fbpx

Demokracija i diktatura – Obrnuti svijet američke naracije

Američka demokracija

Masovni mediji Zapada iskrivljuju stvarnost tako što diktaturu prikazuju kao demokraciju i obrnuto. Normalno i logično je postalo nenormalno i nelogično, sve zahvaljujući ogromnom utjecaju masovnih medija kroz koje gotovo u sve domove prodire vizija koja može biti potpuno pogrešna.

Na primjer, Sjedinjene Države su od 243 godine postojanja oko 222 godine provele u ratovima, intervencijama, genocidima, uzurpaciji teritorija, udarima u svrgavanje predsjednika i vlada, pružajući potporu najkrvavijim režimima i drugim ne manje važnim radnjama, ali sebe smatraju izvorom i podrijetlom demokracije.

Dakle, nije čudno da se kroz neprekidnu političku propagandu skriva američka prošlost i njezina zlokobna sadašnjost, zbog čega mnogi u svijetu vjeruju da je ta zemlja na prvom mjestu u svijetu po društvenim slobodama i blagostanju.

Paradoksalno je da se danas rasizam i bijeda, apologija očigledne sudbine Sjedinjenih Država, kao i neki znakovi dekompozicije zemlje, primjećuju čak i u analitičkim krugovima.

Koliko su mediji moćni dovoljno potvrđuje činjenica da u Americi više od 50 milijuna siromašnih ljudi luta ulicama, ali su i dalje uvjereni da su oni vlasnici jedinog Boga koji ih štiti od svih zala i izmišljenih neistina koje su se usadile u svijest stanovništva koje je u svakom trenutku bombardirano kontroliranim dezinformacijama.

Diktatura je i kada svakog američkog građanina prati virtualni sustav, gdje je CIA vlasnik Facebooka. Valja napomenuti da je britanski novinar Tom Hodgkinson u svom članku “S prijateljima kao što je ovaj” jasno objasnio kako su od 1999. SAD stvorile kapitalni fond “In-Q-Tel” za ulaganja u visoke tehnologije, te kako identificirati i partnere i tvrtke koje razvijaju nove tehnologije kako bi svoja rješenja predstavile Središnjoj obavještajnoj agenciji.

Logično je da je Mark Zuckerberg s uspjehom kojeg je postigao Facebook postao milijarder u dobi od 23 godine, ali se prešućuju više od 40 milijuna dolara koje je CIA uložila u njegovu tvrtku kako bi napredovala kao društvena mreža. Između ostalih, Amazon, Microsoft i Wikipedia također uspješno surađuju u ovom deformiranju stvarnosti.

Nedavni napad na iranski komunikacijski sustav u kojem su blokirani međunarodni iranski kanali Press TV i HispanTV, koji na globalnoj razini prikazuju događaje sa suverenog stajališta, pokrenule su elitne korporativne mreže koje koriste Googleovu digitalnu platformu i njezinu internetsku stranicu. You Tube, koji je pod kontrolom Pentagona, uklanjanjem sadržaja demonstrira nervozu elite koja ne trpi da se njezina platforma koristi za objavu drugačijih, jasnih i objektivnijih vijesti, što ih navodi da se ti glasovi ušutkaju mjerama kojima se flagrantno krše temeljna ljudska prava, u koja se u SAD vole zaklinjati. Podsjetimo i na sve veću agresiju na kritične medije iz Rusije i Kine, čak i medija iz Kube i Venezuele, među ostalima, što znači da cenzura postaje svakodnevni obrazac u tretiranju informacija.

Ali se ipak da naslutiti da su odluke Donalda Trumpa zapravo simptom njegove slabosti. Američki predsjednik povećava nestabilnost na Bliskom istoku i na međunarodnim energetskim tržištima, ukidajući izuzeća za sve zemlje koja kupuju iransku naftu od 2. svibnja, čime iranski izvoz nafte želi svesti na nulu.

Ako Indija, Italija, Grčka, Japan, Južna Koreja, Turska, Kina i kineski otok Tajvan i dalje budu kupovali naftu iz Irana, SAD će protiv njih aktivirati ozbiljne protuzakonite sankcije. Nekoliko država je već izrazilo svoje protivljenje ovoj mjeri, ali bi većina trebala pokazati neposluh američkom režimu, kao što su već učinile Kina i Turska.

Treba napomenuti da su SAD postale prvak neoliberalnog terorizma u svim njegovim aspektima; ekonomskoj agresiji, prijetnjama svih vrsta, stvaranjem robota za širenje lažnih vijesti, špijunaži na najvišoj razini, privatnim zatvorima i sustavom s najvećim brojem zatvorenika u svijetu, vojskom koja ubija civile, ali strahuje od svake iskusnije vojske, potpori kolonijalizmu, krađi teritorija, itd. Ovo su samo neki dokazi unutarnjeg i globalnog državnog terorizma kojeg provodi “elita” Washingtona.

Srećom, nove američke generacije sve više kritički razmišljaju. Istina, ne uvijek duboko, jer se čini da socijaldemokraciju i kapitalističku državu blagostanja, koju vezuju za Kanadu, Švedsku ili Francusku, vide kao najviši stadij ljudskog razvoja.

U tom smislu među američkoj mladeži visoko kotiraju Bernie Sanders ili Alexandria Ocasio-Cortez. Iz tih se krugova mogu čuti glasovi protiv rata, za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i uspostavu širokih sloboda u zajednici. Međutim, vrlo je upitno imaju li Bernie Sanders i Alexandria Ocasio-Cortez rješenja za lijepe stvari za koje se zalažu.

Za kraj spomenimo najvažnije zaključke o toj zapadnoj diktaturi. Prvo, što su veće agresija sankcijama, kaznama, prijetnjama i terorizmom, suvereni svijet više jača, do te mjere da je američka hegemonija slabija nego je ikada bila.

Drugo, gušenje i uklanjanje iz etera ili internetskog prostora svih glasova koji govore istinu dokazuje utjecaj istinitih informacija, stoga svaki napad na slobodu izražavanja znači slabost i očaj, što su jasni znakovi naglog pada ka dnu.

Treće, sve sugerira da je svako proturječje između socijalne pravde i izrabljivačkog neoliberalizma uvijek bila riješena u korist prve, što će se vrlo brzo potvrditi u povijesnim terminima, osim ako poremećena osoba u američkoj upravi ne pokrene nuklearni rat.

Zahtjev za paralelnim svijetom, stvaranje nove libertarijanske arhitekture na internetu, ekonomiji i među vladama, treba nas podsjetiti da se nikada društvene i političke promjene nisu odvijale tako brzo kao u XXI stoljeću i da bi kraj ultrakonzervativnog carstva mogao biti vrlo blizu. Puno prije nego što i najveći optimisti očekuju.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
43 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Karma
Gost
Karma
1 godina prije

Doktor Jusuf i sekica bi se uklopili u neki dom zdravlja u ameroki….

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

kada čitam neke komentatore na hrvatskim portalima imam osjećaj da je centrala američke duboke države u hrvatskoj u zagrebu a ne u washingtonu. ti I takvi idioti su hrana za washigtonsku “duboku državu”. povijest iz ww2 nam se ponavlja. kada se svi pozicioniraju u novoj planetarnoj arhitekturi, pa čak I amerika, tek tada će u tim ostrašćenim idiotima proraditi svijest ako do tada išta ostane I opstane u hrvatskoj

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Slušam RTS, slučajno naravno, čini mi sd BG 600 djece manje prijavljeno za vrtić;vodimo tuđu brigu kao da smo bezbrižni, hranimo tuđe guzove a naši gladni, ratovali smo uvek i jedino za tuđe interese…..nestaje nas,a nikako svojoj pameti da dođemo.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

slušati rts, rtrs, hrt ili bhrt itd. itd. više od najvne špice nije dobro za zdravlje

Buzz
Gost
Buzz
1 godina prije

???

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Cudno,nikad nisi komentiro srpske medije.Samo dati kazem,dasu vecernji i 24sata kupili pop i kurir.Jase dobro sjecam,kad sam jeo americko mljeko u prahu,a vamo moro ucit ruski jezik.Malo povjesti i istine nebi bilo lose napisati.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

otkuda ti ideja da nikada nisam komentirao srpske medije. mediji u ovom regionu imaju istu uređivačku politiku. međutim, ja u ovome komentaru gore kritikujem neke od komentatora na hrvatskim portalima

Buzz
Gost
Buzz
1 godina prije

eu kolonija@ ma pusti Slavonca nek kmeci. Ima selektivno pamcenje. Brzo zaboravlja sta mu se ne svidja i sta mu ne ide na mlin. Pasi laju a karavane prolaze. Jebetese.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Ali im je zato zdravstveni sustav idealan,(zovemo ga nema đabe ni kod stare babe)
Ili kako su odore KKK od bijelih postale dunkell-blau +značka !? A o muljažama u vojnoj industriji -zato im se sve trese i pada ?
Oćete još … Dajte i vi malo pomozite !!?????

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

@Duki
Da u pravu si ali ja bih još dodao da je američko društvo bazirano na izjavi “Tko radi ima, a tko ne radi nema.” Kod nas je još uvijek ostavština nekih vremena kad su svi radili koliko su htijeli, a imali koliko su dobili. Ostatak tvog komentara ne zaslužuje čitanje.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Ad astra Pa sve religije i ideologije imaju parole na kojima se temelje . . . po domaću rečeno neko viruje u Boga, a neko u American dream.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Zvjezdane, ne čitaj!
Takvim “plićacima” nije niti napisano !!

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Tacno , nikad se promjene nisu desavale brze nego sad , ali ni zivot nije nikada bio brz kao danas , sve se to kreće u istoj brzini..
Na zapadu ostaje jedino problem razumjevanja stvari koje se desavaju da li zbog brzine desavanja ili kontrole ili oboje ..
Većina tamo a mogu pod tamo racunati i dosta nas ovdje , jos nisu svjesni da je multipolarni svijet vec odavno tu i da je usa u tom svijetu izgubljena …

pera detlic
Gost
pera detlic
1 godina prije

Odlično. Ako je tako. Što kaže poslovica: iz tvojih usta u prljave uši.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Mozemoli prijatelju i ovako,smrt svi totalitarnim rezimima.RVE1481.

fudo
Gost
fudo
1 godina prije

zvijeri kao ova umiru dugo, i najopasniji je poslijednji hroptaj.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Nije toliki problem što plasiraju laži, problem je što malo ko reaguje na očigledne laži tako da one “ostaju istina”.

Šta kaže teorija slobodnog tržišta: “Slobodno tržište je neophodno da bi konkurencija učinila robu što jeftinijom i kvalitetnijom”.
A šta se zaista događa? Roba jeste postala jeftinija ali ne bi bila da se Kina nije umešala – Zapad je bio prisiljen da prati njen tempo. Ali reći da će “slobodno tržište dovesti do porasta kvaliteta robe”… Da ne gušim previše, dovoljno je pomenuti “preporuku” EU komisije da se ne pravi previše kvalitetna roba jer se time zaustavlja proizvodnja (zbog ovog “ekonomicida” bi mnogi morali da vise na banderama širom Evrope).

I pored očiglednog promašaja (promašaj za stanovništvo, ne za elitu) neverovatan broj “stručnjaka” i “analitičara” vrti istu mantru – a narod bez razmišljanja klima glavom. Isto je i sa “demokratskom diktaturom”, sa “arhineprijateljima”, sa parlamentarizmom, sa “kamatarenjem”… sa gomilom drugih stvari od suštinskog značaja za naš život. Sve OČIGLEDNO a mi i dalje klimamo glavom – da li smo zaslužili ovo što nas snalazi?

igi
Gost
igi
1 godina prije

jesmo…

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ne samo preporuka eu komisije da se ne pravi kvalitetna roba (btw, ne brine ih da će netko drugi napraviti kvalitetniju?), nego je i pitanje što je to eu standard?
Sva odgovornost za kvalitetu i kontrolu kvalitete predana je – proizvođaču !!!
Jučer je na fb netko naveo – opet se netko otrovao mesom (Knin) – da smo prije ulaska u eu imali puno bolje kontrole mesa, nekoliko puta bolje…
Ali više nismo u ‘propalim ideologijama’, koje su se brinule za zdravlje stanovništva, nego smo, je li napredni ?

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

EU komisija bi eventualno bila sposobna kontrolirati kvalitetu rukopisa birokrata kad ne bi postojali kompjuteri

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

samo tako To je točno, ali EU komesari zato pomoću kompjutera kontroliraju šta ti jiš, šta piješ, koliko na šta trošiš . . . pa čak su sad donili zakon koji nameće proizvođačima auta da u software od auta instaliraju opremu kako bi auto samo pripoznalo ograničenje brzine na cesti i smanjilo brzinu . . . ono ideš zaobić traktor i daš gasa, ali EU komisija ti oduzme gas . . . 🙂

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Lucija Jasno kako smo prij EU imali bolju kontrolu mesa, ali zato sad imamo bolju kontrolu papira i novčanih transakcija koje prate to meso, jer na kraju krajeva kakvoća mesa i zdravlje onih šta ga jidu nije ni bitno. Ugostitelju ili mesaru koji prodaje neispravne mesne proizvode neće se ništa dogodit jer on ima ”papire” koji dokazuju kako je on to meso negdi kupija, taj drugi od kojega je kupija ima ”papire” također . . . i to nemore ni sam bog upratit. Također kad se države ili velike korporacije rješavaju mesa iz rezervi kojemu su istekli svi rokovi, stvar se zataškava. Moj dobar poznanik sa kojin san navigava mi je priča kako su vozili smrznute svinjske polovice iz Rotterdama u Singapur, da bi ih po godine posli vraćali nazad, a razlozi su bili promjena cjene mesa na burzi. Ali ako obrtnik mesar ili ugostitelj ima viška 5 kn u blagajni slijedi pečačenje lokala, globa u desecima tisuća kuna . . . itd. Evo to je još jedan dokaz inverzije stvarnosti u kojoj živimo. Sami smo to dopustili.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

@shumadinac- “da li smo zaslužili ovo što nas snalazi?”
Jesmo. Dokle god nasjedamo na reklame, ne mislimo svojom glavom, kupujemo ono što nam ne treba ali imaju drugi, jesmo, zaslužili smo da nas šišaju. Kukamo da imamo premalo novaca a onda ga nemilice bacamo na robu koja ne vrijedi pišljiva boba. U politici po tko zna koji put biramo iste očekujući da će ovaj put biti bolji. A ima načina da se odupremo, ali se ne uklapa u opću sliku, odudara od očekivanog. Pa bi nam se moglo desiti da nas počnu izbjegavati a to bi onda značili da smo u situaciji kao da smo već mrtvi. To ne želimo pa šutimo i činimo točno ono “što treba”.
Patti Smith ima pjesmu People Have The Power. Imamo, ali ne koristimo.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

“Is something wrong?,” she said, of course there is
“You’re still alive,” she said, oh, and do I deserve to be?
Is that the question? And if so, if so
Who answers? Who answers?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Pravo glasa je svetinja…..sve daju, državu svoju unište i bez riječi prepuštaju svoju slobodu ali ne diraj pravo da priča gluposti. Jugoslavija nije uništena zbog ekonomske krize….željeli smo da se čujemo, dobili smo to pravo a sve smo ostalo uništili.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Volio bi dami odgovoris zasto je juga unistina.Svismo mi placali tu vojsku.Ja ti tvrdim dasmo svi imali jednako oruzja,do rata nebi nikad doslo.Sana1 ti je najveci odgovor.

Buzz
Gost
Buzz
1 godina prije

slavonac@??? pametniji si kad sutis.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Postoji li u USA administraciji pod idiotom trumpom itko da mu je IQ veci od broja cipela, Trumpu ocito nije a ovima ispod nejga ni gvora, sve glupan do glupana.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Masovni mediji zaista su velikom problemu, sve im se manje i manje vjeruje. I da sada počmu objektivno izvještavati, pitanje je koliko bi im publike vjerovalo
“Zaustavite Reuters”, bijaše sprdnja vremenom pretvorena u nužnost
Kolika je gledanost Dnenika HTV-a npr,?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Malo pogledaj i sam zakljuci,ciji sinovi upravljaju kapitalom i medijima.Vanja Spiljak ulaze i marine 100 milijuna dolara.Znas li ciji je on sin.Sirotinja SE seli,ovi i njihova djeca uhljebjena se smiju.

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
1 godina prije

Jao si ga koga oni oslobađaju od diktatura i uvode nazovi demokraciju,za njima ostaju leševi,razaranje,pljačka i kaos.Elita i oni iza nje su preuzeli sve važnije poluge moči,uključujući i financije.Preuzeli masmedije i hrane nas,reko bi i stvorili ovakve medije.Razbijaju nam uporišne životne točke,uključujući obitelj koja je osnova i obezglavljuju nas.U naše živote unose nesigurnost i strah,time stvaraju masovnu paralizu koja rezultira nedjelovanjem ili teškim fokusiranjem na stvarni izvor problema.Sve više smo zaokupljeni sami sobom i opstankom,osljepljeni od masmedija i ovakvog obrazovanja,ne vidimo,te nas u velikim stadima tjeraju u željenom pravcu.Stalno se mantra u SAD,preko medija,zemlja slobodnih,narod bira vlast i sl.Je,biraju kiflu,slobodan si dok možeš raditi,kad ne možeš,dobiš kakve boleštine,ak nemaš novaca imaš slobodu umrijeti.

mars
Gost
mars
1 godina prije

Najznačajniji doprinos u predstavljanju SAD-a u svijetu kao demokratije u kojoj su ljudska prava i sve što se veže uz to dvoje sveta krava, dao je Holivud. U svim holivudskim filmovima i serijama, kada npr. lokalna policija ili FBI hapsi nekog sitnog prestupnika ili kakvog dilera ili nekog krupnog kriminalca, prije tog čina moraju pribaviti gomile papira, odobrenja saglasbosti – počev od ministra pravde, preko lokalnog tužioca, pa sve do (karikiram) čistačice u lokalnoj policijskoj stanici, a sve kako bi integritet i prava osumnjičenog bili do maksimuma zaštičeni od moguće greške ili zloupotrebe. Svaka čast. U stvarnosti – snage zakona nabijaju lisice na ruke sa takvom brzinom i lakoćom kako ih je svojevremeno čuveni Hudini skidao. A tek upotreba oružja. U filmovima prije nego ga upotrijebe moraju upozoriti, pa čekati reakciju upozorenog, pa onda ako ga i izvade iz futrole opet ga upozoriti i opet čekati reakciju upozorenog, i tek kada se 100% uvjere da upozoreni ima namjeru da ih skrati za glavu, tek onda otvaraju vatru. U stvarnosti i na najmanji znak i nagovještaj prijetnje ili ako samo misle ili im se nešto učini prijetnjom, potežu i pucaju takvom brzinom da bi im i Dok Holidej na tome pozavidio. U filmovima, suđenja su pravi festival prava, pravde, zakonske procedure i nevinosti okrivljenog sve dok 100%-tni dokazi ne potvrde njegovu krivicu. U stvarnosti, zatvori prepuni i prenatrpani pa u nedostatku državnih napraviše i privatne – javno-privatno partnerstvo, mislim da to tako zovu. Dakle, dvije Amerike – jedna je demokratska holivudska, namjenjena izvozu, a druga je ona stvarna svakodnevna (neko bi je, ne daj Bože, mogao okarakerisati kao represivnu diktaturu), za unutrašnju upotrebu. Ili bi se moglo reći (ono kao kad se vadiš) zemlja različitosti i suprotnosti koje se međusobno nadopunjuju i svaka od tih suprotnosti svojom osebujnošću čine jednu veličanstvenu cjelinu. Bljak – ovo i meni zvuči bljutavo.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

mars E, a sad vidi posljedičnog ludila širenja američke demokracije na Hrvatsku . . . nikidan na parkingu u Tolstojevoj vidili bradate muslimane kako su stavili tapetiće i klanjaju se Allahu, pa je neko zva policiju, bilo je po medijima . . . nikakva frka, ali uzbunili se pristalice američke demokracije i napadaju ove šta su zvali policiju, da kako ih nije sram, pa ljudska i vjerska prava, pa turizam . . . i ostali bull shit . . . dok u toj Americi iz koje nam dolazi ta demokracija se preklani dogodilo to da su američki policajci na ulici vidili dva tamnoputa i odma im počeli izdavat naredbe, ovi su se oglušili i policajci su sprašili desetak metaka u njih i ubili ih . . . da bi se posli uspostavilo kako su to bili dva indijska turista koji ne govore niti razume engleski i to bolje stojeći turisti jer su odsjeli u skupome hotelu . . . eto vidiš di smo mi sad i di nas kurenat nosi . . .

RAJKO
Gost
RAJKO
1 godina prije

da sve sto je ovdje napisano u stvari se to i dogadja mislim na holivudski deo u sredinama koje su se toliko predale tim i takvim stvarima da na primjer ako ste bogatas ili neko ko je ogrezao u kriminalnim koruptivnim radnjama mozete da smrti odgadjATI PRESUDE/ nasih sudova / npr PREMDA SE CINI Da ce te izaci prekosutra iz zatvora no vi i dalje imate neku viziju da je drzavna kasa privatna kasaE SAD ZNACI BOGATASI POLITICARI I SVI FAKTORI KOJI IMAJU VELIKU LOVU TREBAJU ZNATI ISTINU DA TA LOVA NECE S NJIMA NA ONAJ SVJET TAMO IM NE TREBA HVALA BOGU ILI PRIRODNOM ZAKONU VJEROVATNOCE IDU GOLI KO I SIROTINJA

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Sviton vladaju psihopati čija je glavna značajka invertiranje stvarnosti . . . u njihovim je rukama stvaranje i upravljanje u prvome redu sa novcem, a nakon toga najvećom i najjačom vojnom mašinerijom, mainstream medijima . . . i dobivamo onu Orwellovu; ”War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght”

Šta se facebooka tiće, Švicarska Centralna Banka ima više dionica facebooka nego Zuckerberg koji je samo lutak za pokazivanje kako bi stvarni vladari ostali skriveni, a javnosti se prodavala priča o američkome snu u kojemu ”sposobni student sa pravim idejama” postaje miljarder . . . da Zuckerberg bez da ga je usisa kontrolni sistem bi bija recimo prosječno uspješni businessman koji bi sam oživija svoje inovacije . . .

Mickey
Gost
Mickey
1 godina prije

Mislim da je Sokrat rekao: Sloboda reci je vrhunac dostignuca covecanstva! (posle su ga obesili)

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Smrtna kazna se obavljala tako da je osuđenik pio otrov…u vrijeme Sokrata…u staroj Grčkoj

farree
Gost
farree
1 godina prije

Ako ćak i zanemarimo činjenicu da je danas upražnjavana tzv. “reprezentativna Demokratija” stvorena od strane američkih “Founding Fathers” upravo da suzbije i ublaži demokratske zahtjeve prosvetiteljstva i sprijeći da večina ne-bogatih dođe na ideju da uzme pare i imovinu od manjine bogatih (jako uspješno), nikada mi nije bilo jasno kakva se razlika pravi između vladavine JEDNE partije i vladavine DVIJE partije (koje su kontrolisane od strana JEDNOG jedinstvenog Lobby sistema).

Sama riječ Demokratija budi fascinaciju kod naroda (jer onda narod misli da sa stvarno nešto pita) i na taj način pacifizira bilo kakve revolucionarne ideje (zašto bi “Suveren” pravio revoluciju protiv samog sebe). Reprezentativna Demokratija je jedina totalitarna ideologija koja omogućuje da se donose odluke usmjerene protiv 80% naroda, bez da se oformi jedan revolucionarni potencijal koji bi u otvorenom feudalizmu (robovlasništvu) bio zagarantiran

eks
Gost
eks
1 godina prije

U državi gde vladaju potomci gangstera i nacista ne može biti demokratije. Ono što oni nazivaju demokratijom je mašina za održavanje gangsterske-bogataške elite na vlasti . Karikatura od demokratije.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

Dugo nisam pročita lošiji članak. Pitam se kamo je nestalo novinarstvo. Gdje su oni novinari koji su bili sposobni napisati analizu , a da se ne upletu u mrežu zločestoće. Za analizu ovog članka treba dosta vremena jer je pun nebuloza. Ali moram dati samo jedan komentar na dio teksta koji kaže da Amerikom luta preko 50 milijuna siromašnih ljudi. Kao prvo tko može odrediti granicu siromaštva i bogatstva. Kao drugo, odakle autor dolazi do broja od više od 50 milijuna i koji je to broj. Krajnje tendenciozno. I kao treće, da li je autor teksta živio i radio u US? A što se tiče ostatka teksta, najbolje ga je što prije zaboraviti jer ovo je uvreda za novinarstvo.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A a
Aj’ lijepo na internet pa tamo traži kriterije siromaštva…i druge statističke podatke; ja ti ih neću tražit..?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
43
0
()
x