General Mark Milley ‘nije iznenađen’ sporom ofenzivom Ukrajine

Mark Milley - Ukrajinska protuofenziva
14 komentara

Ukrajinska protuofenziva protiv Rusije bit će izuzetno skupa za njezine trupe i trajat će nekoliko mjeseci, rekao je u petak načelnik Združenog stožera američkih oružanih snaga Mark Milley.

Govoreći u Nacionalnom tiskovnom klubu u Washingtonu, DC, vrhovni američki vojni zapovjednik iznio je svoje viđenje sukoba u Ukrajini, rekavši, “uopće me ne iznenađuje” da toliko razvikana protuofenziva Kijeva ide sporije od očekivanog.

“Rekao sam da će ovo trajati šest, osam, deset tjedana. Bit će jako teško. Bit će jako dugo i bit će vrlo, vrlo krvavo”, rekao je, ističući da je napredovanje Kijeva ometeno ruskim minskim poljima.

“Nitko ne bi trebao imati iluzija o bilo čemu od toga”, istaknuo je, dodavši da se Ukrajina bori za opstanak protiv jakog protivnika.

Na pitanje hoće li SAD opskrbljivati Ukrajinu kazetnim streljivom, koje je zabranjeno u više od 100 zemalja zbog značajnog rizika za civilno stanovništvo, Milley je istaknuo da Washington “ima sve mogućnosti”, dodavši da konačna odluka ostaje na američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

Ukrajinske snage su početkom lipnja pokrenule ofenzivu velikih razmjera na nekoliko dionica bojišnice, ali su svi njihovi napadi odbijeni uz velike gubitke, navodi rusko Ministarstvo obrane.

Prošlog je tjedna Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, procijenio ukrajinske gubitke od početka protuofenzive na više od 13.000 vojnika. Kasnije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da je u istom razdoblju Kijev izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila.

Ukrajinski dužnosnici priznali su da je protuofenziva naišla na poteškoće. Predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da se razvija “sporije od željenog” usprkos “čvrstom otporu” ruskih trupa. Valerij Zalužni, vrhovni ukrajinski general, rekao je da se “ljuti” kada ljudi kažu da se ofenziva odvija presporo, objašnjavajući da to “nije predstava” i da je “svaki metar dan krvlju”.

Mark MilleyProtuofenzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perko
10 mjeseci prije

Hahahaha….koje nebuloze!
Moraju opravdati silan novac koji je uzet od američkih poreznih obveznika a prelio se u džepove vojnog lobija u SAD kao i u džepove političke elite Ukrajikne!
Rat je ostao najprofitabilniji biznis!

Ivan
10 mjeseci prije

Govnar sere picka mu materina, bat u glavu za to sto su napravili u EU..

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

Protuofenziva ide sporo jer su povjerovali u svoje laži da su Rusi u rasulu i nemaju hrane, goriva i municije od prošle godine. A sada se treba suočiti sa realnom situacijom. Jedan veliki udar im je preriskantan, jer ako zabiju se u jednom smjeru, izgubiti će pola ljudstva, a onda Rusi ih satru s bokova. Već viđeno jednom davno

Dragačevac
10 mjeseci prije

Ni jednog oficira bilo gde u svetu ne iznenadjuje neuspeh kontraofanzive, ovako poslati ljude da napadaju liniju odbrane je na granici izmedju ludila i veleizdaje.

tihobl
10 mjeseci prije

Laze ko pas. Proljetos je govorio da sve simulacije pokazuju brzo presjecanje kopnenog koridora do Krima. Cak ste i na HRT mogli vidjeti kartu sa strelicama kako se trebala razvijati ofanziva po danima.
Svi planovi su im pali u vodu. Potrosili su vojnike i tehniku pripremljenu za prvi talas, one koji su trebali otvoriti rupu u frontu. Sad rade planove za proboj sa preostalim snagama, a zanju da ih nema dovoljno.

Antee
10 mjeseci prije

Nije to spora ofenziva…to je bio zalet spačekom u betonski zid.

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Objektivan si za jenkija. Ideš u zapećak u najboljem slučaju.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

čudilo se pile velikoj glisti

Lucija, prva
10 mjeseci prije

A, e.
Svi znaju, još od 2. svj. rata, kako izgleda kad se Rusi ukopaju.
Pitajte Nijemce tko ne zna.

Od dvije ruske inženjerske jedinice, jedna se bavi baš ovakvim stvarima.
Nema nikakvih čuda.

Max
10 mjeseci prije

Rat nije crtić.

Perun
10 mjeseci prije

načelnik Združenog stožera američkih razoružanih snaga Mark Milley je iznenadjen i uvredjen jer su Usrajinski dužnosnici priznali da je protuofenziva naišla na poteškoće a objašnjavajući da je to loša predstava u režiji Pentagona ( pentago…v.na) i natovih majmuna a u premijernoj izvedbi ološai još lošijeg glumca V.Zelenskog( ratni zlocinac) zvanog ,,klavirista”

Maki
10 mjeseci prije

Iskreno nikome nije do rata,to rade pojedinci kome je u interesu da zarade novac,isto je bilo u HR. 1990g odslužiti smo vojni rok SKOPLJE ja za Varaždin a moj najbolji prijatelj Saša Perišić koji mi je bio sve tih god.dana on za Beograd poslje toga se zaratilo i ajde sad na ratište i ne znaš dali nije moj najbolji prijatelj sa druge strane,dali smo mi to željeli?? nakon 25g smo se našli preko Facebook i plakali, poanta je u tome uvijek postoji treća strana koja želi uništiti i zaraditi na tome.Tako će biti i u Ukrajini rat će prestati a mržnja će ostati,dali je narod to želio?ne ali netko će silne miljarde iz tog izvući.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI