Goran Aleksić: “Ja nisam euroskeptik, ja sam za Europsku uniju…mi smo mala i slaba zemlja”

Goran Aleksić
89 komentara

Prije svih budućih izbora, bitno je znati tko je tko i za što je. Član udruge “Franak” i saborski zastupnik Goran Aleksić, učinio je puno za kreditno zadužene osobe, oštećene vezanjem uzetih kredita za švicarsku valutu, a što je Visoki trgovački sud osudio i proglasio ih ništavnim. Pažnju nam je privukla video snimka Gorana Aleksića u kojoj vrlo jasno iznosi svoj stav o euroskepticizmu, koji nije kompatibilan s onim za što se predstavlja.

Aleksić izjavljuje (izjava od 8:05):Ja nisam euroskeptik, ja sam za Europsku uniju. Kada je bilo vrijeme za ulazak u Europsku uniju ja sam glasovao protiv. To je bilo tako. Sada kada smo ušli više nisam protiv. Vidimo što se događa Britancima. Mi smo mala i slaba zemlja. Kada bismo mi uradili to što rade Britanci, mi bismo apsolutno kleknuli na pod. Što bi se dogodilo sa svim ovim ljudima što su otišli raditi van. Morali bi se možda vratiti doma. Pa bi ušli u probleme siromaštva. Ne znam. Ja euroskeptik nisam. Uostalom Europska unija i Sud EU-a su glavni razlog zašto je slučaj “Franak” riješen pozitivno u korist potrošača“.

Cijenimo iskrenost Gorana Aleksića, međutim biti za EU koja je protiv monetarne suverenosti Republike Hrvatske, čija je razvojna politika na cjelokupnom teritoriju Europske unije propala i koja nema objektivno i zajedničko mišljenje niti za jedno geopolitičko pitanje, govori o stavu koji ne može biti u interesu građana.

Jedan hrvatski politički predstavnik ne smije podupirati odlazak na rad u inozemstvo, osim ako to nije i direktnom interesu države koju predstavlja čime takav rad služi za izvoz hrvatskih usluga i proizvoda.

Paracetamol samo uklanja simptome infekcije, ali bez antibiotika ozdravljenja nema. Goran Aleksić predstavlja hrvatsko-politički paracetamol, dok antibiotike treba pronaći i propitati.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Zen
Gost
Zen

Onda će vam se desiti kao nama u Hrvatskoj. Prva na udaru će propasti poljoprivreda. Za sada kada je poljoprivreda u pitanju Srbija je jača od Hrvatske. Ovo znam iz prve ruke jer poslujem s dosta agronoma i opg na području Slavonije i Baranje pa mi ljudi pričaju. A i izvoz veći imate. Sada će se desiti da se nećete moći nositi sa Švabom, Francuzom i sl jer oni imaju manje poreze a dosta više love izvlače od države. Sad zamislite kakvu opremu i pogone za rad ima jedan Švabo i jedan Slavonac obični koji radi za svoj kruh i… Pročitaj više »

Zigi
Gost
Zigi

Sve je to točno , s time da prema izjavama Ivana Lovrinovića strani lanci ne plaćaju porez!
https://www.24sata.hr/news/zasto-strani-trgovacki-lanci-ne-placaju-drzavi-porez-na-dobit-521995

Zen
Gost
Zen

Zigi moj bolje da mi nisi zakačio ovo, živio bi u neznanju da plaćaju nešto malo.

Zigi
Gost
Zigi

Da , stvarno je za nevjerovati, ali kako sam već napisao samo iz našeg kuta gledanja. Negdje je neko rekao
“Benovalentnost je ona poluga na koju opsjenari računaju”

Zigi
Gost
Zigi

Maknuli su moj odgovor vjerojatno jer sam stavio link na 24sata gdje Ivan Lovrinović objašnjava kako ti strani lanci čak ne plaćaju porez , a prema informacijama iz afere Todorić smo čuli da je Konzum ćak preplaćivao porez da ga nebi otkrili da je nelikvidan! To nazivaju otvorenim tržištem sa istim uvjetima ….. treba nam tog još više!

Lucija
Gost
Lucija

???
Pa Todoriću se opraštao porez još od Tuđmana. Par milijuna koje je Tuđman oprostio naraslo je na 600 milijuna koje je odobrila Milanovićeva vlada, iako je za to nitko nije ovlastio. To je novac poreznih obveznika.

Zigi
Gost
Zigi

Možda za vrijeme Tuđmana ,ova informacija je od revizije.

maliboro
Gost
maliboro

Veče gluposti od ove izjave gospodina Aleksiča nisam pročitao – ima i manjih zemalja od Hrvatske i Srbije a jako su uspješne iako nisu članice EU, sjetite se samo Islanda o Švicarskoj da i ne pričam. Stvar nije u veličini nego u pameti naroda, pametni su uspješni a glupi propadaju.

Miki maus
Gost
Miki maus

Maliboro, slazem se, ni ja vec dugo nisam procitao idiotskiju izjavu, kao od ovog lika! Nepostoje veliki i mali narodi! Postoje pi..e od naroda i postoji ponosan narod, kao i kod ljudi, pojedinca, potpuno isto! Mali narodi nemogu ni opstati, ni prosperiti u velikim savezima, to je u interesu brojcano velikih naroda. Odkuda samo ovakvi likovi izviru u ovako maloj zemlji?!

uključi se u raspravu
Gost
uključi se u raspravu

Švicarska nije primjer , za Island ne znam… možda nije interesantan geopolitički.. Švicarska je jedna od Oaza, izabro Gazda i uredio stvar

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Palac gore za Gorana
Makar je iskren, ako ništa drugo.Još jedan dokaz da na Balkanu nema ni suverenista, ni lijevih, desnih, liberala, nacionalista, evropejaca, evroskeptika, ima samo lopuža, jajara, bitangi, kukavica i izdajnika u kravatama.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

A za Seku Aleksić? :)))

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Tri prsta gore. :))))

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

…ili tri prstenjaka dole, hahahaha

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Jaoo..što “mene sramota !!!:))

PPP
Gost
PPP

Novi komentatori su tu. 🙂

Može li mi netko navesti samo jednu zdravu investiciju u cijeloj EU koja je bila iskrena i korisna za građane istočnih članica EU?

Samo jednu, ne više.

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

slobodno kretanje robe,nema granica,posao,napredovanje a svakoj drzavi ako se znas snaci,imas iskustva moze prosperirarti.EU je super sitem ali nezadovoljnih c euvijek biti,nepostoji niti jedan politicki sistem,drzava na svijetu gdje su svi zadovoljni.Bivsoj jugi bilo je 75% stanovnistva zadoovljno,nacionalisti kojima je sve bilo lose,razni nacionalisti koji su vani zivjeli,srusili taj sistem a sto dobili,jos gori..zato,ako se snađes,znas snaci,plivati u vremenu i prostoru,zivot je super i lijep i tece dalje.

PPP
Gost
PPP

Milanče daj više odluči se na kojoj si strani. 🙂

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

ja sma na strani eu,globalista jer eu je najveci projekat globalista i dalje ce bez problema funkcionirati.Biit c enekih malih rosada ali u biti nista veliko se nece promjeniti.Tako,da svi skeptici eu mogu dalje kmecati ali ona ce dalje funkcionirati bez problema..a srusiti je mogu jedino oni koji su je stvorili-globalisti a nitko drugi.

oddball
Gost
oddball

ajde molim te već jednom pojasni nam koja je to tvoja strana pa da se možemo ravnati što je dobro, a što nije, ovako ne znamo što se smije, a što ne

Siniša
Gost
Siniša

Od tolike slobode uništena industrija i poljoprivreda.

Zanzo
Gost
Zanzo

jer uglavnom nije ni vrijedila-Ono što je bilo dobro i danas radi. Nemoj mi reć da je i brodogradnja bila 4.u svijetu

oddball
Gost
oddball

Kakav manipulator, pazi njega, on bi da kapital čija je jedina funkcija da se kroz ulaganja oplodi da bude iskren i u korist građana, jel ti stvarno misliš da smo mi maloumni da na ovako jeftine fore pališ ljude koji imaju čudnu fiksaciju da samim dolaskom na ovaj portal se svrstavaju na pravu stranu povijesti,… ti si dovoljno inteligentan, valjda, da skužiš da nema niti je ikada bilo “prave” strane, Trump, Clintonica, Obama, Soroš, Orban, Putin,…itd, ne djele se oni na dobre i loše dečke, to ti je više kao Reservoar dog, u biti su to svi gadovi, ali eto… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP

Oddball ipak si ti tamna strana. 🙂

Odmah se to osjetilo. Sada si postao i agresivan, što govori malo više o tebi i tvojoj strani.

oddball
Gost
oddball

Skupi već jednom hrabrosti i iznesi konačno neki stav o kojem se onda može argumentima odrediti, npr. reci ja sam protiv EU zato i zato, i ja sam za ovo i ovo zato i zato, e onda možemo razgovarati, a agresivan nisam, samo se zauzimam protiv tvoga nasilja jer iako svoga stava ne nudiš daješ si za pravo da svima okolo popuješ i dijeliš packe ljudima koji imaju stav, ti si ovdje samozvani logički policajac i to me smeta i zato više nikada neću niti pročitati niti komentirati niti jedan tvoj post, a ako me u međuvremenu i trajno banate… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP

Daješ si bitnost koju ne zaslužuješ, jer ti ne komentiraš, neko etiketiraš i urlaš. Moj stav, zašto sam protiv Europske unije, odavno je poznat i može se razumijeti u svakom komentaru kojeg napišem. Nekima očito ni oči nisu dovoljne za vidjeti i pročitati. Ako ti treba poduka kako bi shvatio zlo kojeg nosi Europska unija, ja ti tu ne mogu pomoći. Mogu pisati, ali nemam mogućnosti postati sličice za bojanje radi pojednostavljenja. Izgleda da su te novinari portala Logično danas dobro opržili. Osim cjepiva, globalnog zatopljenja i Pernara, sada ti smetaju i oni koji ne žele u Europsku uniju. Takvi… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno

odball Nisan primjetija kako iko spominje kapital . . . a šta je to kapital . . . možda 20 tisuća miljardi dolara / eura iz arije proizvedenih u zadnjih 10-ak godin . . . sa kojima se zadužuju države i preuzimaju društvenu i prirodni resursi po modelu dobit privatna, a gubici društveni. Inače nisan vidija kako iko zagovara to da sredstva za proizvodnju nebi bila privatna . . . Inače koje su to strane o kojima pišeš kad postoji samo jedna strana, a to je čovik koji ima neka prava po rođenju i koja EU oće otet od svakoga… Pročitaj više »

Bond, cigarete Bond?
Gost
Bond, cigarete Bond?

Poznajem vrhunskog turističkog radnika koji je dobio hrpu eura iz EU fondova, napravio vilu sa bazenom, apartmane, vinski podrum, maslenik, konje, bicikla, brodicu i zarađiva za vrijene sezone ali ove godine je već počeo primati goste.
Godinu dana je pripremao projekt, papirologiju i isplatilo se. Čovjek je zadovoljan i zaposlio je sve ukućane te pokojeg rođaka i susjeda.

Zanzo
Gost
Zanzo

pelješki most, studentski centri u Zagrebu, Dubrovniku, sve veći broj obnovljenih fasada na zgradama, zračna luka Dubrovnik

Siniša
Gost
Siniša

Nije on nikakav paracetamol….on je obična kukavica, običan nesposonjaković koji nije sposoban preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke;tražio je opravdanje za to i evo našao je, sada može bez griže savjesti da uživa jer eto ništa nije do njega i sličnih njemu.
Elem…Juga je bila tamnica naroda sa zlim političarima i zlim sistemom a kako nazvati ovo danas.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Ovo danas je radni logor.

Nostradurus
Gost
Nostradurus

Mislim da uvaženog zastupnika Aleksića, nekima prije poznatog kao “nepogrešivo JA” ne treba osuđivati. On je samo PREDSTAVNIK našeg naroda i zbilja nas odlično predstavlja. Uvjeren sam da bi uvaženi Aleksić, da je slučajno sada 2. svjetski rat, bio prvi koji bi pokrenuo oružanu borbu protiv mrskog okupatora. U njemu bije junačko srce bez obzira na njegovu veličinu. Vjerujem i da je Goran Aleksić uz Marina Škribolu i druge zastupnike koji su se iznenada “predomislili” naša svijetla budućnost na koju ćemo ipak morati još nešto malo pričekati. Jer kada se EU raspadne, znamo da će i Goran imati novi kaput… Pročitaj više »

Aga
Gost
Aga

Po toj logici ispada da smo u EU i da sve cvijeta??? svaka drzava,pojedinac,grupa se bore za sebe!!! Zasro hi jednoj Italiji,Austriji,Madžarskoj bilo h cilju gospodarstvo Hrvatske, ako su povijesno gledajuci uvjek imali pretenzije na istu, cak u sprecili pripajanje Hr 1907 Austriskom aneksiom bosne.Bosna povijesno gledajuci je 10000% povezanija s Hrvatskom nego s Srbijom Činjenice tko nevjeruje neka gleda knezeve kraljeve… bez nacionalistickih pretenzija. l.Dakle Oko sahovskog polja trebalo je biti jos tri grofije pokrajine na grbu… povijest je uciteljica zivota. Koliko je god negirali tako je. Tako da Europi ne pasu jake Balkanske drzave jer geografski i prirodno… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

E moj Gorane, za slobodu i neovisnost su potrebne veeeelike zrtve!

Busola
Gost
Busola

Tipična priča propaliteta i prodane duše , tako karakteristične našem narodu.

Ja sam za Europu , a ne nekakvu birokratsku tvorevinu EU koja doslovno hrani pijavice sa ogromnim primanjima dok ljudi žive lošije uslijed smješno “izglasanih” zakona.

Zvrk
Gost
Zvrk

Pa dobro veli. Izlazak iz EU bi donio teško siromaštvo i neimaštinu. Uostalom za velike stvari su potrebne jako velike žrtve. Uvijek bješe tako i bit će. Barem je pokazao da moderno doba donosi gomilu konformista i materijalista.

Mucke
Gost
Mucke

A hoce li bit penzija ako se izadje?

Zigi
Gost
Zigi

Aleksić je u biti pozitivna pojava, jer iako se ja ne slažem sa ovakvom koncepcijom EU koja je mokri san kozmopolita i angažiranih birokrata te mešetarskih poslovnjaka , a noćna mora za iskrene poduzetnike na polju proizvodnje. Uspio je dobrim dijelom popraviti štetu koja je proizvedena prodajom nepoštenih bankarskih proizvoda što je za razliku od istaknutih eufila pozitivan doprinos njegovog političkog angažmana. Međutim vjerujem da je tu i definitivni kraj puta kojim je i došao u sabor tj. uz pomoć Živog zida sa kojima je surađivao u početku. Toliko puta ponovljena uzrečica o uzroku i posljedici i ovdje ima mjesta,… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP

Jutros Aleksić na svim mainstream medijima. Očito su prepoznali povoljno tlo nakon gornje izjave. 🙂

Nostromo
Gost
Nostromo

Osim casnih izuzetaka komentari na ovu temu se velikom vecinom daju svesti pod; “PATULJCI POJMA NEMAJU”

McBalkans
Gost
McBalkans

Island nije neovisan. Nije u EU ali nema vojsku već mu Amerika brani granice. Mali ne mogu biti sami.

Siniša
Gost
Siniša

Od koga!?

Hajduk
Gost
Hajduk

Ajme koje gluposti pišeš.

Mitwoch
Gost
Mitwoch

Goran Aleksić je beta mužjak. Slabi, fizički inferiorni, intelektualno potkapacitirani, duhom siromašni…
Ljuti na cijeli svijet zbog svoga beta obličja…

Slobodan Praljak je alfa naprimjer. Vitez.

U svijetu se vodi bitka između Alfa(muške) energije i Beta(ženske).

Ovo je pravi primjer bete. Goran Aleksić – šonjo, beta.

Ovo je kao u Matrixu lik Cypher:
˝ You know, I know this steak doesn’t exist. I know that when I put it in my mouth, the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years, you know what I realize?
Ignorance is bliss.˝

samo tako
Gost
samo tako

A mitwoch je omega

uključi se u raspravu
Gost
uključi se u raspravu

Ujedninjena Evropa, na poštenim temeljima je zdrav i razuman cilj. Međutim uvijek je potrebna doza skepticizma.. inače si vjernik, obožavatelj, slijepac..šta si?

Pera
Gost
Pera

Poljak ili Ukrajinac !

Stanislav
Gost
Stanislav

Gospodin Aleksić je pravi primjer kakvi bi saborski zastupnici trebali biti! Najbolje je opravdao svoj mandat i uvjeren sam da je iskrena osoba bez skrivenih motiva. I nije istina da Hrvatska svoju samostalnost ne može ostvariti unutar EU. Razlog zašto Hrvatska nema samostalnost, odnosno djeluje na način kao da ju nema, nije članstvo u EU nego konstantna izdaja od strane političara, te zbog naroda koji zaslužuje ocjenu 1! Dakle, samim izlaskom iz EU ne bi se ništa promijenilo.

Zigi
Gost
Zigi

Tako je, ako okreneš sjekiru naopačke pa se čudiš , pomiješao si uzroke i posljedice!

Brave new world
Gost
Brave new world

Pa valjda pridruzivanje EU podrazumijeva s vremenom i sukladno ugovoru i monetarnu uniju? Stoga nemoze EU biti protiv monetarne suverenosti neke drzave kada je ta drzava samim pristupanjem slozna da jednog dana uđe i u monetarnu uniju. Da je razvojna politika na teritoriju EU propala nije točno i neznam odakle uporiste za ovakve tvrdnje, a sto se tice geopolitike ona nije ujednačena ali je to sasvim druga priča. Unatoč gubitku dijela suverenosti sto nije neocekivano kod stvaranja naddrzave, hrvatski građani imaju interes biti u EU. Svi projekti koje EU sufinancira u RH pomogli su mnogima i sve vise građana aplicira… Pročitaj više »

Ermess
Gost
Ermess

Nitko razuman nije protiv integracije, samo pitanje kakve, jer ovo počinje ličiti na diktat i jednoumlje ala SSSR. A današnja EU birokracija koja više brine za tudje interese nego svojih gradjana, je košmar, jer rade na ukidanju cjelovite suverenosti pojedinih zemalja, a ne djelomične, ukoliko uopće pratiš prijedloge ovog parlamenta na odlasku. A da je glavna faca alkoholičar, koji spominje borbu protiv pranja novaca i korupciju, a sam je za vrijeme dok je bio premijer Luksemburga 12 godina stvorio poresku oazu od nje i centar pranja novca. Onda ovaj isti EU parlament zatvara oči nad više od 80.000 umrle djece… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world

Slazem se s tobom glede dokidanja suverenosti drzava clanica ali upravo na tim clanicama je da se odupru kao sto to radi Orban.

Međutim Hrvatska je mogla od europe dobiti mnogo mnogo vise ali su korupcija, uhljebnicka birokracija i neucinkovito sudstvo ucinili hrvatsku kao rizicnu zemlju za ulaganje.
Stranacko kadroviranje nesposobnim i neradnickim uhljebima je dovelo do iseljavanja i pada standarda i o tome prvo treba govoriti.

Zigi
Gost
Zigi

Ne mogu ti zamjerit ako to što pričaš je rezultat dobrih namjera , ali te stvari jednostavno tako ne funkcioniraju od pamtivjeka pa tako i danas. Stranačko kadroviranje i kako kažeš nesposobni nije slučajno a uglavno nije niti točno. Stranačko mora biti jer je to grupacija koja je dobila izbore, a nesposobnosti ima međutim vjerojatnije je da rade po nekim direktivama koje kao rezultat kolidiraju sa našim očekivanjima jer nismo upoznati sa stvarnim namjerama . Tu onda neumitno dolazimo do tzv. terija urote koje nisu teorije već stvarnost koja se nama ne sviđa! Hrvatska je u svemu tome dobila koliko… Pročitaj više »

Ermess
Gost
Ermess

Ok, ali molim primijeti da vladarima paše takva birokracija, još ih hvale, cijene. i dijele nagrade. Kao da hvale svakog tko gospodarski degradira svoju zemlju i narod. Uopće ih ne brinu afere, izvlačenje milijardi iz raznih firmi godišnje, pravni sustav koji je nesposoban isključiti bandića sa njegovim troškovima, zadnja je najskuplja žičara u EU, pa itd…

Zigi
Gost
Zigi

EU financira projekte sa 80% a na tebi je da isplatiš 20, i već tu nastaje problem da mi nismo u stanju platiti ni tih na oko malih 20 posto jer se za sve mora imati eure(kuna je euro) , a te eure možeš zaraditi samo izvozom roba .Mi nemamo takvih roba jer smo u privatizaciji pozatvarali tvornice jer privatna incijativa će sve to napraviti bolje , privatna incijativa traži novac, a banke sada kažu da nisu zainteresirane da finacijraju nekakve tvornice za koje znaju da će ako nisu u sklopu neke strane (protekcionističe) kompanije propasti prije isplate kredita. Možete… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world

Zigi, sto sad hoces kazati da je 80 posto za peljeski most malo?

Zigi
Gost
Zigi

Molim te da još jednom pročitaš moj komentar jer govorim upravo o paradoksu eu fondova!

samo tako
Gost
samo tako

Hrvatska je klinički mrtva godinama, prazneči se svakodnevno.
Svjeto bješe upaljeno, jače nego munja koja sprži industriju, bankarstvo, pomorstvo….

Lucija
Gost
Lucija

Pa za početak bi trebali odvagnuti koliko smo dali a koliko dobili.
U razmaku od dva dana Plenković i Sinčić iznijeli različite brojke sa suprotnim predznakom…?
Bogami ja nisam očekivala ovoliki gubitak suverenosti, a vjerujem da ni mulci nisu znali što potpisuju. Mada, oni bi i tako potpisali…

davor
Gost
davor

Osobno nisam protiv EU, protiv NATO jesam. No ako je neka politička opcija za EU to ne bi smio biti preduvjet Hrvatske-unutar-EU političke trgovine kao što je kod klijentelističkih platformi HDZ i SDP, taj proces EU integracije i trgovine treba voditi transparentnije radi vlastitog biračkog tijela. Slažem se da bi nagli izlaz ili raspad EU bio katastrofalan, no isto tako treba se zapitati tko od toga ima koristi. Sigurno ne najveći EU trgovinski partneri.

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

izlazak iz eu,hrvatskoj bi bio građanski rat,kriminal,neimastina i kraj drzave..bez para danas zivot neegzistuje,novac je osnovno sredstvo da bi se mogla ostvariti egzistencija..Onaj tko misli d abez para,moze zivjeti taj je glup ili naivan,to je cista utopija..takvo je vrijeme i treba se znati tome svemu prilagoditi a ne stalno nesto kritizirati a sasvim drugacije raditi i razmisljati.

Busola
Gost
Busola

Pare dolaze od kredita za pijavice ,te istina spas njima je u EU i lizanju dupeta SAD, a narod van na Zapad.

EU kao tvorevina je osuđena na propast jer njezina svrha više nije razvoj nego vegetiranje i hranjenje birokratsko-političkog aparata uz provedbu zakona po mjeri korporacija…

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe

Ne biti Eurosceptik ne znaci da je EU idelna i da je ne treba kritizirati, mjenjati i usavrsavati, mnoge stvari treba mjenati da bi ta EU bila bolja po mjeri vecine gradjana. Snaga je u udruzenju a Britanci su izglasali referendum koji je zasnovan na lazima i prevari, da se sada ponovno provede referendum rezultati bi bili dijametralno suprotni. Mnogi su nasjeli na lazi i prevare kojih su sada postali svjesni i to je ono sto je problem za vladu i premijerku jer im je ego veci od sposobnosti sagledavanja problema.

Pera
Gost
Pera

Eto, ti si veci ‘politicar’ od samih engleza i treba da ucis pameti ljude koji su od postojanja ‘pliticari’ cijelog svijeta, iz kraljevstva u kome Sunce nikad ne zalazi. A, mozes samo pretpostaviti : zasto ne zalazi i kako je to moguce ?

Euro
Gost
Euro

Država se može urediti i bez EU. Samo je treba raditi u interesu ljudstva, zemlje. EU vam nece donjeti blaginju kako vas zavode politicari i njihovi “zastupnici”. Oni neče rešavati vaše probleme . Oni samo gledaju kako če vas 90% oderat. Tek nekoliko ljudi ce od toga profitirati na početku ali i oni dolaze na red kad sve one male uniste. Bičete još manji.

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

to ti mislis,a sto onih 80% misle koji zive,rade vani,pitali s enjih uopce nesto ili su obicne ovce..Daj nekritizirajte ensto stalno kao nerazumijete i samo hledate sve to povrsno.Polticki sistemi,ekonomija se gradi globalno a ne lokalno..danansje doba je takvo da ekonomija je globalna i da samo radis za određeni region,trziste,mozes proizvodnju zatvoriti..Npr.Skoda auto d aproizvodi samo za cesku,mogli bi od ovih 45 tisuca zaposlenih 35 tisuca otpustiti da nemaju svjetsko trziste,globalno trziste..daj malo relanosti a ne pisati nesto sto nedrzi vodu..

Euro
Gost
Euro

gledaj Praha. ja ne mislim….. ja EU živim. odkako smo u EU sve ide dole. Najvise standard života.
najslabije ide državama bivže YU. Od AUT nagore je več bolje. ali svejedno nema sigurnosti i standard je i tamo u opadu. EU države su upale u financijske dugove.
Zato nemoj tu gnoja da treseš. Idi pasi travu.

Bond, cigarete Bond?
Gost
Bond, cigarete Bond?

Vidi se EU kultura balkanskih miomirisa.
A eurići ti mirišu @Euro?
Histrojani se ne bi složili sa tobom glede opadanja standarda.

Pera
Gost
Pera

Praha jeste kulturni centar ali to ne znaci da si i ti centar znanja.
Epohalan primjer kako razumjeti ,iz lijeve ruke, globalistickog nacina razmisljanja seskog ‘lole’ . Trziste se ne osvaja porezima, nametima, ogranicenjima, zabranom potencijalnog konkurenta/primjer:maslinovo ulje,vino i vinogradarstvo,poljoprivreda,svinjogojstvo , zivinogojstvo,cijena struje/… i to upakovano u ‘Brielske’ regulative. A, to pita li se sta njih: ne pita i oni samo rade i sute.. Sute zato sto moraju da sute a laprdaju preko ovakvih portala kao i ti sto to cinis.

Moreno
Gost
Moreno

Praha-globalni centar EU Pišeš totalne gluposti jer danas je iz ex YU državica teže trgovat na globalnome nivou nego šta je to u YU bilo.
Globalizam kojega zagovaraš nije nišya drugo nego preuzimanje funkcija države od korporacija di zajednički društveni i prirodni resursi prelaze u privatne ruke. Danas dvoznamenkasti broj ljudi posjeduje više imovine nego polovica čovječanstva i taj broj je sve manji.

rebel
Gost
rebel

A što je sa autima iz npr. Južne Koreje?Da li je Južna Koreja u EU?Prodaju li oni aute,mobitele,računala,monitore,brodove samo doma?

Zigi
Gost
Zigi

Ne znam kojim lažima misliš da su zavedeni engleski birači , ali znam da je svijet postojao i prije EU, to jest sve trgovinske transakcije su funkcionirale ,a i sama Engleska je bila velesila. Kad govoriš o udruživanju ne može se sve stavljati u isti koš jer postoje debele razlike, s kime , kada i zbog ćega. Češće jačem odgovara da se udružuje sa slabijim, jer u ekonomskom pogledu govoreći dobiva njegovo tržište dok slabijem ostaje samo teoretska bolja perspektiva koja u praksi pada u vodu.Radi se o tome da jači uvjek nađe naćin da obuzda moguće ugrožavanje njegovog tržista… Pročitaj više »

Mak
Gost
Mak

Ovi “Srbi” zezaju braću Hrvate, i kad “Hrvati” protjeraju Srbe, pa dokle više!

Sparkling
Gost
Sparkling

@IVE po stoti put kažem da nikom ne zamjeram na njegovom mišljenju (ako je stvarno njegovo) i gledanju na svijet oko sebe. Imamo samo ovu planetu Zemlju i povjest te iste i njezinih stanovnika do kuda pamčenje i pisani zapisi sežu. Pa ako je povjest učiteljica života, onda Englezima nije mjesto u Europi. Znam, netko če reči da se prilike mijenjaju i da se sve na ovom svijetu mijenja samo je vrijeme konstanta. Ali daj @IVO razmisli još jednom zašto Englezima je ili nije mjesto u EU? Po mom skromnom mišljenju (ne mislim na narod) engleska politika i političari su… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno

IVE iz pecalbe

Moreno
Gost
Moreno

IVE iz pecalbe Brexit nije prevara jer su Englezi na referendumu izglasali izlazak iz EU čiji od građana nikad izabrani birokrati predlažu priko 70% zakona koji afektiraju građane na dnevnoj bazi i šta je to prevara ako to nije.
Danas je izaša članak u jutarnjemu u kojemu se između ostaloga plaši Engleze da ako iźađu iz EU neće ni toalet papira imat . . .

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe

Mislim da vecina komentatora nije upoznata sa kampanjom referendum, sto potvrdjuje da su komentatori nenacitani o problemu o kojem pokusavaju komentirati..
Evo da nebi bilo da ja izmisljam samo jeden link akoga interesira moze ih naci mnogo; https://www.independent.co.uk/infact/brexit-second-referendum-false-claims-eu-referendum-campaign-lies-fake-news-a8113381.html
Skrecem paznju na samo jednu veliku ako ne i najvecu laz; ‘Once we have settled our accounts, we will take back control of roughly £350m per week’ pomonzite 350 miliona sa 52 yjedna pa vidite koliko je velika laz.

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer

slazem se i dodajem link na temu Brexit lazi od A do Z ili u originalu Here’s an A to Z list of Brexit lies: https://www.gq-magazine.co.uk/article/list-of-brexit-lies

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

Sva sreca da je Hrvatska u EU da mladi mogu naci sebi egzistenciju,steci iskustva,radne navike,nesto para zaraditi a ako bude povoljna klima mogu tako samo pridonijeit razvoju Hrvatske ako se misle vratiti.UHrvatskoj se puno toge nemoze nauciit,teorija je jedno a radno iskustvo,praksa sasvim nesto drugo.Bez prakse,iskustva nemogu se donositi realne olduke,planovi,nema se iskustva oko upravljanje firmom,reusrsima itd..Hrvatska je premala drzava da bi dosli veliki investitori i ulagali..Hrvatskoj je najvaznija grana turizam i tu treba najvise ulagati a onda firme koje posluju u turizmu moraju s epovezati sa malim proizvođacima hrane kako bi podrzavali unutrasnji razvoj hrvatske.Mali prozvođaci moraju shvatiti da… Pročitaj više »

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

Ja sam pisoa da centar upravljanja iz Amerike i Engleske seli u Kinu a Iran ce biti novi globalni centar koji ce imati za cilj upravljanje svih muslimana u svijetu.Citaj sto pisem a malo s epotrudi po netu pa mozda shvatis o cmeu pisem,kako ti procesi funkcioniraju itd..Brexit je izmisljen radi toga sto sam napisao.To je bio spusten proces da se srusi druge stvari koje sam spomenu.Da bi sve to shvatio,moras znati kako globalni procesi funkcioniraju,kako globalisit funkcioniraju.Najprije istocno krilo stvori haos,probleme a onda s epojavljuje zapadno krilo globalista koji sve to rijesava i oni zajedno surađuju oko globalnih problema,procesa… Pročitaj više »

Euro
Gost
Euro

Što ti si pisac? Pišeš utopicne romane?

Praha-globalni centar EU
Gost
Praha-globalni centar EU

to je trebalo biti drugi odgovor,krivo postavio..

Pera
Gost
Pera

@Euro
On je samoproklamovani spisatelj ‘umne’ misli postavljen ispred Brisela da nama ‘jadnicima’ objasni kako bi trebali razumijevati specificnosti ‘Biselske’ garniture mislioca slobode i demokratije. / jer radi u centru globalne kulture – ma sta to znacilo /

Miki maus
Gost
Miki maus

Milan, slabo poznas RH. Proizvodjaci nezive u , kako ti kazes, komunizmu vec dugo, ali zato drzava RH zivi u jos vecem komunizmu nego u ex Yu, pogotovo drzvna uprava, cak bolje zive nego u ex Yu! Tu je kljuc problema u RH. Drzava i njena uprava zive u svom svemiru sa svim mogucim i nemogucim pravima, a obveze su im nepoznat pojam. Niti imaju veze sa stvarnoscu zemlje i naroda, niti ih zanima! Slazem se da ovakva karikatura od zemlje je, u biti, nasla spas u EU. Bez toga nebi opstala, ovako hoce, bar u nekom obliku.

Busola
Gost
Busola

Vidi Miki maus tako je i u svijetu posebno zapadno. Namjestili su si sistem da ga cuclaju dok narod sve moguće namete plaća.
Evo Amazon živi u kako bi rekli utopijskom komunizmu pričaju tržište ,

Hrvatska i sve “države” Balkana nisu države, obični protektorati u kojem je narod izgubio ponos, stav, ali zato je zabjelio sa nacionalističkim , liberalističkih, vjerskih , ideološkim prepucavanjima.

Zanzo
Gost
Zanzo

Istina

Moreno
Gost
Moreno

Praha-globalni centar EU Mladi su iseljavali i iz YU, ali je broj pripadnika svih naroda rasta, a sad pada, neznan kako iko more popušit tu tvoju glupost, ono da za nešto šta je crno govoriš kako je to u stvari biko. Zajebana je inverzija stvarnosti u kojoj živiš. A šta se života u inozemstvu tiće samo ču to reć kako je 90% onih koji su otišli vanka radit prij 25 – 50 godin za 10 – 15 godin rada vanka ovde kupili stan ili zgradili kuću, a ovi koji su otišli u zadnjih 10-ak godin njih 90% će to moć… Pročitaj više »

Novo
Gost
Novo

Praha sve sto kazes podrzavam 100% . Da nema eu svi bi lizali danas kamenje. A ovi sto ti kontriraju ocito ne kuze da su “njihovi” najprije pokrali ovu drzavu a ne eu birokrati a sad glume ovdje neke patriote i brane hrv suvremenitet a prodali bi mater za 50 eurica

POVEZANE VIJESTI

Izbornik