Foreign Policy: Rex Tillerson odbio razgovarati s Federicom Mogherini

Rex Tillerson - Federica Mogherini
15 komentara

Američki državni tajnik Rex Tillerson je nakon posjete Rusiji u travnju odbio razgovarati sa šeficom europske diplomacije Federicom Mogherini, prenosi časopis Foreign Policy, pozivajući se na svoje izvore koji su izravno povezani s oba događaja.

Kao razlog se navodi da je State Departmenta odbio telefonski razgovor Federice Mogherini s Rexom Tillersonom, jer bi to bila komunikacija s predstavnicom agencije nižeg ranga.

Ta odluka je, prema časopisu Foreign Policy, razbjesnila Federicu Mogherini, između ostalog, zbog ionako napetih odnosa između Sjedinjenih Država i EU.

Američki časopis navodi da je u tu vrijeme tim Federice Mogherini pripremao njezin sastanak s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, a ona se o svemu htjela konzultirati sa State Departmentom i državnim tajnikom, koji je nedavno bio u Moskvi. EU i Federica Mogherini su se nadali da će od Tillersona dobiti informacija o njegovim razgovorima s Lavrovom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“To ju je stvarno razljutilo. To nije način kojim se postupa s Mogherini”, za Foreign Policy je izjavio izvor blizak vodstvu Europske unije.

Kada je Federica Mogherini tražila razgovor sa šefom odjela State Departmenta za planiranje politike Brianom Hookom, on ju je odbio.

Poziv za kontakt je uslijedio nakon što je sredinom travnja Rex Tillerson s Lavrovom i Putinom razgovarao u Kremlju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostgost
6 godine prije

napokon je neko toj odvratnoj birokratkinji rpokazao gdje joj je mjesto zaista mi je tesko gledati kada nasi bakanski vazalski premijeri i predsjednici puzu na koljenima pred biroratama eu i nizerazrednim cinovnicima globalisticko zapadnih struktura

Antonio
6 godine prije

A za sta bi on razgovarao sa Mogerini? O cemu vaznom ona odlucuje? Ona je birokrat postavljen da strasi nase lidere sa Balkana i toliko.
I siguran sam da nije bila nervozna zbog tog odbijanja. Ona dobro zna da je niko i nista u svetskoj diplomacii.
Nego ona se eto sigurno zanela pa pozvala Tilersona. Sigurno je pre toga razgovarala sa nekim ministrom iz Makedonije i drzala mu lekcije. PA U TAJ NALET… JAVILA SE NA KRIVI BROJ. I DOBILA PO NOSU.

Ola-ro
6 godine prije

Federice Mogherini……….kako se izgovara ovo tuđinsko ime?

Adriana
6 godine prije

Pa sad, šef State Departmenta i ne mora općiti sa birokratkinjom direktno poteklom iz talijanske verzije SKOJ-a. Nebitna je.

vladek68
6 godine prije

dotična nije ružna,,dapače,,itekako je upotrebljiva,,ali ne kao političarka,,ovo je definitivno poruka cijeloj EU da se ne zajebavaju previše sa svojim gazdama…

Georgij Žukov
6 godine prije

Mogherini, merkel, junker , makron ,plenkovic …… itd ,obezglavljeni , idu na noge lavrovu a gazda se ne javlja na telefon ,pa americki trbuhozborci ne znaju o cemu da pricaju , ako netko vidi trumpa ,hitno da javi gdje se nalazi 🙂

Tadmur
6 godine prije

Morat će Frederika utjehu potražiti u Rijadu i Dohi,a frustracije liječiti na Balkanu.

Alen
6 godine prije

Selma Bajrami u Holandiji ‘potukla’ i Halida Bešlića!

jale
6 godine prije

Ako je ovo uistinu istina, onda mašala, daj konobar rakiju i meze da proslavimo! I pusti Šabana…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.