Danski ministar Jeppe Kofod, ispričao se zbog spolnog odnosa s 15-godišnjom djevojkom

Jeppe Kofod - Danski ministar
66 komentara

Jeppe Kofod nazvao je seks s 15-godišnjakinjom iz mladog ogranka njegove stranke “najvećom greškom u njegovom životu” i priznao da će to progoniti njegovu karijeru. Ipak, slučaj nije imao pravne posljedice i nije ga spriječio u njegovom spektakularnom političkom povratku.

Danski socijaldemokratski ministar vanjskih poslova, JeppeKofod ispričao se zbog spolnog odnosa s 15-godišnjom članicom stranačke organizacije mladih (DSU) tijekom uskrsnog tečaja 2008. godine.

“Bio sam pijan i bio sam glup”, priznao je Kofod za TV2. “Dobro znam da nije dovoljno reći oprosti. Volio bih da to mogu promijeniti. Jedino što mogu je da mi bude žao”, rekao je.

Prema TV 2, Kofod je ranije rekao da nije poznavao djevojku i da nije znao za njezine godine kada ju je pozvao u svoju sobu, nakon predavanja koje je održao.

Prije dvanaest godina, tada 34-godišnji Kofod dao je ostavku na sve političke funkcije, uključujući svoju ulogu glasnogovornika vanjske politike socijaldemokrata. Međutim, ubrzo nakon toga vratio se u politiku i postao vodeći kandidat za socijaldemokrate na izborima za Europski parlament 2014. godine. Kofod je 2019. postao ministar vanjskih poslova u kabinetu Mette Frederiksen.

Slučaj se ponovno pojavio usred pokreta #Metoo protiv uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja, zbog čega je Kofod dobio novu kritiku danskih stranaka kao što su Alternativa i Socijalni liberali. Čelnica Alternative JosephineFock rekla je da je bila ”loša prosudba” Mette Frederiksento što je imenovala Kofoda ministrom vanjskih poslova. Glasnogovornica jednakosti socijalnih liberala Samira Nawa rekla je da je Kofodova isprika bezvrijedna.

“Ovdje se nikada nije radilo o izvlačenju nove isprike od ministra. Radilo se o rušenju tabua o seksizmu, o tome što se on drznuo razgovarati o problemima koji bole i o tome što se jasno stavilo do znanja gdje su naše granice, rekla je Nawa.

Kofod je odgovorio da je to stari slučaj, za koji se znalo prije nego što je postao ministar vanjskih poslova. No, priznao je da će to i dalje proganjati njegovu političku karijeru.

“To mi je bila najveća greška u životu i tada sam se ispričao. To je stvar o kojoj svakodnevno razmišljam i volio bih da je mogu promijeniti”, rekao je Kofod.

U Danskoj je dob za pristanak na spolne odnose je 15 godina. Dakle, Kofod nije prekršio zakon.

Premijerka Mette Frederiksen nazvala je slučaj ozbiljnim, ali je naglasila kako njezino povjerenje u Kofoda ostaje čvrsto.

“Imam povjerenja u ministre koji su imenovani u Danskoj. Jeppe Kofod se ispričao i izrazio žaljenje”, rekla je Fredriksen.

Kabinet Mette Frederiksen manjinska je vlada koju čine socijaldemokrati. U velikoj se mjeri oslanja na parlamentarnu potporu kolega stranaka lijevog centra, poput Crveno-zelenog saveza, Socijalističke narodne stranke i Socijalno-liberalne stranke.

Jeppe KofodMetteFrederiksento
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Sad ce vjerovatno napredovat u karijeri u toj divnoj Europi, kojoj su puna usta ‘njegovanja europskih vrijednosti’.

Moreno
3 godine prije

Društveni inženjering je sve opakiji i po mjerilima “naprednih” Danska je “napredna” zemlja sa svim “pravima” za sve i svašta. Najprij se sva dica odma po rođenju seksualiziraju, mlade curice već i prij puberteta škola, mediji i razne udruge drilaju “budi svoja” porukama šta po našu znači odj#ebi oca i mater mala, kad ćutiš da ti se nešto oće, to uzmi i nikoga ne pitaj . . . i kad takva mala o 15 godin naleti na starijega onda ga čara i u kulturi koja naginje pedofiliji ka šta je skandinavska to završi kako završi.. Da je ovi Danac zna da ako mu kresne ćer kako će imat posla sa ocen od male nebi mu palo na pamet to radit Isto tako da mala zna kako će joj otac je#at mater nebi se zaj#bavala. Ovako se društvenim inženjeringom postiglo to da ljudi rade upravo ono radi čega će ih se… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Moreno
Mijo
3 godine prije

Da, samo trebaju spustiti dobnu granicu još niše, na primjer na 6 godina.

Vendetta
3 godine prije

Hrvati imaju Plrnkija koji voli prstic u guzu,

Daba
3 godine prije

Frajer jeste seronja
Bez diskusije
Ali
Kakvi bi tek bili komentatori ovdje da imaju mogucnost….
🙂

Ico
3 godine prije

Ministar se ugladao na vatikanske velikodostojnike

Daniel Plainview
3 godine prije

Ispričao se? Onda je sve u redu. Penis mu se nehotično poskliznuo na vaginu, a ostatak su odradili alkohol i nezrelost, jer tada je bio mlad i nije znao što čini. Ta imao je tek 34. godine! Sad može nastaviti voditi svoju borbu za društveni progres i nadati se da će u bliskoj budućnosti legalizirati pedofiliju. Malo o #Metoo pokretu. Jedno od zaštitnih lica pokreta, Asia Argento, koja je između ostalog teretila Weinsteina za seksualno zlostavljanje je i sama seksualni predator. Naime, upuštala se u seksualne odnose sa glumcem koji je u to vrijeme bio maloljetan, plaćanjem određenim iznosima pokušala ga je ušutkati. Slučaj je pokazao po n-ti put licemjernu stranu holivudskih sodomita i pokret doveo do diskreditacije.

piždro
3 godine prije

Jeb.te kom narod da glas !? nezna se ko je luđi il narod il “od naroda’ izglasani..
al lud zbunjenoga uvjek na kraju nategne..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
FATIH
3 godine prije

DA, DA PEDOFILIJA IZGLEDA POSTAJE OBRAZAC PONASANJA EVROPSKE POLITICKE ELITE.VALJDA SE VODE PONASANJEM NEKIH VATIKANSKI DUZNOSNIKA.

Zemlja je okrugla
3 godine prije

Odi ti lijepo u čudu, zbog silovanja i pedofilije, pa se poslije možeš ispricavati koliko hoćeš. Ali ja se pitam drugo : ima li ta curica oca ? Ako ima, što je on tada poduzeo? Sto, meni bi takav magarac hebo kćerku, očito pedofilski ( to sto je bio pijan, kako sam kaže ne opravdava ga) i nista ne bih poduzeo? Ma daaajte !

Stara kuka
3 godine prije

Iako nema veze s Danskom i ovim tipom dobra vijest se može objaviti bilo gdje. Matora židovska vampiruša Ruth Bader Ginsburg, sutkinja američkog vrhovnog suda konačno je otegla papke u 87. godini. Bila je jedna od dvije “najprogresivnije” sutkinje tog suda. Glavni predmeti njenog interesa su bili, a za to se i žestoko zalagala, pravo na pobačaj, “rodna ravnopravnost”, homo “brakovi” i lgbt prava, borba protiv rasizma (isključivo bjelačkog naravno) i prava imigranata (ilegalnih). Na prošlim izborima podržala je svesrdno Hillary Clinton a ujedno je bila jedna od najoštrijih kritičarki predsjednika Trumpa. Za sutkinju vrhovnog suda imenovao ju je 1993. Bill Clinton. Od 1999. kad joj je dijagnosticiran rak debelog crijeva ide na kemoterapije i operacije, ali ti krvopije su izuzetno žilavi je pa eto živjela sve do duboke starosti, a da ništa dobro i pošteno u životu nije napravila. Predsjedniku Trumpu se sad pruža prilika, ali to mora pod… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
buga
3 godine prije

Eto nam zapadne vrijednosti,pedofilija nam polako dolazi na mala vrata. Ubrzo će sve EU zemlje ozakoniti pedofiliju prikazujući to kao nešto normalno jer ako se to deševa u progresivnoj Danskoj nesmijemo ni mi sa balkana biti nazadni i osuđivati takvo ponašanje.

buga
3 godine prije

Arijevska rasa definitivno nisu skandinavci i njemci, drevna arijevska rasa su Slaveni i upravo zbog toga kabala i društvo gotovo manično mrzi Slavene, jer je njihovu parazitsku državu upravo u 7 stoljeću uništio ruski knez Svjatoslav. Umjetno su zavadili sve slavenske narode jer znaju da ako dođe do sloge među slavenskim narodima da njihovoj hegemoniji doći kraj. Hazari đavolije pleme vrlo dobro zna pravu povjest i sve rade da im se nebi ponovile greške iz prošlosti.

Max
3 godine prije

Kakva država takav ministat.

nepoželjni
3 godine prije

Hm, svi se zgražaju što je ovaj kretenoid prasnuo 15-godišnjakinju (!?)… a svima je u redu da se15-godišnjakinja bavi politikom !?

… ee, pa braćo moja, ako je 15-godišnjakinja zrela za politiku, onda je zrela i da je netko prasne… i na kraju neka ovaj i ovakav svijet ide u pi… Ma…..u !

Mate
3 godine prije

Covjek kresnio mladu piplicu a vi se raspisali ko da je smak svjeta…a cura isla nasmijana kuci i trkom kod prijateljice da se pohvali…sutra se cila zenska ekipa iz ulice upisala u stranku…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.