HITNO: Conte odustao od premijerskog mjesta Italije

Ostavka Contea
23 komentara

Gotovo tri mjeseca nakon izbora, imenovani predsjednik vlade Giuseppe Conte, nije bio u stanju nametnuti svoju ekipu predsjedniku Mattarella. Stoga je odlučio odustati od mjesta premijera.

Talijanski opći izbori održani su 4. ožujka. Italija još uvijek nema vladu. Giuseppe Conte je upravo odustao od premijera nakon što ga je primio talijanski predsjednik Sergio Mattarella, najavio je glavni tajnik.

„Imenovani premijer Giuseppe Conte podnio je ostavku predsjedniku Mattarellu”, izjavio je glavni tajnik predsjedništva, Ugo Zampetti, nakon sastanka.

Giuseppe Conte je prije četiri dana nominiran za premijera. Još je morao predstaviti popis kandidata za ministre, koje je šef države trebao prihvatiti i time potvrditi novu talijansku vladu. Međutim, od 23. svibnja Giuseppe Conte nije uspio nametnuti svoju vladu. Sve je zapelo oko dogovora o imenovanju ministra financija Paola Savone kojeg je predsjednik Sergio Mattarella odbio imenovati. Paolo Savone je euroskeptičar koji, prema predsjedniku, nema mjesta u novoj talijanskoj vladi – bez obzira na volju naroda.

Predsjednik Sergio Mattarella već izjavio da je pripadnost eurozoni “temelj” Italije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tak
5 godine prije

dakle, elite vazda nametnu svoje.

syriza = nula
brexit = nula
trump = nula
a sad ce i ovo biti nula.

jesam li sto propustio?

Laki Topalović
5 godine prije

Dakle, scenarij Syriza II , ništa od promjene kursa

Spartak
5 godine prije

Čemu onda služe izbori, kad jedan plaćenik bankstera (u ovom slučaju predsjednik Mattarela) može sve poništiti? Samo kao glumatanje “demokracije”. Očito je bio pravu Mark Twain kad je davno rekao da se izborima ne može ništa promijeniti. Jer, da se može, bili bi – zabranjeni!

eu kolonija
5 godine prije

pa mogu imenovati drugog ministra financija a on ovoga paola savonea imenuje za savjetnika i vlak ide dalje.

ps. ovaj potez mattarelle je krajnje čudan, da nije u nekom predinfarktnom stanju:)

Alen
5 godine prije

Ministar financija moze biti samo neko iz njihovog svijeta….

Zax
5 godine prije

Da izbori nesto mijenjaju vec bi bili zabranjeni. Free Tommy robinson

minimoris
5 godine prije

Italijanska potencijalna Vlada je protivnik EU i gledaju gde mogu da imaju zaradu.Obzirom da je Predsednik Italije pobornik EU,nece dozvoliti uspostavljanje nove Vlade,koja je jos i proruski nastrojena,tj zele da ukinu sankcije Rusiji i da krenu da trguju sa Rusijom.Problem je sto je italijanska ekonomija u ocajnom stanju,mozda kao Grcka,ako ne i gora.Ako bi kojim slucajem bila postavljena Vlada u sastavu koji je predlozio moguci Premijer,mislim da bi uskoro imali u Italiji scene kao pre neku godinu u Grckoj,ako ne i gore,jer bi banksteri aktivirali svoj plan za neposlusnike.
Ako se krene na nove izbore moguce je da ce evroskeptici osvojiti jos vise glasova i onda tek nastupa haos

Troglavski
5 godine prije

Parlament moze da smijeni predsjednika – moze se i to desiti

Abe
5 godine prije

Ne može se dozvolit da Italiju stave na muke kao Grčku. To je ipak jača tektonika. Nije fer ali tako je. Novi izbori su prilika za popravni briselskim odlikašima?

Spartak
5 godine prije

Ovog banksterskog slugu bi trebalo maknuti, no nisam siguran može li to parlament, odnosno većina u njemu. Ne znam talijanski ustav. Zna li tko? Ili da malo pričekamo

Nena
5 godine prije

Znaci presudno je bilo to što su masonima zabranili ulazak u vladu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.