Die Welt: “Zbog nesposobne Europe svi zajedno idemo ka dnu“

Wolfgang Ischinger
50 komentara

„Utjecaj Zapada u svijetu opada. Amerikanci napuštaju krizna područja, dok Europljani uopće nisu sposobni djelovati, rekao je Wolfgang Ischinger, šef Münchenske sigurnosne konferencije u intervjuu za Die Welt. “Moramo Europu učiniti sposobnijom, u protivnom ćemo svi zajedno propasti”, upozorio je njemački političar.

Nažalost, sigurnosna situacija na planeti se prošle godine nije poboljšala, rekao je Wolfgang Ischinger, predsjedavajući Sigurnosne konferencije u Münchenu u intervjuu za njemački list Die Welt.

“Svijet je u opasnosti”, uvjeren je bivši njemački veleposlanik u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Prema Ischingeru, to se dijelom događa i zbog činjenice da se utjecaj zapadnih zemalja u svijetu općenito smanjio.

„Sjedinjene Države napuštaju krizna područja, a Europa je potpuno nesposobna. Tako stvoreni vakuum zauzimaju Rusija i regionalne sile poput Irana i Turske”, objasnio je predsjedavajući Sigurnosne konferencije u Münchenu.

„I sam Zapad postaje manje zapadnjački, obzirom na sporove oko vrijednosti, transatlantske nesuglasice, Brexit, te situaciju s Mađarskom, Poljskom i Turskom. Ali miran razvoj i zaštitu od vojnih prijetnji Europi pružali su upravo takvi institucionalni stupovi kao što su europski projekt i Sjevernoatlantski savez”, podsjetio je Wolfgang Ischinger.

“Zato moramo nastaviti ulagati u EU i NATO”, izjavio je čelnik Münchenske konferencije.

„Što se Njemačke tiče, Berlin bi se, bez ikakvog izgovora i “ako”, trebao pod svaku cijenu staviti u službu Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza, ne samo svom svojom ekonomskom, već i diplomatskom i vojnom snagom”, apelirao je njemački političar.

Prema Wolfgangu Ischingeru, “filozofiranje” o jednoj europskoj vojsci neće donijeti mnogo koristi.

“Moramo Europu učiniti sposobnijom, u protivnom ćemo svi zajedno propasti”, upozorio je u zaključku predsjedatelj Sigurnosne konferencije u Münchenu.

Die Welt

Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

propadnite…..takvi kakvi ste trebati propasti…

Jole Prvi
4 godine prije

E moj sinko,dok vam Soroš i lihvarska kabala provode agendu i vode politiku neoliberalnog fašizma i dok se nitko ne
usudi(osim Orbana ),tog globalnog teroristu i kriminalca proglasiti za ” persona non grata” dotad ćete se čuditi i vriti u krug poput psa koji lovi svoj rep.Zna se jako dobro gdje je problem,samo plaćeni korumpirani EU birokrati glumataju i prave se nevješti.

Ana
4 godine prije

Zbog nesposobne Europe svi zajedno idemo ka dnu“???? Ma neeeeeee…. To ke samo jedna” politicki nekorektna, ksenofobna, reakcionarna, rasisticka i fasisticka” misao!
idemo ka dnu? Stvarno??!!

Kgfjč
4 godine prije

A zašto bi Zapad trebao pametovati ostatku svijeta? Da pomaže bogatim da i dalje vladaju svojim bivšim kolonijama? Kakvog tu interesa imaju Hrvatska, Srbija, Latvija itd? Ajde prošeći te malo.

ANTINWO.HR
4 godine prije

I treba da se raspadne eu smeče!Smradovi ,još gori nego fašisti

Ive
4 godine prije

Evropa pada samo zato sto slijedi ZLOCINACKU USA i jos zlocinackiji NATO. Ukoliko Evropa zeli naprijed onda se mora odreci USA i NATO politike. U suprotnom ce se dogoditi raspad EU i tada ce se sve slavnske zemlje ujediniti oko Rusije koja trenutno vodi miroljubiviju i konzistentniju politiku od EU i USA – NATO.
No za propast takozvane zapadne linije moze se samo kriviti neizmjerna pohlepa pojedinaca na stetu korisi drzava, zato se pod hitno treba okrenuti bogacenju drzava umijesto ionako prebogatih pojedinaca.

imalijosnade
4 godine prije

Javljajj se iz “Kule Stražara” sljedbenici i rone krokodilske suze što neide sve glatko bez vazelina… fuj

slomigreed
4 godine prije

taj je stari atlantidjanin, dio sa wiki:

“Od 1973. do 1975. radio je u kabinetu generalnog sekretara UN-a Kurta Waldheima u New Yorku.
1975. pridružio se Stranoj službi (AA) u Bonnu, u početku odgovorna za političko planiranje. 1978. diplomirao je program Mladi lider na Američkom vijeću o Njemačkoj (ACG).”

mane
4 godine prije

Barbarogenije

Ivo
4 godine prije

Ispravan prevod ovog što psihopatsko smeće sa fotke govori ide ovako: Naša sposobnost da iskorištavamo druge zemlje i otimamo im resurse slabi. Naša udarna snaga za dobivanje bagatelnih koncesija u svijetu, američka vojna sila, slabi i popušta stisak koji ima na zemlje koje cijedimo. Ti hebeni ameri nisu više u stanju, ili nemaju dovoljno volje, da i dalje primjenjuju potrebnu silu kako bismo očuvali izvore jeftinih resursa. U takvoj situaciji, naše najprofitabilnije žrtve, pardon trgovinski partneri, se gradualno otimaju kontroli i počinju samostalno trgovati sa svojim proizvodima i sirovinama. Trguju ponajviše sa Kinom i Rusijom koje nas ne zarezuju ni 5% i ne ragiraju na naše prijetnje i sankcije. S obzirom da se plijen počeo smanivati, primjećujemo i osipanje naše bande, pardon zajednice, pri čemu su hebeni otočani već digli sidro nadajući se boljoj pljački,pardon biznisu u samostalnoj režiji, a i poljaci i mađari se bune oko raspodjele. U takvoj… Čitaj više »

Pr dnu
4 godine prije

Da li si danas ze pr dnu …

Weteran
4 godine prije

Impotentna EUnija predvođena Končitom Vurst!?
Ne odnosi pobedu Dolar , GDP, Profit, USS Nimitz, …
Pobeđuje Vera i Ideja!
Osnovni problem Zapada je Dehristijanizacija!?
Borba protiv Hrista traje vekovima i lagano stižu Plodovi ?!
Možda je put izlaza Evropskog čoveka iz stanja beznađa ugledanje na verujuće ljude i dešavanja u Crnoj Gori?

Dunja
4 godine prije

Ima li razloga da eunatousa ne propadne??? nema…mi ovdašnji najbolje znamo …https://www.youtube.com/watch?v=2aMep67Vfu0&feature=emb_logo

eks
4 godine prije

Uticaj zapada je manji nego što je bio, a simpatije prema zapadu sve su manje iz poznatih razloga. Imperijalna politika i pohlepa zapadnih psihopata su prešli sve granice koje normalan čovek može da podnese. Zločini koje čini zapad, zbog pohlepe svojih vladara, otvorili su oči velikom delu čovečanstva i razotkrili sve laži zapada : lažnu demokratiju, lažna ljudska prava, lažnu slobodu govora i gebelsovsku propagandu zapadnih globalističkih medija. Zapad ne može propasti, ali neće biti gospodar planete – hvala bogu .

nessy
4 godine prije

Kad pricamo o “svijetu”, uglavnom mislimo na Europu, USA, Rusiju, Brazil…tj., na “civilizirani” dio planete. Kako bilo, dobar dio svijeta jos zivi u plemenskom drustvenom uredjenju, pocev od nama bliskog Bliskog Istoka, pa do Afrike, J. Amerike i mnogih zemalja Azije. Otimajuci resurse mnogih zemalja, Zapad se fol, trudi uvesti im demokraciju, tj., preskociti nekoliko drustvenih uredjenja izmedju, a naravno u svom interesu. Kad ti “primitivni” narodi sirom svijeta, ne bi imali vrijedne sirovine, svi bi ih pustili ih da zive kako zele i kako su navikli. Ali, na svoju nesrecu, imaju ono sto mnogi zele, pa ce primiti “napredak”, htjeli ili ne. Naravno, sve u najboljem interesu domaceg stanovnistva.

Ivica
4 godine prije

😂 kakvi gljivarski komentari 😂
Sviđalo se to nama ili ne sve poluge moći su i dalje kod njih. Sumnjam da bi itko od komentatora za sebe i svoju obitelj odabrao kao lokaciju za život srednje klase jednu Kinu ili Rusiju …Lijepe zemlje ali kao i USA samo ako imaš vreću para. Ostala stoka bira ucrvalu EU

puki
4 godine prije

čelnik Münchenske konferencije Wolfgang Ischinger.—rockefellerov covjek, cln glavnog odbora Bilderberga i Trilaterale

DieWelt–glavno cionisticko glasilo u njemackoj, izrazito antirusko i pro-izraelsko, glavni urednik Matthias doepfner, clan Bilderberga

Zax
4 godine prije

Ironicno ali najveca snaga europe bila je njezina razjedinjenost. Zadnji put kad je europa bila ujedinjena(rim) posljedica je bio srednji vijek i gotovo slom civilizacija. Gradovi nestali a pismenost gotovo iskorijenjena uz potpuno kolaps robno novcane privrede. Novi uspon europe je poceo je sa talijanskim gradovima-drzavama, zatim su primat preuzele spanjolska i portugal. 17i18 stoljece vidjelo je uspon holandije i francuske, 19 stoljece svijetlo europske civilizacije preuzimaju englezi. Dvadeseto stoljece je trebalo pripasti njemackoj. I je na neki nacin. Svaka drzava ili civilizacija ima pocetak vrhunac i kraj. Europa nije imala nazadovanja u svom razvoju vise od tisucu godina. Kad EU propadne, a hoce kao i sve ljudske tvorevine,koja je alternativa u europi? Nema je.

Miki
4 godine prije

Što se zapravo događa u EU. Njemačka pokušava uz nezainteresiranu Francusku namesti hegemoniju ostalim članicama. Naravno da u takvom okviru niko ne vidi EU kao tvorevinu budučnosti. Sve dok se članice osečaju nesigurno u EU, EU neće postati svetski čimbenik.

FRANO
4 godine prije

EKOMSKA KRIZA EVROPE , VODI EVROPU U RASPAD I MIJENJA SVIJET NAŠE GEJE. EKONOMSKA KRIZA , U CIJELOM SVIJETU ,JE DOSTIGLA SVOJ VRHUNAC. NJU ĆE UKINUTI DRUŠTVENE PROTURIJEČNOSTI KOJE PROISTJEĆU IZ KLASNIH RAZLIKA. A POŠTOVANI ,SV,BENEDIKT I NJEGOV ČOPOR SLJEDB ENIKA,NEKA SE MALO NAPIJU VODE I ZAVAPE B OGU ,MOŽDA ON UČINI NEŠTO ,JER OD NJEGA ,REČE,HERJUGENA ,KASNO-SREDNJOVJEKOVNI KATOLIČKI FILOZOF, NIKDA NIŠTA SE NIJE RACIONALANO DOGODILO DA BI NJEGOVI SLJEDBENICI ZNALI DA POSTOJI. HERJUGENA JE UGLEDNI ,SKOLASTIČKO-DOGMATSKI FILOZOF PATRISTIKE, I NIJE GA LAKO DEMANTIRATI ,AKO ŽIVIŠ REALNI ŽIVOT.JER DANAŠNJE NAJOBIČNIJE KRŠAĆNSKO,ANTIKOMUNISTIČKO LAPRDANJE O NEKOJ EVROPI ZAJEDNICE,ALI ROBOVA,NEMA NIKAVE PERSPEKTIVE BEZ PROMJENE DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA. JER SVA KAPIATLISTIČKA,KATOLIČKO-EKONOMSKA LAPRDANJA NEĆE POKRENUTI EVROPU NI CENTIMETAR U NEKOM PERSPEKTIVNOM OBZORU. NJU ĆE I NJU POKREĆE RAZVOJ PROIZVODNIH ,MATERIJALNIH SNAGA ,KOJE UPRAVO I VRŠE DESTABNILIZACIJU UKOTVLJENOG KATOLIČKO-KLERIKALNO-KAPITALISTIČKO-PLJAČKAŠKOG SUSTAV DRUŠTVENIH ODNIOSA.ŠTO TREBA ZNAČITI , UKIDANJE PRIVATNOG VLASNIŠTVA NAD SREDSTVIMA PROIZVODNJE ,JER JE NOVA TEHNIKA… Čitaj više »

Mis
4 godine prije

Bullshit , dok se istok europe ne stabilizira, ocisti od korupcije ,te krene ozbiljnije u njih ulagati kao sto isti zapad ulaze u kinu. Ne bu bIlo srece, ulazi u svoje dvoriste, ali ne 5000km daleko , Europa je podjeljena I biti ce druga vremena ali iste osvajačke težnje.
Europa umjesto da raste s stanovništvom, ona stagnira i propada jer samo preljeva stanovništvo iz supljeg u prazno. Pa struktura stanovnistva mlado staro je katrastrofalna.
A ovaj uvoz migranata 99.99% muskih nema veze s natalitetom, koliko znam glavna uloga u natalitetu je zena, jer zene su za natalitet sposobne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.