Desničarski belgijski zastupnik s vrha gradske vijećnice Antwerpena upozorava na “islamsku okupaciju” 

Filip Dewinter
33 komentara

Visoki član belgijske flamanske nacionalističke stranke pojavio se na krovu gradske vijećnice u Antwerpenu kako bi poslao poruku o onome što on naziva latentnom muslimanskom „okupacijom“.

Filip Dewinter, vođa desničarske, protuimigracijske stranke Vlaams Belang, u Belgijskom dijelu u kojem se govori nizozemski, objavio je video na kojem stoji na krovu i daje kratku lekciju povijesti prije nego što je iznio svoj stav.

Gradska vijećnica u Antwerpenu “postoji od 1565. godine”, rekao je Dewinter, naglašavajući da su je preko pet stoljeća okupirali “Rimljani, Španjolci, Francuzi, Nijemci, a danas islam”.

Prema zastupniku, svaki četvrti stanovnik Antwerpena je musliman, a “više od polovice” školske dobi dolazi iz islamskih obitelji. “To se mora završiti”, rekao je Dewinter i pozvao na zaustavljanje uočene “islamske okupacije našeg grada.”

Osim svoje tradicionalne secesionističke agende, stranka Vlaams Belang dugo se suprotstavljala imigracijskoj politici i multikulturalizmu EU.

Njegova popularnost porasla je na leđima migrantske krize koja je 2015. pogodila Europu, omogućivši tako stranci da prikupi više od 13 posto Flamanskih glasova tijekom lokalnih izbora u Belgiji 2018. godine.

U 2019. godini, stranka Vlaams Belang postigla je ogroman uspjeh na nacionalnim, regionalnim i europskim izborima održanim istog dana, povećavajući svoj broj zastupnika u belgijskom parlamentu na 18, što je ujedno najbolji rezultat tijekom nekoliko godina.

Međutim, ova nacionalistička stranka optužena je za širenje ksenofobije i kršenje rasizma, što ona žestoko negira. Ranije u kolovozu, Vlaams Belang morao je otpustiti jednog od svojih članova, nakon što je, kako se izvješćuje, u Tinder razgovoru razmjenjivao rasističke poruke.

Dewinter se također našao usred policijske istrage 2014. godine, kada je na njegovoj web stranici objavljena kontroverzna PC igrica u kojoj je korisnik mogao progutati proeuropske političare Elio Di Rupa i Guy Verhofstadta, kao i muslimane i džamije, prikazane kao muhe.

Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trajko
4 godine prije

Sta je sa milijardama dolara Libijske Djamahirije na belgijskim bankama pohranjenim za vladavine Gadafija.TO MU NE SMETA.

Tvingo
4 godine prije

Ko vas .ebe što ste ih zvali ?

Ante
4 godine prije

Muljator. Europa već stoljećima sudjeluje u destabilizaciji ostatka svijeta. Što ratnom to ekonomskom destabilizacijom, sada pomalo dolazi na naplatu ta politika. nadam se da će ovakvima Muslimani na kraju plesati na glavi.

Sparkling
4 godine prije

Da je Vaša kolonijalna vlast nekada ulagala u obrazovanje, izgradnju infrasktruture, bolnica itd, danas bi imali u dotičnim zemljama samoodrživost a ne postkolonijalno siromaštvo i diktatore kojima vladaju (upravljaju za njihove interese) bivši kolonizatori.
Kao vam je – tako vam je!! Sve se vrača sve se plača. I sada te iste (Afričke ili neke druge) jadne države izrabljujete na perfidan način preko raznih kredita MMF i ostala banda bankstera i nedate im da nikad do kraja otplate te kredite jer hočete i dalje da vam služe i budu robovi.
Ali robovi su došli u vašu kuču i hoče ista prava (ništa manja ali ni ništa veča) kao ravnopravni države u kojoj i vi živite.
Pa pokažite sad kao veliki humanisti i demokrati da im možete to omogučiti.
LP

Abduzilah
4 godine prije

To su oni koji su do 1950tih držali crnce u zoološkim vrtovima? Nešto neobično za njih?

Z.A.
4 godine prije

Presjednik Sirije Basar Al Asad pojavio se na krovu vijecnice u Damasku i poslao poruku da je 1/3 Sirije zauzeta i okupirana od strane SAD. To se mora (okupacija) zavrsiti

Frodo
4 godine prije

Koji crni Rimljani u 16. stoljeću?
Valjda žali za genocidima belgijskih kolonijalista?

Tbilisi
4 godine prije

U pravu je. I tu se vise nista ne moze. A zasto i bi?

Laki Topalović
4 godine prije

Točno, Belgija je radikalizirana do srži i ima veliki udio muslimanske populacije, a što je gospodin predsjednik Vlaamsch Nationaal Verbond stranke, ne ovaj, već bivši, rekao kada je bivši belgijski kralj Baldovin ’70-ih za unosne naftne ugovore, bez sumnje popraćene skupim poklonima belgijskoj kraljevskoj obitelji, zemlju i muslimane u Belgiji na srebrnom pladnju predao u ruke saudijskim vehabijskim klericima i režimu iz Rijada? Ništa, svi su šutjeli i ovi Flamanski “nacionalnisti” i ljevi i desni. Nema sumnje da su interesa imali i oligarhijski klanovi koji podržavaju ovu stranku i da su im rekli “nemojte dizat buku, bit će sve pod kontrolom!”. E nije pod kontrolom i otelo se dobrano, pa se sada javio spasitelj rekli Fuj….

igi
4 godine prije

…pod hitno inzko u belgiju…belgijska država se sastoji od tri naroda flamanaca,valonaca i muslimana i dva entiteta flamansko valonske federacije i republike islam.

Mirko
4 godine prije

Pa da se onda i Marocani izvine Spanjolski za stoljeca okupacije pod Mavrima i Francuzima jer su skoro pa dosli do Pariza i razorili pola Francuske. Komentar bez glave

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.