Danas u 9 sati u Zagrebu ispred HNB-a, Živi zid poklanja 2 tone hrvatskih jagoda (VIDEO)

Ivan Pernar poziv ispred HNB-a
36 komentara

Hrvatski jagodari su žrtve monetarne politike Hrvatske narodne banke, koja umjetno održava jaku kunu i time baca na koljena sve one koji rade i proizvode u Hrvatskoj. Živi zid je odlučio ovim simboličnom gestom ukazati na problem nerealnog tečaja hrvatske kune. Dok hrvatski proizvođači umiru, u Hrvatsku se jagode uvoze šleperima. Pogledajte saborskog zastupnika Ivana Pernara, što misli o ovom problemu i pridružite im se danas u 9 sati ispred Hrvatske narodne banke u Zagrebu. Imat će te priliku pojesti hrvatsku jagodu i ukazati na problem koji muči sve zadužene zemlje ovoga svijeta.

 

Hrvatska narodna banka
Trg hrvatskih velikana 3
10000 Zagreb

HNB
HNB
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crodaemon
5 godine prije

Jagodijada

NAPOLEON
5 godine prije

E sad pravo pitanje je zašto su strani proizvodi jeftiniji. Odgovor koji se nameće je precijenjeni tečaj domaće valute. Onda se kao riješenje nameće uvođenje eura. Međutim, primjeri mediteranskih zemalja poput Grčke pokazuju da su opet proizvodi iz razvijenijih zemalja poput Njemačke jeftiniji. Pitanje je gdje je tu kvaka. Ako kažemo da je korupcija na jugu razlog zašto jug Europe zaostaje za sjevernom, to objašnjava neuspješnost velikih firmi gdje šefovi kradu, ali što je s malim poduzećima? Zašto propadaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva i zašto ne mogu proizvesti jeftiniji proizvod od uvoznog? Jedino što mi se nameće kao odgovor je sljedeće. Budući da novac nastaje kao dug putem kredita, ima ga više tamo gdje se krediti više daju odnosno uzimaju. A ujedno tamo gdje se krediti više daju tu je kamatna stopa na njih niža. Kamatu koju plaća neki proizvođač ili davatelj usluge koji je podigao kredit naposljetku plaća kupac proizvoda… Čitaj više »

Son of Alerik
5 godine prije

Živi Zid u pravo vrijeme reagira na aktualni problem hrvatskih proizvođača jagoda. Za nekoliko dana, kad sezona prođe, nitko se neće sjetiti spomenuti te ljude.
Zato je ovaj potez Živog Zida hvale vrijedan.
Kao parlamentarna stranka imaju, s obzirom na broj zastupnika, izvjesnu nemalu sumu novca poreznih obveznika za svoj rad (kao i sve druge parlamentarne stranke koji dobivaju glavarinu) pa su sasvim sigurno s kupnjom te dvije tone jagoda spasili financijski privremeno barem jednog uzgajivača jagoda.
Možda Živi Zid iskoristi ovu situaciju ne samo na ukazivanje problema nerealnog tečaja, nego ponudi i alternativni program spašavanja hrvatskih proizvođača u postojećim okvirima. Ako se sve svede samo na perfomans i na rušenje postojećeg kao jedini način za promjenu, onda će biti riječ o reklami stranke.
Može se graditi novo i u postojećem sustavu i onda to novo kad izraste samo po sebi ruši staro. Draži bi mi bio takav put.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Kasni se puno.Trebalo je prije petnaestak godina glavne gradove ovih drzavica u pokusaju poplaviti domacim mlijekom I zatrpati kukuruzom,psenicom,povrcem I mesom.Sada je sve unisteno.Ostali prazni plastenici koji se prodaju kao sekundarna sirovina a dizane hiljade eura kredita da se kupe i montiraju.Jad i tuga..

zime
5 godine prije

alo živi, spremite i šlaga i odnestie u HNB, da se narod šokira. i shvati kako država funkcionira.

Nagard
5 godine prije

Jos sampanjac kim Kardashian i slaga pa tek sad vidimo gdje se ova drzava nalazi kuce je kolega piretis opisao sto je uzrok sto jagoda aniko nece .Pernar souman plata ide u saboru moze se zaj….. Citav dan sta Ce drugo raditi ovim balkanskim narodima treba ira a ne neki srednjoškolac koji je naucio tri stranice teorija zavjere hahaj.nemojte zaboravit kokice napravit kad danas sou krene

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

nisu ispali fer prema onom jadniku…čovjek je nažalost u pravu…nek mu kupe sve neka je “bezobrazan” ali je s punim pravom bezobrazan

Zare
5 godine prije

Zasto se nitko od ovih salonskih ljevicara do danas nije setio da im zbog solidarnosti s narodom smanje plate za pola? A evo kao u podsmjeh svim glasacima lider Slovenacke ljevice dođe na televiziju u Mercedesu od plus 50k evra.

Stephen
5 godine prije

Pernaru LJUDINO, HR čovjek treba glasati za tebe i Ž Z jer ste jedina šansa da se oslobodimo sponzora, petokolonaša jednom riječju KURVINIH SINOVA. Naravno borba neče biti lagana zbok lažne propagande i kojekakvih podmetanja.

Crni žutokljunac
5 godine prije

Eto za vikend naletio na Pernara,u Karlovcu,i stiso mu ruku.Eto bar se bore,makar i verbalno,a drugačije i trenutno ne mogu.Ja bi riskiro sa njima na vlasti,jer gori od ovih jednih i drugih ne mogu bit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.