HITNO: Izraelske zračne snage iznova napale pojas Gaze

Izraelske snage napale Gazu
35 komentara

Izraelske zračne snage nastavile su u utorak noćne bombaške napade na pojas Gaze, priopćila je izraelska vojna informativna služba nakon izmjene vatre i medijskih izvješća kako su obje strane spremne za prekid vatre.

Izraelski ratni zrakoplovi izvršili su u utorak navečer nove napade protiv sjevernog pojasa Gaze, izvijestio je palestinski radio. IDF je potvrdio da je nastavio napade na palestinsku enklavu.

“Izraelske obrambene snage trenutno djeluju u pojasu Gaze”, navodi se u priopćenju.

Sirene su najavile napade u Sha’ar HaNegev i Hof Aškelon, kao i u gradovima Netivot, Sdot Nedev i Bnei Shimon, izvijestila je vojska Izraela. Kao što je izvijestila Al-Arabiya, rakete su navodno ispaljene u večernjim satima s palestinskog teritorija protiv južnog Izraela.

Izraelski novinari su podijelili videozapise koji vjerojatno pokazuju sustav protuzračne obrane u borbi protiv raketa. Ranije su mediji izvijestili kako je Pokret islamskog džihada najavio prekid vatre s Izraelom, koji je, prema Sky News Arabiya, odbacio ovu vijest.  Ranije u utorak, izraelska vojska priopćila je kako je pogodila 35 ciljeva u pojasu Gaze tvrdeći da se radilo o “najsnažnijim napadima u posljednje četiri godine”.

Napetost na granici između Izraela i pojasa Gaze intenzivirala se dva mjeseca nakon palestinskog prosvjeda. Od 30. ožujka oko 120 palestinskih prosvjednika poginulo je u sukobima s izraelskim snagama.

Iron Dome
Iron Dome
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hitno
5 godine prije

HITNO: Izraelske zračne snage iznova napale pojas Gaze

Hitno…..I zasto je ovo Hitno

David
5 godine prije

Prokleti Izraelci otimaju zemlju i ubijaju Palestince ko zečeve a kada im ovi uzvrate ili se pokušaju braniti, onda ih izrešetaju još žešće. A cijeli svijet mirno gleda kako izraelska vojska masakrira civile…

Zare
5 godine prije

Nije tu sve crno ili belo. Islamski Jihad i Hamas otvoreno provicirajo Izrael i salju svoje glupe ovce u smrt dok oni navijaju u sklonistima. Izrael odgovara sto je sasvim normalno. btw. da bi tamo bio neko drugi normalniji nego Hamas Gaza nebi bila u nikakvom zatvoru..i “braca” Egipcani imaju zatvorenu granicu prema njima jer znaju kakvi su to ekstremisti

Sinša
5 godine prije

Ovo je “hitnije”..hutna skupstina SBUNa zbog Gaze…..
“””Najnoviji napadi iz Gaze su najveći viđeni od 2014. godine”, navela je u saopštenju ambasadorka SAD u UN Niki Hejli, preneli su izraelski mediji.

U saopštenju se dodaje da su minobacački projektili koje su “ispalili palestinski ekstremisti pogodili civilnu infrastrukturu i vrtić” i da bi Savet bezbednosti morao “odgovoriti na najnoviji talas nasilja uperen protiv nevinih izraelskih civila i palestinsko rukovodstvo mora biti odgovorno za ono što dozvoljava da se dešava u Gazi”. “”

Sinša
5 godine prije

Jerusalem Post….
..””U tekstu autora Majkla Frojnda se ističe da je Hrvatska “dom možda najvećeg i najviše prožimajućeg oživljavanja neofašizma u proteklim decenijama” u celoj Evropskoj uniji……””
Samo deo teksta,f16 slabo podmazuje.

Globalista
5 godine prije

A sto bi trebali Izraelci klecati i moliti Palestince dá ih neprovociraju i neubijaju i to Jos djecu.Odgovor istom mjerom je potřeban, takvim situacijama zrtve su normalan stvar.Sve su to igre velikih igraca a jadná Raja dobiva po glavi,neosudjujte nikoga málo jace igre siu tu nego sto mediji píšu.

Valter
5 godine prije

Ko tebe praćkom ti njega balističkim projektilom.

Laki Topalović
5 godine prije

Navodno je Hamas prvi ispalio 30 minobacačkih granata, iako sumnjam, no ajde. Znaju da neće probit Iron Domme. Pa će izazivati odgovor. Zapravo i sve oko Hamasa smrdi od kada je Meeshal ubio ili otkrio lokaciju onog vojnog zapovjednika koji se protivio povlačenju iz damaska 2012. ako se ne varam

Brainstorm
5 godine prije

ne razumijem zasto u naslovima pisete “hitno”.

Koba
5 godine prije

Opet zli Bibi degeneči Islamski džihad, Hamas i ostalu finu raju, kako li se samo usuđuje. I to nakon što im je Asad sravnio sa zemljom Yarmouk kamp. Trebalo bi tu finu raju i njihove umjerene rakete pustiti da izvedu reprizu libanoskog scenarija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.