Helikopteri američke koalicije evakuirali vođe ISIL-a, tvrdi SANA

Helikopter US
23 komentara

Koalicijski helikopteri predvođeni SAD-om navodno su evakuirali čelnike ISIL-a iz sjeveroistočne Sirije.

Koalicijski helikopteri predvođeni SAD-om evakuirali su čelnike ISIL-a iz sjeveroistočnog dijela Sirije, tvrdi sirijska informativna agencija SANA, navodeći jedan od svojih izvora.

Tri helikoptera su sletjela blizu sirijsko-turske granice, u blizini grada Qamichli, te su pokupila četvoro terorista iračkog podrijetla, nakon čega su su odletjeli u nepoznatom pravcu.

Prema civilnim izvorima SANA-e, helikopteri koji pripadaju koaliciji SAD-a sletjeli su u ponedjeljak ujutro u lokalitetu između sela Jissi i Calo, u jugoistočnim predgrađima Qamishli.

Dana 26. veljače, dva helikoptera već su transportirali nekoliko terorista ISIL-a na lokalitet koji se nalazi oko 20 kilometara južno od Al-Hasaka, kojeg su američke snage iskoristile kao centar za obuku terorističkih skupina, prema istom izvoru.

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
5 godine prije

Tri helikoptera za četvoro terorista? Pa baš na tursko-sirijskoj granici ? A di su bili Turci, zauzeti tamanjenjem Kurda? I kako to da nije bilo četiri helikoptera za četiri terorista, tako da imaju na raspolaganju sav komfor, a ne da se dvojica gužvaju u jednom helikopteru. Možda je ‘jedan od izvora’ SANU-a (ovo podsjeća na Memorandum) zaboravio smartphon ili je ostao bez baterije pa nije mogao snimiti helikoptere, nego tek prepričati ono što je svojim očima vidio.

shumadinac
5 godine prije

Ne može to tako – gde su snimci na kojima se jasno vide (sa mogućnošću identifikacije) posade helokoptera kao i putnici (obavezno sa vidnim prvom stranom ličnih dokumenata izdatih od Islamske države)? Ne može to “mi verujemo” – niste vi “izuzetni”. Možda je to bila neka turistička tura?

A za Alerika: da li si možda nekada čuo da “važan tovar” prati i obezbeđenje?

Ivo Lola
5 godine prije

Ne treba SANA, ni Logično, ni bilo tko drugi govoriti o evidentnoj sprezi SAD-a s ISIL-om. Sve se vidi, sve se zna, sve je jasno kao dan!

fb slo
5 godine prije

Ako želim dokaze o otrovanju onoga u Engleskoj, želim i za ovo…

RobiKibor
5 godine prije

Ha. Ha. Nisam fan sad-a, ali kako vrijeme odmice pokazuje se pravo lice ostalih cime se usa dovodi u povoljniji polozaj. Pustanje turaka od strane rusa u afrin je sve razotkrilo. Turcin je protiv sirije od prije, rus nije obozavatelj turcina, asad je prije podrzavao kurde, a sad je sve kao obrnuto. Naravno da u tim okolnostima rus nije za javnost ispostovao izjavu da brani suverenitet sirije. Sad bi bilo najbolje
Objaviti rat sad-u al ne ide to tako s drzavom koja ima proracun vojni kao oni svi skupa pa nastaju sanu informacije.

Duki
5 godine prije

Vidi vidi !pa tako isto i kad njihov il-prezidente
putuje: 3 limuzine 2-3″ air-force one” , helići ;
Fin tretman!?

Zvrk
5 godine prije

je ih boli guta pa to je nevjerojatno

čokolino
5 godine prije

Pacovi napuštaju brod koji tone………

milan
5 godine prije

U ovoj vijesti nema potvrde moga navijackog misljenja. Koliko puta su oni letjeli ovamo onamo, trose gorivo?!. Sigurno je da su letjeli tamo gdje su letjeli sa osiguranjem ne samo sa svoje strane vec i sa dogovorom; koga sa kime e, to vec idem u zavjerenistvo na bazi informacija kojima raspolazem, a i kada bih imao dosta tih informacija upitno je da li bih zakljucio ispravno, ima tu bezbroj krugova i interesa!

Edo
5 godine prije

Nije bitno jesu li bili 1, 2 ili 3. Problem je ako mogu i jedan provući da ga niko ne obori. Bojim se da su tehnički još uvijek daleko ispred Rusije pa s lakoćom prebacuju teroriste, dopremaju im naoružanje i koordiniraju napade.
Čak i ako Rusi znaju i sve prate, problem je što ih ne ruše ili omoguće bilo kome da ih ruši. Akcija u Guti napreduje ali mogla bi i bolje. Što duže traje veća je mogućnost da im naprave neko sr anje.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Klasična priča.Nataša Kandić jes” il to ti???Sve što se ne uklapa u vaš šablon ruska je propaganda.Zašto onda odlaziš ovdje kmečati?Ja vezano za Siriju čitam i jedan indeks.Doduše ,samo naslov i onda na komentare da se nasmijem šprdnji na račun P.Stošića.Bježi pod krevet ,ide Putin!!!!

mmm
5 godine prije

Izgleda da koalicija sprema veliki napada na siriji.navodno se u Al tanafu (sad je jasnije zasto ameri tako brane taj komad pustinje) nalazi 5000 marinaca is sad-a I velike britanije (ubojstvo spijuna je samo priprema javnost na sudjelovanje u ovim akcijama I konfrontaciju sa rusima) koji ce uskoro pokrenuti napada od Al tanafa uz iracku granice prema eufrata I spojiti se sa snagama koje drze naftna I plinska polja na istoku.cilj napada je osigurati trasu za cjevovod kojim ce izrael preko Jordana krasti sirijsku naftu I plin the usput krasti vodu iz eufrata.ovi isilovci ce vjerovatno pokrenuti napada od granice izrael I sirije I u pustinji zapadno od deir ez Zora da bi odvukli Dio snaga saa

neđo
5 godine prije

ISIL=CIA

Đuro
5 godine prije

ISIL-američka pješadija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.