General Šojgu potvrdio ozbiljne uspjehe sirijske vojske (FOTO)

General Šojgu
21 komentar

”Samo tijekom protekla dva mjeseca je sirijska vojska uz pomoć zrakoplovnih snaga Rusije oslobodila područja dva i pol puta veća od teritorija kojeg je vlada kontrolirala u 2015. godini”, izjavio je ruski ministar obrane, general armije Sergej Šojgu.

”Sirijska vojska napreduje jako ozbiljno”, rekao je general Šojgu za televizijski kanal Rusija 1.

Prema njegovim riječima, borbe protiv militanata se nastavljaju.

”Već sada možemo reći da su svi fokusirani i spremni za borbu protiv ISIL-a”, rekao je ruski ministar obrane.

Krajem srpnja je Glavni stožer ruske vojske izvijestio da sirijska vojska kontrolira 74 200 kvadratnih kilometara, dok je na početku ruske kampanje u Siriji pod kontrolom vladinih snaga bilo tek nešto više od 19 000 kvadratnih kilometara sirijskog teritorija.

Podsjetimo, ruska zračna kampanja u Siriji je počela provedbom preciznih zračnih udara na položaje terorista 30. rujna 2015. na zahtjev sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada.

 

sirija 2015
FOTO – Teritorij pod nadzorom vladinih snaga u ljeto 2015.

 

sirija 2017
FOTO – Teritorij pod nadzorom vladinih snaga u kolovozu ove godine

 

Zračna kampanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Ostaje da se vidi kako ce se zavrsiti sa ovim famoznim SDF-om ostalo je jasno kao dan.Nije jos gotovo,ni blizu toga ali po meni sudbina *zelenih i crnih* je zapecacena , samo ostat ce problem sa zutim.Jos nesto vezano za Sojgua- meni on izgleda kao neko ko je glavni kandidat da zamijeni Putina.

17 novembar
6 godine prije

dobro ide ali dokle u jordanu je ogromna koncentracija nato snaga i bradonja koji sigurno nisu dosli da se suncaju ovim uspjesima doprinjelo je primirje na drugim frontovima jer vidimo u izvjestajima da samo ratuju 3 brigade koje prebacuju tamo vamo dok su kurdi najavili referendum u iraku a uskoro i u siriji i sada se naoruzavaju mislim da ce oni biti veliki problem i u iranu

Sila nebeska
6 godine prije

Vec je 40 procenata ruskih vojnika islamske vjeroispovjesti..a ako se ovako nastavi sa natalitetom 2050.godine rusija ce imat preko 50 posto muslimana tako da je sasvim izvjesno da ce rusija u bliskoj buducnost bit islamska zemlja i da ce musliman bit na celu rusije sto ne mora samo po sebi bit lose dapace ko zna zasto je to dobroq

Sarka
6 godine prije

Joj ti ga je vama kada zlatan dodje i pocne o ruskom natalitetu. Taj covjek ima podatke o svakom Rusu i Ruskinji…kada su se posexali, koliko dugo, na koji nacin i zasto.
Tako da dzaba krecite ovde.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.