Europski parlament napao Poljsku zbog zakona kojim bi se onemogućilo seksualiziranje djece putem “spolnog odgoja” u školama

Ne u poljskim školama

Nakon što je poljska, konzervativna, vladajuća stranka Pravo i pravda (PiS) sredinom listopada ponovno osvojila nadmoćnu većinu na parlamentarnim izborima, ona je nastavila sa reformom obrazovanja te u poljskom parlamentu pokrenula raspravu o nacrtu zakona kojim bi se efektivno kriminalizirao takozvani “spolni odgoj”, odnosno promoviranje spolnih aktivnosti u maloljetnika.

Zbog navedenoga Europski parlament je rezolucijom napao Poljsku te pozvao poljski parlament da odbaci nacrt zakona. Naime, EP tvrdi kako “nedostatak primjerenog spolnog odgoja dovodi u pitanje sigurnost mladih” te da “zastupnici traže dodatno financiranje organizacija civilnog društva koje provode spolni odgoj”.

U rezoluciji o kojoj se glasalo u četvrtak, zastupnici izražavaju zabrinutost zbog poljskog nacrta zakona po kojem bi nastavnici spolnog odgoja mogli u zatvor.

Zastupnici Europskog parlamenta podržali su ovu rezoluciju sa 471 glasom za, 128 protiv i 57 suzdržanih.

EP ocijenjuje kako ova inicijativa za izmjenu poljskog zakona protiv pedofilije prijeti nastavnicima kaznom zatvora do tri godine i povećanjem kazne na pet godina.

“Podučavanje mladih o rodnoj ravnopravnosti, pristanku i međusobnom poštovanju može pomoći u sprječavanju i borbi protiv rodnih stereotipa, homofobije, transfobije i rodno uvjetovanog nasilja”, tvrde u Europskom parlamentu.

Podsjetimo, prema agenciji Ipsos, na ove je parlamentarne izbore u Poljskoj izašao 61.1% birača, što je najveća izlaznost od 1989. godine.

Protekle četiri godine Pravo i pravda imala je apsolutnu većinu u u parlamentu, a nju će i zadržati u novom mandatu, budući da je osvojila čak 45.8% glasova birača. Oporba je tek u poljskom Senatu, koji nije najviše zakonodavno tijelo ostvarila minimalno većinu.

PiS je osudio prethodne pokušaje širenja takozvanog “spolnog odgoja” u Poljskoj, ističući da bi time seksualizirali djecu.

Izvor: Narod

Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fabijan
4 godine prije

Po službenim statistikama, od 1997. godine u Poljskoj je legalno izvedeno nekoliko stotina pobačaja godišnje[4], a od 2015. više od 1,000 godišnje[

Mozda im ipak Malo edukacije ne bi skodilo…..

Hogar
4 godine prije

Mislim da bi zemlje bivše “istočne evrope” trebale da se povedu za Rusijiom bar (kao što je Putin rekao) u jednoj stvari: osravite DECU na miru.
Treba kriminalizovati gay, trans, LGBTQWErTY+ itd propagandu koja se odnosi na maloletne osobe. Kad napuniš 18 godina, radi šta ti god padne na pamet.
Kad smo već kod punelotnisti, u SAD ne možeš da piješ, glasaš, kupiš maruhuanu a često ni voziš do punolertstva (21 godina) ali možeš da ideš u rat (granica je 18 godina).
Ima li još neko da misli da je to dvolićno?

Son of Alerik
4 godine prije

Od onih sam koji smatraju kako je potrebno uvesti u škole poduku o seksualnosti. Istinskoj, zdravoj seksualnosti. No, za takav predmet nemamo predavača. Ta poduka trebala bi se zasnivati na kršćanskim postulatima, suzdržavanju od seksa prije braka, nemijenjanju partnera. Učili bi o razlikama između vođenja ljubavi i seksa, o grijehu bluda i njegovim posljedicama po muškarca/ženu.
Seksualni odgoj kojeg zagovaraju totalitaristi iz EU je sušta suprotnost tomu – tim odgojem žele sniziti dobnu granicu djece za ulazak u seksualne odnose, tijelo staviti u funkciju orgazma, sve ono što izuzetno šteti ljudima u kasnijem životu, izvrće vrijednosti.
S obzirom na to koja količina pedofila, perverznjaka se nalazi u visokoj politici, ne čudi da svoj svjetonazor žele raširiti i svoju nenormalnost predstaviti kao poželjno stanje za većinu.

samo tako
4 godine prije

EU parlamentarci su kao majmuni-igračke na dugmad. Dižu ruke po partijskoj dužnosti a da nisu ni pročitali prijedlog zakona. Neodgovorni ljigavci

Lucija
4 godine prije

Ja sam mislila da bi bilo dobro imati seksualni odgoj da bi djeca bila upozorena na pedofile, na spolne bolesti, ili, ako netko i ima u tinejdžerskoj dobi sklonosti prema istom spolu, da je to u većini slučajeva prolazno…ako nije…ne mora se ubiti…npr u okviru biologije…
E, sad. Ako ovo nije moguće …zašto nije?
Radi li se o tome da ljudi naprosto kontaminiraju sve ideje ili nečem drugom?
Hoću reći, ako djeca nisu sigurna u školi i još je pitanje što tamo i uče…kome treba takva institucija i tko bi to trebao financirati?
Ja bih u nekim sredinama dozvolila ono što imaju Ameri: učiš doma i polažeš ispite…
Jedno je odavno sigurno. Sve što je više od 15 učenika…računalo je bolje od profesora…

Lucija
4 godine prije

O, Preuzvišena Redakcijo…
U slučaju da niste svjesni, googlovi oglasi se više ne mogu ‘ubiti’. Nema predviđenog ćoškića sa ” x”. Već nekoliko dana…

Siniša
4 godine prije

Ako je kritika Poljskoj zbog toga onda je na mjestu ali nije to ta suština kritike već ovo:”Podučavanje mladih o rodnoj ravnopravnosti, pristanku i međusobnom poštovanju može pomoći u sprječavanju i borbi protiv rodnih stereotipa, homofobije, transfobije i rodno uvjetovanog nasilja”, tvrde u Europskom parlamentu.”

Jole Prvi
4 godine prije

Obvezno zaštititi djecu od Soroša i njegovih retardiranih,izopačenih nakaza

Izopćenik
4 godine prije

Poljaci su veoma zatucan narod. Upoznao sam ih mnogo, kod njih je obavezno da moraš mrzit sve što ima veze sa Rusijom i bit javno dobar vjernik a privatno sodoma i gomora. Nešto slično kao kod nas.

Izopćenik
4 godine prije

U svakom slučaju djeci je potrebna neka edukacija. Ili bi svi vi ovdje branitelji dječjih prava bili sretni da se vaše kćeri vrate trudne sa maturalaca.
To što se tiče trans i homo možda ne treba biti u slikovnicama za vrtić ali svakako ne bih to nazivao PROPAGANDOM. Činjenica je da postoje trans i homo itd. osobe i zašto se za to ne bi smjelo znati? Djecu treba generalno učiti toleranciji prema drugima i drugačijima a ne da budu zatrovana mržnjom i zatucana i da onda glasaju za HDZ kad porastu.

Pi-zdro
4 godine prije

Šta neće sve gojimi progutat da bi spasli dupe što nase na ramenim?! Na sve du spremni za opstanak guze…e neka i treba im TAKO!

Kajzer Soze
4 godine prije

Rezultati učenja po Briselskom planu rada :comment image

puki
4 godine prije

sada bi i zadnjim naivcima trebalo biti jasno: takozvani seksualni, ili spolni, ili zdravstveni odgoj je uveden zbog pedofilnog lobija, a u vrhovima globalističke elite su sve sami pedofili. Ono što je zadnjih godina procurilo o Epsteinu, pa o onoj aferi “pizza gate”, u vezi sa Hilarynim savjetnikom John Podestom, pa ono o poznatom britanskom voditelju Jimmyju Savilleu i mnogim bivšim britanskim političarima… itd. sve je to amo vrh ledene sante. Prvi spolni odgoji uvedeni su u zapadnim zemljama još tamo negdje kasnih 70-ih godina, i to baš u jeku tzv. “seksualne revolucije”, pod maskom, da se tinejdžere kofol upozori na opasnost od neželjene trudnoće, zaraznih spolnih bolesti i slično… Međutim, upravo u tim liberalnim zapadnim zemljama, koje dakle imaju odavno spolne odgoje, broj maloljetničkih trudnoća, spolnih bolsti, AIDS-a, silovanja i svega negativnoga je daleko, daleko viši, nego u onim zemljama, koje nisu imale i još nemaju spolni odgoj, kao… Čitaj više »

puki
4 godine prije

A evo najnovijeg slučaj, iz Njemačke koji je izišao na javnost prije nekoliko tjedana, koji je još odvratniji, gnjusniji i šokantniji od ovoga slučaja iz Velike Britanije, koji sam spomenuo:

u nekoliko njemačkih državnih dječijih vrtića, pedofilima omogućen slobodan pristup da zlostavljaju djecu. to se dešavalo više od godinu dana, a cijeli slučaj je tek sada izišao na javnost.
https://deutsch.rt.com/inland/93935-original-play-ohne-wissen-eltern/

Slavonac
4 godine prije

Ja bi volijo da logicno jednom napise,staje Putin rekao o rodnoj ideologiji i nacijonalnim manjinama.Taj govor postoji,pa ga napisite.Ima kod njega i dobri stvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.