FAZ: “Nakon napada na Clinton i Macrona proruski hakeri napali Nijemce”

Hacker Putin
19 komentara

Na računalnu mrežu “Zaklade Friedrich Ebert”, blisku Socijaldemokratskoj stranci Njemačke, proveden je hakerski napad, javlja Frankfurter Allgemeine Zeitung. Stručnjaci napad pripisuju hakerskoj skupini poznatoj pod imenom Pawn Storm. Njemački list piše kako Savezni ured za zaštitu Ustava Savezne Republike Njemačke odavno tvrdi da iza hakerskih napada ove skupine stoje “ruske državne strukture”.

Predstavnik “Zaklade Friedrich Ebert” je za Frankfurter Allgemeine potvrdio da je “kako je napad uspješno odbijen”.

Njemački list navodi i da su Savezni ured za informatičku sigurnosti Njemačke i njemačka vlada nedavno potpisali ugovor s japanskom tvrtkom Trend Micro, koja pruža “zaštitu ne samo na računalnim sustavima savezne administracije, nago i političkih stranaka i organizacija”.

U svom izvješću su japanski stručnjaci naveli da je napad na računalnu mrežu “Zaklade Friedrich Ebert” navodno počinila hakerska skupina Pawn Storm, također poznata kao APT28. Štoviše, stručnjaci japanske tvrtke su uvjereni da su hakeri skupine Pawn Storm pripremali napade i na “Zakladu Konrad Adenauer“, blisku njemačkim demokršćanima.

Trend Micro je naveo kako se u slučaju napada skupine Pawn Storm ne može govoriti o skupini pojedinaca, već od “najvećim profesionalcima”.

Njemački list skreće pozornost na činjenicu “da su moćne strukture skupine Pawn Storm također okrivljene za hakerske napade na izbornim kampanjama Hillary Clinton u Sjedinjenim Američkim Državama i Emmanuela Macrona u Francuskoj”.

“Savezni ured za zaštitu Ustava Savezne Republike Njemačke je odavno tvrdio da iza hakerskih napada skupine APT28, ili Pawn Storm, stoje ruski državne strukture”, ističe Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Nema li tu podobra doza paranoje? Ma neeeeee!! Svakoraznih ciljeva? Ma neeeee!!! Nikako!

Podravec
6 godine prije

…..Zakladu Konrad Adenauer, blisku Njemačkim demokršćanima……… U prijevodu; (čitaj:) blisku interesima američkog krupnog kapitala i američke politike u njemačkoj(namjerno malim slovom!) ,a ne interesima njemačkog naroda PER SE! Na kraju krajeva znamo što su i kakve su njemačke zaklade i tko stoji iza njih-euroatlantisti i ameri!

Podravec
6 godine prije

Dečeci uozbiljite se malo,molim! Znam da je paranoja gadna stvar,i još k tome globalna i kad počne prati, čovjek/ ljudi gube razum,jedan apaurinček i sve bude u redu!
Pa ti Ruski hakeri su već paralizirali cijeli zapad!(Da barem!)A sad ozbiljno: Ja zaista ne znam ko tim ljudima ispire mozak i sa čime, ali ovo je već postalo neozbiljno i smiješno!

tuf
6 godine prije

Čovjek bi po paranojicama zapadnih elitista mogao pomisliti da se Rusi ne bave ničim drugime nego hakiranjem računalnih sustava po svijetu. Ni babuške više ne štrikaju, nego postavljaju rootkitove po zapadni sustavima, a ruske bebe ne mare za zvečku nego radije vježbaju rabotu na Cisco routerima.
Ova propaganda je mjerljiva s Goebbelsovom, samo se to u mainstreamu prikazuje drugačije. Ali cilj je isti.

Baba Vanga
6 godine prije

Pa normalno da to Rusi rade i svaka im cast da nemogu da im udju u trag,pa sjetite se momka iz Staljingrada a sad su ime promjenili tom gradu on im je razbio cjeli pentagon a imao je samo 16 godina cak su ga Rusi uhapsili jet je radio privatno ☺ ovo je istina ko nevjeruje neka trazi na internetu.

Sinisa
6 godine prije

Bila jednom jedna postena zena,domacica i majka ali muz stalno galamio na nju i znao tuci jer je smatrao da je kurva….pukao zeni film i pusti se u promet (neko ce reci prokurvala se a neko sa razumijevanjem reci nesto drugo),veli kada me vec tuce neka ima i zasto……

Toktok
6 godine prije

Lügenpresse

Jupiter
6 godine prije

Ti Rusi su zaista opasni.Provali u sve poverljive sisteme zapadnog bloka.
Ne čuje se da hakuju Kinu .Pakistan , Indiju Izrael itd, i to su ozbiljne zemlje od kojih možeš svašta da saznaš.

jale
6 godine prije

Opet je oportuna kapitalistička elita izmislila vješticu kojom će da straši djecu.

gogijard
6 godine prije

dođeš u školu bez napisane zadaće i šta kažeš? Napisao sam ali mi je teku pojeo pas. Eto, tako i oni. Izgubiš izbore i šta? Pa Rusi su krivi!

nekoime
6 godine prije

Balzam protiv napada ruskih hakera povoljno prodajem. Popust na količinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.