Financial Times šokirao – osoba godine 2018. je kontroverzni špekulant George Soros, a Trump i Putin su negativci!

George Soros
55 komentara

Financial Times ove je godine prekršio svoje zlatno pravilo: George Soros nije izabran za osobu godine zbog svojih postignuća kao što je bila praksa do sada, već zbog navodnih “vrijednosti koje predstavlja”, piše Financal Times.

Nije navedeno zašto je FT prekršio svoje zlatno pravilo. No, indikativno je da se u istom članku o dodjeli nagrade Sorosu, FT obara direktnim kritikama na predsjednike vodećih sila svijeta: Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

Pravo je pitanje: govori li ovaj očajnički potez da su karte otkrivene što se tiče uloge medija, ali i straha medija od nadirućih promjena na političkom planu zapadnog svijeta?

Britanski Financial Times proglasio je milijardera i burzovnog mešetara, kontroverznog Georga Sorosa za osobu 2018. godine.

Do sada je dobra praksa bila da se osoba godine bira na temelju određenih postignuća u protekloj godini, a na popisima za osobu godine bilo je i poznatih lica kao Angela Merkel 2015., Alan Greenspan 1998., Tony Blair 1997., Rupret Murdoch 1996., Bill Gates 1994., Barack Obama 2008., Lech Walesa 1980., Francois Mitterand 1981., ali i Donald Trump 2016. godine.

U slučaju Sorosa ove godine odlučeno je “izbor na osnovu vrijednosti koje on predstavlja”, navodi FT u obrazloženju priznanja. Burzovni mešetar i špekulant George Soros opisan je u FT kao “otac industrije hedge fondova”, ali i kao neko tko se zalagao za liberalnu demokraciju i otvoreno društvo i tko se “kroz filantropiju borio protiv autoritarizma, rasizma i netolerancije”.

FT neuobičajeno i pomalo sklandalozno ide korak dalje i nabraja predsjednike vodećih supersila svijeta SAD-a Donalda Trumpa i Rusije Vladimira Putina kao glavne protivnike Sorosevih “humanitarnih i filantropskih” napora!

 „On je nositelj stijega liberalne demokracije i otvorenog društva. To su ideje koje su trijumfirale tijekom hladnog rata. One su danas pod opsadom sa svih strana, od Rusije Vladimira Putina do SAD-a Dodnalda Trumpa”, piše Financial Times i nastavlja:

„Više od tri desetljeća, gospodin Soros je koristio filantropiju kako bi se borio protiv autoriteta, rasizma i netolerancije. Kroz svoju dugu predanost otvorenosti, medijskoj slobodi i ljudskim pravima, on je navukao na sebe bijes autoritativnih režima i nacionalnih populista, koji nastavljaju osvajati prostor, naročito u Europi.“, piše hvalospjeve Georgu Sorosu Finacial Times.

O djelovanju Georga Sorosa i njegovom miješanju u unutarnju politiku suverenih država pisali smo više puta, između ostalog i o djelovanju Soroševog Otvorenog društva Hrvatskoj: CMS i GONG prosvjedovali protiv Orbana – tko stoji iza njih?

*Financial Times (FT) međunarodni je poslovni list koji se tiska na za njega svojstvenom papiru, a postoji i njegovo internetsko izdanje. Smatra ga se među najčitanijim tiskovinama u krugu poslovnih ljudi širom svijeta, a izlazi još od 1888. godine.

Izvor: Narod.hr

Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivi.tz
5 godine prije

Bolesnici,kojima nema lijeka.

giordano bruno
5 godine prije

Ja tebi vojvodo, ti meni serdare! – poslovica. Nije dobio neke titule kao napr. Lord ili Nobelovu nagradu, a osnovao je Universitet za Trojanskog konja. Sta bi na ovaj izbor rekao Viktor Orbán, koji ga je proterao iz Madjarske.
Sin američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Sorosa, Aleks, zamenik predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, razgovarao je o jačanju otvorenog društva u Srbiji.
Sada vidite kolika je velika briga Zapada za Srbiju, mi za svoju buducnost ne moramo da brinemo, zahvaljujuci njima, ona vise ne bi postojala.

Snicla
5 godine prije

Soroš Times

IVE iz pecalbe
5 godine prije

A tko ima nepobitne dokaze da je LIBERALNA DEMOKRACIJA i OTVORENO DRUSTVO pozitivna kretanja??? Mnogi svijetski ekonomski teoreticari kritiziraju i LIBERALU DEMOKRACIJU i OTVORENO DRUSTVO, kao zapadnu teoriju, ideologiju.

Zvrk
5 godine prije

Klasična pila naopako.

jezevakucica
5 godine prije

Nadam se da mu je ovo zadnje u životu što je kupio.

Moreno
5 godine prije

Živimo Orwella 1984; War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght . . .

Tako da nije čudo kako je jedno od najvećih zala utjelovljeno u ljudskome biću dobilo nagradu za najveće vrijednosti

Arcibald Rajs
5 godine prije

Sve vise mislim da je ovaj Soros glavni mason poput Tita, Njutna i Da Vincija nekad…Nema ko mu se ne uvlaci u bulju…

Jole
5 godine prije

Soroš predstavlja dobro poznate vrijednosti svoje matične,Kosher Nostra organizacije,temeljene na talmudu i kabali.Glavni cilj te kriminalne organizacije koja je ustrojena na najgorem mogućem rasizmu je porobljavanje svih nežidova i otimanje njihove imovine.Društo jednakosti u ropstvu,bez imovine,čiji bi vlasnici i robovlasnici bili pripadnici te organizacije.To je krajnji cilj te bagre.Inače neoliberalizam je nova boljševička revolucija u 21 stoljeću.Sve najgore ideologije su patent navedene družbe iz koje nikad nije potekla niti jedna humana ideja od koje bi čovječanstvo imalo korist.Nazivaju ih filantropima,što je eufemizam za te antihumaniste i zvijeri u ljudskom obliku.U društvo koje je slobodno,Soroš bi bio proglašen kriminalcem i personom non grata.

Grunf
5 godine prije

Nadam se da ga je za nagradu predložio John Mac Cain..

Ko plati, njegovo
5 godine prije

Oni izabrali svoga finansijera za osobu godine.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Bit će bonus za za “raju” sa trga Krajine i ove u ul. Laze Kostića u Bijeljini. Jedan je Čika Đorđe.

Vlado Banja Luka
5 godine prije

Financial Times i The Economist su klasicni ilumainatsko-masonsko-satanisticki mediji. Pa, pogledajte samo zadnju Economistovu naslovnu stranu “Svijet u 2019.”, sve vrvi od okultnog:
https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-economists-the-world-in-2019-is-full-of-cryptic-messages/

šeronja
5 godine prije

svaki cigo svoga konja hvali

palermo
5 godine prije

Oh, surprise, surprise! Zio-naziji i liježu i bude se sa Rusijom u mislima, nešto kao ovi hrvatski šovinisti (i češće nego oni srpski u mislima na Hrvate) s mislima na Srbe…
I da David Icke nije u pravu s teorijom o ljudima-gmazovima – Soroš je gušter, 1/1.

Alanis
5 godine prije

Financial times mu je tu nagradu trebao dodijeliti još 2009-te godine, kada im je lijepo objasnio kako će Kinu uvesti u NWO i kako će im pomoć urušiti ekonomiju USA, na putu ka globalnom minimalcu. – za sve nas

Slavonac
5 godine prije

Soros je spekulant i najveci mrzitelj nacije i vjere.Zadnji 15 g ulozijo 15 milijardi dolara u liberalni fasizam.On je najveci krivac za razor naroda u drzavama.To su vam udruge koje zele evropu bez vjere i nacije.One skupa sa Sorosom dovode ilegalne migrante.Jedini koji ga je prokuzijo je Organ i Trump.

Lesinar
5 godine prije

Oličenje zla u nazovi ljudskom obliku. Ambasador sotone. Mislim da se i sotona boji.

Vile
5 godine prije

sotone

Georgij Žukov
5 godine prije

Hoce li se nasi zivoti , odnosno ljudska civilizacija promjeniti na bolje kad konacno umre i taj George Soros ?

Ja sumnjam a Vi?

P.S. Sto ako je jedina moguca i stvarna promjena ona ,kada mijenjamo sami sebe i ne pada nam na pamet mijenjati sorosa , trumpa ili putina , jer to jednostavno nije moguce .

spartak
5 godine prije

Veće bi iznenađenje bilo da ta “novina” NIJE proglasila tog zločinca za osobu godine

Kile
5 godine prije

Dobro kad će to smeće više odapet, naporan je sam sebi više

Perun
5 godine prije

Lik definitivno nije normalan .Djeluje izgubljeno i to mu se vidi na licu .Parazit i sociopat .U normalnim zajednicama nema mjesta za megalomane i psihopate.Demokratija je postojala i postojace bez njega i njemu slicnih .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.