fbpx

Evgenij Krutikov analizira „špijunski skandal“ s ruskim diplomatom u Srbiji

Primopredaja novca

Protekla dva dana se ne stišava skandal sa špijunskom aferom u Srbiji u kojoj su akteri, navodno, ruski obavještajac Georgij Viktorovič Kleban i neimenovani srpski dužnosnik. Rusija je jučer kratko komentirala cijeli slučaj i Putinov tajnik Dmitrij Peskov je rekao „kako nikakav skandal ne može pokvariti dobre odnose Moskve i Beograda“.

Ruski su mediji općenito malo pozornosti dali cijelom slučaju u kojem je upitna snimka, vrijeme kada je snimljena i tko je uopće čovjek kojeg su Blic i Radio Slobodna Europa odmah opisali kao srpskog obavještajca.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je jučer bio na sastanku s ruskim veleposlanikom u Beogradu i nakon susreta je novinarima rekao da ga je pitao, ako je Srbija jedini iskreni saveznik Moskve u regiji, „zašto se to radi“?

Međutim, nakon što su se slegli prvi dojmovi, situaciju je komentirao Evgenij Krutikov, formalno stručnjak, analitičar i novinar, ali i uposlenik ruskog Vojnog instituta za inozemne jezike. Što se tamo uči, možete pretpostaviti. Sigurno ne kako i na kojoj udaljenosti od prvih neprijateljskih linija se kopaju rovovi prve linije obrane. U ovom konkretnom slučaju je potrebna stručna analiza, a najgore što se može učiniti je davati komentare poneseni emocijama. I to na temelju snimke koju su objavili Blic i Radio Slobodna Europa isti dan kada su u Novom Bečejui Zrenjaninu ruska i srpska vojska obilježili početak velikog događaja, „Puta sjećanja“ Ministarstva obrane Rusije kojim se obilježava nadolazeća 75 godišnjica pobjede nad nacifašizmom. Događaj će se održati i Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Požarevcu, Vršcu, Jagodini, Subotici, Zaječaru, Somboru i Beogradu.

Evgenij Krutikov piše kako je ono što sada proživljavaju svi politički krugovi u Srbiji pravi šok, a izravno ima veze s odnosima ove zemlje i Rusije. Stvar je u skandaloznom videu u kojem ruski diplomat prenosi novac nekom srpskom dužnosniku. Tko je snimio ovaj video i kako će to utjecati na odnose Moskve i Beograda, pitanje je na koje „bivši ruski časnik“ pokušava dati odgovor.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s ruskim veleposlanikom u Beogradu Aleksandrom Bocanom-Harčenkom. Činio bi se to obični susret. Ured za odnose s javnošću srbijanskog predsjednika je rekao da su razgovarali o aktualnim pitanjima, posebice o pripremi Vučićevog sljedećeg posjeta Moskvi početkom prosinca i sastanku s Vladimirom Putinom. No, srpski mediji i stručnjaci uvjereni su da je na sastanku razgovarano i o takozvanom špijunskom videu. Osim toga, na sastanku je nazočio i ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin.

Snimka prikazuje predaju novca od strane zaposlenika ruske ambasade nekom srbijanskom “visokom dužnosniku”.
Već nekoliko dana u Beogradu traje skandal. Naime, suština cijelog slučaja je da je korisnik neizrecivog imena “Kdjuey Lskduf” objavio videozapis na You Tubeu pod nazivom “Ruski obavještajni dužnosnik službenik sreće srpskog špijuna.”

Kako bi bio siguran da će biti popraćen, video je poslan s vodećim beogradskim novinama s Gmail adrese elektroničke pošte s istom kombinacijom slova. Bilo je potrebno nekoliko dana da se provjeri autentičnost zapisa, nakon čega je eksplodirala bomba.

U spotu su dva muškarca. Lice jednog je zamagljeno, vjerojatno je to taj „neidentificirani Srbin“, a drugi je identificiran kao potpukovnik Georgij Viktorovič Kleban, pomoćnik ruskog vojnog atašea u veleposlanstvu u Beogradu.

Na početku snimke, „srpski agent“, krupan sredovječan muškarac, stavlja kofer na stražnje sjedalo automobila. Automobil je star, malen i bijel, a marka i brojevi tablice se ne mogu vidjeti. Zatim se sastaje s Klebanom na parkiralištu ispred trgovačkog centra u beogradskom predgrađu Zemun. Muškarci se zagrle kao stari prijatelji. Zatim hodaju, sjede u kafiću i razgovaraju.

U sljedećem prizoru se vraćaju do automobila i „srpski agent“ Klebanu daje spomenuti kofer, a Kleban njemu malu plastičnu vrećicu s logotipom trgovine. Sljedeći je kadar snimljen iz kamere ugrađene u retrovizor automobila „srpskog agenta“.

Iz torbe uzima bocu votke koju mu je dao Kleban, oštro je odlaže i vadi omotnicu iz torbe. U kuverti je novac. Ne vidi se koliko, ali boja novčanica je slična onima od 500 eura. Prebroji ih i stavi natrag u vrećicu s votkom. Završni prizor. „Srpski agent“ ide dalje uz neke stepenice s torbom u ruci. I to je to.

U Srbiji iz nekog razloga smatraju da je video snimljen u srpnju, iako za to nema naznaka, a muškarci su obučeni u jakne. Kleban je u kratkoj kožnoj jakni, a u ruci drži kišobran. Nije ga bilo teško identificirati, budući da je potpukovnik Georgij Kleban po službenoj dužnosti aktivno sudjelovao u raznim kulturnim i povijesnim događajima. Položio je vijence na grobove i spomenike sovjetskih boraca, održavao blagdanske govore i druge slične stvari.

Često je snimljen u vojnoj odori na svim vrstama događaja. Dakle, dodatne vještine, osim pronalaženja njegove fotografije na internetu i uspoređivanje s videom, nisu bile potrebne. Sada George Kleban nije u Beogradu. Njegov maloljetni sin na jednoj od društvenih mreža odgovorio je na pitanje prijatelja „kada ćete se vratiti u Beograd?“ Na srpskom je odgovorio: „Očigledno, nikada više“.

Srbijanski predsjednik Vučić saziva poseban sastanak Vijeća sigurnosti zemlje. Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da je Vučić naredio sigurnosnoj službi da istraži situaciju. Ministar obrane Aleksandar Vulin rekao je da je “situacija vrlo komplicirana” i pozvao je šefa Službe vojne sigurnosti generala Đuru Jovanovića i predao mu zapovijed Vrhovnog zapovjednika, odnosno predsjednika Vučića, da razumije o čemu se radi i da podnese detaljan izvještaj.

Izvještaj se čeka iz dana u dan. Vulin je u svoje ime dodao kako sve ovo smatra provokacijom čiji je cilj potkopati “politiku vojne neutralnosti” koju vodstva Srbije.

Beogradski mediji obično zabavljaju čitatelje s pričama o avanturama lokalnih pop zvijezda. Sada su prepuni komentara stručnjaka koji su u jednu hrpu strpali „slučaj Skripal“, „pokušaj vojnog udara u Crnoj Gori“ i „zloglasni video s potpukovnikom Klebanom“.

Najmirniji naslov je bio “Da li su ruski špijuni regrutirani u Srbiji?” ili „da je visoki dužnosnik primio mito“.
„Dobro je što su barem stavili upitnik, jer se video naziva “šokantan”, dodaje Evgenij Krutikov.

„Za Srbe je sve ovo krajnje neugodno i zaista može izazvati vrlo oštre emocije, jer su se dugo navikli na obavještajne aktivnosti zapadnih zemalja, ali čudne okolnosti snimljene u videu u koji je umiješan ruski časnik, zaposlenik veleposlanstva, za mnoge je prosto nevjerojatno. Za sada, međutim, rasprava o onome što se događa ne nadilazi špekulativne komentare i svi čekaju izvješće protuobavještajne službe.

„Vučić je emocionalna osoba i ovo mu se očito ne sviđa. Prije nekog vremena, na zabavi za Božić u američkoj ambasadi u Beogradu, marinci iz straže su slavili tako da su uzvikivali uvredljive pjesme protiv Srba, Srbije i Vučića.

Sve to se dogodilo unutar ambasade. Mislili su da ih nitko ne vidi i ne čuje, ali su pogriješili. Vučić se, nakon što je za nekoliko tjedana saznao za ponašanje marinaca, bio ljut, ali je u obraćanju osoblju američke ambasade koristi o riječ “moroni”. Općenito je vrlo osjetljiv na tu vrstu aktivnosti stranaca u Beogradu“, tvrdi Krutikov.

Gotovo svi u ovoj priči su u krajnje neugodnom položaju. Vučiću to nikako ne odgovara uoči puta u Moskvu, gdje će opet voditi teške pregovore o isporuci ruskog oružja Srbiji. Nedavno je završio u bolnici s blažim srčanim udarom, a neki su srpski izvori čak tvrdili “kako je Vučić bio žrtva”, valjda pokušaja trovanja, čega li? Prije se, usput, više volio liječiti u Moskvi, ali sada mu je pozlilo nakon putovanja u makedonski Ohrid na sastanak čelnika balkanskih zemalja, „koji su odlučili dati simetričan odgovor Macronu“.

Naime, francuski predsjednik je uložio veto na ulazak u Europsku uniju Albanije i Makedonije, koje su, po uzoru na „veliku EU“, odlučile organizirati “Balkansku uniju”. Kosovski Albanci nisu došli, ali komunikacija s albanskim predsjednikom Edijem Ramom je Vučića sigurno mogla dovesti do srčanog udara.

I sada smo tu gdje smo. General Đuro Jovanović dobro zna svoj posao i sigurno će brzo dati odgovor što je bilo svom vrhovnom zapovjedniku. Što je rekao veleposlanik Aleksandar Bocan-Harčenko, obično oštar na jeziku, može se samo nagađati. Ali sam video ostavlja dojam profesionalca. Štoviše, ti profesionalci nisu obični kamermani ili novinari.

„Odlično smiljen materijal“

„Neidentificirani Srbin“, iako se iz nekog razloga čini da je već poznat, barem odjelu generala Jovanovića, proveo je cijeli dan sam i video snimio u mraku. Radilo je nekoliko kamera. Jedna od njih u kafiću gledala je u Klebanovo lice.

Navodno je bila montirana u dijelu odjeće čovjeka koji je sjedio za stolom kraj njih. Druga je bila u vozilu „neidentificiranog Srbina“, što znači da je netko provalio u njegov automobil

Tak ni Kleban ni „neidentificirani Srbin“ nisu ništa posumnjali, iako potpukovnik Kleban imao dobru procjenu protuobavještajnih djelatnosti i aktivnosti praćenja i snimanja, a ovo je odradila skupina koja se sastojala od nekoliko ljudi.

Grupa Bellingcat glavni promotor videa

Posebno je važno naglasiti da su lokalni balkanski ogranci poznate grupe Bellingcat postali glavni komentatori i promotori „vruće verzije“ onoga što se događalo.

U tom smislu je bugarski “istraživački novinar” Hristo Grozev, koji je slučaj aktivno komentirao na Twitteru na engleskom jeziku. U najboljim tradicijama je požurio u otvorenim bazama tražiti Klebanovu dozvolu boravka u Moskvi. Uskoro možemo očekivati i objavu skeniranih putovnica potpukovnika i njegove supruge s nekakvim “jedinstvenim kodom” koji upućuje na to da pripadaju moćnoj tajnog službi GRU.

Također, nenormalno frenetičnu aktivnost pokazuje i srbijansko izdanje Radio Slobodna Europa.

Prije svega, treba pričekati izvješće generala Jovanovića, ali se čini da je ministar obrane Vulin blizu istine. Je li se incident s mitom od strane ruskog pomoćnika vojnog atašea, koji je dao novac nekom srpskom dužnosniku ili časniku dogodilo, to je jedna stvar. Ali to će se vjerojatno otkriti, jer je sve pretvoreno u „skandal epskih razmjera“.

Verzija ima bezbroj i nitko točno ne zna o čemu je riječ. Ali zašto je video objavljen baš sada, prema nekima nakon nekoliko mjeseci, a Politika čak piše da je snimka stara nekoliko godina.

Situaciju je treba riješiti, ali ne samo s potpukovnikom Klebanomom i „neidentificiranim Srbinom. To bi bilo prejednostavno. Potraga treba otkriti i cijelu oskarovsku grupu snimatelja, redatelja i tko stoji iza jedinstvene kombinacije slove umjesto imena i prezimena na You Tubeu. To će biti od presudne važnosti za razumjeti kompletnu sliku incidenta.

„Naravno da ova epizoda neće moći radikalno utjecati na rusko-srpske odnose. Da, talog će ostati, a to nije dobro. Ali s filozofskog stajališta, takve bi epizode trebale samo potvrditi prijateljstvo. Inače, čemu ono služi?“, za ruski Pogled zaključuje Evgenij Krutikov.

VIDEO: Snimka koju je objavio korisnik “Kdjuey Lskduf”

Facebook / Russsia Embassy Serbia / VZ

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
83 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
shumadinac
Member
9 mjeseci prije

Uglavnom se pretpostavlja da je obojici namešteno a razloga zaista ima puno. Posle odgledanog videa prema mom mišljenju najverovatnije je da je sve organizovao “neidentifikovani Srbin” koji je znao mesto sastanka, koji je postavio kamere gde treba, koji je BROJAO PARE TAČNO TAMO GDE JE KAMERA SNIMALA… a razlog je samo jedan – tačnije više desetina hiljada “razloga”.

A ipak mi se čini da glavna lova nije stigla iz Rusije… Možda iz “Slobodne Evrope”? 😉

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
9 mjeseci prije

Ne vjerujem da je Rus dogurao do čina potpukovnika a da je toliko glup. Nema šanse.

shumadinac
Member
9 mjeseci prije

Kako je mogao da zna? Ovi su se očigledno poznavali i bili u prijateljskim odnosima (ili je bar tako Rus mislio). I sam kažeš da se ne zna tačno odakle su se pare stvorile…
A tek istragu Jovanovića ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ovo je politički događaj najvišeg ranga tako da će o rezultatu “istrage” odlučiti političari a ne general. Tužno ali istinito. Uostalom, mi smo se ovde navikli…

tihobl
Gost
tihobl
9 mjeseci prije

Izgubili ste iz vida neke sitnice: afera izbija pred sastanak Nikolaja Patruševa sa Nebojšom Stefanovićem i potpisivanjem nekoliko ugovora. Zatim afera je prenaduvana po svim medijima poput crnogorskog :drzavnog udara”, a niko da pomene da NATO ima kancelarije u Generalstabu. I jos ne placaju kiriju. A i FBI ima kancelarije u nekom ministarstvu ili nekoj drzavnoj ustanovi. A da ne pricamo o finansiranju zapadnih agenata i prozapadnih NVO iz budzeta Srbije. Pa o srpskim obavjestajcima koje je 2001. reformisao Cedomir Jovanovic. Puno je zanimljivijih tema od snimka starog osam godina. Ovo je vise za tabloide nego za ozbiljan sajt.

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

pravoslavna braća razrooka

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
9 mjeseci prije

U čemu je problem?

Ko je ozbiljan mislio da i Rusija nema svoje agente u Srbiji?

No, to ne znači da ta mreža agenata i radi nešto na štetu Srbije.

Otsustvo profesionalnosti se plaća, pa već i zbog toga akteri treba da budu kažnjeni.

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Upravo tako.

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

“No, to ne znači da ta mreža agenata i radi nešto na štetu Srbije.”
zato radi na štetu rusije i onih 30% gladne ruske djece
“Upravo tako.”

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
9 mjeseci prije

Da, naravno.

Ti to pišeš iz ljubavi prema ruskoj deci,
a nikako iz mržnje prema Rusiji i Srbiji.🙂

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

Ostap Bender
pluskvan perfekt

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Rezime, seoska lola od Laktaša tzv najveći Srbin Dodik je PUT IN Putinu i o čemu mi imamo polemizirati više pa to nije mogao Dodik na Kvatriću uvaliti ni zagrebačkim penzićima prije rata na njegovim brojnim tezgama na tržnicama u Zagrebu!!

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Obrazloži ili začepi više gubicu ppganu…pun mi je kofer tvojih gluposti.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Čemu vrijeđanje i ljutnja, neka se ljuti koga smeta Hrvatska je prvak svijeta!

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Bogu hvala, i to bilo zlo ne bilo.
Ne smeta meni istina, nikada, smetaju mi ti zaježljivi napadi pakosnih neljudi koji nemaju veze sa stvarnosti.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

@Sinisa Evo tvoj sugrađanin Slobodan Vasković piše i molim te kao čovjeka bez nepotrebnog vrijeđanja!!

9.
Rusi?

Petar Ivancov, ambasador Rusije u BiH, je, komentarišući da usvajanje “Program reformi BiH” nije ANP, sebe pokušao nametnuti kao portparola zemalja Kvinte – SAD, Francuska, Italija, Velika Britanija, Njemačka – listom država koje njegovu Maticu drže već godinama pod teškim sankcijama.

Kome takvo poražavajuće, nediplomatsko, zapanjujuće ponašanje Ivancova nije dovoljno objašnjenje da su Rusi bili nokautirani spoznajom da je potpisan ANP, da nisu ni znali da će biti potpisan, onda tome ni Sibir, u sred zime, ne može pomoći da bilo šta shvati i razumije!

10.
Rusi će se brzo konsolidovati i ponovo napasti, nema tu dileme, ali je sada taj napad u novim, po njih, lošijim, mnogo defanzivnijim, okolnostima!

Rusi gube!!

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

14.11.2019.
Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je kako RS neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o Godišnjem nacionalnom planu (ANP).

“Mi nismo glupi da kažemo: Hajde vi to nazovite kako hoćete, neka se ne zove ANP, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo”, rekao je Dodik.

19.11.2019.
Predsjedništvo BiH, čiji je član Milorad Dodik, usvojilo je dokument pod nazivom “Program za BiH”, koji će biti proslijeđen u sjedište NATO u Briselu, dan nakon što Zoran Tegeltija bude potvrđen za predsjedavajućeg Savjeta ministara u Predstavničkom domu BiH.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Gotovo istovremeno, može se reći i sinhronizovano, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić zabili su nož u leđa Rusiji, u koju se lažno kunu kako bi prikrili ko su im stvarni mentori i nalogodavci, igrali se rusofilskim osjećanjima naivnih Srba, koji misle da su oni neke patriote. I dok je Mandžurijski kandidat i veleizdajnik Milorad Dodik potpisao pod pritiskom stranaca i ambasadora u Sarajevu ANP preimenovan samo u „Program reformi“, koji se čuva kao najveće blago u sefu kako se „Vlasi ne bi dosjetili“ i kako narod ne bi shvatio šta je uradio, dok se posao ne završi i ne bude kasno za bilo kakvu reakciju, Vučić je gotovo istovremeno u Beogradu uhapsio jednu osobu pod sumnjom da je špijunirala vojsku u korist Rusije!?

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Dan prije ove afere Dodik se u Beogradu sastao sa Vučićem, koji je podržao „kompromis“, kako je predsjednik Srbije nazvao kapitulaciju u Sarajevu i put BiH u NATO pakt. Očito je da su njih dvojica na istom putu, koji je trasirao njihov pobratim i učitelj Milo Đukanović, koji je Crnu Goru, bez referenduma i suprotno volji većine stanovnika, prvi uveo u NATO pakt. Zbog toga je Vučić lansirao aferu o ruskoj špijunaži, koja mu dobro dođe da skrene pažnju javnosti sa afere „Krušik“ i ministra Stefanovića, te pomogne savezniku Dodiku. Sve je dobro tempirano, jer je kapitulacija potpisana pred Aranđelovdan i neradni dan, a Dodik je odmah otišao u Sankt Petersburg kako bi stvorio utisak da ima podršku Rusije, mada je jasno da tamo ide protokolarno na ranije dogovoreni Sveslovenski skup, kao član Predsjedništva BiH i da se neće sastati ni sa jednom važnom i uticajnom osobom.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

@Sinisa Neću biti nekulturan kao što si ti nekulturno meni napisao da “začepim gubicu” jer tko gubi ima pravo i da se ljuti, ali nadam se da si zadovoljan sa argumentima koji gle čuda Srbi pišu!! A NIKADA ti nisam stavio – kao i nikome drugom, + redovito ako se slažem sa temama i mene zanima samo gola istina!
BTW Ugodan vikend, iskreno, ti želim!

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Mandžurijski kandidat i veleizdajnik Milorad Dodik sastao se u Sarajevu, nekada balkanskom Teheranu, sa Metju Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD-a za Balkan. O tome nas je putem tvitera obavjestila američka ambasada, ali ne i režiimski mediji, SRNA, RTRS i ATV, koji inače u stopu prate lažnog Oca nacije i detaljno informišu javnost o svakom njegovom koraku.

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

sad će gubičar vratiti onaj komad pleha
što mu ga je direktor svemira onomad za kravatu okačio
čisto iz moralnih i etičkih razloga
čovek je pun vrlina i kad je pozivao na genocid
nad bošnjacima 100 za jednoga
i onda je bio
šešeljev ptrčko

mladen3x
Gost
mladen3x
9 mjeseci prije

Ništa nije namješteno a pogotovo ništa nije slučajno.Srbija u zadnje vrijeme,mogao bi reći,unazad par godina,vodi veliku unutarnju bitku između dva tabora,jedan tabor je za EU a drugi tabor je za veze sa Rusijom.Tu se veliki novci okreču a razmjerno s tim za očekivati je da špijuni odrade svoj posao i bace sjenu u javnosti na drugu stranu.Sve več viđeno.Uglavnom,poanta priče je da neprijatelj nikad ne spava i da treba biti spreman na sve moguče scenarije.

milan
Gost
milan
9 mjeseci prije

Pitam sam sebe. Zašto na svaki komentar imamo “statistički” gledano povečan broj minusa? To mi ukazuje na nešto. Situacija u Srbiji je šizofrena promatraču koji želi održati točku promatrnja na dogadjanja i konkretan dogadjaj u, neutralnoj, labilnoj, poziciji! Naime. Realna situacija u Srbiji je da je to “slinavo” okupirana zemlja. Srbija jeste okupirana sa strane, da ima instalirane kojekakve NATO strukture na svome teritoriju, USA kancelarije na odredjenim mjestima, potpisane “Drašković” ugovore o nedodirljivosti NATO svega, na području Srbije, ZABRANA izdavanja diplomatskog statusa niškom centru za vanredne situacije/ a i čemu će im jer su u Srbiji u svakom slučaju isto kao i u Rusiji svoji na svome, i to je prava istina, barem za mene kao što se ja osječam kada odem u Moskvu na primjer/. Sun Tzu i učiti od njega, naučiti njegove postulate vezano sa neprijateljima! Objektivno gledano, šta je NATO za Srbijuu? Na nekima od te i takvih situacija počinju sve buduće manipulacije i predstave. Neodgovaranja na pitanja o stanju Srbiji je napretek i tu leže svi odgovori, za onoga tko želi da ih nadje! To bi bilo nešto kao negaativna logika, jer se sve što se radi(čini) i pokazuje(vidi se)….Veliki Miloš Obrenović…..činiš vo’liko! Do sad je sve bilo na toj liniji koja se zove “ne talasaj”. Zatalasano je na strani, neću reči USA….velike su to igre i kao što je več napisano, kompletni igrokazni ansambli se sele na Balkan. Prvi znak, tumbanje na horizontu, je bio vježba srpke i ruske vojske, koja je usput desetina vježbi koje srpska vojska izvršava pod komandom NATO snaga! Sugestija za LR tu mislim na Logično Redakcija! Napraviti analizu u kojoj bi osnova bila okupaciono stanje u Srbiji, balkanskim zemljicama i ne samo vojno-špijunsko, vec i ekonomsku sa svim zavisnostima i odrazima na stanje u budućnosti. IOT/ Internet of Things!/ philosophy! 🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
9 mjeseci prije

Najsumnjivije je što su verziju “zlonamjerne špijunaže” plasirali Blic , Radio Slobodna Evropa i portalčići i novine iz galaksije Belingcat. Nema ničega konkretnog osim činjenice da je bilo sastanka. Čak i dio u kojem vadi kovertu s novcem ne može biti vjerodostojan, zar nije koverta s para uopće ne biti u kesi, već je izvadio ovaj, Ali neću ni ja nagađati u drugom smjeru. teza koju guraju Blic, RSE i Belingcat je da je ovo bilo “zlonamjerno špijuniranje”, vrbovanje itd. Dokaz? Nijedan. U ovoj je igri sve moguće, čak i da si Srbi i Rusi sve inscenirali i dali ovima materijal, jer Rus nije papak od jučer i obavještajac je godinama. Sad opet lupetam, Ključno je sačekati da taj gen. Jovanović zaključi istragu. Do tada, spomenutim medijima ne vjerujem niti jedinu jedinu riječ.

Mlata
Gost
Mlata
9 mjeseci prije

Medijima veruješ samo kad tebi to odgovara…pogrešno ja to zaključio?

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

preneseno
21. studenoga 2019.Vijesti
Snažna eksplozija i radijacija! Je li eksplodirala atomska podmornica SAD-a u Južnokineskom moru?
U Južnokineskom moru došlo je do snažne podmorske eksplozije snage od 10 do 20 kilotona na dubini oko 50 metara od morske površine. Zabilježeno je povećanje razine radioaktivnosti u Kini i na Tajvanu. Prema informacijama oceanografske službe za nadzor, trenutak eksplozije dogodila u 21. studenog, u 18:22 sati prema istočno-američkom vremenu.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

To bi vi voljeli ali koliko se sjećam samo ruske primjerice Kursk tonu!!

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Strašno koliko maloumno.

lekcija
Gost
lekcija
9 mjeseci prije

tiha vatra ispod tebe zeljko, bogu dushu bog je nece….

LakoTopalović
Gost
LakoTopalović
9 mjeseci prije

Demantirano u Rusiji i Kini , da je bila eksplozija, jer su u to vrijeme tamo bile američka podmornica i brod ili dvije podmornice, ne da mi se opet čitati. Budalaštine. Naravno, ruski i kinesku verziju nije prenio nijedan zapadni medij, kako sam sinoć tražio. Samo “ugledni Reuters”

Oko
Gost
Oko
9 mjeseci prije

Pisete citavu analizu i razotkrivate iz svih uglova teoriju zavere koja ima scenario, reziju postavljen set i glumce a fabula radnje je “gledaj levo dok te desnom dzeparim”.
Brinete nas susjedi, tko tak razmislja dobije precednika koji iz Picburga trazi ratnu mirovinu plus 20% na invaliditet jer mu je zena Srpkinja pa je imao disfunkcionalni njeznik 91-95

Kvisko
Gost
Kvisko
9 mjeseci prije

Opet trula Europa pakuje nevinim srbima i rusima, necete dusmani,nema te sile koja moze prekinuti platonsku ljubav izmedju Aleksandra i Vladimira.Jos kad srbi dobiju S1000 ima da potece med i mleko, kuce ce se praviti od cokolade a prozori od marmelade. 🙂

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
9 mjeseci prije

Káď nemáš věže o svému tomu,pametnije dá nísta nepíše umjesto gluposti

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Pa nije daleko od istine….snimak je od američke isppstave u Evropi, od rumunske obavještajne službe a još je blesaviji način objave a još blesavije od toga je da ke BIA potvrdila valjanost snimka u roku od odmah.

shumadinac
Member
9 mjeseci prije

…i pokriva kompletan medijski prostor – neke informacije nam fale bez kojih se ne može izvući pravi zaključak. Ali do razjašnjenja se neće dugo čekati…

Ivo
Gost
Ivo
9 mjeseci prije

inženjeru, dosta lupetanja i nazad u suteren. Idemo!

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

dobro ti tresu kavez

Trt
Gost
Trt
9 mjeseci prije

Trula Europa se odlučila za ruski plin ipak umjesto američkog.

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Ljepše govno od torte…ipak.

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Možda tzv velikom Srbinu Emiru Kusturici!!

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Želiš nešto pametno reći?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
9 mjeseci prije

Kako će reći išta pametno, kada u trenutku kada mu se sudare dva neurona u glavi, a dogodi se, jedina misao koju proizvede počinje sa “Srbija…” Opsjednutost Srbijom i Srbima u nekih u RH poprima patološki karakter, ili ne posljedica demencije. RH zapravo nema nikakvih interesa ni potrebe da se sa Srbijom bavi više od nužno potrebnog.

Helena
Gost
Helena
9 mjeseci prije

Za ljubav između dvojice predsednika ne znam, ali, znam da nema te sile koja će prekinuti najdublju moguću ljubav između ruskog i srpskog naroda. To mnogi, materijalisti po prirodi, ne mogu da shvate i uzalud troše svoje dragoceno vreme, što rovareći, što spletkareći, što kajući. Nije politika dveju zemalja kroz istoriju uvek bila fer u međusobnom odnosu, ali isto tako nikada jedni o druge, za hiljadu godina, nismo okrvavili svoje ruke. Niti ćemo. Pre će naši predsednici na večni počinak od srpske ruke, nego Srbin protiv Rusa. Naneti bilo kakvo zlo Rusiji i Rusima je, jednostavno, crvena linija, autogol, suicid Srbije. I kakvi god bili naši vlastodršci, šta god znali ili ne znali, to znaju.

tedi
Gost
tedi
9 mjeseci prije

Konacno,Helena svaka ti cast,na komentaru.OZNA sve dozna,svuda okolo narod prica da je to Nato podvala.Narod ne mediji.Kazu da su u novinama sve sami trolovi i da ih pisu dezurni u stampi ciji su vlasnici.Ma nemos Srbina zeznut tracerajem.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
9 mjeseci prije

Baš, konačno. Džaba njima sve statistike kao EU ulaže više, EU se u Srbiji brine za ovo ili ono. To je naprosto ukorjenjeno u narodu i tako je i tako će ostati. Postoji mala vjerojatnost promjene u mentalnom sklopu. I Hrvatska je davno bila krenula tim putem za Jurja Križanića, ideje panslavizma i okretanja Moskvi, ali je tu plimu tada uspješno suzbila RKC i Vatikan, što je bio logičan i očekivan potez od strane Rima. Iako nitko nije mislio prijeći na pravoslavlje, ali jbg. Nije zgodno da imaš Hrvate koji vole Ruse više od beča. Za jedno stoljeće je u tom smislu sve ugušeno.

Tink
Gost
Tink
9 mjeseci prije

Helena, ima autosovinista koji bi udarili na Ruse ali su iskreno u manjini, teskoj.

basso
Gost
basso
9 mjeseci prije

Vjerovatno su samo razmjenili votku i cvarke.

Mlata
Gost
Mlata
9 mjeseci prije

Šta sad, S-400 nije više opcija?

Patetika
Gost
Patetika
9 mjeseci prije

Pa sto mislis da je u onim bacvama?

basso
Gost
basso
9 mjeseci prije

Ne,S-400 nije vise opcija,nego stvarnost.

gost
Gost
gost
9 mjeseci prije

A da novinar napiše zašto je ovo uopće nekakav problem i koga boli k****. Špijuni rade ono za što su plaćeni da rade, čudna li čuda.

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
9 mjeseci prije

So je vise kleveta i lazi, Putin nam je miliji i drazi

deki
Gost
deki
9 mjeseci prije

Ovaj snimak je snimljen decembra 2018 ali tek sada je pusten.
Postavlja se pitanje zasto tek sada, a ne odmah tada?
Verovatno se cekalo neko pravo vreme da se pomute odnosi Srbije i Rusije jer kao sto se zna da 4 decembra Vucic ide u Moskvu na jedan od najvaznijih razgovora i dogovora sa Putinom!
Ne znam zasto se digla tolika prasina oko ovoga,ako se zna da spijuni cie i fbi-a sede ni manje ni vise u Generalstabu Srbije u Beogradu i da tu verovatno ne sede da bi terali muve i komarce da ne udju u te prostorije!
Neka se igrica igra ali znace se uskoro sta je pozadina svega toga!
Meni licno izgleda da je Vucicu dosla od jedne strane ozbiljno upozorenje da mu je voda dosla do grla,i ako se ubrzo ne odluci na koju stranu ce plivati da ce se udaviti.
Verovatno se blizi neki rasplet koji ce se odigrati u nekih max.sledecih 3 meseca,i bice veoma zanimljivo kako ce se odvijati stvari njegove odluke i uopste kretanja Srbije u buducnosti.
Nije mu jednostavno da odluci posto jedni mu nude oruzje i pomoc,drugi mu prete da ce biti sklonjen isto onako efikasno i brzo kao kako su ga i doveli na vlast.A zaglibio je i u kriminal jer dosta novca su zaradili on i brat mu ali i sva ta bratija oko njega,a videlo se u nekoj blizoj proslosti da su neki toliko svemocni da su i druge velike ribetine olako hapsili i u Hag vodili i sudili.
Ovaj snimak znaci da se svesno pustio sada,da bi doprineo ubrzanju neke i necije odluke,samo pitanje je koje.
Neko rece mozda su ga i rusi pustili,mozda jer i njima se itekako zuri,jer Vucic opasno ijednoj ali i drugoj strani igra igrice kao neki sepavi starac ,a takvog ga niko ne zeli!

Oko
Gost
Oko
9 mjeseci prije

Pustio ga Vucic da zabavlja siroke narodne mase. U Srbiji ova “afera” pokriva 90% info prokrama svih tv sa nacionalnom pokrivenoscu a rec jednu ne mozes cuti da je juce BG univerzitet proglasio ministra finansija za lopova i oduzeli mu titulu doktora.
Lazni doktor+sverc oruzija al kaidi se moraju spinovati ovakvim stvarima. Da spijun izvadi lovu iz koverte i prebroji u “prirodnom polozaju ruku” izpruzenih ka retrovizoru-kameri je komedija.
Produkcija vrste “prekri vhs kameru trenericom pa snimi kucni pornic sa ribom”

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije

Pokrivaju Dodika i njegov PUT IN Putinu!!

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Nisam dodikovac ali brate kada mi dođu ovakvi luzeri komentarisati nešto kroz laži i insinuacije prosto je nemoguće ostati imun na njihove konstantne izlive debilizma.

LakoTopalović
Gost
LakoTopalović
9 mjeseci prije

Ma šta se pališ ko barut na provokacije Željka i njegovog “špiljskog nacionalizma”. Takvi su nas i doveli tu gdje jesmo. Odnosno takav mentalni sklop u vrhu duopola HDZ/SDP

ray
Gost
ray
9 mjeseci prije

Sverc oruzja je izmisljena prica. Za doktorat se vec slazem.

Mlata
Gost
Mlata
9 mjeseci prije

Pa Srbija je krcata fabrikama naoružanja! Šta misliš, gde ide svo to oružje, municija? Jedan deo se legalno prodaje naravno…misliš da na crno ne ide ništa?

Ivan
Gost
Ivan
9 mjeseci prije

I meni izgleda da ce biti neko razresenje, nesto.

Zaglibio je u kriminal, da, ali samo ako ovde dodje do promene sistema, ali korenite promene a ne Kurta za Murtu. Jer je vlast toliko u njihovim rukama da ne moraju da brinu dok je god takvo stanje.

Mislim da mu Kremlj toliko ne nudi pomoc koliko mu je rekao da stvari ce biti takve i takve.

Ne bih rekao da se rusima zuri, pre bih rekao da se zuri Vucicu i njegovim zapadnim nalogodavcima jerbo se ravnoteza u svetu menja.

Mozda je Vucic ipak resio da uradi nesto u korist zapada, priznavanje Kosova ili prustupanje NATO-u, pa mu treba neki izgovor za narod da Rusija i nije toliko dobar saveznik.

Trt
Gost
Trt
9 mjeseci prije

“Mozda je Vucic ipak resio da uradi nesto u korist zapada, priznavanje Kosova ili prustupanje NATO-u, pa mu treba neki izgovor za narod da Rusija i nije toliko dobar saveznik.” Da…ima teorija da je ova inicijativa sa mini-Schengenom dimna zavjesa za indirektno priznanje Kosova jer bi sa ulaskom u tu asocijaciju Kosovo ušlo kao punopravna država, a ne teritorija sa posebnim statusom kao do sada. A i Vučićeva i Brnabićkina izjava odmah nakon afere su imale ton kao da su uvrijeđeni ponašanjem Rusije. Bocan – Harčenko nije ništa komentirao, što je pomalo čudno, ako bismo nagađali mogli bismo reći da je možda bio ljut na Vučića zbog nečeg…teza o izgovoru mi se čini opravdana, bit će vrlo zanimljlivo…

Oko
Gost
Oko
9 mjeseci prije

Koliko se Vucicu zuri pokazuje dolazak coveka za specijalne zadatke na mesto njegovog savetnika. Beba Popovic je prvi pik zapada kada nesto treba odraditi prljavo, precizno i brzo. Sasvim “slucajno” je usao u dvoriste vlade Srbije 2min nakon ubistva Djindjica i naredio obezbedjenju da su bila dva pucnja a ne tri ( na youtube ima 5-6 emisija gde sef Djindjicevog obezbedjenja govori sve to), jedini covek, lokalni pekar, koji je video lice tog atentatora je dobio dva u grudi i jedan u celo dan pred svedocenje u sudu, Beba je nakon pola sata medijima pokazao piramidu od vrha do dna sa fotkama zemunaca ubica , u CG organizovao kindergarden drzavni udar da se bez referenduma udje u NATO… Gebelsove metode gde se pusta snimak star godinu dana je njegov potpis a prepoznatljiv je da sve radi bahato ali kada svi mediji laz ponove 1000 puta to postaje istina. Svi ljudi u kolima novac broje sa rukama u krilu, samo “tajni agent” ispruzi ruke do retrovizora-kamere i broji novac. Srdja CAVNAS je mala beba naspram Bebe Popovica pa ako hocete da vidite MO zapadnih sluzbi na Balkanu iztrazite pa napisite tekst o Bebi Popovicu. Pocnite od javnih nastupa djindjicevog obezbedjenja i Milana Verulovica koji je tesko ranjen tada preko ulaska CG u NATO do sadasnjih akcija Bebe Popovica gde njegov vozac sa promocije iznese knjigu Gorana Vesica, zapali je pa Beba 10 dana organizuje tv linc opozicije “fasizam na delu, samo su nacisti u Minhenu i opozicija u BG palili knjig(u)e

Derim
Gost
Derim
9 mjeseci prije

Trt i Oko, odlični komentari!

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
9 mjeseci prije

Špijuni su među nama kvare našu idealnu vezu, ali sada smo mi na potezu 🙂

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
9 mjeseci prije

Tu vjesti prví objavio index.hr novinek kóje sú pod punom kontrolom americké drzavne Elite Kao sama Hrvatska.Znaci,mediji objavljuju své to sá ciljem dá bude sukob Rusije i Srbije, jer americkoj elitu itékají ta suradnja Srbije sá Rusijom Puno smeta.Tu sú još umjesani Srbski pindusi kojí sú pod utjecajem americké drzavne Elite.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
9 mjeseci prije

Ako imate potpunu kontrolu nad medijima, dovoljno glupe građane, pa ih možete nagovoriti na apsolutno bilo što i ne činiti nikakvu elektroničku kamuflažu. Možete stvoriti nevjerojatne, glupe i nelogične priče, i većina će im vjerovati, a nije važno je li glupa, na primjer, s dva aviona koja sruše tri zgrade, koje potom slobodno padaju i poručuju svijetu ,upravljao ga je tip s satima letenja na komercijalnoj Cessni ili donosite Kongresu bocu uzorka s “kemijskim oružjem”, ali u Iraku je niko nije pronašao, ili da su ubojice Al Qaede “humanitarni radnici” org. Bijele kacige. Ali ako se ljudi polako počnu probuditi iz ovogdebilnog sna, onda vam laganje mora biti sofisticiranije, pa se morate početi igrati s različitim programima i koristiti ih za likvidaciju neugodnih protivnika. Za sada je, međutim, to “glazba” budućnosti, ali još uvijek imaju veliku publiku onih koji su zainteresirani samo za zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba, zabave i zapravo ih ne zanimaju objektivne informacije, već infotainment, tj. “Informacije” koje su slozene tako da probuđuju uglavnom emocije u naivnih ovaca koji vjeruju lazima raznih medija

Kvisko
Gost
Kvisko
9 mjeseci prije

Ostaje nam za nadati se da ce dva velika drzavnika iznaci rjesenje ove svijetske krize kodnog naziva “Duvan cvarci”.NATO je mnogo zabrinut , u kuloarima pentagona se prica da se Aca Veliki sprema aktivirati S 400 jer se blizi vrijeme blagovanja a S 400 je idealan za spravljanje sarme.

Ivo
Gost
Ivo
9 mjeseci prije

inženjeru, u suteren. kasno je.

Ha ha
Gost
Ha ha
9 mjeseci prije

ivitabletomanu opet tresu kavez u sve tri faze

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Kao što sam već rekao Rusija zna sve što se događa u regiji ne trebaju oni ovakve špijune vrbovati I to u big brotheru.

Mucke
Gost
Mucke
9 mjeseci prije

Da nije u pitanju slucajni srcani udar koji je iznenada izazvao promjenu raspolozenja spram Rusa? Ccc Aleksa ,ne nositi mobitel u untrasnjem dzepu kaputa.

ruski specijalac Lazanski
Gost
ruski specijalac Lazanski
9 mjeseci prije

Lazanski KGB skandal

eu kolonija
Gost
eu kolonija
9 mjeseci prije

a ja se prepao da ih nema. ipak ih ima, bogu hvala:)

ps. skoro je bila slična afera u bih. samo što je u bih bio meta lokalni dužnosnik ali koji je smetao istim politikama kojima smeta i rusija. vidi se da je izašla iz iste kuhinje tj. režirao je isti režiser. inače bila je ćorak kao što će biti I ova

X60
Gost
X60
9 mjeseci prije

95% nas ovdje, koji nemamo ni jednog dana špijunske škole, ne bismo to ovako neprofesionalno izveli.
I kako vjerovati da je sve to naprosto tako, kako na prvu izgleda.

Pazi
Gost
Pazi
9 mjeseci prije

Zapada uspjeso odvaja ruse od srba

TerraMarique
Gost
TerraMarique
9 mjeseci prije

Izuzetna nepopularnost Vucica u Srbiji i jedan od mnogih dokaza nezrelosti sluzbi i svih institucija . Ovaj snimak je ciljno objavljen ne od strane Srpskih sluzbi vec od strane prozapadnih ne bi li stetili odnosu Srbije i Rusije.
Placeni susret izmedju Vucica i Putina, u kome Putin po ko zna koji put facijalno iskazuje gadjenje na lik Vucica prilikom pozdrava i kasnije razgovora, nece pomoci Vucicu u ostanku na vlasti. On je lazov,manipulator,pro USA agent koji steti ne samo Srbiji vec i celokupnim odnosima zemalja na Balkanu i kao takav bice uskoro zamenjen,prirodno zbog svoje termalne bolesti ili nasilno.

Derim
Gost
Derim
9 mjeseci prije

“ako je Srbija jedini iskreni saveznik Moskve u regiji, „zašto se to radi“?”
Kako te nije sramota Vučiću? Prijatelji i saveznici Rusi, moraju da kupuju informacije a NATO i CIA obavještajci samo siđu sprat niže, uzmu šta im treba i vjerovatno i dnevnice naplate od Srbije.
Za mene je ovo ku*ac od afere a ponašanje Vučića, u najmanju ruku, čudno. Usput, zna li se ko je visoki dužnosnik Srbije na videu?

Goca
Gost
Goca
9 mjeseci prije

A ja bih malo o tom Bugarinu, Hristu Grozevu, predstavljenom kao nekom “novinaru”. Evo ko je on ustvari: utroruse.com – Published by BG PRIVATINVEST GmbH, AUSTRIA, sole owner of the capital Hristo Grozev. The site is the largest in the city of Ruse, together with the newspaper “Utro”. All media controlled by Hristo Grozev (see two more below) are characterized by a relatively balanced policy and, in general, support the ruling GERB party. Hristo Grozev himself has been involved in various media projects since the early 1990s. In 2011, Hristo Grozev was one of the partners in the purchase of the Newspaper Group Bulgaria (the largest printing group at that time) by the German concern WAZ. He participated in the deal with businessmen Lyubomir Pavlov and Ognyan Grozev, the most prominent enemies of the MP from the Movement for Rights and Freedoms and media tycoon Delyan Eventually, Hristo Grozev scolded his partners and crossed the country to Peevsky. In general, Grozev represents the interests of Austrian and German investors. He is the owner too of newspaper Standart and its website standartnews.com.
Struma.bg – Published by “Struma” Ltd., owner “Pressgrupa Utro” – “Bg privatinvest” – Hristo Grozev. The site is the largest in Blagoevgrad, together with the Struma newspaper.
Marica.bg – Published by “Presgrupa Utro” – BG PRIVATINVEST GMBH, AUSTRIA, Sole owner of the capital Hristo Grozev. The site is the second largest in Plovdiv, along with the Maritsa newspaper.
Ovo je objavljeno prosle godine, u tekstu pod nazivom: “Bulgarian media displaying anti-Western speech, financed with Western money”.
Inace, Bugari u poslednje vreme mnogo mrse situaciju u Srbiji, ogroman pozar je krenuo sa njihove teritorije, pripadnici bugarske manjine protestvuju protiv minihidrocentrala pod rezijom producenta Aleksandra Cute Jovanovica, Bugari se nesto pominju i u Aferi Krusik, hoce da vrate stari naziv pogranicnog grada Dimitrovgrada u Caribrod, na RTS-u je posvecena cela emisija udarnog zabavnog programa ujutru vikendom Bugarskoj manjini, itd.

tvingo
Gost
tvingo
9 mjeseci prije

Kad pročitaš da je ovu mljuzgu obravio radio ,,slobodna evropa,, odmah je kraj priče,gubi smisao svaka debata …

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
9 mjeseci prije

Eto sad sam Lako neko me prekrstio, na brzinu 😀

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije

oprema koja je koristena za ovaj ,,video” uradak moze dovesti do ,,rezisera” i ,,scenariste” ovog ,,trilera”…. ne koriste ,,filmske ” tvrtke ili firme istu opremu …kadar ,fokus, rezolucija, zahvat objektiva etc .etc ,nisu iste …Svaki proizvodjac ,,opreme ” za snimanje ,,filmova ” ima neki specifikum ….pregledas carinske dozvole za uvoz i distribuciju ove ,,vrhunske ” tehnike i vec imas nesto od cega krece dalja ,,frtutma”….poslije idu akreditacije snimatelja ,dopisnistva i slicnih drustva za izradu ,,trilera” ovog tipa ….A onda fino ,,zahvalis” distribucijskoj kuci koja se potrudila da filmski uradak (u ovom slucaju grupe Bellingcat) dobije svoje ,,mjesto” i ,,nagradu” za ,,triler” koji treba biti nominiran za ,,Oskara” i cekati na nastavak koji ce sigurno donijeti jos puno toga ,,interesantnog”

Saddam
Gost
Saddam
9 mjeseci prije

Daj ljudi shvatite da je to normalna stvar – svi se špijuniraju, nema tu ljubavi, to je interes svake države. Eto mi u Hrvatskoj smo se toliko uvukli u guzicu Amerima da im sami podnosimo izvještaj o stanju države i nacije😂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
83
0
()
x