravo ovi što su osuđeni. Oni radnika u životu nisu vidjeli. Roditelji su im profesori i visoki funkcioneri koji žive u najskupljim kvartovima Pariza. Djeca im pohađaju privatne škole ili državne u kvartovima gdje nema ni stranaca ni radnika.

Laki je u pravu. Ovi policajci zarađuju malo preko 1300 € mjesečno. Laki, eskadrona smrti u Francuskoj nema. Ima CRS (Compagnies républicaines de sécurité) koji broji sve ukupno 14.000 policajaca.

Da su se ovi mlatimudani našli isprad CRSa, tražili bi zube po trotoaru.

ANTIFA je produkt kvazi globalističke ljevice, koja ovakvim provokacijama izaziva kontra reakciju i jačanje Front National-a. Jačanje Front National-a gura glasače prema toj kvazi ljevici. Bez Front National-a nema ni kvazi ljevice.

Takve je situacija još od Mitterrand-a. On je tvorac ove ping-pong igre. Sve je organizirano u detalj.

Mate Jebach
6 godine prije

Poštovanje hrabrom mladiću koji se usudio pobuniti i krenuti u obračun protiv fašista koji su zavladali njegovom zemljom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.