Globalni korporativni divovi okreću leđa Trumpu i njegovim pristašama

Donald Trump
15 komentara

JPMorgan Chase, Marriott i druge velike korporacije prekidaju veze s odlazećim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i zamrzavaju političke donacije njegovim pristašama nakon prošlotjednih nemira na Capitol Hillu.

Ubrzo nakon što su Twitter i Facebook zabranili Trumpu korištenje svoje platforme, lišavajući predsjednika njegovog presudnog zvučnika, Stripe, tvrtka za financijske usluge i softver, rekla je da će zaustaviti obradu plaćanja za web stranicu Trumpove kampanje.

Istodobno, Američko udruženje profesionalnih golfera (PGA) najavilo je planove za prekid veza s predsjednikom, premještajući svoje prvenstvo 2022. s Trumpovog golf igrališta Bedminster u New Jerseyu.

“Mi smatramo, s obzirom na tragične događaje u srijedu, da to prvenstvo više ne možemo održavati u Bedminsteru”, rekao je izvršni direktor PGA Seth Waugh za Associated Press.

Kanadska tvrtka za e-trgovinu Shopify pridružila se tom potezu uklanjanjem trgovina koje prodaju Trumpovu robu na mreži.

“Postupci predsjednika Donalda J. Trumpa krše našu politiku prihvatljivog korištenja, koja zabranjuje promicanje ili potporu organizacijama, platformama ili ljudima koji prijete ili odobravaju nasilje u daljnju svrhu”, navodi se u izjavi tvrtke, koju navodi Yahoo Finance.

Deutsche Bank, najvažniji Trumpov zajmodavac, s oko 340 milijuna američkih dolara zajmova koji su izdani prema Trumpovoj organizaciji, rekla je da neće poslovati s američkim predsjednikom ili njegovim tvrtkama, prenosi New York Times pozivajući se na neimenovani izvor blizak banci.

06. siječnja Trumpove su pristaše prošle zaštitnu barikadu postavljenu oko američkog Capitola u pokušaju prekida prebrojavanja glasova na zajedničkoj sjednici Kongresa, sazvanoj za službenu potvrdu Demokrata Joea Bidena za sljedećeg predsjednika. Prosvjednici su nekoliko sati zauzimali dijelove zgrade. Pobuna je dovela do evakuacije i zaključavanja zgrade, a rezultirala je s pet smrtnih slučajeva.

Štoviše, zakonodavci Republikanske stranke koji su glasali za osporavanje Bidenove pobjede suočili su se i sa sve većim povratnim udarom američkih korporativnih divova, koji su se obvezali ukinuti doprinose za kampanju.

Američki multinacionalni hotelijer Marriott International rekao je u izjavi da će “zaustaviti političko izdavanje našeg Odbora za političku akciju onima koji su glasali protiv ovjere izbora”.

Tvrtka za robne kemikalije sa sjedištem u Michiganu, Dow Incorporated, s American Expressom i Amazonom nalaze se među su onima koji su prijetili ukidanjem financiranja Republikanaca, koji će uskoro napustiti Bijelu kuću i obje Kongresne komore.

“S obzirom na neprihvatljivi pokušaj potkopavanja legitimnog demokratskog procesa, amazonski PAC, Odbor za političku akciju, suspendirao je doprinose bilo kojem članu Kongresa koji je glasao za poništavanje rezultata američkih predsjedničkih izbora”, rekao je glasnogovornik Amazona Jodi Seth, kako ga citira CBC.

HallmarkCards, tvrtka koja izrađuje čestitke, i Master Card izjavile su da će obustaviti donacije onima koji nisu podržali certificiranje Bidenove izborne pobjede.

“Nedavni postupci senatora JoshaHawleyja i Rogera Marshalla iz Kansasa ne odražavaju vrijednosti naše tvrtke”, izjavila je HallmarkCards, dodajući da je “zatražila od senatora Hawleyja i Marshalla vraćanje svih doprinosa u kampanji HALLPAC-a.”

Commerce Bank, regionalni zajmodavac s podružnicama iz Teksasa u Michigan, potvrdio je ”obustavu svake potpore dužnosnicima koji su ometali miran prijenos vlasti”.

JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs i Morgan Stanley navodno su uveli privremenu zabranu svih političkih donacija i Demokratima i Republikancima.

U međuvremenu, Bank of America priopćila je da je i prije pridonijela objema strankama, dodajući da će “u sljedećem izbornom ciklusu PAC preispitati svoje kriterije donošenja odluka u svjetlu akcija koje su doprinijele zastrašujućem nasilnom napadu na američki Capitol.”

Slične mjere najavile su tvrtka za upravljanje investicijama Blackrock, savjetnik za ulaganja Vanguard Group i tvrtka za preradu hrane Smithfield Foods. Facebook, Microsoft i Alphabet također su se obvezali zamrznuti svoju političku potrošnju.

Američki izbori 2020Donald TrumpJPMorgan Chase
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Herc
3 godine prije

Sve je to očekivano jer je prema lažnim medijima Trump lažno opasan , lažno zao i po novome lažno psihički bolestan,a naravno to nije dobra reklama za klijente. Dokle čovjek može nisko pasti,bijeli š upci policajci kleče u “počast” crnog dilera kriminalca zbog pritiska antifa BLM,igrači na utakmici nose traku u slavu p ederluka , vozači F1 kleće zbog c rnje Hamiltona koji pobjeđuje samo zbog najjačeg i najbržeg bolida , Belichick koji je do juče virio Trumpu iz guzice odbija medalju, preletači izdajnici sitnarija bježi,sad se vidi ko je ko ko je prijatelj ako đubre.

2084
3 godine prije

Kali Yuga ,sto drugo reci,polagana propast i totalni raspad.Bolje nemati djecu,nego da zive u ovom zlom svijetu.

Bosanac
3 godine prije

Najpametnije bi ljudima bilo da 21. januara pokrenu globalnu revoluciju protiv svih ovih Orwelovaca na planetu.

Do marta bi svi mogli disat zrak punim plućima, bez maski, bez chemtrailsa i sličnih otrova. A iskoristit onaj Američki Guantamo Bay pa sve te koji nam o glavi rade tamo poslat na doživotni kolektivni odmor.

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
AL PODVALI
3 godine prije

Napokon prava reakcija korporativnih tvrtki koje su financirale i podupirale Trumpa i republikance. Osim svrgavanja Trumpa, treba izbaciti iz Kongresa i Senata sve one republikance koji su namjeravali otezati glasanje elektora potpuno bespotrebno i tako dolijevati ulje na vatru, koju je zapalio budući najpoznatiji zatvorenik Trump. Pouka za sve buduće predsjednike, da Amerika ima snage obračunati se sa izdajnicima!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI