G7 razmišlja o skoro potpunoj zabrani izvoza u Rusiju

Rusija - FInancije
36 komentara

Saveznici Ukrajine razmatraju embargo na gotovo sav izvoz u Rusiju, izvijestio je u četvrtak Bloomberg, pozivajući se na izvore bliske diskusijama.

Prema vestima, zvaničnici zemalja G7 finaliziraju prijedlog koji bi mogao biti iznesen na sljedećem samitu grupe predvođene SAD-om u Japanu, zakazanom za maj. Izvori tvrde da planiraju uvjeriti članice EU da se pridruže novim mjerama.

Iako precizni detalji prijedloga još nisu jasni, taj korak bi navodno uključivao zabranu svakog izvoza u Rusiju, osim ako se ne daju izuzeća. Izvori su za novinsku kuću rekli da su lijekovi, hrana i poljoprivredni proizvodi najvjerovatniji proizvodi koji će biti isključeni iz ograničenja.

Ovaj potez bi doveo do prekida većine preostalih trgovinskih tokova iz zapadnih država u Rusiju. Dok su postojeća ograničenja već skoro prepolovila vrijednost izvoza EU i G7 u Rusiju, još uvijek se isporučuje roba u vrijednosti od oko 66 milijardi dolara iz ovih zemalja, naveo je Bloomberg, pozivajući se na Trade Data Monitor sa sjedištem u Ženevi.

Izvori kažu da se o toj mjeri još uvijek raspravlja i da bi se njeni detalji mogli promijeniti prije samita.

U međuvremenu, analitičari su upozorili da bi potpuna zabrana izvoza mogla natjerati Rusiju da uzvrati ograničenjima vlastitog izvoza. Također se vjeruje da bi taj potez mogao Rusiju još više približiti njenim azijskim saveznicima, uključujući Kinu, jer bi Moskva bila primorana tražiti nove dobavljače za robu koja potpada pod zabranu.

embargoeurusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
1 godina prije

Große Idioten in der G7!

tihobl
1 godina prije

Slabo je to. Rusi ce dolaziti do robe zaobilazno. G7 mora uvesti totalnu zabranu izvoza. Cak ni poljacima ne smiju izvoziti jer ce oni odmah preprodati rusima.

Ringo10
1 godina prije

Prezivit ce Rusija I to kad je vec sve do sada prezivjela
Ali Sa Zapadom vise nikada nista

Ivan
1 godina prije

Rusi su odavno trebali poslati G7 u tri PM i stvoriti jos cvrsi savez s ostatkom normalnog svijeta.

Ziv je Geza
1 godina prije

Sta ce zabraniti u slijedecoj transi sankcija?lutke za napuhavanje,sado mazo pribor i alatke, vibratore, dildoe,umjetne vagine,musko-zenske pisoare…..

Jadni Rusi ako su sve dodadasnje sankcije prezivjeli, ove nece.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Izvori su za novinsku kuću rekli da su lijekovi, hrana i poljoprivredni proizvodi najvjerovatniji proizvodi koji će biti isključeni iz ograničenja.”

Sirovina za većinu europskih lijekova dolaze iz azijskih zemalja (prvenstveno Kine), Rusija nabavlja generičke, puno jeftinije, a jednako učinkovite lijekove iz Azije ako joj treba.
Rusija je veliki izvoznik poljoprivrednih proizvoda, a za hranu postoji zabrana Rusije za uvoz iz EU još od 2014. (kao kontra-sankcija na prve sankcije EU) za sav uvoz voća i povrća.

Nada se EU da će im sve to Rusija kupovati 😄

NOVI STARI
1 godina prije

STVARAJU JOŠ VEĆU PUŠIONU SAMI SEBI

Faust
1 godina prije

I opet će se sve razbiti o glavu građanima G7.Rusija će već nekako kompenzirati kao i do sad.

Mark
1 godina prije

Opet idioti skaču sami sebi u želudac ali boli njih briga,ta bagra dobro živi dok će narod ispaštati.

bravooo
1 godina prije

To je dobro za Rusiju jer ce ih natjerati da sami puno toga proizvode, kao sta je bilo sa psenicom, od najveceg uvoznika postali su najveci izvoznici. Rusija je sada obecana zemlja za svakog investitora.

užio
1 godina prije

Zapad ce provati napraviti od Rusije: drugu Koreju, drugu Kubu ili Rusiju prije drugog svjetskog rata. Nece uspiti radi Kine. Neizbjezno je otkacivanje zapada od Kine. Tko ima kineske dionice nek proda, u Kini ce biti repriza zapadne agresije na Rusiju. Zakljucak bit ce tesko Rusiji I Kini ali ih nece slomiti…bit ce tesko I zapadu.Sto I kako dalje? Nisam pametan.

Jomla
1 godina prije

“Zapad” presporo tone, pa k’o vele da ubrzamo stvari 😛 😛
(Nije ovo bez pameti 😛 )

Max
1 godina prije

To će škoditi samo njima.

Mat
1 godina prije

Vjerovatno jos nisu upoznati sa Finskim ekonomskim bumom,poslije ulaska u Nato.

Lucija, prva
1 godina prije

“Amerika uvozi željeznu rudaču iz Rusije i to radi Hrvatski brodar iz Splita-Jadroplov.
Znači oni mogu trgovat a drugi svi ne mogu-licimjerstvo”

———-
SAD uredno uvoze umjetno gnojivo i sve što im treba iz Rusije …. no comment
————
Znaci ta, gotovo potpuna zabrana izvoza u Rusiju, je zato sto sankcije djeluju ?¿”

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. gledajte ljudi, nemojte nasjedati na te sankcije ili zabrane jer jedini njihov “nusprodukt” je u biti JOŠ VEĆA ZARADA OD PRODAJE ROBE zbog toga što se “sankcioniranim” zemljama ilegalno prodaje oni što su dobijali “prije sankcija”…… a, ilegalno znači – skuplje… a skuplje znači – veća zarada… 🎃…

Ivan
1 godina prije

Zamislite sada ce Rusima uvesti sankcije na izvoz LGBT, pedofilije, nekrofilije, amorala, trovacine cjepivima, cemtrailsova, zelene sgende, depopulacije, kukaca u brasnu, petrodolara i bog te pita kojih sve vrijednosti 🙂 Ma jadni Rusi bas ih zalim kako ce sada oni bez svih tih zapadnih vrijednosti? 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI