Finska priznala: “Naoružavali smo se desetljećima za rat protiv Rusije”, a mediji pripremaju Europljane na žrtve budućeg fabriciranog rata od strane SAD

Rat i žrtve
127 komentara

Dok svi mediji govore o ruskoj agresiji na mirne države, Finska otvoreno priznaje da se već godinama tj. desetljećima priprema za sukob s Rusijom. Prema riječima finskog generala, sve je spremo za rat.

Finska je po broju stanovnika malo veća od Hrvatske i s Rusijom dijeli 1300 km granice. Što se to događa u glavi finskog generala i političara, racionalnoj i logično osobi nije jasno. U slučaju sukoba, Finska bi bila pometena kao mrvice s kuhinjskog poda. Finska nije članica NATO, što joj otežava situaciju u slučaju sukoba.

Dok se finski general kurči suludim izjavama, mediji s druge strane indoktriniraju europske narode i pripremaju ih na prihvat velikog broja žrtava. Sljedeći korak je jasan. Rusiju se provocira kako bi izazvala incident s nekom od članica NATO-a, čime bi se europski narodi uvukli u bratoubilački rat.

Umjetno stvoreni ukrajinsko-ruski sukob ne donosi željene rezultate. Ruska rublja je od jutros postala najjača svjetska valuta, jer u odnosu na američki dolar bilježi najveći porast zadnjih par mjesec. Za jedan dolar se može dobiti samo 53 rublje. Ruska nacionalna valuta svoju snagu temelji na stvarnim izvoznim energetskim resursima, a jučer je najavljena ruska kripto nacionalna valuta koja će jamstvo imati u zlatu. O tome smo pisali na portalu Logično i prije nego se zlato spominjalo kao jamstveno sredstvo u međunarodnoj trgovini.

Za kraj ovog kratkog teksta, želimo nešto napomenuti. Nerijetko nas optužuju da smo naklonjeni Rusiji, jer ne držimo stranu Sjedinjenim državama, Engleskoj, Izraelu i europskim birokratima, a Rusiju i ruski narod ne sudimo, ne pišemo o raznim izmišljenim bolestima ruskog predsjednika i drugim izmišljotinama zapadnih PR agencija.

Logična osoba naslućuje što se događa i što će se dogoditi i zna tko je agresor, žrtva ali i planer ukrajinsko-ruskog sukoba. SAD, svjetski hegemon gubi moć i ne podnosi konkurenciju. Na sve je spreman, bez obzira na posljedice i žrtve.

Rusija također nije “nevinašce”, ali zasigurno možemo reći da nema teritorijalnih pretenzija, pogotovo ne onih koji se tiču zemalja gdje nema ruskog naroda. Sve što čitate u mainstream medijima je obična manipulacija i stvaranje straha, kako bi nam sutra nametnuli krvavi rat, koji odgovora SADu i priljepcima, Engleskoj i Izraelu.

Umjetno stvorenim sukobom Sjedinjene države žele uništiti konkurenciju i održati dominaciju na svjetskoj razini, Englezi perfidno šute i mute kao i do sada u povijesti, a bez jake Rusije, Izreal bi izdominirao sve zemlje Bliskog istoka, bogate plinom, naftom i vodom.

Planovi su jasni i vidljivi. Međutim, mi si postavljamo jedno “čudno” pitanje: “Tko je glavni gazda na vrhu organizacijske piramide planiranog kaosa”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
127 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nasau
1 godina prije

Jest da su malo vrucine udarile pa u finsku vojsku bi hale salajsije s strelama rastjerao da se zna jedan rat sam.prezivio pacifista sam zao mi je ptice koja strada u ratu al ovakvu kolicinu gluposti koju europljani rade svojim zemljama za tudje interese u povijesti nije bilo umjesto da se radi da se mir uspostavi oni uporno guraju sukob sa jednom vojnom super silom i guraju narod u siromastvo .pozdrav svim dobrim ljudima

FATIH
1 godina prije

OVAJ SE GENERAL …CI
AMERI GA NABRIJAVAJA ZA PUT BEZ POVRATKA.

Mark
1 godina prije

Idete tragom novca i vlasništva pa preskočiti poznate i tražite tragove iza njih tu tko su vlasnici vlasnika.Tu će se tragovi spojiti i odvesti u jednom tj.pravom smjeru.

Pravednik
1 godina prije

I ja godinama vježbam ali još uvijek nisam spreman za najjače;))….idiot general

ZZ Top
1 godina prije

To je pitanje za milijun rubalja,odgovor je stamparija dolara iliti FED.
Sve je podredjeno vlasnicima te stamparije,oni odlucuju o inflaciji, hipotekama,zajmovima,kursevima,burzama….
Njihov bog je dolar a ostatak svijeta za njih je pcelinjak iz kojega oni crpe neogranicnu zivotnu energiju i hrane se nasom patnjom i smiju nasoj naivnosti jer vjerujemo u filmove koji oni reziraju.
Finska je za njih kao i ukrajina ,tek jedna mala izmisljena nacionalna kosnica, iz koje ce
poslati roj pcela u smrt da bi ruskom medvjedu ukrali teglu meda vise.

1 godina prije

Amerikanci su glup narod, ustvari, kakav predsjednik takva država. Mislili su uništiti Rusiju a sebi su pucali u nogu, a pošto je EU s njima u istom timu, zabili su si autogol. Još malo pa će rubla stići dolar!

Zsphere
1 godina prije

Čitam premijerka Finske u gostima kod Milanovica. Premijerka a ne znam da li ima 30 godina. Vjerovatno se i on pitao šta pricati sa takvom tukom. Sada taj general sa izjavama ala psihijatrija. Sistem državnog uređenja se pokazao totalno neefikasan i maksimalno osetljiv na kolonijalnu demokratiju, korupciju najveće vrste i nemogućnost da ostvari ikakvu sigurnost za zajednicu, čak suprotno, uvodi cijelo društvo u najveće moguće rizike. Ako dodje do većeg kurslusa mislim da ce većina država u Evropi biti jednostavno ukinuta.

Janoš
1 godina prije

Imate grešku u naslovu. Umjesto “ne žrtve” treba pisati “na žrtve”. 🙂

1 godina prije

Pravi zlotvor je anglosaksonski svijet, kome se ruši arhitektura!
Stotinama godina vladali su svijetom, krali ga, ubijali i postavljali presednike, sa štampanjem papira (novca), za kojeg desetlječima kupuju realne dobrine, neizmerno se obogatili, i sve to jim sada klizi iz ruku, jer su prekoračili granicu!
Okomili su se na JEDINU NACIJU NA SVIJETU, koja, ne samo, da se jim može oduprijeti, ne, može jih i uništiti. Ekonomski, vojno, nek biraju, jer svugdje je dovoljno jaka!

Ovaj portal je mali, samo jedan kamenčič u mozaiku, ali mnogim ljudima daje mogučnost, da izraze svoje mišljenje, KOJE JE VEČINSKO U EUROPI, a drugdje NEMAMO MOGUČNOSTI!

Sječate se onog filma, kad dječačič spasi američkog predsjednika?
Onda je bilo jasno, da taj CIA film mjeri na gloope ljude u Finskoj….

I počnite shvačati, američka filmska industrija je kamen temeljac propagande, koja je smotala milijone u EU i širom svijeta!

Sir Oliver
1 godina prije

Dobro jutroFinci ,pa zašto jurite u nato da budete topovsko meso kao i Ukrajinci.

Властимир
1 godina prije

Подржавам уредништво овога сајта у много чему али не и потпуно.Мислим да имате мало више негативан а и необјективан став према Србији.Као што видите Србија је једина независна држава у ЕУ,није увела санкције Русији док су све остале државе увеле.Србска власт не напада и вртеђа остале народе на Балкану иако то није случај са осталима,посебно са Хрватском. Погледајте нове наслове у хрватским новинам, забрањује се деци дружење са србском децом,укидање ћирилице итд.Мислим да овај сајт треба да мало више пише о тим темама.

Hum
1 godina prije

Postavite pitanje i onda kad netko odgovori ne objavite komentar….ništa niste shvatili dok i dalje spominjete države.. SAD, Rusija,…njihovi interesi. Dok vi shvatite i ostali imat ćemo gotov NWO. Ovo je planirano i nema ” suludih” poteza. Imate ” predsjednike” i ” premijere” koji provode plan.

Legendarni Grk
1 godina prije

Naravno da im je ideja bilo gdje namjestiti rat da se robovi međusobno ubijaju po naređenju nekakvih političara.
Onda oni robovima šalju oružje na kojemu masno zarađuju, dok gledaju bezvezno međusobno ubijanje.
Isto su napravili u prvom i drugom svjetskom ratu, a i naši balkanski sukobi su bili namješteni od domaćih i stranih masona koji su vrlo rado gledali kako se “stoka sitnog zuba” međusobno ubija, dok su oni u pozadini pljačkali sve živo i mrtvo.

nessy
1 godina prije

Kad neki neinformirani gradjanin daje ovakve nebulozne izjave, mogu ga cak i razumjeti (wishfull thinking), ali, kada nesto ovako kaze general, ostanem bez rijeci. Zemlja od 5.5 miljuna stanovnika misli da je spremna za rat sa Rusijom? I da imaju svo oruzje na planeti, rat bi trajao tjedan dana, i to ako bi Finci pruzili junacki otpor. Budale kao ovaj general samo nabrijavaju ljude da se pridruze (eventualnom) sukobu, iz kojeg ce se vratiti kuci u vreci. Da dodje do sukoba sa Finskom, Rusi sigurno ne bi imali obzira kao sto imaju u Ukrajini. Dakle, ide USA strategija, gadjaju se elektrane, vodoopskrba, ceste i zeljeznice. Obzirom na gustocu naseljenosti, svi vazni strateski ciljevi mogu biri poruseni u tri dana. Ovaj ‘general’ neka zapali svijecu i moli Boga da rata ne bude, umjesto sto se busa u prsi junacke.

carbolo
1 godina prije

Zadatak zapada je nastaviti posao kukastog krizha

Matiša
1 godina prije

Jednom kada shvtimo/te da ste u glavinama tih podljudii sasma nebitna roba sve diskusije su suvišne i može se prodisati, po mome od 70 do 90 od sto ne razumiju i ne zanima ih srca su od kremena dok napoj stiže pa i u malim količinama,nisam pesimist to je realno na sreću ne svugdje

Otpornik
1 godina prije

Jučer kod milanovića u onoj bijeloj haljinici glumi anđela, a gura svoj narod u rat protiv Rusije, u uništenje. Dobro, ima li u ovoj Europi bilo koja snaga, koja se zalaže za prekid rata, a ne za eskalaciju? Ima li itko normalan?

1 godina prije

Tko je glavni gazda?
Mnogi misle da ima rogove, ali nema…

Selma
1 godina prije

Ali kako to da ne vidite da i Rusi (Putin i klika) isto igraju ovaj nakaradni igrokaz? Nato i Rusi nisu neprijatelji jedni drugima, samo se nama nastoje tako prikazati, a vi (portal logično) ste to popušili….

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Odlučila ući u NATO…
I tako je Finska prestala biti najsretnija zemlja na svijetu.

P.S.
Onako, usput…
Finska više ne kupuje ruski, Gazpromov plin iz plinovoda…
Finska sad kupuje Novatekov, ruski LNG plin iz tankera.

Max
1 godina prije

Gospodari su oni koji se klanjaju Piramidi a vi miste Rusi.

1441
1 godina prije

Otkada je Kazarija nestala sa svih javnih karata svijeta,trinaesto pleme traži svoj stari dom krvavo se igrajuci malo komunizma,malo fašizma, malo demokracije.Tempelton fond je vlasnik Ukrajine iza kojih stoji Rothschildi.”Kupuj dok je još krv na ulicama”poznata je rečenica Rothschilda.Zmijini đavoljski ljudi uvuci ce cijeli svijet u rat za svoju mitsku Khazariju.Što sve čovjek nije u stanju napraviti za san o izgubljenom raju ali tek rijetki kao naš pjesnik Danijel Dragojevic sjete se da i “u visini ptica ima okove”.

davor
1 godina prije

strašno. hvala L.R. za tekst.

burt
1 godina prije

jedina država i narod koje graniče sa Rusijom i koje se Rusi boje je Finska i Finci, za razliku od Ukrajinaca za koje su mislili da će se predati za 24 sata za Fince i finsku vojsku Rusi odavno znaju kakvu su i za njih imaju nazive bijela smrt i tiha smrt, Finska može prema Ruskoj granici koncentrirati milijun vojnika tako da Rusiji sada nije ni na kraj pameti čačakati sa Finskom u situacijiji kad u Ukrajini imaju najdužu bojnišnicu od drugog svjetskom rata a finski stratezi su namirisali krvi i to dobro znaju i zato davaju ratoborne izjave

Pero
1 godina prije

Zadnja rečenica odnosno pitanje u tekstu autor zna odgovor ali neče(nesmije) napisat,ja bi tek toliko spomenuo jedno pleme.

EUC
1 godina prije

Interesantno je kako natovci3 cak prikazuju see kao zrtvu

tihobl
1 godina prije

I trisesetih se Finska preipremala za rat koji prestoji da otkine komad SSSR. Pa su zovnuli 300.000 nijemaca u goste. Znamo kako se ta avantura zavrsila.
Sad hoce reprizu.

Inzersdorf
1 godina prije

Ima li i jedna drzava u ovoj j…..j Europi, da zeli diplomatskim putem rijesiti ovaj rat ?
Ocigledno da nema, izgleda se nikome ne isplati, svi salju Ukrima oruzje i municiju,samo produzuju njihovu agoniju.

tihobl
1 godina prije

Juce na temi o lopatma pisao sam da se mrtvi ukrajinci raspadaju po njivama i da su mnogi oglodani do kosti. Pitao sam se da li je nestasica lopata u Ukrajini.

Danas sam naisao na objasnjnje ove pojave: ukropi imaju zadatak da izvlace mrtve i ranjene iz NATO zemalja, a sa svojih samo da pokupe indentifikacioni dokument.
Stranci su obicno topovski meso, a ukrajinci su nesto daleko nize.

goran
1 godina prije

glavni gazda koji kontrolira svo ovo ludilo po svijetu što se dešava možemo zahvalit CRNOM PAPI U VATIKANU,oni koji znaju razumjet če što govorim,oni koji ne razumiju neka istraže sami malo.

łedeno doba
1 godina prije

"Rusiju se provocira kako bi izazvala incident s nekom od članica NATO-a, čime bi se europski narodi uvukli u bratoubilački rat...." " a mediji pripremaju Europljane na žrtve budućeg fabriciranog rata od strane SAD".. stvar je sasvim jednostavna: Rusija, ne nepadne Finsku i nema rata. i ako neće napasti nitko je na to ne može natjerati i isprovocirati. točka. sve priče, o provokacijama spadaju u dio igre.. možemo obrnuti stvari i posmatrati u suprotnom smjeru, onda možemo reći, da li se ovdje unaprijed traži opravdanje za rat? ma Rusija provocirana od strane finske, SAD-a ,itd.. i morala je uzvratiti udarac.. isto kao što se mjesecima svim naprezanjem trudi dokazati da jhe Rusija morala poći u rat u Ukrajinu, jer kao nije imal izbora, i bila isprovocirana.. tojest. fora je upravo da, kabalini gospodari kaosa stvaraju takvu sliku… da je jedna strana isprovocirala drugu. svejedno kako okrenete stvari ovako ili onako, odnosno po… Čitaj više »

mrdo
1 godina prije

Finska nije članica NATO, što joj otežava situaciju u slučaju sukoba. ———————— U stvari, istina je da članstvo u NATO ne igra nikakvu ulogu. Čak naprotiv. Kao članica je vjerovatnija meta, dok nema nikakvu veću zaštitu u poređenju sa non NATO. Zapadna propaganda naglašava prvu rečenicu, pa onda “zaboravi” da ima ‘ali’. “Napad na jednu članicu je napad na sve članice”. Mnogo jaka tvrdnja! Međutim, poslije ide ‘ali’, i sve je razvodnjeno. Šta je član 5? Ništa. Mrtvo slovo na papiru, tigar od papira. Ni jedna članica nije dužna da vojno pomogne napadnutoj članici, već može sama da procjeni na koji način može i želi pomoći napadnutoj članici. Procjena može da bude bilo šta. Slanje pelena, na primjer, vojnicima napadnute države, kojima je, zbog straha, probavni trakt u haosu, panic mode. Da li bi kauboji imali hrabrosti da napadnu Rusiju i rizikuju totalni nestanak sa površine, zemlje, zbog jedne beznačajne… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Greenfield FDI projects announced in Russia by source country, 2014-2021
Germany ……. $220B
USA ………….. $190B
China …………. $170B
France ……….. $120B
Netherlands … $80B
Japan …………. $75B
Switzerland … $70B
Italy …………… $70B
Finland ………. $65B
United Kingdom … $65B

Navedeni iznos stranih ulaganja u Rusiji u potpuno nove proizvodnje ili kapitalne vrijednosti tokom 7 godina ‘poslije Krima’, znači pod kobajagi sankcijama …

ВУЈАДИН КОМАДАРА
1 godina prije

ФИНЦИ СТАРИ РАТНИЧКИ НАРОД ПОБИЈЕДИЛА БИ ЛУКСЕМБУРГ АКО ГА НАПАДНУ

Lucija, prva
1 godina prije

Šta je konkretno “provalio”? 🤔🤗

hiber
1 godina prije

Glavni gazda je onaj koji je Putina natjerao na ovo sr*nje. Inače, nesto su “luđaci” slozni, a stampedo je izazvao Tokayev u exLenjigradu. Dakle, Tokayev je očigledno obznanio Putinu, da je Kremlj u pobuni od siječnja izgubio svaki uticaj u Centralnoj Aziji i da je taj položaj zauzela Kina. Putin je mogao samo uvesti blokadu kazahstanske nafte, na sto je Kazahstan blokirao ruski ugljen. Ocito je to bio poticaj Litvi da provede željezničku blokadu Konigsberga, a kada se Rusija pobunila uveli su i cestovnu na što su cijene poletjele u nebo, natavno u rubljama. Nakon toga je uletila Moldava zabranom ruskih medija, a sada i Finska. Tome treba pribrojiti i tri tenora koja su u Kijev otišla sa jednom pjesmom, a iz Kijeva sa drugom i usput praktički primili Ukrainu u EU. Ili je Zelenskij hipnotizer ili je Rusija u kur*cu. S obzirom da im je trećina vojske unistena, a… Čitaj više »

burt
1 godina prije

malo ste podcijenili Finsku a Rusi se od svojih susjeda ne boje Gruzijaca, Ukrajinaca, Moldavaca, Poljaka, Latvijaca, Letonaca, Norvežana, jedino se boje Finaca, finska vojska ima aktivnih vojnika i rezervista nešto preko milijun što je 20% stanovnika a za razliku od Ukrajine u kojoj je korupcija, nesređeni vojni spiskovi, kaos i neorganiziranost u Finskoj se točno zna svaki detalj i za nekoliko dana milijun ljudi bi bilo pod oružjem u svojim jedinicama

000
1 godina prije

Znaci problem je kada se Finska naoruzava a kada to radi Rusija nista cudno.

Lucija, prva
1 godina prije

Glede onoga da Rusija nije “nevinašce”… dio komentara: “… Hitler je ne jednom rekao da mu od čitavog SSSR a trebaju ,,samo,, jug Ukrajine, Donbas i Kavkaz…s ugljenom donbasa bi se europa u potpunosti rješila ovisnosti o ruskim energentima…bi bolio ku*** nekoga u europi kakvi su uvjeti rada u rudnicima, koliko se ispušta co2 i truje ljude po donbasu ako struja ide u europu. A ti tajkuni koji bi zgrabili te energetske sustave bi govorili kako su oni ,,uspješni i tržišno orjentirani poduzetnici,,isti slučaj koji bio u Siriji. Čitav rat tamo vođen je kako bi se arapski energenti doveli do Europe i izbacilo Rusiju i Iran. Latakija i obala su uporišta Asada i njegovih saveznika a bez tog priobalja čitava sirija zapadu ništa ne znače .” O.K.: mi znamo da Ameri koriste sirijske naftne izvore… Ali, ovo je samo mali podsjetnik da Rusija nije SSSR. Rusija je imperija. Koja ima… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Andrej Fursov, fantastičan kao uvijek (ima na webtribunu jedan intervju), sada na srbin.info: podulji, ali zlata vrijedi. “…У априлу, садашњи наследник британске гране Ротшилда (заклетих непријатеља Русије, ко год њоме да влада: Романови, Стаљин, Путин) Натанел РОТШИЛД, обратио се писмом члановима владе Велике Британије. У њему је Путина назвао најопаснијим човеком од пораза Хитлера (the most dangerous man since the defeat of Hitler), за њим следи – Си Ђипинг (узгред, чланак о Путину је уклоњен са веб-сајта Светског економског форума). „Украјина – наставља Ротшилд – је нешто толико суштински важно (essential piece) и не можемо себи дозволити да изгубимо на геополитичкој шаховској табли… Не треба да гајимо илузије: ако дозволимо Владимиру Путину да заузме Украјину то ће бити сигнал нашим непријатељима – Ирану, Кини и Северној Кореји, поготово што ништа нећемо учинити када се суочимо са нападом ове силе. У суштини, наше одбијање да предузмемо војну акцију значи да је… Čitaj više »

Gaja
1 godina prije

Ako niste zapratili, Claus Schwab je odrzao sastanak sa Putinom u St.Peterburgu nedavno. Zakljucak je da će Rusija slijediti WEF kao I do sada.

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Finci nisu uopce fini, oni mi vise nakon ovoga djeluju GLUPI.

Kinez
1 godina prije

Ajde onda sad svi komentatori prodajte eure i kupite rublje, hm, malo ne vjerujem u takav scenarij

Ljudevit
1 godina prije

Iz teksta, “SAD, svjetski hegemon gubi moć i ne podnosi konkurenciju.” Tocno tako. Mozda ih se ipak ne smije podcijeniti, spremni su na sve da ne izgube svjetsku dominaciju. Zato mudro i oprezno.

Lucija, prva
1 godina prije

“Nakon jučerašnjeg susreta sa Zokanom, ona finska sirotica je spremna na sve.”

😊🤣🤣

Lucija, prva
1 godina prije

Malo o Fincima. Prije prvog finsko – ruskog rata I prije Zimskog rata (u kojem je Rusa poginulo dvostruko više nego Finaca, ne podcjenjivati Fince, bez obzira što je velik udio u tome imala Staljinova čistka oficira). Sovjetski savez je kao socijalistička država priznavao pravo naroda na samoodređenje. Pa su to priznali i Finskoj, koja je u okviru carske Rusije, uživala široku autonomiju. ” On 15 November 1917, the Bolshevik Russian government declared that national minorities possessed the right of self-determination, including the right to secede and form a separate state, which gave Finland a window of opportunity. On 6 December 1917, the Senate of Finland declared the nation’s independence. Soviet Russia, later the Soviet Union, recognised the new Finnish government just three weeks after the declaration.[41] Finland achieved full sovereignty in May 1918 after a four-month civil war in which the conservative Whites defeated the socialist Reds with the… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Hm…gle sliku. Arlington.

Pretpostavljam da prepoznajete iz kojeg filma je slika?

Roccos
1 godina prije

Baš obratno Rusima su oduzimali to V da stvore ukrajinsku naciju,ali to je duga priča.U latviji Rusima dodaju S na kraju imena i prezimena samo da im zamaskiraju porijeklo,pa tako imaš latvijska imena koja zvuče tragikomično poput Igors Volkovs,Maksims Gorškovs itd.

Fabijan
1 godina prije

Vrh piramide su Izraelici- samoproglašeni božji narod! Ima ih u svim sferama društva a vode sve državne politike! Isto se treba zapitati zašto smeta toliki broj ljudske vrste, zašto se promiće genetski modificirana i čudna hrana, nije li riječ o ne ljudskom entitetu koji ima svoje prste na planetu Zemlji? Ako su informacije koje dijele svjedoci u knjizi Baza Dulce i 10% istina onda je pozadina svih ratova jasna! Istina da zvući čudno što napisah ali…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.