fbpx

Grčka sve svoje vojne baze dala Pentagonu na korištenje „bez ograničenja“  

Grčka sve svoje vojne baze dala Pentagonu na korištenje „bez ograničenja“   1

Grčki parlament ratificirao je “Sporazum o suradnji o međusobnoj obrani” kojim se Sjedinjenim Državama  odobrava korištenje svih grčkih vojnih baza. One će američkoj vojsci služiti ne samo za skladištenje naoružanja, dopunjavanje gorivom i obuku, već i za operacije “reagiranja u izvanrednim situacijama”, odnosno za napadačke misije.

Posebno su važne zračne baze u Larissi u kojima su američke zrakoplovne snage već rasporedile bespilotne  letjelice MQ-9 Reaper, te ona Stefanovikio, gdje je američka vojska već rasporedila helikoptere Apache i Black Hawk.

Grčki ministar obrane Nikos Panagiotopoulos definirao je sporazum “korisnim naše nacionalne interese, jer povećava važnost Grčke u američkom strateškom planiranju”. Ovu važnost Grčka ima već neko vrijeme. Sjetite se samo krvavog državnog udara „crnih pukovnika“, organiziranog 1967. godine u sklopu operacije Stay-Behind kojom je upravljala CIA, koju je u Italiji pratila sezona masakra i takozvanih „Olovnih godina“ koja je započela terorističkim napadom na Piazzi Fontana 1969. godine.

Iste godine američki mornarički odred iz baze Sigonella na Siciliji prebačen u Grčku, u zaljev Souda na otoku Kreti, po zapovijedi Napuljskog zapovjedništva američke vojske. Danas je zaljev Souda jedna od najvažnijih zrakoplovnih baza Pentagona, službeno NATO pakta, na Sredozemlju, koja se koristi za ratove na Bliskom istoku i sjevernoj Africi.

U zaljev Souda Pentagon će uložiti još 6 milijuna eura, a tome će se dodati 12 milijuna koji će uložiti u Larisu, najavljuje Panagiotopoulos, predstavljajući to kao veliku ponudu za Grčku.

Međutim, premijer Kyriakos Mitsotakis ističe da je Atena već potpisala sporazum s Pentagonom o nadogradnji svoje flote zrakoplova F-16, što će Grčku koštati 1,5 milijardi dolara, te da je također zainteresirana za kupnju bespilotnih letjelica i borbenih zrakoplova F-35. Grčka se, nakon Bugarske, ističe i kao europski NATO  saveznika koji dugo izdvaja najveći postotak BDP-a za vojnu potrošnju, čak 2,3%, usprkos svim nedaćama kroz koje Grčka prolazi i dužničkoj krizi iz koje se zemlja neće izvući desetljećima.

Deklairani cilj je paralizirati Rusiju i Kinu u jugoistočnoj Europi

Sporazum također jamči Sjedinjenim Državama “neograničeno korištenje luke Alexandroupolis”, smještenoj na Egejskom moru, neposredno blizu tjesnaca Dardanele, koji na turskom teritoriju povezuje Sredozemno i Crno more i ključna je tranzitna ruta, posebno za Rusiju.

Nadalje, susjedna Istočna Trakija, mali europski dio Turske, točka je dolaska Turskog toka, plinovoda koji Rusiju preko Crnog mora povezuje s Turskom i dalje prema sjeveru s Bugarskom, Srbijom, Mađarskom i velikim plinskim čvorištem Baumgarten u Austriji.

“Strateško ulaganje”, koje Washington već provodi u lučkoj infrastrukturi, ima za cilj da Alexandroupolis postane jedna od najvažnijih američkih vojnih baza u regiji, sposobna blokirati pristup ruskim brodovima na Mediteranu i istodobno blokirati Kinu koja luku i cijeli okrug Pirej namjerava pretvoriti u važno područje na Novom putu svile.

“Radimo s drugim demokratskim partnerima u regiji kako bismo odvratili zle aktere poput Rusije i Kine, prije svega Rusije koja koristi energiju kao instrument svog zlonamjernog utjecaja”, rekao je američki veleposlanik u Ateni Geoffrey Pyatt, arhitekt državnog udara u Ukrajini 2014.

Američki veleposlanik u Ateni i ne krij pravi cilj ovog „sporazuma“, a to je rekao istovremeno s ratifikacijom Zakona o ratifikaciji Sjevernoatlantskog sporazuma o pristupanju Sjeverne Makedonije u NATO. Naime, prije dva dana je parlament u Skopju sa 114 glasova “za” usvojilo spomenuti zakon, a prije roka je usvojen zbog najavljenog predizbornog raspuštanja parlamenta krajem tjedna, čime je napravljen presedan, jer je ratifikacija valjana s odgodom, odnosno, bit će pravosnažna kada  Španjolska ratificira Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije u NATO, a što se očekuje u ožujku ove godine. Sjeverna Makedonija nakon ovog čina postat će 30. članica NATO pakta, a nakon svečane sjednice Sobranja je ispred zgrade makedonskog parlamenta NATO zastava istaknuta zajedno s makedonskom.

Što se tiče preuzimanja grčkih baza, veleposlanik Pyatt naglašava kako “Alexandroupolis ima presudnu ulogu za energetsku sigurnost i stabilnost Europe”.

“Sporazum o suradnji u uzajamnoj obrani” sa Sjedinjenim Državama je dio je ovog okvira kojeg je grčki parlament ratificirao sa 175 glasova „za“ vlade desnog centra, Nove demokracije i drugih, a 33 glasova „protiv“ dolazi iz redova Komunističke stranke i nekoliko manjih stranaka i neovisnih zastupnika. 80 zastupnika je prema formuli američkog Kongresa proglašeno “prisutnim”, ekvivalent suzdržanima, pošto je grčki parlament preuzeo američku terminologiju.

SYRIZA, koalicija takozvane „radikalne ljevice”, revizionisti i reakcionari koji će ostati upisani u noviju grčku povijest kao izdajnici svih obećanja i nacionalnih interesa grčkog naroda, koju je vodio Alex Tsipras, suzdržala se od glasanja. Stranka koja je dobila mandat i odriješene ruke od strane Grka da zemlju izvede iz eurozone i iz EU i NATO pakta, ako bude potrebno, sada u oporbi, nakon što je strancima predala sve strateške sektore grčke ekonomije, sada je neslužbeno podržala  prodala gospodarstvo zemlje, sada je Pentagonu prodala u bescjenje ne samo svoje vojne baze, već i ono malo što je ostalo od njezina suvereniteta. Od ratificiranja ovog dokumenta se slobodno može reći da na političkoj karti Europe i svijeta Grčka kao država postoji samo na papiru.

Ovakav razvoj događaja, uz Grčku koja je postala američki protektorat i ovisna o dobroj volji Njemačke i takozvane „Trojke“, kojima još uvijek duguje isti iznos kao i prije pokretanja programa „spašavanja“, situacija na južnom Balkanu se dodatno komplicira, a uz probleme s kojima se jedva nose zemlje u regiji i iznova probuđenim turskim ekspanzionizmom je Balkanski poluotok, po tko na koji put u povijesti, pretvoren u bure baruta.

FOTO: Grčke baze u kojima američka vojska ima punu slobodu djelovanja, čak i za napadačke operacije

Karta vojnih baza u Grčkoj

Karta vojnih baza u Grčkoj

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
74 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Prodaj dupe kad obraza nemaš…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Alex

Hoces reci srbi su bolji od grka, vrati se koju godinu nazad pa vidi kako su srbi uvaljivali dupe zapadu i opet ce samo dok osjete da to treba samo neka ne bombarduju.

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Alen

jos uvek su nesto bolji samo ne znam do kad…(mada je privid svakako jer ce poput grcke postati isto smece kao i hrvatska, slovenija, CG, jadna makedonija ,ne znam ini kako se zove, bosna pa i hercegpvina ….gamad do gamadi!!!)

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  mmne

mmne, močni NATO savez ti ujedno garantira stabilnost i sigurnost. Tko ima hrabrosti napasti jednu NATO državu. Ja bih gledao ovaj potez Grčke iz drugog rakursa. Turska je poljučljala partnerstvo s NATO savezom. Ovo je jedan od odgovora. Najelitnije vojske nalaze se u NATO-u.

Alex
Member
Alex
1 godina prije
Reply to  ad astra

Najelitnije vojske I namoćnije države se drže podalje od NATO i služenja američkim interesima…ili su bar visoko samostalne u odnosu na NATO,kao Francuska,Britanija,pa I Turska…

bbb
Gost
bbb
1 godina prije
Reply to  Alex

Dodatna kontrola mediterana, sa pritiskom na tursku uz zatvaranje koridora rusima za izlaz na mediteran.

Alex
Member
Alex
1 godina prije
Reply to  Alen

Ako se vratiš još koju godinu unazad,završit ćeš u ćaćinim mudima…Pametni ljudi razmišljaju unaprijed.

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  Alen

Alene ne lupetaj 1804, 1813, 1912, 1913, 1914-1918, 1941-45, 1991-99, da vi ostali imate barem jednu godinu od ovih ne bi znali šta ćete od ega, ali vi ste uvijek drugim služili, čak prihvatili tradiciju, religiju, a da nije bilo 1918 Hrvati bi u današnjoj RH govorili njemačkim! U balkanskim… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Mak

ti si odgovorio na lupetanje još većim lupetanjem.

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Mak

Mak, daj molim te izbaci ono 1914. do 1918., a ne bi bilo loše ni ono 1991. do 1999., a možda da razmisliš i o 1941. do 1945. Krenimo redom. 1914. zakuhali pa zbrisali, 1941. zakuhali pa izgubili rat u par dana, kriv netko drugi, recimo Francuzi koji su poslali… Pročitaj više »

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  ad astra

To je prava kronologija događaja, svaka čast!

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  ad astra

Ta priča prolazi ad astra kada staneš ispred jednog drveta i od njega ne vidiš ostatak šume i onda k’o blesav galami i psuj kako nema šume već jedno drvo, ja sam ti nabrojao godine vidi rezultate toga na kraju i pogledaj rezultate direktno na terenu i dalje, recimo iz… Pročitaj više »

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Mak

Mak, da li ti znaš zašto je gađana kineska ambasada? Pitaj svoje obavještajce u Beogradu. Koji rezultati. Srbija je manja nego je bila 1991., nitko neće s njom u nikakvu zajednicu. Pogledaj inicijativu Mini Schengen, neće nitko. I na kraju kakve veze ima Kina s tvojim datumima. Mogu ja stajati… Pročitaj više »

Baba
Gost
Baba
1 godina prije
Reply to  Alen

Trol

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Baba

Biži baba, đava te nosi!

Stipe
Gost
Stipe
1 godina prije
Reply to  Alex

Nemozete shvatiti da se bez zapada nemoze zivjeti ma koliko ih vi mrzita ali oni diriguju i sada pitajte srbe u koji su van srbije da se vrate ma ko ce doci iz eu u srbiju niko .

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  Stipe

kako stoji sa povratkom hrvata?

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  jupiter

jupiter, mi bar imamo kamo otići i to samo s osobnom. Nema viza, poseban red na aerodromu za EU građane, bez čekanja. A s druge strane, pa mi smo članica EU. znači naši ljudi imaju neograničeno pravo rada i preseljenja po cijeloj uniji. Naši odlaze u EU, a iz drugih… Pročitaj više »

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  ad astra

hrvatska…kako ja vidim, a ti mi svojim komentarom potvrdjujes, uskoro nece biti drzava hrvata( verovatno ni srbija mozda ni bosna)…sav si srecan sto imas “osobnu” koja ti istina ne brani odlazak u inozemstvo ali ti ne obezbedjuje povratak….ne lazi za 1500 za toliko rade i nemci…a za to sto hrvati… Pročitaj više »

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  mmne

mmne, ti meni vjerovao ili ne, vozač s iskustvom, međunarodna špedicija plaća od 10 000 do 12 000 kuna. Ti preračunaj. I da je stvar gora, ne možeš ih naći. Građevinski radnici, suho zlato. Postavljanje keramičkih pločica na obali, 120 kuna m2. Dnevnica majstora od 500 do 750 kuna dan.… Pročitaj više »

VanDerLayen
Gost
VanDerLayen
1 godina prije
Reply to  Alex

Bolje ameri nego svi ovi ostali uklj. nijemce i eu ! Trump je 100 x pošteniji od EU i Rusa

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Alex

Alex, koliko se sijećam neke od novonastalih država na ovom području su nudile cijelu državu nekim istočnim državama. Što je to bilo. Glancanje obraza.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Alex

Vazi li ovdje ona “prod’o veru za veceru”?

Mister x
Gost
Mister x
1 godina prije

A teorija o ’ pravoslavnoj braći’ i Ciprasu velikom prijatelju Rusije i Putina?Isti kao Turci,uvlače se Amerima gdje god stignu!!

Busola
Gost
Busola
1 godina prije
Reply to  Mister x

Većina boraca svojih Grka je ubijena nakon 2 svjetskog rata, u odobrenju zapadnih sila u razračunavanja sa komunističkom opozicijom. Grci su danas obični kvislinzi koji niti imaju svoje ja , a svoju jad iskaljuju na još manjim ili sebi sličnim (Makedonci…). Ljudi se lako kupuju za novce i u ovome… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Busola

Busola ti se pokvarila vidim neznas kud si krenuo a jos lazes i izmisljas a kako vidim ti bi da i grcima upravlja srbija o pa dokle se ide hahaha…

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Alen

ne lupaj…samo toliko

Baba
Gost
Baba
1 godina prije
Reply to  Alen

Trol

Haralampije
Gost
Haralampije
1 godina prije
Reply to  Alen

x@y
Opet pišeš pod tuđim nikovima…dobio si zaduženje da malo
s*jebeš portal?
Sa grupom s iste lokacije je imao index problema prije 5, 6 godina.

Stipe
Gost
Stipe
1 godina prije
Reply to  Mister x

Sada ce grci biti izdajnici srpskog naroda .

Ogi
Gost
Ogi
1 godina prije

Izdvaja 2.3% BDP-a a najzaduzenija zemlja u Evropi. Jadan je Grcki narod sa ovakvom politikom svoje vlade. Da ne govorim da bi u slucaju rata Rusija NATO Grcka bila jedan od prvih ciljeva nuklearnih projektila a tad im nece pomoci nikakve americke baze i da ih je 1000. Tipican primjer… Pročitaj više »

Psihijatar
Gost
Psihijatar
1 godina prije

Gdje je tu ” problem za Balkan” ??
Pa, jedna I pol drzava nisu Balkan

shumadinac
Member
1 godina prije

Pljujemo Amere kako su nesposobni a pogledajte kako se fina mreža plete: ekonomski krah Grčke, rast turskih ambicija – da li Grčka ima izbora? Da li je sve to slučajno ili se kockice uklapaju baš gde treba?

Busola
Gost
Busola
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Nisu oni nesposobni , oni i vladaju pomoć novca, negative i zla Europom… Pogledaj “naše” portale i televizije to su doslovno preslike propagande iz američke ambasade, a ljudi kao neovisni, domoljubi svi jadni čekaju u redu za prodaju (velika čast izuzecima…). Najmanje 80% ljudi Amerikanac kupi nečim – novcem, putem… Pročitaj više »

VanDerLayen
Gost
VanDerLayen
1 godina prije
Reply to  Busola

Balkan je kod tebe u BIH i Srbiji .. u HR su Ameri dobrodošli .. ti idi svojim pačenicima tamo švabama peri wc, drugo ne postojimo “mi s balkana” .. a ti se uvjeri u to jednim dobrim pushbackom .. kad dobiješ po pizdi na HR GRANICI.. ona je tu… Pročitaj više »

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  VanDerLayen

Hrvati su balkanci odnosno Srbi katoličke vjere. Balkan po geografskoj liniji počinje od Novog mesta u Sloveniji i završava do granica Turske. Hrvati su balkanci, dokazano.

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

nije bitno tko, Balkan je geografski pojam, a narodi su nešto drugo. Da li su Hrvati Srbi, da isto kao što su Srbi Hrvati. Ja osobno mislim da su Srbi jedno hrvatsko pleme koje se odvojilo od matice. Dokaza za to ima na pretek. Recimo jedan je da imaju sličan… Pročitaj više »

Busola
Gost
Busola
1 godina prije
Reply to  Busola

NEgativa – dovoljno je pogledati vijesti , komentare na portalima i projiciranje stalne negative. Cijeli život je postao presing i tipično gaženje po drugima. Nema tu pozitive , a što se tiče zanimljivih putovanja, kvalitetne robe (baš je kvalitetna toliko da moraju lupati sankcije Kinezima…) i sličnih drangulija daleko je… Pročitaj više »

sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
Gost
sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
1 godina prije
Reply to  Busola

Busola, samo nastavi živjeti u trečoj dimenziji od matrixa binarnog koda nikakove koristi, osim za digitalno dementne zombije.

sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
Gost
sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
1 godina prije
Reply to  Busola

Misliš rade odjednom tri posla i onda ubiju oko 3 sata pa opet trči radi da platiš tami kamate?

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe, a ti radio na zapadu pa znaš. A kod tebe, ne radiš ili radiš za 300E pa ne možeš ni podić kredit. Pričaš gluposti. Nemaš pojma o životu na zapadu. Jedna mala digresija. Stvar koja mi je upala u oko kad sam komparirao trgovine na zapadu i kod nas.… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Šumaru ovako ce i srbija ubrzo nema drugog izbora hahaha.

Stipe
Gost
Stipe
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Napokon i ti shvatio sta ceka srbiju i ako joj ameri podvuku crtu bit ce bolja ponuda nego sto je grcka dala a srbija nema naftu niti tolika prirodna bogatstva da moze zivjeti u izolaciji no narod hoce da zivi.

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Hrvatska bi morala nešto naučiti od Grčke pa i ona ponuditi Amerima svoj teritorij za izgradnju vojnih baza kako na kopnu tako i na jadranu i ne bi im trebala eskadrila lovačkih aviona jer bi Ameri to bolje i jeftinije radili! Trebali bi Amerima ponuditi Udbinu, gdje već postoji nekakav… Pročitaj više »

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Komentator

Kontejnerator
Ponudi svojim voljeni Amerima svoj stan ili svoje dvoriste, ako ga imas, Hrvatsku pusti na miru.

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  nessy

Kupit ću ti tubu vazelina!

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Komentator

eno Ivo ga čeka da dođe sa vazelinom

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Komentator

Kolega Komentator Hrvatski teritoriij pripada Hrvatskoj i njezinim stanovnicima i nikom ga ne treba nuditi.

krivA
Gost
krivA
1 godina prije
Reply to  Komentator

..odfekalizitajte od Splita i Lore..!!!

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  krivA

Ma ajde Gospe ti, ko će tebe nešto pitat!? U Lori ima mista za sve, za Amere za NATO brodove, jer mi ionako nemamo čime napuniti tu veliku ratnu luku!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  krivA

@krijevA :
Žijevi mi i vijeseli bijeli !!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Komentator

Pa možeš da počneš i Amerima ponudiš svoj šupak……
Pasače ti…..

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Tako je Sumadinac, opaska na mestu. Grcka je projekat Britanske imperije da se onemoguci Rusiji izlazak na topla mora (Sredeozemlje), Nemacka je bila samo izvodjac radova. Grcku poziciju na Balkanu i Evropi je definirao John Mackinder : Ako zelite da kontrolirate Evropu, morate kontrolirati Balkan, t.j. Vardarsko- Moravsku dolinu. USA… Pročitaj više »

sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
Gost
sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
1 godina prije

Još od podvaljivanja mitoloških i inih “junaka” koji su se “borili” protiv “zlih” perzijanaca vidi se da je Grčka bilo koja stvorovo djelo.

VanDerLayen
Gost
VanDerLayen
1 godina prije

ma da nas nebi možda okupirali/branili nekakvi frontexi , “regioni” nekakvi da nebi možda nastali ?.. gdje bi švabe i rusi je koga stignu a vi iz Srbije bi plesali na dvije stolice .. ajmo svi iz “regiona” u 3 pm .. USA rocks ! Vi odite svojima u “region”… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  VanDerLayen

U ovom slučaju se ipak slažem sa Vama gđice VanDerLayen. Grcima, drugo i nije preostalo. Uništili su tu zemlju, pa neka barem vojno ojača. Još samo malo, pa čim ode Merkelica, njemačka se vanjska politika mijenja iz temelja, jer dolazi radikalni desničar ,totalno suprotnih stavova od Merkelice, iako Merkelica pripada… Pročitaj više »

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  x@y

To je uistinu interesantno, što se događa u Njemačkoj. Najednom ode sa političke scene cijela “ženska linija jer eto i ona kako joj je već ime… Kramp Kranbauer, ili kako je skraćeno zovu AKK, dala ostavku na položaj predsjednice CDU stranke a kad dođe taj krajnji desničar SPD neće više… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

BRAVO Komentator! Upravo tako, a to puno njih jedva čeka! SPD nema više apsolutno nikakve šanse, ljudi su krajnje ogorčeni. Karrenbauerica zna zašto se je povukla i svaka joj čast da joj je savjest proradila. Ovo što rade nijemcima i ostatku Europe je apsurdno nehumano, a Merkelica, slažem se itekako… Pročitaj više »

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  x@y

Ne 700 tisuča nego 2 milijuna! Samo u jednoj rundi, kad su ih Milanović i Ranko Ostojić puštali preko hrvatske u Njemačku ih je ušlo skoro milijun a poslije su stalno pomalo dolazili novi i nakupilo se toga!

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

Istina ,mein fehler, a i dosta njih je dovuklo i svoje obitelji..

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Komentator

Kontejnerator @ x@y
Dodje mi milo oko srca, kad vidim kako se sam sa sobom dopisujes, pohvaljujes samoga sebe i nabacujes si replike. Ali, kako si ono rekao, to je OK, ti si samo ‘konstruktivan’?

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  nessy

Nessy nam se opasno priljepio “odzada” treba poduzeti mjere opreza, jer nikad ne možeš znati kakve su mu stvarne namjere!

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Komentator

Nije mi baš svejedno, kad još govori, da mu “dođe milo” kad se mota oko nas!! Perverznjak jedan!

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

Vidim da, postaje sve više opsjednut tom pratnjom i stalno govori kako mu je milo, kao i ono “oh yes”!! Mora da je to Ivina škola! Opako perverzno, još kad ovo pročitam , okrene mi se želudac! “nessy Oh, yes! 2-4Odgovor11. 02. 2020. 22:01” Btw. Čak počinjem sumnjat, da je… Pročitaj više »

Rokers
Gost
Rokers
1 godina prije

Ovome se definitivno nisam nadao. Amerikanci 2 gola a Grci pravoslavna braća -3 gola. Gaće na štap jer sad će Srbi da se vesele kako se kupaju na američkim plažama plus amerikanci zaokružili sve osim Albanije i sada Srbi treba da uđu u Uniju sa velikom Albanijom 😋

sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
Gost
sefivnewurfueirfiewrfuweufrwefwe
1 godina prije

Pa Erđi je stvorov top operativac, top cen.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Klasična manipulacija strahom. Grci se pribojavaju agresije Turske na njihovu zemlju i aneksacije još desetak otoka, po uzoru na Cipar. Ameri ohrabruju turke u narušavanju grčkog zračnog i morskog prostora, i onda im nude zaštitu u vidu vojnog prisustva svojih trupa, što će u konačnici plaćati grčki porezni obveznici, znači… Pročitaj više »

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Hrvatska već surađuje sa amerima, a surađivat će još više. Onima kojima to bude smetalo mogu komotno promijenit državljanstvo.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

pojedi sendvič i u kućicu, odmah!

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

eno nessy ti donosi tubu vazelina da te opusti

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ovo je dobar vic “sporazum o medjusobnoj obrani” ? Je li to znaci da ce u slucaju Ruskog napada na USA (koji se ocekuje ovih dana, a mozda i prije), Grcka braniti Jameriku?

Max
Member
Max
1 godina prije

Tako je prodali svoj suverenitet i svoju zemlju za napade na druge zemlje ( što će ih učiniti legitimnom metom uzvrata) i to za mali novac (18 milijuna eura?! ) koje su mogli zaraditi i prodajom proizvoda ili turizmom jer je to za takav ustupak mizeran novac. Bolan kraj za… Pročitaj više »

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije

Sta ocekivati – radi toga je Veliki Brat Grčkoj dao da uđe u eurozonu i da se zadužuje do neba.. pa nisu Grci od jučer..

Rijeka
Gost
Rijeka
1 godina prije

Mitzotakis, i pored toga što je slabić pa sluša ove američke spodobe, neće nikada biti za Rusiju jer mu je žena Poljakinja, koja patološki kao i njen narod mrzi tu zemlju.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik