Egipat: Predsjednik vojsci dao 3 mjeseca da Sinaj u potpunosti očiste od terorista

Al Sisi
11 komentara

Egipatski predsjednik Abdel Fattah Al-Sisi je izjavio kako je izdao naredbu vojsci da za tri mjeseca unište teroriste na poluotoku Sinaj.

Osim toga, rekao je “kako određene zemlje u regiji potajno pomažu sinajske militante”, ali nije rekao o kojim je zemljama riječ.

Podsjetimo da su prije nekoliko dana teroristi “Sinajskog vilajeta” takozvane “Islamske države” izvršili napad na džamiju na sjeveru Sinaja u kojem su ubili 305 ljudi.

Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
6 godine prije

Neka si se sjetio.Dan poslije masakra odmah avijacija eliminiše neke visoko rangirane džihatlije.Zašto nisu dan prije ??

basso
6 godine prije

Mozda da se okrenes prema Rusiji,dobio bi pomoc a i smio bi reci koje zemlje pomazu teroriste,

Laki Topalović
6 godine prije

Njegova je greška, bez obzira što ipak podržava Damask, što se liže sa Saudima. Neće mu to na dobro izać. Ne valja mu poso. Osim ako je samouvjeren u sebe i vojsku i zna što mi ne znamo i radi što nitko ne zna?

Laki Topalović
6 godine prije

Saudijska Arabija je izvor, korijen, temelj, ishodište sveg zla i ekstremizma i terorizma. Priljepke UAE i Bahrein ne računam, to i nisu države. Tu je i Turska, koja ima svoju sferu utjecaja u turkmenskim narodima sve do Kine, ali oni paze dobro koliko će dozirati pomoć. Ako je azil ili nekakvo djelovanje disidenata, to rade, ali novac i oružje da šalju u Tatarstan, Dagestan, Xinjing u Kini ili da ne nabrajam, ipak se ne usuđuju. Kad nestane saudijski režim, nestat će i ekstremizma. Amen, nema dalje…… Pri tom ne mislim na arapska plemena u KSA i kojekakve beduine po pustinji, naravno.

Troglavi jahač Ragnaroka
6 godine prije

Pa šta se čeka? Ne mogu da vjerujem da vojno najjača arapska zemlja ovoliko olako shvata ISIL-ovu prisutnost. Kako jedna zemlja od 80 miliona stanovnika može sebi da dopusti ovakve stvari? Sramota. Ja ne mogu da vjerujem…

Zvrk
6 godine prije

Čisto sumnjam. Sile zla uvijek mogu naštancati toliku količinu terorista da ih ne može vojska potamanit.

Stribor Panov
6 godine prije

Egipat je u prošlosti uvjek bio jezičac na vagi po pitanju BLISKE budućnosti na “bliskom istoku”. Uvjek koliko-toliko neovisan u prošlosti bi bila geo-strateška vaga u regiji, nekada SSSR/SAD danas SAD/Rusija. To balansiranje (Nesvrstani,različite arapske lige i asocijacije ((Kleopatra)) među silama je do sada donosilo privremenog ploda u obliku prekida vatre i kratkoročnih dogovora ali i dugoročne nestabilnosti u regiji.
Egipat ne voli Iran. u isto vrijeme ne voli ni Saudisku Arabiju koja mu je glavna konkurecija u arapskom (sunitskom) svijetu te samim time nema iluzija o porjeklu “Sinajskog” ISIS-a.
Bliski istok bi napokon trebao dobiti mir.koji će imati izgleda da zaživi na duže vremena a na Egiptu je da izabere.

davor
6 godine prije

Da li čišćenje uključuje i mossadiste?
Možda nekog agenta Čečena ili Gruzijca?

Franjo
6 godine prije

Možda če ISIS = Israeli Secret Intelligence Service pobječi preko prve granice na istoku Sinaja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.