Da li smo zaista toliko predvidljivi?

EU protiv Rusija - političari

Pišući tekst o Putinu shvatio sam bitnu razliku između njega i njegovih zapadnih kolega: neusiljen, prirodan nastup i kao što je neko izneo u komentaru „sve je mlađi“.

Zaista, kad pogledamo Putinove snimke iz doba prvog mandata i danas vidi se promena i u stanju duha. Sada je mnogo mirniji, opušteniji, čak prijatniji dok je u početku izgledao kao neko kome bi ste se sklonili sa puta bez mnogo razmišljanja. Isti je to čovek, nije se previše promenio ali je, bez obzira što pritisak danas nije manji, uspeo da posao bolje organizuje – da pritisak raspodeli i na druge.

A na Zapadu kao i kod nas vidimo drugačiju situaciju. Pogledajte Obamu sa početka prvog mandata i na kraju drugog. Nenormalno se promenio za tih osam godina. Tako nešto se događa samo pod ekstremnim stresom koji dovodi organizam u alarmantno stanje. Neću sada razmatrati biohemijske promene, više me interesuje razlog zbog koga se to događa.

Da još bolje preciziram pitanje. Često tvrdimo da političari ne rade u interesu svog stanovništva i političari su takvog osećaja svesni. On izaziva permanentan stres jer znaju da ne mogu baš sve da sakriju i znaju da ta prljavština može da dođe na naplatu (pogledajte Sarkozija). Da li političari idu tim putem samo da bi podmirili neutaživu žeđ za vlasti i novcem ili ima i nešto drugo?

Vidimo mi njihove velelepne vile, preskupe automobile, ogromne jahte… ali treba pogledati i njihova lica. Da li je to ono što želimo, da li je to život za kojim čeznemo? Da, definitivno bi želeli i vile i kola i jahte ali bez stresa – što nije moguće. Znaju to i političari mada nisam siguran da su svesni svega na samom ulasku u „posao“.

A onda dolazim do sledećg pitanja: da li je to jedini put (pitanje da li nam zaista trebaju takve vile, kola… smo već obrađivali)? Nije jedini put ali svaki podrazumeva stres pri čemu političar „ne mora da bude stručnjak“ (ne mogu a da se ne setim Sakašvilija). Ograničen je broj puteva koji vodi ka ekstremnom bogatstvu. Da nije tako svi bi bili bogati. Ovo izgleda kao da je na neki način organizovano. I tu sam se nečega setio: stari Rim – GLADIJATORI.

Kako se gladijatori ponašaju: ako su bar malo pametni stalno drže „leđa uza zid“. Oni koji to ne rade ili za momenat budu neoprezni budu „rastrgnuti“. Pravila su jasna – ili jesi ili nisi. Pomogneš nekome da se podigne – verovatno će te prvom prilikom „baciti lavovima“. Samo jedan je Prvi, samo on dobija plen i slavu. Ostalima slede mrvice (u odnosu na „glavnu nagradu“) ali i to im zavisi od Prvog. Zar vam to ne liči na našu politiku? Publici (nama) ne izgleda tako, mi gledamo u plen i navijamo a ožiljci nas ne interesuju previše. Gladijatori opet retko napuštaju arenu. Nije tu u pitanju samo pohlepa, isuviše često dug za pobede ne mogu nikada otplatiti – kamate se samo gomilaju. Ako dožive da oslabe toliko da više nisu korisni imaju šansu i za neki normalniji život. Ali stres i godine su već učinili svoje i život bez slave od koje su postali zavisni predstavlja samo kaznu. Malo je onih koji su bogatstvom kupili izlaz iz arene i koje je lako zameniti gomilom drugih spremnih da prodaju dušu samo da zavire u arenu.

Zašto se gladijatori ne udruže i odbiju da se bore? Nisu toliko glupi da ne znaju da nisu najjači i da neće imati slavu bez obzira što rizikuju? Možda im se čak i Prvi pridruži da bi bar neko vreme živeo u miru? Neće jer je vlasnik arene (i njihov vlasnik) odličan psiholog i zna da se gladijatori plaše da ih bar jedan ne izda i ubode sa leđa – nema okretanja leđa, nema poverenja. Ne trebaju vlasniku arene čuvari, gladijatori su u psihološkom ropstvu. Iz arene izlaze „na štitu“ ili kad više nisu ni za šta.

Da li je sada jasnije zašto na licu zapadnih političara nema pravog veselja, sreće, zašto su im lica izveštačena, iskrivljena u nekoj grimasi koja bi trebalo da predstavlja – srdačnost??? Ne može da ima sreće i veselja jer je lice ogledalo duše a tamo obitavaju laž, prevara, izdaja i sva moguća sila strahova pošto odlično znaju da su svi oko njih isti takvi. „Da ali Obama sad može da uživa…“ – ne može, on je i dalje u areni i neće izaći u ovom životu.

A Putin? Kada se smeje verujte da se od srca smeje (ako ne, onda to vidi i onaj kome se smeje). Zašto ne bi bilo tako kada su njegovi gladijatori oko njega sa štitovima okrenutim prema nepijatelju koji, da bi došao do Putina, mora da prođe pored gladijatora – a pre toga i pored „terminatora“.

NAPOMENA: iako je opisano hibrid između gladijatorstva i politike verujem da je poruka jasna.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ante
Gost
Ante

Naravno da će Putin biti opušteniji, kada ne morao kao zapadni političari svakodnevno planirati krvoprolića i ubojstva po svijetu.

Sovoranola
Gost
Sovoranola

Između ostalog opušten je jer zna da od svih njih ima najvecu batinu,koju svi moraju uvažavati.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Najveću? Je li zato ostavio ženu i spanđao se s drugom? Mlađom, zgodnijom, dakako.

shumadinac
Gost
shumadinac

Tu je već imao pravog savetnika – prvo je konsultovao Makarona.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Znači – isti su.

shumadinac
Gost
shumadinac

Kako isti – Putin uživa sa mlađom dok je Makro zaglavio sa babom. Prednost Putina je što ume da sasluša savet.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Je, u pravu si. Pravi macho man bira mlađe,a ne starije. Stvarno taj Macron ne zna iskoristiti predsjedničke ovlasti.

shumadinac
Gost
shumadinac

Nije glup koliko je tvrdoglav – ne sluša nikoga. Roditelji su mu sigurno pričali: “Čekaj sa zaljubljivanjem bar do srednje škole, možda upoznaš neku mlađu profesorku…”

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Podmladi me koliko je moguce,rekao je stari ribar zlatnoj ribici i postao spermij.

shumadinac
Gost
shumadinac

Evo Umpah, dao sam ti plus iako nemam pojma o čemu pričaš 🙂 da ne kukaš kako sam “mekica”, slab domaćin…
Nadam se da ćeš da mi donosiš cigare u zatvor pošto se Alerik sprema da me tuži društvu za zaštitu životinja.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Jogurt ti je dobar protiv ZATVORA!
PUSENJE SKRACUJE VASU CIGARETU!

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton

što znači, spandžati se (mehko ili tvrdo dž?)… kad dođe mlađa svatko ima ligitimno pravo da posluša svoj nutarnji glas(ić)…

davor
Gost
davor

Putin je simbol otpora onima koji siju rat, mržnju i vječite podjele. Zar je predsjednik koji kaže “pogriješili smo u Afganistanu” ili “sovjetski savez je izvozio negativan utjecaj na neke države i vidjeli smo kako nam se to vratilo”, zar to može reći netko ratoboran? U usporedbi sa Enola Gay projektom i američkom ekipom koji za sve koje su pobili i koje će pobiti kažu bastards they had it coming. Može li netko zamisliti Busha da kaže pogriješili smo u Iraku? Blaira? Ashdown da kaže pogriješili smo u Bosni? Može li netko zamisliti Plenkovića da kaže EU je pogriješila u Ukrajini? U tom smislu Putin iako leži na fascinantnom vojnom arsenalu je zapravo mirotvorac i može spavati snom pravednika. Jasno je kao dan da pogrešivi vladari su deset moralnih koplja iznad nepogrešivih, jer nepogrešivih među ljudima nema. A to da je visoko društvo prepuno laži intriga i stresa to nije od jučer nego oduvijek.

zlatan
Gost
zlatan

DAVOR, to je točno, da je rekao da je SSSR pogriješio u Afganistanu. Ali nikako ne smijemo zaboraviti da je sadašnja Rusija nova država na međunarodnoj sceni. Nikako nije SSSR. Samo je dio SSSR-a i dio ranije Ruske Imperije. To šta je sadašnja Rusija naslijedila kontinuitet SSSR-a, pa puno sam puta napisao: a tko bi naslijedio onaj nuklearni arsenal SSSR-a? Estonija, ili Armenija? Turkmenistan? Daj budimo ozbiljni…….zna se gdje su bile poluge moći u vezi nukl.oružja. U Moskvi, ne u Kijevu ili u Minsku.
I svemirski program. Iako je i Ukrajina imala veliki udio u sovjetskom svemirskom programu, ipak je gro toga bio u Rusiji. Usput, Ukrajina i dalje proizvodi raketne motore i još koješta u svezi svemirskih tehnologija. Iako neki ovdje misle da se Ukrajina vratila u doba kao u romanu o Tarasu Buljbi.

1.komentar
Gost
1.komentar

Putin je bio pripremljen da bude suvereni drzavnik u informaciono doba.Za razliku od zapadnih kolega,njegovo ime nije ni u jednoj fioci za ucenjivanje.Kada kazem pripremljen pri tome mislim na kontrolu emocija, nacin na koji rasudjuje posle 18 godina na vlasti takve drzave je fascinantan i slazem se da mu je, u odnosu na zapadne kolege, savest cista.A sad zamislite Vucica, Nikolica, Kolindu, Izetbegovica ili Plenkovica na njegovom mestu.

boris
Gost
boris

treba spomenuti alko & prah

Alen
Gost
Alen

Mozda jedini poznati politicar za kojeg se ( na osnovu do sada vidjenog ) moze upotrebiti rijec posten….

vladica
Gost
vladica

Svi Vi koji govorite protiv Putina imajte na umu šta je napravio za zemlju od kada ga je na vlast doveo Jelcinj. Zašto o tome ne govorite? I prije par dana je narod Rusije rekao što misli. Rekordna izlaznost, i preko 76% glasova. Nemam ništa da dodam. Živio ti meni Putine 100 godina!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Jel sljedeći tekst “Druže Vlado ljubičice bijela, tebe voli Sverusija cijela”, ili “Drug Vlado jaše na čelu kolone. Uz usku stazu planinsku. Visoko, Na vrhu, led. Krš, blato naokolo. Dolje, u klancu, mutan potok šum……” Ma dajmo se uozbiljimo. Ovakvi pamfleti ne trebaju političaru sa stavom, inegritetom i planovima i rezultatima rada. Ovakve hvalospjeve ne piše ni Hezbollahov Al-Manar za Nasrallaha ili pokojnog Homeinija. Jeste, političar je kakvog nema, ali…. dajmo se uozbiljimo.

shumadinac
Gost
shumadinac

Ja bih rado izbacio Vladu baš da ne izgleda napadno i ubacio nekog drugog – može predlog?

Mićo
Gost
Mićo

Upravo je Vlado taj koji pokušava da izgradi sistem – institucije, koji neće zavisiti od velikog vođe. A nebi bilo loše, da svi mi poradimo na tome u svojem okruženju. Valja drugima živjeti i posle vođe. A to što mi neznamo za poštene političare, to ne znači da ih nema. Nije valjda naš Vlado sve ovo sam izgradio za nepune dvije decenije.

Trebalo je i malo pomoći da se dođe na funkciju koja je dozvolila upravljanje zemljom, mada bi se i oko toga moglo raspravljati. Uz čiju pomoć je došao na vlast i jesu li planovi, tih ljudi bili u ovom smjeru u kojem trenutno ide Rusija?

Oprosti što se nadovezah na tvoj komentar, to ne znači da se ne slažem sa tobom, samo si me potaknuo na razmišljanje, pa evo malo opustih prstiće.

Piretis
Gost
Piretis

@shumadinac- Pa nije da baš nema oku ugodnih političar(ki).
Npr. Magdalena Ogorek
Lissa Hanna
Helle Thorning Schmidt
Orly Levy
Eunice Olsen
Itd.

shumadinac
Gost
shumadinac

Interesantan izbor Piretis – podržavam 😉
Ali jedino je Helle jedva prebacila 50 i sa ozbiljnom funkcijom, sve ostale su ikebana.

pitiah
Gost
pitiah

Ma, on je prije svega pragmatičan lik.
Uzalud mi njega dizali u nebesa ili kudili. On radi ono što je potrebno u datom trenutku.
Nemojmo se zavaravati, u slučaju sukoba, da su na našim prostorima njemu suprotstavljene NATO snage, od kojih prijeti direktna opasnost Rusiji, ne vjerujem da bi se dvoumio oko mogućih kolateralnih žrtava.
Znaš, Shumadinac, i ja o njemu želim razmišljati kao o 100% pozitivnom liku.
Ali oboje znamo da je on čovjek od krvi i mesa.
Istina, na prvu, izgleda kao da suprotstavljajući se logici, on upada u nepostojeću kategoriju poštenih političara.
Ali to je oksimoron, i ti to znaš. Ako želiš biti političar, moraš činiti stvari koje se ponekad kose s moralom.
Putin to čini rijetko, mnogo rjeđe nego zapadni političari, rjeđe nego istočni također.

shumadinac
Gost
shumadinac

POTPUNO se slažem pitiah (pogledaj i moj odgovor jafaru).
Dolazi vreme teških izbora i još težih odluka. Ni ja ne vidim Putina kao bezgrešnog (onda bih bio moron). Situaciju vidim otprilike ovako: da je Putin zaključio da je neophodno da smakne Gadafija on bi to i učinio ali ne kao Zapad. I gledajući izvršenje pre bi se osećao kao da ga je nešto udarilo u stomak nego da skače kao Hilari nesposobna da sakrije oduševljenje. Pravi ratnik ne beži od teške bitke ali bez časti je samo životinja.

pitiah
Gost
pitiah

Ne mogu da se ne složim.
Molim se samo da nas Balkance procjenjuje vodeći se po onoj knjizi Mavra Orbinija, i da mu dođemo kao neki preci koje poštuje kao svoje, bez obzira na naše lude i neodgovorne političare.
Možda nas to ipak spasi u nekom budućem sukobu.
Jer, vidim da u naših političara nema nimalo mudrosti, nimalo samokritike, nimalo pozitivnih vrijednosti.
A takvi su za svoje prigušeno svjetlo u Areni spremni žrtvovati sve nas.

tedi
Gost
tedi

Nisu spremni ,vec su nas zrtvovali i tamburaju po goloj 20 i kusur g,zarad svojih interesa sluzeci drugima.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Laki – i meni je otprilike to isto palo na pamet 🙂
Mogla bi se organizirati natjecanja u pisanju najljepseg sastava o Putinu 🙂

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Drug Putin je najveći čovjek našeg vremena, velikan epohe, vizionar, vođa, mlad, lijep i pametan. Kako da čovjek ne bude putinofiličar? Čvrsta ruka i poštenje, sveta voda i krštenje, budi čovjek, budi dika, budi roda svoga slika; ne daj na se, ne daj svoje, nemoj tuđe prokleto je. Ovo je prva pjesma o Putinu s ovih prostora. A autor je nagrađivan diljem Europe zabranom nastupa. Jer oni ne vole Putina,

Sovoranola
Gost
Sovoranola

Alerice,opet si u pravu.Da je nastavio Jelcinovim putem svi bi ga cijenili,pa čak i ti.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Ne volim Vladu. Ni hrvatsku.

Sovoranola
Gost
Sovoranola

Koji si ti šaljivdžija.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Ne, to se osjeća Putin i putinofiličari.

Sovoranola
Gost
Sovoranola

Tako je Laki.Od kada smo se riješili Tita ovi prostori su doživjeli neviđeni prosperitet,a kakve nas lipe stvari tek očekuju…

Ive
Gost
Ive

SOVORANOLA: Najljesa stvar koja bi se mogla dogoditi je da dovoze ljudima vece kontejnere smeca, da prekapaju i nadju jos koju koru ubudjalog kruha.

Baba
Gost
Baba

.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ma tko to govori, nego je skroz bez veze, daj. kao da je u sedmom razredu tema za zadaćnicu bila “Naš otac, brat i drug Vladimir Putin”. Ima puno važnijih tema od toga ima li boru više ili manje. Uostalom, šta mi znamo kako izgleda ujutro kad se ustane. po svemu sudeći, izgleda dobro za svoje godine, Bavi se sportom, ne pije, ne puši,ne drogira se, ima raspored koji mu donesu, pamet koju mu je Bog dao i sve ide svojim tokom.

zlatan
Gost
zlatan

LAKI, sve je to istina. Ne pije, ne puši i vježba cijeli život, onoliko koliko mu vrijeme dopušta. Nego jesi li znao, da liježe kasno, i ustaje kasno? Ide spavati najčešće oko 3 sata, a ustaje oko 10 ili čak malo kasnije? I ne večeraje, osim možda malo jogurta.
Jasno kada ima obaveze, ustat će i on rano, u pet ujutro. Ako treba.
LAKI, vidim da mnogi komentatori na Logično imaju neku svoju sliku uređenog svijeta, pa sam siguran da ne bi odobrili Putinu da ide kasno u krevet. Po njima, trebao bi otići na spavanje valjda u osam navečer, ustati već u četiri ujutro. Posebno je to lijepo zimi, hahaaa, kada je na sjeveru mrak još dugo nakon 4 sata ujutro. Ajd, ljeti je već dan, sunce…u 4 ujutro.
U njegovom rodnome Lenjingradu (sada Sankt Peterburg, skraćeno Peterburg), a grad je na 60-toj paraleli, ljeti je dan dug na toj geografskoj širini. Najduži dan na toj širini traje 21.6. punih 19 sati, a noć je polutamna. Sjevernjaci to nazivaju “Bijele noći”. Tada ulične svjetiljke gore samo jedan i pol sat.

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton

Vladimir Vladimovič je prije svega religiozan čovjek, i to istinski hrišćanin. Treba pogledati paralele sa Jenkijima koje je na svom blogu postavio Brother Nathanael.
Otuda crpi svoju snagu. Malo ih to zna: nakon dolaska na vlast ruski grb i zastava dobili su moćne okultne insignije… Pogledati šta je u sredini.
Onda, čovjek je potpuno na zemlji, obavještajac, sportista, majstor džudoa… a spoljašnji šarm i mir mu dolaze iz sazviježđa Vage.
I, nadasve odvažna, humana, (istočno)slavenska duša.

zlatan
Gost
zlatan

BILLE, Putin je religiozan, hahaaaa? Ako se krsti u crkvi, kakve to ima veze sa religioznošću? I da, biti religiozan i duhovan, nije ista stvar.
Ova ruska zastava ima tri boje (plava, crvena i bijela), kao i zastave niza zemalja. Rusija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Slovačka, Nizozemska, Luksemburg, Francuska, Velika Britanija, Paragvaj, valjda ih ima još, ali ne znam ovako napamet.
U grbu imaju dvoglavog orla, a pobogu, koliko ih ima orla u grbu? Prve imaju SAD. I pobogu, kakvu simbolika ima veze sa stvarnosti? Kakvu je simboliku imao Hitler, pa ipak je izgubio rat, ahahahaaa. Pobijedio ga SRP i ČEKIĆ na crvenoj zastavi-:))) !!!
Tko je kome zabio zastavu na vrh? SSSR nacistima na Reichstagu u Berlinu, ili nacisti komunistima na Kremlju?

jafar
Gost
jafar

Kada su u dugom intervjuu zapadni novinari pitali Putina o religiji i direktno upitali u sta vjeruje: “U ljudsku dobrotu!” odgovorio je. Nije,dakle, rekao “u Boga”! A to sto gotivi pravoslavne svecenike i promice pravoslavlje to ne radi iz duhovne potrebe vec iz iste potrebe po kojoj su Dodik i Vucic naglo postali toliki vjernici da ih Irinej volsebno blagosilja da kaze “blago li se drzavama koje njih imaju”. Vjera u danjasnjeg politicara!? Ma jok – cisti populizam. Ili ne znate sta je vjera.

Ive
Gost
Ive

Zdrav duh u zdravom tijelu kazhu star latini, hajdemo malo modificirati, lijp duh u lijepom tjelu – licu, miran duh u mirnom licu. U pocetku vladavine Putin je sigurno bio u grcu, imao je vjerojatno ideju ili zelju sto napraviti, no sigurno si je postavljao pitanje hoce li uspijeti, a to je onda izazivalo i nekompromisne odluke, mnogo razmisljanja, malo sna, ni danas vjerojatno ne spava kao beba. Ali on je dokazao i sebi i svijetu da zna, hoce i moze pomoci rusiji i ruskom narodu, i ne samo Rusiji vec i svijetu (BRICS), za razliku od recimo nase Kulinde, koja se niti trudi dovoljno, niti zna, niti moze, a pitanje je i dali hoce, njoj je bitno da je njoj udobno i dobro a ostalo tek minimum rada za maksimum beneficija. A o njenom izgledu, ukupno slika je izvana gladac iznutra jadac, bilo bi bolje kada bilo obrnuto. Ili po onoj narodnoj: LIJEPO LICE PI*U PRODAJE.

nonwo
Gost
nonwo

Putin laughs in face of a journalist (ENG subtitle) about the anti missile system.youtube
Ovaj Putinov smijeh je zakon…I ne može se tako smijati ni Obama,ni Makaron,ni Clinton,ni baba Merkel itd.. jer su oni šmizle,zlice od opaka,emocionalne ljušture…
Ukratko..zapadni novinar na egotripu provocira Putina s nebulozama oko raketnog štita….Reakcija ljudine,.. dok bi neki drugi pukli ko kokice na besramne provokacije.. je smijeh…Tipa,kako si me nasmijao ti budaletino od čovjeka…..
A komentar Amerikanca ispod videa je
It’s sad that as an American I’ve come to trust Putin more than anyone who’s been in the White House for the past 40 years. Wish we could get our country back.
Ne radi se tu o kultu ličnosti…radi se o tome da su ljudi prepoznali čovjeka u političaru i da je to kulturološki šok s obzirom da je politika zvjerinjak..

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel

A, što reći? Putina su ljudi zavoljeli diljem svijeta zbog uspješnog suprotstavljanja NWO…i monocentričnom, unipolarnom svijetu. Postigao je i doveo u red u Rusiju koja je bila u rasulu. No sada je vrijeme da kažem što mislim o “oligarhijskom sustavu”, kakav je u Rusiji. To s “oligarsima” i Ruskom sirotinjom, mužikima , neće trajati vječno. Takav sustav treba vanjske neprijatelje, kojih sada ima na pretek, ali kada se počne urušavati srednja klasa, koja nije jaka u Rusiji….nastat će problemi. U ovom mandatu…i njegov nasljednik će morati poraditi na socijali, jer će se sve početi urušavat, kao 1990. Možda sam staromodan, ali društvo, bez socijalne pravde,.e izvinite….je .b. eš takvo društvo.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala

Putin je majstor.

fbslo
Gost
fbslo

Evo rječi razvodene žene političara, osobno bio pored:
Vjerovatno je samo s narkomanom teže u braku, kao s političarom…

zlatan
Gost
zlatan

FBSLO, možda ima istine u tome, iako mislim da je to pretjerivanje. Bivša Putinova supruga izjavila je da je on iz nje isisao svu energiju, kao neki demon.
Ma sve ok, i ja znam da je nemoguće biti toliko predan državničkom poslu i imati miran obiteljski život.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Obratiti pažnju na završetak smijeha.
comment image

zlatan
Gost
zlatan

SHUMADINAC, po čemu su to baš svi zapadni političari olinjale krpe na kraju mandata? Kako izgleda onaj već stari pajac Berlusconi? Koliko je ovo Angela Merkel, doktorica fizike, na vlasti? Meni izgleda uvijek jednako. Koliko ona britanska kraljica ima godina? Ove godine puni 92.
Već sam negdje na Logično pisao o aktualnom kanadskom premijeru Justinu Trudeau. Lik ima tek 43 godine, ali je u zavidnoj tjelesnoj formi. Neka svatko na Googlu stavi pod slike i upiše Justin Trudeau Yoga mayurasana, ima šta da vidi….
Dalje, a Šumadinac moj, zar Putin živi u baraci? I on kao i svi državnici velikih zemalja koristi te rezidencije, avione, sjaj i blještavilo….Valjda tako mora biti.
To u vezi smijanja. Pa zna se, velika većina Slavena smije se samo kada im se smije. Znam da Talijani koji put kažu da se mi Croati (Hrvati) ili kako često kažu za nas Slavi ili Schiavi, malo smijemo. To kada dođu kod nas, rekli mi oni sami-:))
A npr.istočni Azijati, Japanci, Kinezi, Tajlanđani, uvijek se smješkaju. To je dio njihovog kulturnog obrasca, jednako kao što smo mi Slaveni najčešće mrki.

P.S. već spomeuti Justin Trudeau, visina 188 cm, Vladimir Putin 170 cm, ako je to nekome važno. Meni nije niti malo važno, samo znam da biti visok 188 cm i snažan, takvima je teže imati akrobatske sposbnosti. Nego niskima.
Ali mene ipak više zanimaju umne sposobnosti. I ovaj nedavno preminuli znanstvenik Hawking, bio je vjerojatno najveći um našeg doba, ali u kakvom tijelu? Kao da je to važno………u kakvom tijelu!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Meni je najljepša Kolinda. I prije je čestitala Putinu na izboru, nego li Trump. Žena i po. I još je pozvala Putina u goste. Sigurno će doći jer tko može odoljeti našoj ljepotici, kraljici Balkana?

Sovoranola
Gost
Sovoranola

Alerice,treba imati u vidu da je ona ujedno i sukreatorica američke vanjske politike,tako da stvar nije baš tako jednostavna.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Nisi daleko od istine. Mala je došla drito iz Trilaterale ovdje. A tamo se kroji i američka politika. S plaće od 10 000 eura na plaću od 3000. Onda su za njom poslali ovi iz suprotstavljenog tabora Plenkovića. Isto s plaće od 10 000 eura na jedva 3000. Razlika u plaći bi trebala biti kompenzirana s moći. A moć proizlazi i iz novca,hm.Ili delegirane moći, tko zna?

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel

Da li ovi s minusima znaju o čemu ti pričaš?…..Pa, nije Kolinda slučajno pozvala Putina niti je slučajno putovala u Iran, kada je trebao “kanal”. Iz odnosa Kolinde i Plenkovića ogledaju se odnosi između “Saveznika” ili kako Putin kaže “Zapadnih partnera”

lisac
Gost
lisac

Sukreatorica??!

shumadinac
Gost
shumadinac

zlatan, generalizacija tipa SVI je glupa u bilo kojoj formi. Ima lljudi koji su pušili ceo život po tri pakle duvana, doživeli 90tu bez raka i srčanog udara – umrli “u snu”. Još jednom da ponovim (pročitaj konetar koji sam napisao jafaru): nije ovo tekst o Putinu, ni njegovom izgledu već o besmislu života političara – posebno na Zapadu. Evo, sad se priča o ostavci Lavrova. Pametan je ako da ostavku (verujem da su Rusi već spremili odgovarajuću zamenu – a i nije bitno, došlo je vreme da niko nikoga ne sluša) i proživi u miru to vremena što mu je ostalo jer više nije “mladunac” – zaslužio je.
A opet, to je samo moje viđenje – možda njemu nije život ako nije stalno neka akcija?

zlatan
Gost
zlatan

SHUMADINAC, ne mogu suditi o besmislu života političara, jer nisam političar. Ako ćemo baš filozofski, život je možda besmislen, a možda i nije. Ja ne mogu tvrditi ni jedno ni drugo. Ali znam da je život šansa, pa dok traje-traje!
Znam i ja da netko živi neuredno i poživi, ali to su uvijek iznimke koje potvrđuju pravilo. Ali znam i to da taj tobože uredan život nije garancija za ništa.
Također znam i to sa 100% sigurnosti, da uredan život nikome nije naškodio, donio mu je samo benefite. Na samome Putinu se to vidi, je li tako?

Piretis
Gost
Piretis

@shumadinac & @zlatan- Sa svojim zadnjim komentarima ste, po meni, približno odgovorili zašto nekoga vlast “poružni” a nekog ne. Velika većina političara su, u glavnom, prodali dušu vragu, odnosno u trci za što više utjecaja i moći zanemarili sve što u životu vrijedi. Pa se to onda jasno ocrtava i na licu.
Zlatan je u pravu da uredan život sigurno ima prednosti pred zapadnjačkim uživanjima i pretjerivanju svake vrste.

zlatan
Gost
zlatan

Ma daj PIRETIS, baš je na tome tzv.zapadu, izmišljen taj tobože zdravi način života. Gdje je nastao fitness? U SAD-u, i to u Kaliforniji! Pročitaj tko je bio Jack Lalane, Amerikanac koji je izmislio fitness, bildanje, ili je bio jedan od začetnika toga. Živio je 97 godina.
A istina je da Rusi imaju itekako dobrih likova iz svijeta fitnesa i bildanja. I nije to jedina stvar tobožnjeg zdravog života. Pošto znam dosta o yogi, znam i to,da je yoga još u sovjetskim vremenima bila jako poznata i popularna u SSSR-u.
Inače su baš ruski bogataši pretjerali sa raskoši i bahatošću, nakon prestanka socijalizma. Ne svi, ali mnogi. Suprotno od njih, npr.mnogi japanski ili skandinavski bogataši su posve nevidljivi. Nemaju viletine, jahte, a ipak su bogati.
Vlasnik IKEE, jako bogat, živi u običnoj kući i vozio je isto auto 25 ili 30 godina (Volvo).

Piretis
Gost
Piretis

@zlatan- Ma jeste, zapad je počeo sa trendom zdravog života, to jeste, ali opet ako pogledaš nigdje toliko nezdravih, pretilih, psihički bolesnih nego tamo. A i nisam pod uredan život mislio da se baš mora prikloniti nekom trendu (fitness ili slično) nego više ne devastirati se iz gluposti ili zabave. Mislim na neumjerost, posebno u alkoholu, prejedanje, opijati itd.
A što se tiče ruskih bogataša ( pa i drugih sa područja istočne Europe) tu si u pravu. Razmetanje, neukus, bahatost, kič. Al Capone bi spram njih izgledao kao skromni
intelektualac.

zlatan
Gost
zlatan

PIRETIS, evo me baš zbog odgovora. Pretilih ima svuda. Prvi put u povijesti ljudskog roda debelih ili predebelih, je više nego pothranjenih. Ljudi prvi put u svojoj dugoj evoluciji jedu više, a sve se manje kreću. Zato debljih, debelih i predebelih, ima sve više. Čak i u Africi, za koju netočno mislimo da je kontinent gladi. Zapravo gladi u Svijetu nije nikada bilo manje. Ako uzmemo u obzir broj stanovnika i onih koji su gladni ili nemaju dovoljno hrane, nikada nije bilo bolje. Ako znamo da trenutno gladi ima samo u Južnom Sudanu, Somaliji, Jemenu i zaista ne znam gdje još (nema je uopće), onda je jasno da je to samo zbog ratova u spomenutim zemljama.
Ako ćemo govoriti o pijanima, pa pobogu, znaš li onu izreku: pijan kao Rus! Rusi, ali i ostali sjeverni Evropljani zaista znaju neumjereno piti. Iako nismo ni mi na jugu Evrope ništa bolji. Pijanih ima posvuda. Npr.Japanci, zbog genetskih razloga, uopće nisu neke pijanice. Popiju malo, odmah su pijani, ali se i otrijezne nakon pola sata. Mi bijeli Evropljani, većina, možemo lokati, ali se i nalokati. Ostale navike još od antičkih vremena. Pa svi znamo kako je alkohol loše djelovao na starosjedioce američkog kontinenta kada su došli u dodir sa alkoholom, kojeg nikada nisu imali.
PIRETIS, nije lijepo praviti mit od Rusa ili bilo koga da su nadljudi. To je i Hitler govorio za Nijemce. To je neozbiljno. Među Rusima ima itekako alkoholizma, drogiranja, ništa manje nego drugdje. Ljudi su često slaba stvorenja, lako pokleknu. Ma i kućni ljubimci koji su hranjeni, paženi i maženi, itekako se zdebljaju ako im damo da jedu koliko ih je volja. Valjda je u prirodi tako?
A trend tzv.zdravog života, nema ništa loše u tome. To može biti samo dobro. Šta ima loše u tome ako netko pazi šta i koliko jede, ako vježba, ili ne znam šta još radi? Održava zube recimo. To je dio civilizacijskih dostignuća. To je dio opće kulture svakog pojedninca, bez toga nije kompletna ličnost.
Iako ja mislim da kompletna ličnost ne postoji, ali postoji jedan takav ideal. Koji nas može tjerati da se stalno usavršavamo. Dok smo živi, a kraj kada dođe neka dođe. Uvijek moramo biti spremni na taj kraj, sa osmijehom-:))) !!!
Pozdravljam

jafar
Gost
jafar

Hajmo ovako: Ruski narod stoljecima voli da ima samo jednog mocnog lidera iznad sebe. Putin kao razborit lider je to dobro prokljuvio. Napravio je po sebe najbolju mogucu kombinaciju – objedinio je crkveni patriotizam i ljubav prema Staljinovim postignucima. Rijecju, njegov uspjeh temelji se na tome sto je napravio stanoviti amaalgam carizma, komunizma, kapitalizma i sve to lijepo omotao u crkvenu ideolosku oblandu. Sad je li to mudrost ili demagogija sami zakljucite.

shumadinac
Gost
shumadinac

Jafar, demagog je onaj koji priča priču da bi se svidela slušaocu (recimo ja koji uzdižem Putina na putinosajtu 😉 ali iza Putina stoje konkretna i jasna dostignuća uz vrlo malo priče.
Međutim, cela diskusija je otišla u pogrešnom pravcu (neverovatno kako ljudi zagrizu prvo što vide – k’o klen). Ja sam hteo da prikažem zapadne političare kao “zatvorenike zlatnog zamka”, ljude koji imaju sve osim života, kojima je život sveden na bizarnost. I Putin je na na sličan način “robijaš” ali njegov je cilj da nešto postigne. Šta je Hilarin cilj? Nema dovoljno bogatstva? Nema dovoljno moći? Kad misli da živi – još jadnije i bednije, ona ne zna da živi. Ona zna samo da grabi i da mrzi one koji joj stoje na tom putu.

I to je možda najveći problem ove planete. Patologija je jača od normalnog stanja i određuje tokove u društvu. Što je još gore, to nije slučaj samo na vrhu već je prisutno na svim nivoima.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Da mi je znati koji je putinov svjetonazor, pogled na svijet, vjerska uvjerenja i tome slično. On sigurno mora imati čistu savjest da bi bio vedar. I ono što je po meni najvažnije za nekog na vrhu piramide je to da može dobro procijeniti ljude, da ima uvid u dušu. Tada može da poslove prebaci na druge, a on da radi što voli i što ga puni energijom. Pokvaren čovjek teško može dobro čitati dušu drugih i imati povjerenje u bilo koga.

shumadinac
Gost
shumadinac

NAPOLEON, ne možeš znati sa sigurnošću šta misli i oseća tvoja okolina a da znaš za predsednika države bivšeg obaveštajca.
Ali možeš da pokušaš. Pogledaj film predsednik Putin koji je urađen u reklamne svrhe a onda prati kako ga demantuju protivnici (otprilike ono što me nisi poslušao oko ravne Zemlje 😉 Što je demantovalje anemičnije to je verodostojnost reklame veća. Ili druga strana nema iskustva u tome, nema načina da dođe do informafija, nije im dovolojan budžet za takve poslove… :)))))))))

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Ne mislim na to da je važno da mi čitamo nekog predsjednika nego da taj netko na vrhu dobro čita ljude da može one prave postavit na važna mjesta. A ja bi volio da znam životnu filozofiju nekog poput Putina ali to nije važno. A RZ sam dugo vagao i odmjeravao sve argumente te više puta mijenjao mišljenje. Zanima me samo istina a ne da dokažem da sam u pravu.

jafar
Gost
jafar

Potpuno krivo – vrhunske psihopate odlicno citaju druge, a ne daju da se njih cita. Zato danas svijetom uveliki vladaju maskirane psihopate. Hico i Staljin su egzemplari tipicnih psihooata, a danas je to Tramp i bratija.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Je Staljin bio i psihopata i vješt s ljudima ali smaknuo je mnoge oko sebe što znači da nije imao dobar rezon kada ih je birao. Pogledajte samo Trumpa kako mjenja ljude koje je sam postavio, očito ih nije dobro pročitao. O Hitleru ne možemo imati realno objektivno mišljenje jer je ispao gubitnik kojeg su do kraja izsotonizirali. Ne kažem da nije bio tako crn već da to ne možemo znati jer su historiju napisali pobjednici.

zlatan
Gost
zlatan

NAPOLEON, svi ti likovi kao Staljin ili ne znam koji diktator, nisu bili samo crni…Imali su oni i državničkih poteza, ali ne da mi se toliko tipkati o tome.
No, jedan Hitler je samo utjelovljenje zla i tame. Zašto? Jedini njegov program je bio: raširiti vlast Njemačke od Atlantika do Urala, i preko Kavkaza do današnjeg Iraka…I poklati Slavene (ali i Židove, Rome, duševno oboljele…) i na mjesto Slavena naseliti i namnožiti “odabrane” Nijemce.
NAPOLEON, a i taj Napoleon je bio itekako državnik svoga doba, osim šta je bio osvajač. A bio je, to znamo.
Inače ako ćemo o Hitleru. Njegov rođendan je bio 20.4. (rođen je 20.4.1889). Nakon dolaska na vlast (30.1.1933), taj dan je proglašen za državni praznik u Njemačkoj. I datum dolaska na vlast 30.1., i datum Hitlerovog rođendana (20.4.), bili su državni praznici.
Hm, a znaš li da je dana 20.4.1939., na Hitlerov pedeseti rođendan, u njegovu čast, u Berlinu održana velika vojna parada? Trajala je puna ČETIRI sata, sudjelovalo je toliko mehanizacije i vojnika, da se užasavaš! Samo četiri mjeseca i deset dana kasnije gospodin Adolf Hitler, je izazvao rat.
A Staljin? Rođen je 18.12.1879., njegov rođendan nije bio praznik u tadašnjem SSSR-u, i nisu održavane nikakve vojne parade na taj datum. One su održavane na dan Oktobarske Revolucije (7.11.). I nikada nisu trajale četiri sata !!!
I unatoč povijesnoj laži, Staljin nije pobio ili je njegovom nesmotrenom politikom umrlo, toliko milijuna ljudi koliko nam povijesni prevaranti lažu. A nažalost lažu, i to besramno !

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Mi nismo imali takvih izljeva snishodljivosti omađijanog puka. Mi nismo organizirali štafetu i sletove na Marakani u trajanju od nekoliko sati i nikako nismo nekakvim Danom mladosti proglašavali diktatorov rođendan.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Zlatan hoće kazat da je Staljin mnogo bolji nego što ga se priskazuje. To je moguće jer su poslje njega došli na vlast njegovi mrzitelji ali ne bi da ga branim kao ni Hitlera, ali naišao sam na knjigu židovskog autora čiji je otac bio logoraš a koji negira holokaust i ne piše loše o Hitleru pa moram dozvolit mogućnost da nije sve tako kako sam do tada mislio. Tito je posebna priča jer tu mnogi ovdje imaju izražene pozitivne ili negativne emocije pa ne možemo lako raspravljat.

zlatan
Gost
zlatan

NAPOLEON, nije mnogo bolji nego šta ga se prikazuje, već je bio jedna jako složena povijesna pojava. O tome se da raspravljati, ali toliko sam puta pisao o tome, ne da mi se više.

zlatan
Gost
zlatan

SON, znao sam da će netko spomenuti Tita i dan mladosti, ahhaaa. Zato i jesam to napisao. Točno, pamtim i ja tu štafetu mladosti i slet na stadionu u Beogradu. Danas kada se osvrnem na to, priznajem da je bio totalni projekt. Ali ipak nije bilo vojne parade. Inače Dan mladosti bio je 25.5., iako je Tito rođen 7.5. Znači ipak se nije slavio njegov rođendan !
Ali ipak uspoređivati to sa jednim Hitlerom, nije moguće niti u najluđem snu.
Nego znaš li da u Kraljevini Tajland, uvrijediti na javnom mjestu kralja , znači mogućnost smrtne kazne? Kada im je umro ovaj zadnji kralj, općenacionalna žalost trajala je godinu dana.
Hm, oni nisu nikakvi komunisti, pa kako to objasniti?

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Nemojmo miješati babe i žabe. Jedno je kralj koji je suveren i koji je gotovo pa sama država, a drugo je demokratski lider ili netko tko se tako predstavlja. Prvi je vladar a drugi je samo najviši činovnik. Prvog treba častiti a drugoga samo uvažavati. Ako je netko kralj mora da se tako i ponaša, a tko to nije ne bi smio izigravati kralja.

zlatan
Gost
zlatan

NAPOLEON, a šta kralj ne ide u zahod, ne kaka? Zaboravljaš da je Prathet Thai-Muang Thai, to je službeni naziv države Tajland, parlamentarna monarhija. Znači kralj nema vlast, samo je figura. Kao i u svim parlamentarnim monarhijama.
Po meni, pridavanje važnosti kraljevoj ličnosti kako rade u Tajlandu je dno – dna. Gore od bilo kakvog veličanja Tita u nas u eseferjot vremenima. Pobogu, i za Tita je bila sedmodevna žalost, ali godinu dana, ej……..
Još su mu nosali truplo naokolo po Tajlandu iz grada u grad, da ga narod vidi. Jebeno glupo-:))) !!!

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Nakon što kralj dopusti demokraciju i prenese na narod svoju vlast onda više nije pravi kralj nego figura. Taj relikt prošlosti zadrži nešto od svoje nekadašnje kraljevske časti a pitanje je koliko mu to pripada kada zapravo više nije vladar odnosno gospodar države. Da je kralj Tajlanda bilo pravi vladar imao bi puno pravo na čaščenje ali kao figura bez sadržaja to nije trebao imati. A jedu i kakaju čak i slonovi pa nisu jednaki miševima koji to isto rade.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Imam dvije vile i jedne grablje.21.stoljece i jedina ispravna borba za covijecanstvo jest borba protiv “gospodara”(egalite,fraternite,liberte)!

jafar
Gost
jafar

Putin ne treba da brine za sebe. Upravo zahvaljujci gore recenom amalgamu formirao je svojevrsni “putinizam” sto je ime za novi ruski nacionalizam – koji se nije zadrzao samo u okvirima Rusije, nego je zahvatio i sira podrucja poput Kipra, Bugarske, Srbije, RS-a…No, Putinu sad tek slijede iskusenja. Sve je dobro dok teku energenti prema Evropi, ali ako USA-si uspiju prepoloviti iste – to ce se ispostaviti kao pretezak socijalni teret koji visi o vratu Putina. Sjetimo se zbog cega je pao SSSR!

Hr--------
Gost
Hr--------

Dečko,prvo pročitaj šta je “snaga Sibira” ,koliko se gradi naftovoda prema Kini,kada je počeo raditi novi LNG na Jamalu…onda ćeš shvatiti da nije sve u energentima koji teku prema Europi,već ima dosta toga u energentima koji teku ka Dalekom Istoku (Kina,Japan,J.Koreja…)

Zatim nađi podatak da je Rusija zaradila više novca od izvoza hrane,nego od oružja u prošloj godini….onda ćeš shvatiti koliko ti je promašen komentar…a o “svojevrsnom putinizmu” ne želim ni raspravljati….proučiti materiju prije nego li se upustiš u raspravu (inače ispadneš g… )

zlatan
Gost
zlatan

JAFAR, a zbog čega je pao SSSR? Sasvim sigurno ne zbog cijene energenata, to su bijedne laži. Puno je uzroka u nestanku velike sovjetske federacije, ali osnovno je u svim sovjetskim Ustavima, koji su to zajamčili.
Odmah nakon Oktob.revolucije, i završetka građanskog rata, pod Lenjinom su krenuli u uređenje buduće države. Zar si zaboravio na Lenjinov proglas o oslobođenju naroda? Kojim je priznao nezavisnost Finske, baltičke tri države i obnovu Poljske? Već 1917 / 1918 godine?
Prvi sovjetski ustav donešen je 1924, poznatiji kao Lenjinov, drugi je donesen 1936, poznatiji kao Staljinov, treći zadnji, 1977, poznat kao Brežnjevljev.
SSSR je na početku imao četiri savezne republike-države, do 1940-te godine pod Staljinom ih se taj broj povećao na 16 saveznih republika. Hruščov 1956 ukida Karelo-Finsku kao samostalnu saveznu republiku i vraća je u sastav Rusije. Ostalo je 15 saveznih republika i to je danas ovih 15 samostalnih država.
Svaki sovjetski ustav, garantirao je da svaka sovjetska savezna socijalističaka republika, ima pravo na samoopredijeljenje, uključujući pravo na odcjepljenje. Teško mi je vjerovati da je Lenjin mislio da će SSSR nestati prije kraja 20-tog stoljeća, ali to i nije važno. Važno je to da su u Ustav ugradili to, da svi imaju pravo na odcjepljenje. I da, SSSR je formalno bio konfederacija, pa pročitaj SAVEZ republika, a ne SAVEZNA republika …..
Dakle, kada su se povijesne okolnosti posložile, lideri sovjetskih republika su se dogovorili o razlazu. Zato ne možemo govoriti o raspadu SSSR-a, već o mirnom razlazu ili razdruživanju. Jer to je jedina istina.
Sve te priče o ekonomiji, ili cijeni energenata, nemaju veze s vezom.
I da, još ovo. U rasformiranju SSSR-a, prednjačila je upravo Ruska Federacija, tada još dio SSSR-a. Dokaz? Hm, tadašnja Ruska Sovjetska Federativna Socijalistička Repubilka, već je dana 12.6.1991., proglasila svoju suverenost i nezavisnost od SSSR-a. A npr.jedna tadašnja Ukrajinska Sovjetska Socijalistička Republika, svoju suverenost i nezavisnost od SSSR-a, proglasila je tek dana 24.8.1991.
Kao što znamo, SSSR se formalno posve razdružio dana 25.12.1991., odnosno dana 1.1.1992. Nakon onog sastanka tadašnjih lidera Rusije (Jeljcin), Ukrajine (Kravčuk), Bjelorusije (Cehanovič) i Kazahstana (Nazarbajev), u ljetnikovcu u Bjelovješkoj prastaroj šumi na zapadu Bjelorusije.

Inače na jugu Bjelorusije i sjeverozapadu Ukrajine, još uvijek postoje izvorne evropske listopadne prašume…regija se naziva Poljesje. Tu ima čak i evropskih bizona, a o medvjedima, vukovima da i ne govorim. Te šume su u Drugom svj.ratu u vriejeme okupacije tada sovjetske Bjelorusije, bile odlično mjesto za skrivanje partizana.
Tko se ne bi skrio u tome gustom prirodnom okolišu?

jafar
Gost
jafar

Muke mi biti smiren na celu Rusijje kad imas sve carske ovlasti, nemas parlamenta kontrolises sve ekonomske tokove.

shumadinac
Gost
shumadinac

To je jafar razmišljanje onoga čija je namera da “nagrabi” i što pre pobegne ali u tekstu sam već objasnio da bežanja nema – i kakve su posledice.
Pravo vođstvo je obaveza i opterećenje a ne “dobitak na lutriji”. Pa ipak je lakše od alternative jer ona donosi drugačije pritiske.

Mićo
Gost
Mićo

Pa da, laginica posao za jednog čovjeka.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Naravno da Putin izgleda sve mlađe i mlađe. Svatko bi izgledao tako nakon terapije botoxom i još par sitnica (interferona, zamjene krvi i svašta nešto). Nema to nikakve veze s nekakvim poštenjem koje se ogleda na licu. Ili s politikom čiji je kreator i izvršitelj.
S jedne strane stoje socijaldemokrati izgubljeni u prostoru i vremenu, sa svojim rodnim ideologijama, političkom korektnosti kao trajnim omamljivačem za individualno ostvarivanje; od pretilosti stvorene najprije vlastitim neradom i paralelnom učinkovitošću kapitalizma, ti socijaldemokrati postaju fašisti na Zapadnom spektru. Na istočnom, tamo gdje je Putin i doživotni Xi je još učinkovitija diktatura u kojoj se oporba miče fizički, ai zato gospodarstvo funkcionira sve bolje.
Dva pola u kojima žive neslobodni ljudi, upregnuti u besmisao, kao dijelovi kolektiviteta, nepostojeći kao individualci. Fašizam na obje strane.

mmne
Gost
mmne

mislim da je opis fizickog stanja bio samo maska za nesto drugo….iscaseni angloameri se usukaju posle mandata mentalno da su biljke dok v v putin izgleda osvezenije cak….te budale sa zapada ustvari i ne znaju sta bi…osim da debelo naplacuju svoje “znanje”…

shumadinac
Gost
shumadinac

Pa da, lako je Putinu kad ima milijarde… Stvarno je stoka što ne udeli siromašnim kolegama na Zapadu malo botulizma da se osveže. Mogu da zamislim kako bi recimo Hilari ili Olbrajtova procvetale…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

rodoljub
uvijek vesele tvoje dubokoumne tvorbe riječi.

zlatan
Gost
zlatan

SON OF ALERIK, a je li istinita ta informacija o botoksu? Zašto to ne bi mogla biti medijska lupetanja? Inače Putin izgleda tako kako izgleda, i budimo realni. Nitko pa niti on, ne izgleda mlađe sada nego u mladosti. Pa nismo toliko pošandrcali.
I da, zašto praviti od još živih ljudi mit? To je već u domeni vjerskog ludila.
Ali zar i onaj stari saudijski kralj, nije bojao kosu i brkove? Iako se ne vidi kako je izgledao ispod one vreće u koju se obukao. Ili pajac Berlusconi, i taj ragazzo italiano, boja kosu. Možda se i on botoksira?
Ma istina je, ovdje mnogi zagovaruju konzervativizam, i plješću Putinu i Rusiji po tome pitanju. Hm, Putin konzervativan, a razveo se. Ali te priče da ima drugu mlađu, nemaju dokaza. Inače Rusi konzervativni? Hahaaa, toliko ljudi diljem Rusije koji žive u tzv.”divljem” braku i toliko razvoda (svaki drugi ili svaki treći brak se raspada),da je smiješno pričati o toj nekoj tradiciji.
Pa jasno. Tradicionalisti i konzervativci su ioanko najlicemjernija bića u Svemiru.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

I…. zbrisah!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik