Donald Trump u Davosu dokazao koliko novinari mogu biti “grozni, zli i lažni”

Trump Davos
16 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je doputovao u Davos i govorio je na Svjetskom gospodarskom forumu. Njegov govor nije bio ništa novo i ponovio je “uobičajene fraze” o tome kako je za njega i njegovu administraciju “Amerika na prvom mjestu”.

Međutim, kako prenosi dopisnica The Wall Street Journala, “tijekom njegovog govora u Davosu je došlo do incidenta, kada je Trump izazvao ogorčenje publike kritizirajući rad medija”.

“Trump je rekao da je samo kada je postao političar shvatio kako grozni, zli i lažni mogu biti novinari. Mnoštvo je ogorčeno”, izravno iz Davosa je na Twitteru napisala dopisnica The Wall Street Journala Rebecca Ballhaus.

Trump je prvi američki predsjednik u 18 godina koji se obratio na godišnjem skupu najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svijetu u Davosu.

Što se tiče samog govora, Donald Trump je izjavio kako je sada najbolje vrijeme za ulaganja u Ameriku.

“Nakon godina stagnacije, SAD ponovno bilježe snažan gospodarski rast”, rekao je Trump, još jednom je naglasio svoje načelo “Amerika na prvom mjestu” i rekao “kako se SAD više neće praviti da ne vide nepoštene trgovinske prakse”.

“SAD se više neće praviti da ne vide nepoštene trgovinske praske. Ne možemo imati slobodnu i otvorenu trgovinu, ako neke zemlje iskorištavaju sustav na račun drugih. Mi podržavamo slobodnu trgovinu, ali ona mora biti poštena i recipročna”, rekao je Trump.

Iako je protivi multilateralnim trgovinskim sporazumima, Trump je rekao “kako će SAD razmotriti uzajamno korisne bilateralne trgovinske sporazume s pojedinim zemljama”.

Prije odlaska u Davos, Trump je nametnuo 30% carina na uvozne solarne panele, što je jedna od prvih jednostranih restrikcija u sklopu šireg protekcionističkog plana.

Prema izvješćima medija, “istup američke administracije u Davosu izazvao je pravu buru, posebno zbog Trumpove izjave o novinarima, ali i izjave  američkog ministra financija Stevena Mnuchina, koji je ovaj tjedan rekao da SAD imaju koristi od slabijeg dolara, zbog čega će američki izvoz biti jeftiniji”.

No, ako pogledamo objavu Rebecce Ballhaus, koja je na Twitteru napisala “kako je Trumpova izjava o zlim medijima izazvala glasnu ljutnju” i smijeh publike u trenutku dok je Trump govorio o medijima i novinarima, onda ispada da je američki predsjednik zaista u pravu, jer nikakve “glasne ljutnje” nije bilo, što se možete uvjeriti u dijelu govora američkog predsjednika i reakcija publike.

VIDEO – Trump uz smijeh publike i dio negodovanja govori o “groznim, zlim i lažnim novinarima” 

Izvor: Twitter – Rebecca Ballhaus

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

“”MRTVA USTA NE GOVORE: Amerikanci uništili konvoj iračkih snaga nakon obavljene misije! “” Ovih dana se desilo,Iracani odradili akciju i zarobili nekog IDovca a ameri ih nedaleko od maticne baze u povratku poklopili uz tvrdnju da je bila slaba koordinacija a tu terorista nema ni za lijeka.
Elem…cemu ovoliko exponiranje Krampa na LPu,voleo bih da grijesim ali sta je on to tektonski uradio?

zvonimir
6 godine prije

novinari i njihovo izvrtanje je direktni krivac za tursku agresiju na afrin…a zaboravili smo da si i nas zavadili novinari…..treba uvest goli otok za nepoštene novinare i agencije poput hine ,ko je njima ao pravo na slovo h ?

tuf
6 godine prije

Ako je Trump u nečemu u pravu onda je to upravo pitanje današnjeg “novinarstva”, koje živeći na staroj slavi danas ima isključivu glasnogovorničku ulogu u ime korporacija i interesnih skupina. Informiranje javnosti je na zadnjem mjestu.

Ana
6 godine prije

Nakon sto sam vidjela video, nije mi se dalo zaredati i upitati sve i jednu TV postaju i internetski portal zasto, uz vijest da je “Trump izvizdan” i da “su mu hukali”-kunem vam se, bas tako, da su mu hukali, ne prikazu i video. Odavno je postalo zamorno.

rodoljub
6 godine prije

Zbog cega bi mediji i novinari bili izuzeti od nadzora i kritike ? Nisu oni uvek u pravu . Znamo da su mnogi korumpirani i da iznose lazi, pa sta je tu onda cudno kada to kaze Tramp ? Svi znamo da nisu svi mediji i novinari objektivni i profesionalni . Njihov posao bi trebao biti informisanje i iznosenje istine .

Ive
6 godine prije

Ne trenutno u svijetu postoji vece zlo i lazov od Trumpa? Novinari samo uz pomoc i po nalogu politike kreiraju javno mnenje.

samo ćaća
6 godine prije

ne postoje novinari….postoje ideološki obučeni medijski agenti.

ime
6 godine prije

i još je neka švabska tv priznala da su pojačali zvuk pozadine na videu da “gledatelji dobiju stvarni dojam na konferenciji”. uopće ne žalom lažljive švabe kad ih migranti unište za koju godinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.