FIFA i UEFA suspendiraju sve ruske momčadi

Ruski navijači
64 komentara

 Odluka znači da će ruskoj muškoj reprezentaciji biti uskraćena šansa da se kvalificira za Svjetsko prvenstvo 2022. Nogometna upravljačka tijela FIFA i UEFA zabranile su svim ruskim momčadima njihova natjecanja do daljnjega, budući da su te dvije organizacije u ponedjeljak objavile zajedničko priopćenje.

“FIFA i UEFA danas su zajedno odlučile da se svim ruskim momčadima, bilo nacionalnim reprezentativnim ili klupskim momčadima, suspendira sudjelovanje u FIFA-inim i UEFA natjecanjima do daljnjeg”, stoji u priopćenju. “Ove su odluke danas donijeli Biro Vijeća FIFA-e i Izvršni odbor UEFA-e, odnosno najviša tijela koja donose odluke obje institucije o ovako hitnim pitanjima.

“Nogomet je ovdje potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsjednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo poboljšati kako bi nogomet ponovno mogao biti vektor jedinstva i mira među ljudima.”

U zasebnom priopćenju, UEFA je objavila da je prekinula svoje partnerstvo s ruskom energetskom tvrtkom Gazprom “s trenutnim učinkom”. FIFA je ranije bila u naprednim pregovorima s ruskim momčadima nakon što su Poljska, Švedska i Češka odbile igrati protiv Rusije u nadolazećem polufinalu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za muškarce i potencijalnom finalu u Moskvi 24. i 29. ožujka.

Svjetsko nogometno tijelo u nedjelju je odlučilo da ruski timovi moraju igrati na neutralnim terenima tijekom ruske vojne operacije u Ukrajini, te da će ruske reprezentacije morati nastupati pod transparentom ‘Nogometni savez Rusije’ bez navijača i upotrebe svojih zastava ili državne himne. Međutim, odlukom od ponedjeljka, FIFA i UEFA su prešle s tih mjera i sada su do daljnjega u potpunosti isključile Rusiju i njezine klupske momčadi sa svih svojih turnira, što se sigurno muškoj momčadi onemogućiti borbu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

Zabrana također znači da će, kako stvari stoje, ruska ženska reprezentacija biti isključena iz natjecanja na Euru 2022. Za razliku od muške reprezentacije, koju je čekao težak put da prvo pobijedi Poljsku, a zatim Švedsku ili Češku kako bi se izborila za Svjetsko prvenstvo u nogometu, žene Rusije su se već kvalificirale za UEFA u Engleskoj, što im je i trebalo započeti susretom sa Švicarskom u okršaju skupine C 9. srpnja.

Također u ruskoj skupini su Nizozemska i Švedska, čiji je FA izrazio oštro protivljenje da njihova muška reprezentacija u subotu igra protiv Rusije, u izjavi koju je podržao švedski ministar sporta Anders Ygeman. “Sve dok traje ruska agresija, želim da EU donese odluku da ne smijemo sudjelovati u ruskim događajima i da bismo trebali isključiti ruske profesionalne sportiste iz sudjelovanja u događajima u drugim zemljama”, rekao je Ygeman u priopćenju.

Predsjednik švedskog FA Karl-Erik Nilsson rekao je da je Šveđanima “teško vjerovati da FIFA neće slijediti naš poziv”. Neposredno prije objave FIFA-e i UEFA-e, nizozemski FA, KNVB, također se pridružio popisu zemalja koje su izjavile da niti jedna njihova međunarodna momčad neće igrati protiv Rusije ili Bjelorusije do daljnjega. Prošlog tjedna UEFA je objavila da premješta finale muške Lige prvaka 2022. iz St. Petersburga u Pariz.

Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Što reći u UEFA-i?

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), Slovenac Aleksander Čeferin i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pozvali su prije dva i pol mjeseca na zajedničku promociju cijepljenja protiv koronavirusa.

Čeferin je tada pružio i punu potporu UEFA-e Europskom zelenom planu naglasivši kako europski nogomet stoji uz Europsku komisiju u klimatskim akcijama. UEFA će se pridružiti Europskom sporazumu o klimi.

Naravno, tu je i podrška UEFA prema LGBQT zajednici.

Praetorian
2 godine prije

Fasizam je sluzbeno poceo! Na otovrenoj sceni i otvoreno porobljavanje naroda Europe i huskanje na jednu suverenu i neovisnu drzavu koja ne pristaje na Novi Svjetski Poredak. Narodi Europe moraju ustati kontra Kabale koja zeli pobiti 7 milijardi ljudi i smanjiti stanovnistvo na 500 milijuna, sto je konacni cilj. Ono sto ceka one koji ce prezivjeti, s njima se nitko ne zeli mijenjati

Armagedon
2 godine prije

E ovo više nema veze s vezom.Znači “zapadnjaci” žele dominirati i da im se svi povinujemo?…..nebu išlo sam tak bez otpora.

Max
2 godine prije

Politička odluka.

gargamel
2 godine prije

Izgleda da će Đoković opet biti broj 1.

Otom potpm
2 godine prije

Narativ se nastavlja,gasi se sport ,turizam,zabava…

darijoman
2 godine prije

Za mene su ovakve i slične stvari low level ljudske inteligencije

2 godine prije

Evo, opet isti…
Mogli su igrati nogomet, ako bi ostavili svoju manjinu, granatiranu 8 godina, na cjedilu!
A da ne govorimo o nuklearni Ukrajini, koja je mogla dobiti tajno kojih 200 atomskih, kao Izrael.
Vrlo častno!
Kako zapad radi, vidimo ovih dana. Blokiraju ruske medije, jer tamo govore istinu.
Da raja ne bi saznala pozadine.
Iskorištavaju primitivne mozgove, koji žive jedino za igre.
Sloboda je prenaporna za njih.
Ali imam slab vijest. U slogu kruha i igara…
Kruh če poskupjeti… A igre če vam ostati jedino u vlastitom džepu….

ledeno doba
2 godine prije

imamo kazalište cold war 2.0, na svim poljima.. kao i onomad, kada su SAD i zapadne države, bojkotirale olimpijadu u Moskvi 1980. zbog ulaska armije SSSR-a u Afganistan, početkom te godine ipak nisu sve zapadne države bojkotirale OI, ako se ne varam samo SAD i Kanada. 4 godine kasnije, SSSR i države varšavskog pakta uzvraćaju i bojkotiraju OI u Los Angelesu, Jedino je Rumunjska sudjelovala. Nenastupanje istočnih država, jakih u mnogim disciplinama, pogodovalo je tada Jugoslaviji, koja je to iskoristila i zgrnula tada rekordan broj medalja. FIFA i UEFA su kabaline organizacije, isto kao i međunarodni olimpijski komitet, i UN, WHO, Vijeće Europe i sve ostale organizacije, koje imaju pridjev “svjetska”, “međunarodna” i slično. Ustvari, nogomet i cijeli sport su za mene umrli u ožujku 2020. od tada taj novonormalnii sport za mene nije više sport. a sada su ionako, skoro svi sportisti žigosani, fuckcinisani, sjebljeni, teške gnjide. U zadnje 2 godine,… Čitaj više »

Putimir
2 godine prije

Ako neko želi ćuti pravu istinu trba poslušat jednog analitičara iz srbije, zove se vojslav šešelj, more se nać na jutubetu, dobro govori, djeli mišljenje s mnogima na ovom intermetu.

Davor
2 godine prije

Kad slijepac slijepce vodi,svi u jami završe…
Zapalit će se cijeli svijet. Svi su izgledi da bi moglo bit da nitko ne zaigra u Kataru.

Slonica
2 godine prije

Kao dali su im šansu da igraju izolirano pod suludim uvjetima ali su promjenili mjeru i isključili ih potpuno.
Sve mi se čini da su dobili odbijanac od Rusa za prvobitne,potpuno ponižavajuće uvjete .
Zanimljivo kako se termin “mjere “proširio pa se koristi u svim prigodama.

Dokurčilomi
2 godine prije

Tako je i to je pošteno. Sve nasilnike i lopove isključiti iz natjecanja. Sada su sigurno na redu Izrael i Saudijska Arabija a na suđenju će zbog namještanja završiti Blatter i Platini.

Partizan
2 godine prije

Nakon šta je Gazprom 10 godina sponzorirao ligu prvaka i UEFA!!! Gazi Ramzane alko-narko-naci bandu, gazi i nemaj milosti.

Bosanac
2 godine prije

Da su oni suspendovali i reprezentacije NATO zemalja kad su po drugi put rušili IRAK tad bi rekao da su princišpijelni, vako sami sebi pucaju u nogu.
Iz tog proizilazi ona moja o promjeni polova što je bio zapad postat će istog a što je bio istok postat će zapad.

Mali zloco
2 godine prije

Sad stvarno vidimo da politici nije mesto u sportu.

Mali zloco
2 godine prije

Eto sanse da Nadal bude prvi na ATP tabeli.

Dokurčilomi
2 godine prije

Ups. Cenzura. Recite mi samo zbog čega ili koga? Izraela, Saudijske Arabije, Blattera ili Platinija i što sam krivo rekao ili slagao?

Dokurčilomi
2 godine prije

Slažem se i to je u redu međutim nadam se da će se isti zakoni i propisi primjeniti na Izrael i Saudijsku Arabiju.

Zoran
2 godine prije

Samo gledam i čitam komentare. Koliko se botova i provokatora ovdje nakotilo. Žulja ih istina o pelcovanju da će ga svi popušiti prije ili kasnije poslije bocke i novom svjetskom poretku, a jebiga mora im se ukazivati što ih čeka jer su glupi da sami skontaju .

The Beatles
2 godine prije

Znači u Ukrajini živi nevini narod a u Rusiji nije, tamo su sve zlikovci, koje treba kazniti, da bi nešto uočili, a to je licimjere zapada, ono treba biti dovedeno do najvišeg stupnja (nažalost mnogi ga ni tada neće prepoznati), jao vama licimjeri….kako reče večeras Putin, carstvo laži

Prolaznik u odlasku
2 godine prije

SAD za nijednu svoju agresiju nije dobio sportske sankcije. Izrael je izbačen iz azijskog saveza AFC ali zato ga je UEFA primila. Toliko o njihovoj dosljednosti. Protiv sam uplitanja politike u sport. Štogod mislili o ovom sukobu klubovi, reprezentacija i igrači nemaju ništa s tim. P. S. Molim moderatore upozorenje i obrazloženje u slučaju brisanja posta. Hvala.

licemjerni zapad
2 godine prije

Zašto UEFA politički djeluje. Zar oni ne kažnjavaju sve one koji unose političke poruke, mješanje politike u sport?

Boba Lazarević
2 godine prije

Budimo iskreni, suspendirati Ruse iz nogometa je isto što i suspendirati Amere iz nogometa – mali gubitak za njih. Reprezentacije im nisu baš nešto, a ni klubovi.

Ali svakako je neopravdano iživljavati se na sportašima. I na običnom puku. Eno danas sam vidio veliki red pred Sberbankom u mom kraju.

Farree
2 godine prije

Iskreno bih preporučio da se za bolje razumijevanje događaja pročita “the great narativ” od Clausa Schwaba. Između ostalog spominje se svjetska vlada ali u njoj nema Rusa i Kineza. Iz toga slijedi da zapadnjaci hoće neki svoj svijet i ne žele da im Rusi i Kinezi prljaju tepih

Rudar
2 godine prije

Što je više kleveta i laži, Rusija mi je milija i draža !
Teko nekako !

Imbra
2 godine prije

Dokle će postojati svijet dvostrukih aršina? Amerika uz pomoć NATO-a je izvela toliko ratova i nikada nitko nije ni spomenuo mogućnost nekih sankcija kao sada na Rusiju gdije je u tijeku cijeli spektar. Spomenimo samo Iran, Irak, ili totalno bezakonje u napadu na Libiju. I nitko nije dobio ni malo “s” od SANKCIJA. I nije u pitanju samo Amerika ima tu čitav niz zapadnih i ne samo zapadnih zemalja kojima je praktično dozvoljeno sve. A cijeli taj zapadni svijet je Rusiju i Putinastjerao u kut i kada nije bilo drugog izlaza za zaštitu nacionalnih interesa Rusije osim pokazati zube odjednom sankcije. Hej, u kakvom mi to svijetu živimo u BIROKRATSKOJ DIKTATURI KRUPNOG KAPITALA, jer tom krupnom kapitalu sa zapada je sve dozvoljeno a drugima ništa. Nisam ja za razne opcije ali zapad nije bio spreman niti saslušati Rusiju i Putinove argumenta na koje dugo vremena upozorava, eto samo zbog toga… Čitaj više »

Helvetia
2 godine prije

Toliko o neutralnosti uefe i sporta tuzno
Po Tim kriterijama amerikanci nigdje nebi smjeli igrat
Zapadno licemjerje

orbit
2 godine prije

Rusija treba prestati izvoziti pelene za odrasle u USA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.