Erdogan najavio čišćenje Kurda sa sjevera Sirije – “Ne možemo više šutjeti”

Erdogan u stojećem stavu
53 komentara

Predsjednik Erdogan najavio je da će turska vojska pokrenuti vojnu operaciju istočno od Eufrata na sjeveru Sirije i da je Ankara već izvijestila Moskvu i Washington o vojnom planu čišćenja teritorija s kojeg se ugrožava Turska.

Turska će provesti vojnu operaciju istočno od Eufrata na sjeveru Sirije i već je obavijestila Rusiju i Sjedinjene Države, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u nedjelju (4. kolovoza) u Bursi, na sjeveroistoku Turske.

“Ući ćemo u zonu istočno od Eufrata, kao što smo ušli u Afrin, Jarabulus i Al-Bab. Obavijestili smo Rusiju i Sjedinjene Države. Ne možemo šutjeti o napadima na našu zemlju“, rekao je Erdogan na ceremoniji u Bursi povodom otvaranja bolnice Bursa i otvaranju autoceste Izmir-Istanbul.

Ova operacija se već odgađa od 2018. godine. Turski šef države prethodno je naglasio da je Ankara spremna pokrenuti operaciju istočno od Eufrata protiv sirijskih kurdskih snaga, ako ih Sjedinjene Države ne uklone s tog teritorija. Potom je otkrio da je najavio početak ove vojne operacije odmah nakon telefonskog razgovora s Donaldom Trumpom 14. prosinca, nakon čega je američki predsjednik odlučio povući američke trupe iz Sirije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
4 godine prije

Evo jedan komentar od jedne žene, čisto da 1) razbijemo mit kako se geopolitikom trebaju baviti samo muškarci dok je ženama najbolje razmišljati o uređenju stana (i kuhanju, pretpostavljam), odnosno 2) da se Erdoganov ego ne osjeti povrijeđen i uvrijeđen jer žene, navodno, za njegovu politiku (osobito prema Siriji) ne pokazuju toliko interes koliko za politiku nekih drugih državnika 😉

Sir Oliver
4 godine prije

Ako je vjerovat Sputniku ameri ih upozoravaju da ne krecu u tu avanturu.

Mile
4 godine prije

Svoje teroriste u Idlibu ne spominje?

Stjepan
4 godine prije

Bravo za sve djevojke i žene koje prate komentiraju textove !! 😊😊
Skrenuste s teme pa da i ja dodam jednuu-dvi pametne od 💝 🤗🤗
Žene mogu raditi i činiti sve jednako dobro kao i muškarci! To je neupitno i istinito. Pitanje je zašto bi radile nešto što ne moraju kad im je Bog poklonio nas muškarce ?? !! 🤔🤔
Još jedno veliko BRAVO za naše princeze i kraljice 🌹🌹🌹🌹🌹💝
– – – –
P. S. Ko šiša Erdu, geopolitiku i njegove ratne priče 😉😉🤐🤐
😂😂 🤗🤗🤗🤗

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.