Čuvari ravolucije: Ako Amerika pogriješi, uništit ćemo sve američke nosače zrakoplova

Iran se ne boji
76 komentara

Čuvari islamske revolucije upozorili su da će Iran uništiti američke nosače zrakoplova raketama ako pogriješe, izjavio je zapovjednik GRI-a Hossein Nejat, citirao je Tasnim News Agency.

Iran je zaprijetio da će uništiti američke nosače zrakoplova raketama ako pogriješe, javlja agencija Tasnim u utorak (9. srpnja) pozivajući se na zapovjednika Islamske revolucionarne garde (GRI), Hosseina Nejata.

“Vojne baze su na dohvat ruke naših raketa. Naše rakete će uništiti njihov nosač zrakoplova ako pogriješe. Ako se američka flota pojavi blizu nas, naše rakete mogu pogoditi američke brodove. Ako nam susjedne arapske zemlje pokušaju naškoditi, naši će projektili pogoditi njihove vojne baze “, rekao je Hossein Nejat.

I dodaju: “Amerikanci dobro znaju kakve će biti posljedice vojnog sukoba s Iranom”.

Ranije istog dana, izraelski premijer Benyamin Netanyahu, koji je otišao u bazu gdje se nalaze F-35, upozorio je Iran da se nalazi u dometu izraelskih napada, komentirajući iranske prijetnje da će uništiti Izrael. Prošlog tjedna, glasnogovornik iranskog odbora za nuklearnu tehnologiju, Mojtaba Zonnour kojeg citira kanal Al-Alam izjavio je kako će, ako Sjedinjene Države napadnu Iran, Izrael biti uništen za pola sata.

Napetosti između Washingtona i Teherana porasle su nakon što je 20. lipnja Iran uništio američki zrakoplov RQ-4A Global Hawk, za kojeg Teheran kaže da se nalazio u iranskom zračnom prostoru, a što Sjedinjene Države poriču. Prije toga, Washington je okrivio Iran za dva napada na naftne tankere u Omanskom zaljevu i u blizini Hormuškog tjesnaca.

Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kurjaca
4 godine prije

Kao 1 Iran previse prica to je znak njihove slabosti,pokusavaju rijecima opametit nasilnika a to nikad nije urodilo plodom
2 odkad su srusili onaj dron ameri su se usutili e sad je pitanje zasto.mozda su potcijenili iranske snage pa sad racunaju kako dalje iki spremaju neki opaki plan

Po meni Iran bi trebao prestat davat bilo kakve iizjave ovog tipa jer su svoje rekli rusenjem drona i cekat sa ce sotone poduzet.Ako ih ameri napadnu odgovorit kako misle da je najbolje i nadat se da su dovoljno jaki da izdrze.

Ps imam osjecaj da nece ameri odigrat potez nego englezi

Siniša
4 godine prije

Kalifornija se gadno trese, boje se i Jeloustona….nije nešto obećavajuće za budućnost.

burt
4 godine prije

to je stara taktika raznih iranskih vjersko-ekstremističkih organizacija Čuvari islamske revolucije, Basij, IRGC čiji službeni i poluslužbeni čelnici svjesno puštaju u javnost apokaliptičke i sumanute izjave a omiljena tema su im nepoznata oružja koja uništavaju nosače aviona, širenje rata na susjedne države i praktički prestanak postojanja Izraela, te izjave su upalile kod većine NATO država koje su povukle svoje efektive dalje od Irana, daleko od toga da situacija nije teška posebno za Izrael koji je okružen Hezbollahom, Hamasom i SAA i Saudijsku Arabiju koja je u poluokruženju IRGC-a sa istoka, iračkiih milicija sa sjevera i Houtija sa juga i psihološki podatak sa SAD nisu nikad vojno intervenirali protiv države koja ima 82 mil. stanovnika ali nikakve apokaliptičke izjave neće otjerati najveću svjetsku vojnu silu SAD i njihove saveznike Veliku Britaniju, Saudijsku Arabiju i Izrael, zato su i dovedeni flota sa tomahawcima i F18, F22, F35, F15, B52 da ako treba… Čitaj više »

Čudo jedno
4 godine prije

Razmišljanje na razini coca cole, i mcDonald’s -a

Bubakar Sanogo
4 godine prije

S cim bi tocno unistili nosace aviona ? Rijetko sto je tesko i komplicirano unistiti kao nosac aviona. Ameri su 60-ih testirali nuklearne bombe u blizini nosaca iz WW2 i eksplozija ga nije unistila. Kina i Rusija imaju rakete koje u teoriji to mogu učiniti ali nikad u praksi nisu a sumnjam da Iran ima nesto na toj razini.

4 godine prije

Iran je suverena zemlja i kao takva ima pravo braniti svoj teriotrij i svoj integritet. Unutar države se vlast može ponašati kako hoće, mogu kamenovati ljude (uglavnom žene), mogu imati čuvare revolucije i mogu razvijati svoju vojnu industriju kako žele.
U isto vrijeme, i druge su države suverene. Mogu odlučiti žele li surađivati s takvim Iranom.
Iran može skladištiti uran kako hoće i stvarati ga dovoljno za izradu nuklearne bombe. no, to ima svoju cijenu.
Eno ih u sankcijama. Jesu li sankcije pravedne ili ne – je drugo pitanje. Svatko promovira svoj interes.
Jučer su se Iranci prijetili Europi zbog ‘praznog’ sustava za poslovanje s Iranom pod američkim sankcijama, danas prijete SAD-u. NE čini se da je to pametno s njihove strane. Teokracija vs demokracija. Niti tamo Boga, niti ovamo vladavine naroda.

burt
4 godine prije

opet SAD pokušava okupiti NATO saveznike za vojnu pratnju tankerima kroz Perzijski zaljevi Hormuški tjesnac, vidit ćemo hoće li netko od NATO mekušaca pokazat muda, preuzeti rizik i stati brodovima na domet iranskih protubrodskih raketa i torpeda ili će nekad slavne mornarice Njemačke, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Italije uzmaknuti i prepustiti SAD-u i Velikoj Britaniji da umjesto njih obave cijeli posao ali realno je očekivati da nitko od ostalih NATO mekušaca neće ulaziti u pakao Perzijskog zaljeva

Il-2
4 godine prije

Iran sigurno ne posjeduje tehnologiju kojom bi mogao naškoditi borbenoj grupi nosača aviona koja bi se u slucaju napada na Iran nalazila barem 500km od obale. Ostale njihove prijetnje su više manje realne, ali ovo s nosačima aviona je čista glupost.

samo tako
4 godine prije

Prijetnje, prijetnje, prijetnje….
Od Sredozemlja do Afganistana, NATO snage u području, sve če biti uništeno, posebno Iran i Izrael.
Ravnoteža straha još čuva mir, bez obzira na burtove mokre snove o uništenju jednog igrača bez posljedica

Tuberajt
4 godine prije

Ovi americki navijaci trebaju pod hitno promjeniti terapiju

Max
4 godine prije

Oni su samo rekli ono što se većzna. ako njima prijete i oni će odgovoriti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.