HITNO: Iran zaplijenio 2 britanska tankera. Izgleda da se radi o odgovoru na odluku o produljenu blokade iranskom tankeru

72 komentara

Iranska revolucionarna garda izjavila je kako je “zaplijenili” britanski naftni tanker u Hormuzovom tjesnacu, javlja iranski TV kanal Press TV.

Britanski tanker Stena Impero zaplijenjen je od strane Revolucionarne garde u Hormuškom tjesnacu zbog “kršenja međunarodnog pomorskog prava”, izvijestila je iranska TV stanica Press TV. Stručnjak za obranu podijelio je sliku na Twitteru koja pokazaju zapljenu tankera.

Britanske vlasti traže više informacija o incidentu koji bi uključivao jedan od britanskih tankera u Perzijskom zaljevu, izvijestio je Reuters pozivajući se na glasnogovornika Ministarstva obrane.

Prema Sjevernoj morskoj upravi, koja upravlja tankerima, nepoznata plovila i helikopter prišli su tankeru dok je prelazio tjesnac Hormuz. Ukupno 23 mornara na brodu Stena Impero kreću prema iranskoj obali, navodi tvrtka.

Prema Reutersu, britanski komitet za hitne slučajeve održao je sastanak o incidentu u Perzijskom zaljevu. Bijela kuća smatra da je zaplijena britanskog tankera eskalaciji nasilja.

Stena Impero je zaplijenjen samo nekoliko sati nakon odluke Vrhovnog suda Gibraltara da produži na 30 dana blokadu iranskog naftnog tankera kojeg su zaplijenili britanski patrolni brodovi ispred Gibraltara 4. srpnja, po nalogu iz SAD-a.

Prema još neprovjerenim informacijama, izgleda da nije samo jedan tanker, nego dva. Drugi tanker se zove “MESDAR”, koje je prije sat vremena skrenuo prema Iranu. Razlog skretanja još nije poznat.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ive
4 godine prije

Svaka cast iranci, narod i vodstvo s opakim mudima!!!!

PPP
4 godine prije

Do ponedjeljka će se znati hoće li biti rata ili ne.

System Failure
4 godine prije

Hahahahahaha, svaka cast Iranci!!!!

Lucija
4 godine prije

Čekamo Morena…
Pomorci ipak imaju neke infirmacije…

Lucija
4 godine prije

Vijest potvrdili vlasnici broda i britanska vojska. Sputniknews:
” We are presently unable to contact the vessel which is now heading north towards Iran”, the owners, Stena Bulk, and the ship’s managers, Northern Marine, said, as quoted by The Guardian.”

Šule
4 godine prije

Iranci nemaju šta izgubit USA ih je žestoko ekonomski uništila jedino im preostaje rat-po mom mišljenju uskoro će zatvorit Hormuz tako da S.Arabija počme kukat i gubit na nafti i onda kreće rat dugo najavljivan i očekivajuć.Svi će te se iznenadit gdje će Turska i kome će biti saveznik..Trump nema muda ali ima Bolton koji je jedva dočekao današnji epilog GB tankera-sad imaju čvrstvo savezništvo..

burt
4 godine prije

IRGC su zaigrali opasnu igru jer više i ne kriju da oni stoje iza svih miniranja, sabotaža i otmica tankera zadnjih mjesec dana, sad su otvoreno krenuli protiv Velike Britanije ali zaboravili su što je Velika Britanija, 300 godina spletki i zavjera, napoleonski ratovi, prvi svjetski rat, drugi svjetski rat, anglo-ruska invazija Irana, iskcavanje u Normandiji, znalo se da ako Hunt, Johnson, Theresa May, Salman zakuhaju situaciju opet se otvara scenarij vojno-kaznene ekspediciije protiv IRGC efektiva da im se osvete za sva poniženja od 1979 do danas

burt
4 godine prije

IRGC su zaigrali opasnu igru otvoreno napadajući i otimajući tankere jer se već znalo da ako Hunt, Theresa May, Johnson, Salman zakuhaju situaciju opet se otvara crni scenarij i početak vojno-kaznene ekspedicije protiv IRGC efektiva da ih kazne za sva poniženja koja su im servirali od 1979 do danas

Mucke
4 godine prije

Ti ces meni brod,ja cu tebi dva.Svidja mi se ovakav stav.Skoro 400000 tona nafte, plus nadgradje ovog Stena izgleda jako cudno za jedan tanker.Mislim da se veceras netko osjeca “iznenadjen i uvredjen”.

Tomica
4 godine prije

Htio sam danas ostaviti komentar u drugoj temi o želji Irana da pregovara sa SAD ali nisam stigao. Iran je očigledno dobro pritisnut sankcijama, ne zbog SAD nego zbog EU ser*nja, ali šta znači bilo koji i bilo kakav dogovor sa SAD. Mislim da je ovo jedini jezik koji razumiju SAD i GB. Iran se treba držati držati prava i zakona koliko i oni a pustiti njih da započnu rat. Ne vidim načina da izbjegnu rat i ostaje samo da pokažu da je sve to u režiji SAD. Rusija bi sad mogla dosta pomoći sa isporukom sustava za elektronsko ometanje ali možda i Iran ima ozbiljne sustave. Tu su SAD najtanji, sve na daljinski, a kad im ga zezneš ispadnu šaša. Siguran sam da je ovo još jedan Trumpov gaf gdje se zaletio silom a sad ne zna kako se povući i ne ispasti papak. Ako ostanu samo SAD i… Čitaj više »

Mate
4 godine prije

Ima Boga, Ima pravde!

Lurker
4 godine prije

Limene trube duvaju, ne volim vojnu muziku…

Kile
4 godine prije

Stari moj svaka čast, samo jako nema predaje!

kocki
4 godine prije

Bravo za persijance ,pokazale su kako se brani nacionalni interes,kontanapad protivu ranjene anglo-americke zveri

Tony
4 godine prije

Zaista su iranci od rijeci i svaka im cast a glupi britanci trebali su shvatiti da ako su se usudili srusti americki dron da ce i njihov isto … Oni ne diraju ali na dodir uzvracaju bravo bravo bravo…

Ivi.tz
4 godine prije

Puna podrška IRANU…

Vanzemaljac
4 godine prije

Bravo Iranci. Cela galaksija je na vašoj strani.

vanzemljac
4 godine prije

Bravo Iran. Klin se klinom izbija. Bolje biti čekič nego ekser.

palermo
4 godine prije

Ovi šugavi Britanci bi tobože htjeli da se Sporazum drži na životu, i samim time skinu sankcije Teheranu, a istovremeno plijene iranski tanker, tobože zbog sankcija.
Jedini logičan potez nakon sramotne odluke suda u još jednoj izmišljenoj “državi”, praonici novca – Gibraltaru.
Sad će kao Britanci napasti Iran? Ni Ameri se ne usude. A sustavi S-300 su operabilni diljem Irana.

Zvrk
4 godine prije

Pisao sam prije nekih tjedan dana da je bila vijest da su uhvatili britanski tanker koja je u toku dana demantirana.
Kroz ovaj tjedan su bile diplomatske peripetije koje nisu urodile plodom. Naprotiv, britanski sud je produljio pljenidbu na mjesec dana. Nakon nekoliko sati Iranci potvrđuju da su uhvatili ne jedan već dva tankera, britanski i liberijski.
Mišljenja sam da bi ovo mogao biti onaj isti tanker otprije tjedan dana. Samo što se tada nije razglasilo dok se ne ishodi oslobađajuća odluka suda. Kako je nije bilo, tako je odmah svijetskoj javnosti naglašena provedba recipročne mjere.

Zvrk
4 godine prije

Nevjerojatni ste. Zašto te cenzure komentara? Zašto mi svaki peti upis prolazi Vašu barijeru? Čemu onda trud za pisanje?

Sasa
4 godine prije

Izuzetno opasan potez Irana bez obzira na sve. Britanija je prdac, iskompleksirani kvazi cimbenik bivše kolonijalne države ali ovo zaoštravanje ide na ruku USA/Izraelu. Ako je situacija kakva čitamo i ako je vijest istina, ovaj potez je jako opasan i glup. Zanemarimo mi navijanje i borbu dobra i zla, ovisno kako tko gleda na situaciju, suverena država ne poteže za piratskim akcijama, iako je je i njima samima otet tanker. Netko je poludio Iranu, pokreće međunarodnu osudu i svrstava se u terorističku državu, daje povoda kolonijalnoj osovini zla temelj za međunarodnu akciju. Vidim većinu komentara koji su navijački, samo tako, bravo i tako dalje, i to od većine koji su podržavali Ruski pragmatizam i ustrajnost u Siriji. Za razliku od toga ovo je raketno gorivo za zapadne medije, svrstali su se “piratsku i problematičnu državu koja otima tankere u međunarodnim vodama i razvija nuklearno oružje koje prijeti slobodnom svijetu”. Stavio… Čitaj više »

Jole
4 godine prije

Britanski pirati u 21 stoljeću.Njima je uistinu potrebna temeljita lekcija.Bravo za Iran.

Jole
4 godine prije

Iranci pamte vrijeme terora pod anglocionističkom marionetom ,šah Rezom Pahlavijem I državni udar MI6 I CIA ,kada su 1953g. u operaciji Ajax srušili legalno izabranog premijera Mossadegha.Iran je spreman na sve,a arogantni provokatori iz UK,mogu se jedino skrivati iza skuta SAD.Inače nemaju što raditi u Hormuškom zaljevu jer bi im Iranci potopili flotu,prije nego bi zinuli.Iza Irana stoji Rusija i Kina.Na početku ne direktno,ali budite sigurni da će ih obavještajno pokrivati.Npr. davat će im kordinate meta itd.A
ne bi me čudilo da Iran ima za njih dosta iznenađenja i neka oružja od Rusa i KIneza koja nisu išla službenim kanalima prodaje.

Šipopumiracku
4 godine prije

Imam da kažem dve stvari, a to su tri stvari.. 1. Ovo za neobjavljivanje komentara koje se trudimo pisati da izrazimo svoj stav i mišljenje i pri tome trošimo dosta vremena, e da onda taj komentar ne bi bio objelodanjen, daklem – Nitko od urednika/administratora ove stranice nije budan 24 sata već postoje ključne riječi koje treba izbjegavati i svaki će komentar proći, pa čak i to da onom polupismenom i propalom kuruznom polu Škotu koji je na vlasti s druge strane bare – e da njemu kažemo – idi i množi se sa majkom svojom… To rekoh dvije stvari.. A druga stvar je da nisam poklonik teorije zavjera ali kad zbrojiš dva jednoznamenkasta broja koji su oba manji od pet – najveći broj koji možeš dobiti kao zbroj neće moći biti veći od 8(osam) – to kažem jer nitko od ovih nazovimo ih ne nužno velikih igrača ali zato… Čitaj više »

Šipopumiracku
4 godine prije

Imam komentar za admina ovdje, pola sata pišem komentar i onda ga ne puste, da Bog da ti se kuruzni množio sa roditeljkom!!

Mamajev Kurgan
4 godine prije
Iggys
4 godine prije

Bila jednom jedna Britanska imperija… Nastavak je poznat.

Max
4 godine prije

svi se mogu ugledati na suverene zemlje.

gost
4 godine prije

ovo je već danima na naslovnici! nema novih članaka! zar redakcija štrajka?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.