Gledajte ruski zastrašujući teški bacač plamena u akciji

TOS 1a Buratino
64 komentara

Rusko ministarstvo obrane objavilo je rijedak video TOS-1A sustava u akciji prilikom nedavnih vojnih vježbi. Strašno oružje ima 24 termobaričke rakete, sposobne uništiti sve unutar 40 000 četvornih metara.

Sustavi TOS-1A korišteni su tijekom vojne vježbe u ruskoj Lenjingradskoj oblasti. Snimke vježbi, koje je ruska vojska objavila, prikazuju kako se sustavi kreću prema svojim položajima, pune se i naposljetku oslobađaju svoju moć na poligonskim metama.

Sustavi TOS-1A poznati su i pod nadimkom “Solntsepyok” – “Sunčeva toplina”. Iako su u Rusiji sustavi označeni kao “teški bacači plamena”, oni su u osnovi više termobarične rakete kalibra 220mm, postavljenim na šasiju tenka T-72.

Borbeni paket sposoban je uništiti neprijateljsko osoblje, hardver i gotovo sve utvrde unutar područja koje iznosi oko šest nogometnih igrališta – do 40 000 četvornih metara. Njegov domet je međutim prilično skroman – s najnovijom iteracijom svojih raketa, Solntsepyok je sposoban pogoditi ciljeve udaljene do 6 km.

TOS 1a Buratino
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
orfbvwefvrnewurnwncuwneucnuweucdwe
4 godine prije

Od ovog nema odbrane, nadtlak te nađe i u mišijoj rupi a onda atmosfera stisne ko preša nastali podtlak a kisika nema pluća se rasprsnu.

Ivo
4 godine prije

Opet nedopustivo veličanje ruskog oružja. Rusofobi na aparatima.
Btw, ovo upravo koriste na poligonima oko Saraqiba juče i danas, rezultati su brutalni, mada se mete bune.

Hezbollah
4 godine prije

TOS-1 je korišten 2015. u sjevernoj Latakiji kao deratizacija.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

O.T.
BTW imate novi video Anna news , u dva navrat dobre snimke s dronova.
Postavio sam link na članak Edrogan bijesni….

alfa33
4 godine prije

Nebi bilo loše još par podataka,Kalibar 220 mm Broj cijevi 24 Težina rakete 173 ili 217 kg Težina bojeve glave ovisi o vrsti punjenja ,45 kg Domet 0,4 – 6 km Vrijeme ispaljivanja kompleta 6/12 s. Nove cijevi za lansiranje dulje su u usporedbi s prethodnim sistemom.Postoje najmanje dvije vrste raketa od 220 mm. Duge su 3,3 i 3,7 m, a težine 173 i 217 kg. TOS-1A koristi duže rakete i ima duži domet od svog prethodnika. Maksimalni domet vatre povećan je na 6 000 m. Minimalni domet je 400 m. Postoje najmanje dvije vrste bojnih glava – zapaljive i termobaričke.Termobaričko oružje se također naziva vakuum. Ova vrsta streljiva oslobađa veliki oblak zapaljivog plina i uzrokuje masovne eksplozije.A postiže temperaturu čak do 3500 stupnjeva. Tako da su branitelji demokracije i bratske ljubavi i tolerancije imali prilike se ugrijati na Solntsepyok,biće još prilike vjerujem.I da,odličan za čišćenje minskih polja,a tlak koji… Čitaj više »

Slaviša
4 godine prije

aj bolesnik utrni, jelti rečeno juče da ideš da se lečiš? Jesi dosadan ebo te

Aklim
4 godine prije

Interesantno oružje za vođenje ratova niskog intenziteta i borbu protiv slabo naoružanog protivnika. Domet od 6 km je zastrašujuće mali. Oružje koje u razvoju kasni 75 godina. U bilo kom ozbiljnijem sukobu, ovakvo oružje nema svrhe.

Max
4 godine prije

Efikasno ali krajnje zastrašujuće.

Psihijatar
4 godine prije

Kolektivna euforija. …

Ivo
4 godine prije

Jos samo da nauce kako napraviti automobil I televizor …..

Keko
4 godine prije

Ovaj sustav u Siriji nije pokazao nikakvu veliku prevagu u ratnim operacijama naprotiv pokazao je svoje nedostatke.

Farwin
4 godine prije

dobra vjest , samo kako ce se odbraniti od ove nove gripe koja hara unutar SSSr a,a da ne govoimo o nafti ako ostane ispod 60$ po barelu
a nismo ni dosli na pitanje papice, isto se odnosi na veliku Kinu ………………………………….za jedne uskoropovratak na biciklete, a za druge na zaporosce, pozdrav iz Sj. Amerike

Aklim
4 godine prije

American dreams, proizvodnja i razvoj naoružanja ovisi o ekonomskoj moći. Kad je netko siromašan, on se hvali nekakvim lanserima dometa 6 km. Drugi pak koji imajunovaca, kao npr. UK hvali se novim nosačima aviona od nekoliko milijardi funti, novim razaračima, podmornicama. I kad sve to pretvoriš u novac, ogromna cifra. Kina gradi jaku flotu, radi avione itd. Ogroman novac. USA da ne govorim, ogromannnnnn novac ulaže u naoružanje. I onda s druge strane stoji država koja je nekad u nekom savezu bila neki faktor. Danas ne. Što joj je činiti nego se reklamirati neprovjerljivim podatvima. Zirkon, štrašno oružje ali još nije u operativnoj uporabi. Kad će biti, tko zna da li hoće. SU-57, strašan avion ali proizvodnja kaska. Napravit će oko 10, ako će, komada. Hipersonične rakete, nisu u operativnoj uporabi ali bit će, ako će. I tako u nedogled. Bitno je ostati u fokusu. Rusija nije više ona sila… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.