Donald Trump: Saudijci nemaju ništa do novca i morat će plaćati američku zaštitu

Trump-Salman
46 komentara

Nakon što je Saudijska Arabija demantirala američkog predsjednika Donalda Trumpa da je s njim pregovarala o povećanju proizvodnje i smanjenju cijena nafte na međunarodnom tržištu, kao što je američki vođa napisao na Twitteru, čelnik Bijele kuće se prilično ražestio na svog arapskog saveznika.

Američki predsjednik Donald Trump je uvrijedio Saudijsku Arabiju, rekavši da arapsko kraljevstvo “nema ništa do novca”.

Na predizbornom skupu održanom jučer u državi Wisconsin, republikanski vođa je naveo da je nazvao saudijskog kralja Salmana kako bi zatražio više novca za američku zaštitu Arapskog poluotoka.

“Vidite, Saudijska Arabija je vrlo bogata zemlja. Oni nemaju ništa osim novca, zar ne? Postoje ljudi koji žele prekinuti veze sa Saudijskom Arabijom. Ali oni kupuju mnogo od nas, za 450 milijardi dolara. Ne želim ih izgubiti”, rekao  je Trump pristašama.

“Ali u vojnim pitanjima su SAD zemlja koja plaća sigurnost Saudijske Arabije. Stoga sam nazvao kralja i rekao: Kralju, gubimo sav novac da vas branimo, a vi imate mnogo novca”, dodao je Trump.

Kralj Salman je navodno rekao Trumpu “da prije toga nitko nije zvao”, na što je stanar Bijele kuće rekao: “Jer su idioti”.

Međutim, Donald Trump, koji teži ponovnom izboru za drugi mandat, primijetio je da je “lakše” i “brže” dobiti 113 dolara od “stanara” koji žive u siromašnom susjedstvu u New Yorku, nego isti novac dobiti od saudijske monarhije.

Slično tome je uvjerio Amerikance da nikada neće poništiti zapečaćene ugovore s Rijadom, jer ako “učini tu glupost, Rusija i Kina će biti sretne da popune tu prazninu”.

“To bi im bio dar izravno iz Sjedinjenih Država”, zaključio je Trump.

Republikanski tajkun, poznatiji kao trgovac nego političar, potpisao je s kućom Al-Saudom velike ugovore o budućoj prodaji oružja, nakon što Rijad otplati ono kupljeno od Obame.

Tijekom svog prvog posjeta Rijadu je Trump u svibnju 2017. potpisao ugovore o razumijevanju o prodaji oružja u vrijednosti od 110 milijardi dolara.

Odgovor iz Rijada na ove izjave još nije stigao.

Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stjepan Vujec
4 godine prije

Dakle kao u doba Alka Ponea, plati zaštitu ako nečeš da ti lokal odleti u zrak !!??XX

Mamajev Kurgan
4 godine prije

Eto sto ti je amerika uvijek bila (gangsterska)samo sto su bili mrvicu pristojniji za vreme SSSRa i SFRJ .A nami za to vrijeme se amerika cinila kao neki eldorado.Danas ameriku vidim kao nesto najruznije sto postoji na ovom svijetu .

Suze Roni
4 godine prije

Mogli bi Saudijci poceti placati reket Rusiji. Ruska zastita manje stoji, a efikasnija. je.

samo tako
4 godine prije

Pustinja je dovoljno velika, imaju kamo smjestiti svo to silno oružje

nema
4 godine prije

koja je smijurija ova saudijska arabija, treba ovo ukinuti

eu kolonija
4 godine prije

ako ne pingvini, onda vjerojatno duhovi I druge nebeske sile, napadaju saudijsku arabiju pa im je potrebna preskupa američka zaštita.

ps. nije meni problem za saudijsku arabiju, koja ima s čime platiti navodnu zaštitu, već je problem za ove naše poput druga “džugašvilija” koji krvlju plaćaju navodnu američku zaštitu

nekoime
4 godine prije

A što ako Rusi ponude 15% popusta i sudjelovanje u nagradnoj igri?

mane
4 godine prije

S. Arabija ce ameri a platiti koliko god da traze ili ode drzava na dobos. ne budu li platili i igrali kako ktitor svira sledi raspad drzave. S. Arabiju ne podnosi niko, pogotovo njihovo finansiranje vahabizma i terorizma. Da nije prvenstvo englez a kasnije amera i Izrael ta drzava nebi nikad postojala.

Kajgot
4 godine prije

Ameri, SA i Izrael su klub za sebe. Nek ostatak svijeta ostave na miru. Unaprijed hvala i fuck off

Lucija
4 godine prije

Ako je Trumpi rekao da je nazvao…onda je nazvao. Poruka prenesena. Što sad netko ima komentirat da nitko nije nazvao? Besmisleno…?

101
4 godine prije

Zastitu od koga i protiv koga, mozda je mislio zastita od USA i NATO krvozednih zvijeri.

Siniša
4 godine prije

A da se Kramp nije malo zaneo!? Čini mi se da su Saudijci daleko pamrtniji i vrijedniji nego on to misli…. desetine, pa i stotine milijardi su uložili po bijelom svijetu tako da se za njih ne treba brinuti.

Kajgot
4 godine prije

Amerika gubi stisak. Dobra vijest za ostatak svijeta.

Moreno
4 godine prije

Gušt je gledat i nagađat ko više laže, Trump ili Arabo . . . 🙂

Alen
4 godine prije

Koja je ovo zahebancija hahah..

Mile
4 godine prije

Reket

Karma
4 godine prije

Corleone i kum film X 1000. Prestrasno hoda lik po svijetu sa batinom.

Karma
4 godine prije

Trump buldozder naš čača.

kagan
4 godine prije

mi imamo više para od njih,največi ubiravač kesha u državi su dubrovačke zidine a nemoraju ni fizkalizirat račune jer državi netreba par miljardi godišnje

Rotor
4 godine prije

Ameri se primili osmanlijskog alata-HARAČA. Arape nekad haračili Turci, a evo danas Ameri. Kako god, oni bez hrača ne mogu i ne znaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.