Europska unija uvela sankcije protiv Venezuele

Venezuela - zastava
15 komentara

Ministri vanjskih poslova EU su 13. studenog u Bruxellesu odlučili nametnuti sankcije protiv Venezuele. Kazne uključuju zabranu isporuka oružja u Venezuelu, sve opreme koja se može koristiti za unutarnju represiju, kao i elektroničke obavještajne opreme.

Osim toga, dokument Europskoj uniji daje za pravo da nametne pojedinačne sankcije, poput zabrane ulaska u EU i zamrzavanja imovine dužnosnika latinoameričke zemlje.

Tako je Bruxelles reagirao na “navodna kršenja demokratskih temelja i načela” od strane venezuelanskog predsjednika Nicolasa Madura.

Osim toga, Europska unija poziva Madurovu vladu da “odmah obnovi demokratsku legitimitet”, uključujući održavanje slobodnih i poštenih izbora.

Sankcije protiv venezuelanskih vlasti će se uvoditi postupno i “prema opsegu djelovanja članova nedemokratskog režima u kršenju ljudskih prava”, navodi se u dokumentu usvojenom od strane ministara vanjskih poslova zemalja EU.

Podsjetimo da su u kolovozu SAD, koje su glavni kupac venezuelanske nafte, nametnule sankcije Venezueli i njezinim naftnim tvrtkama.

Sankcije izričito zabranjuju transakcije s obveznicama koje izdaje Venezuela i naftne tvrtke u zemlji. Washington odbija priznati rezultate izbora za Nacionalnu ustavotvornu skupštinu Venezuele i 9. studenog je sankcionirano devet visokih dužnosnika bliskih predsjedniku Maduru, uključujući ministra obrazovanja i ministra kulture, koji su se na američkoj crnoj listi našli “zbog podrivanja izbornog procesa, cenzure medija i korupcije”.

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
korisnik_postoji
6 godine prije

Koliko nisko se još možemo spustiti?

Koča Popović
6 godine prije

Bogate zemlje EU su dugo profitirale na svom sluganstvu SAD-u, cipelareci male i nemocne, ali nece to jos dugo.

tuf
6 godine prije

Upravo je EU ta koja podriva demokratske procese, nastojeci ekonomskim sankcijama odredjivati sudbinu drzava.

cigo
6 godine prije

ljudska prava?sta im to dodje??neces onako kako Kazem i odmah krsis ljudska prava?

Piretis
6 godine prije

Vijest iz budućnosti
Ministri vanjskih poslova EU su 1.travnja 2077. odlučili nametnuti sankcije protiv Španjolske. Sankcije se prvenstveno odnose na svu opremu koja se može koristiti za unutarnju represiju. Osim toga EU poziva vladu Rajoy-a da prestane kršiti ljudska prava u Kataloniji i obnovi demokratski legitimitet.

Yohni
6 godine prije

Eu je jedna obicna hrpa smeća,koja ce vjerovatno uskoro istrunuti.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Američke pudlice!

Perun
6 godine prije

Postavili su pederoliberalnu demokraciju kao najveću vrijednost i sebi dali za pravo određivati tko ima legitimitet. Gdje su sankcije za Saudijsku Arabiju? Ili ipak i za EU i za USA taj rasadnik vehabizma ima demokratski legitimitet? Sankcije za Izrael zbog napada vojske na palestinske civile ili je i to demokratski legitimno? Odavno se pokazalo da izbori ne jamče kvalitetnu vlast. Pošten režim može biti bolji od demokratski izabrane Vlade u kojoj sjede marionete. Isto tako ima i loših režima i kvalitetno izabranih Vlada. Budući da im Maduro tako smeta izgleda da je jedan od takvih jer nije marioneta. Kladim se da bi izbori imali “demokratski legitimitet” samo da dobiju njihove “demokratske marionete” može i na prevaru, može i državni udar i eto ti odmah “demokratskog legitimiteta” samo da zasjedne kakva marioneta.

ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

eu= jadmerički vazal,rh dupli vazal sa marionetskom vladom poput one u tkz. ndh…pitam slabokrvnoga hoće li mu unuci bit sretni kad budu čitali kako im je djed bio eu-usa marioneta u kvislinškoj tvorevini

kanncer
6 godine prije

Debili…

Danko Nešović
6 godine prije

Kad SAD kihne, EU uhvati prehlada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI