“Donalda Trumpa u Rijadu čekaju stotine milijardi dolara”

Netanyahu - Salmane - Francis
29 komentara

SAD su blizu potpisivanja niza ugovora o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji koje može koštati oko 100 milijardi dolara, izvijestio je Reuters, pozivajući se na neimenovani izvor u američkoj upravi.

Uskoro će američki predsjednik Donald Trump ići na svoju prvu inozemnu turneju, a prvo mjesto koje će posjetiti bit će Saudijska Arabija, gdje američki lider stiže u sljedeći petak, 19. svibnja.

Trump zatim putuje u Izrael, a nakon toga u Vatikan. Potom će sudjelovati na summitu NATO pakta u Bruxellesu i sastanku skupine G7 na Siciliji, podsjeća agencija.

“Trenutno smo u završnoj fazi priprema za niz transakcija u poslu s oružjem”, rekao je izvor za Reuters, dodajući da bi u narednih 10 godina ukupni iznos vojnih ugovora između Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije mogao premašiti 300 milijardi dolara.

U ožujku je se u Washingtonu Trump već susreo sa zamjenikom prestolonasljednika i ministrom obrane Saudijske Arabije, Muhammadom bin Salmanom, sinom kralja Salmana.

U Rijadu ovaj sastanak nazivaju “povijesnim”, a ranije  je Bloomberg izvijestio kako je Saudijska Arabija priopćila da u infrastrukturne projekte u Sjedinjenim Državama planira uložiti više od 40 milijardi dolara.

Dakle, bio je u pravu glavni tajnik Hezbollaha, Sayyed Hassan Nasrallah, kada je ranije ovog tjedna za Donalda Trumpa rekao da će u Saudijsku Arabiju “ići vidjeti ima li još milijardi dolara, nafte i plina za SAD”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fb slo
6 godine prije

Ovi Saudijci,
posle nestatka nafte,
svi umire sledeći dan..

DeProggy
6 godine prije

Ako postoji Sveto trojstvo, onda su ovi gore njegov potpuni antipod….
Proklet bio svatko, tko zaradjuje na ljudskoj patnji.

davor
6 godine prije

Trumpovo predsjedništvo je krunski dokaz savezništva između Saudijske i Izraela

Weteran
6 godine prije

Smail Aga skuplja harač za sultana !?

“nema ništa novo pod suncem (Prop 1,9)”

Baba Vanga
6 godine prije

Pa sta ako kupe i Iranci ce kupiti od Rusa mnogo jeftinije ☺

jale
6 godine prije

Eto, došli smo i do tog trenutka u istoriji kad su obje strane, SAD i Saudijska Arabija, javno priznale svoju zločinačku saradnju! Saudijci će “uložiti” 40 milijardi dolara u insfrastrukturne projekte u SAD-u, ma šta to bilo i šta to značilo. Ali zanimljiv je i raspored turneje mister Trumpa. Raspored sve govori o prioritetima, a prioriteti o politici koju će voditi u svom mandatu. Znači… “na zapadu ništa novo”. Trebalo bi pitati Papu Francesca koliko je moralno da se on kao duhovni vođa vjere koja predstavlja Boga koji znači ljubav i milosrđe susreće sa najvećim svjetskim proizvođačem i dilerom sredstava za ubijanje, osakaćivanje, rušenje i uništavanje. Kad narodi svijeta shvate da su se religije prometnule u alat geopolitičkog rata za uticaj, uostalom, uvijek su to bile, i da blagonaklono gledaju na klanje, isto ravnodušno kao prije hiljadu, dve hiljade godina, a u nekim slučajevima potiču i sudjeluju, ova civilizacija će… Čitaj više »

Ganicus Prvi
6 godine prije

Prodaju oruzje ovim saudima a oni to oruzje koriste za borbu u korist cionista dva zeca jednim metkom.Cim svijet u dobroj mjeri uskoro predje na alternativne izvore energije jahace oni na kamilama.

Baba Vanga
6 godine prije

Rusi polagano ciste Siriju kao sto vec vidimo,Ameri i EU skoro da i nemaju vise ikakvih informacija ali namjerno,u Ovalnoj sobi u Bjeloj Kuci samo Rusi slikaju hahaaa

Ivo
6 godine prije

tzv. papa franjo je opasno smeće, sasvim u rangu s ostalom dvojicom. Izigrava asketu, dok istovremeno predsjeda jednoj od najbogatijih organizacija na planetu, koja već stotinama godina izrabljuje narode, vrši genocide kad god ima priliku za to (nad ženama, domorocima, drugim religijama, itd), i gomila suludo bogatstvo. Nešto se k..či okolo s drvenim raspelom, ali nije primjećeno da prodaje makar mali dio ogromne crkvene imovine kako bi nahranio gladne, ili da ukida doživotni harač Hrvatskoj, kako bi pomogao da se zemlja izvuče iz teškoća. Razlika između njega i onog hitlerjugenda prije njega je samo u boljem PR-u što ga ovaj sadašnji ima, i manje odbojnoj fizionomiji. Međutim, pljačka ide bez razlike. Tko vjeruje u tog šarlatana, ima probleme sa zdravim razumom. Religija je dobra stvar i treba ju očuvati, ali crkva je represivna organizacija specijalizirana za represiju kroz zaglupljivanje i otimačinu bez pardona, zamaskiranu u dušebrižništvo.

New world
6 godine prije

Zasto na slici nedostaje najvece zlo ovog covjecanstva, NATO simbol – simbol ratova i porobljavanja?
Trump ide i u sjediste NATO pakta.
Zar ne vidite da ide Sotona na cetiri mjesta,
Na tri mjesta ce biti Sotona iz Washingtona svoj na svome na cetvrtome ce se Sotona sukobiti s svetim covjekom.
***
Ostavite Papu na miru.
Vama koji pljujete po Papi nije palo na pamet da ste propustili NATO napadati …zato jer ste zadrti.

Katolicka religija je kao svaka druga.
Ima svoje vjernike a katolicka ima vjernike bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Svaka religija ima poglavara.
Vama mrziteljima Hrvata je draza engleska kraljica koja je poglavar Anglikanske crkve nego katolicka vjera.

Nije ni cudo sto smo imali ratove na ovim prostorima.
Najprije su izvanka posijali sjeme mrznje, to sjeme mrznje je palo na plodno tlo pa eto imali smo i rat.

New world
6 godine prije

Za one koji ne znaju, sveti otac Papa Francesco [ da, sveti otac za vjernike katolicke vjere ] se susreo s poglavarom ruske pravoslavne vjere, Patrijahom Kirilom na Kubi, prosle godine. Kad je Trump prijetio da su su sve opcije na stolu za udariti na Sjevernu Koreju sto bi olako moglo prozrokovati treci svj. rat, javio se Papa i sugerirao je da se sukob rijesi mirnim putem i predlozio je Norvesku kao mediatora. Kriza je popustila a Trump je izjavio da ne bi imao nista protiv susreta s debeljkom. Norveska [ neki department, nemojte me pitati koji ] vec dekadama radi na popustanje sukoba u kriznim podrucijima. Po meni fotografija na vrhu clanka je neukusna. Trump je predsjednik najjace i najopasnije drzave, s njimen ce se svatko sretnuti ako nalaze situacija. Papa je poglavar jedne velike anacionalne vjere i on se srece s svakim i nista nije pogresno ako se… Čitaj više »

Osoba C
6 godine prije

Ako se zna da su Saudi prošle godine kupili oružja za oko 66,7 milijardi dolara, što je za oko 30% manje nego godinu ranije, od toga od Amera 33 milijarde dolara, pa na to dolazi ova najava, postavlja se pitanje o čemu se tu radi. Najavi ovog američkog posla, treba pridodati da oružje kupuju i od Njemačke, Francuske, V. Britanije, Italije. Ne bi bilo loše napraviti jednu analizu saudijskih oružanih snaga, stvarne potrebe i mogućnostima, ulozi plaćenika, a nakon toga bi bila još vidljivija politička pozadina ovakvih poteza. Tome treba dodati milijarde ulaganja u poslove sa SAD, Kinom, Pakistanom, itd…. itd….. Istovremeno razmišljaju o rješavanju proračunskog deficita privatizacijom dijela svoje naftne kompanije Saudi Aramco, obiteljskog nakita. Samo nastave li ovim tempom, Saude bi mogla stići ona narodna ”dabogda imao pa – nemao”. Možda će na burzama dobro zaraditi onaj tko bude mogao zadovoljiti njihovu potražnju za devama, kad za to… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.