HITNO: Predsjednik Donald Trump je “potpuno spreman” za vojnu akciju protiv Turske, tvrdi Mike Pompeo

Donald Trump prijeti Turskoj

Predsjednik Donald Trump “potpuno je spreman” poduzeti vojnu akciju protiv Turske ako je potrebno, izjavio je u ponedjeljak američki državni tajnik Mike Pompeo.

„Mi više volimo mir pred ratom. Ali u slučaju da je potrebna vojna akcija, morate znati da je predsjednik Trump u potpunosti spreman poduzeti ovu akciju “, rekao je Mike Pompeo kojeg citira televizija CNBC. Državni tajnik je odbio reći što bi moglo natjerati Washington na pokretanje vojne operacije protiv Ankare.

Prije predsjedničkih izbora, vrlo su male mogućnosti da SAD pokrene slične vojne akcije, iako nitko ne zna što se događa iza kulisa. Proračun od preko 600 milijardi dolara mora biti potrošen, što predstavlja veliki problem. Proxy plaćenici i zemlje više nisu zainteresirani za vođenje ratova u ime “demokracije” u obliku spaljene zemlje.

Turska je, po količini vojne opreme, među 10 svjetskih vojnih sila, čime je očito da se radi o još jednom blefu američke administracije.

Uskoro reakcije…

Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 godine prije

Navali Donalde!!! Konačno će Turska van iz NATO-a. Mike, ako si u pravu, imaš u Tkalčićevoj pivo po izboru.

Kvisko
4 godine prije

Opet jedna besana noc u iscekivanju armagedona , koji me djavo tjera u internetska bespuca , da ne citam vijesti na intenetu spavao bi ko klada , ovako se kupam u znoju pripremajuci borbeni ranac i SDO za jedno tjedan dana prezivljavanja , moleci boga da narandjasti jos veceras ne potpali sultanu brk, pa se ukljuce kurdi ,pa asad , pa iran , pa irak , pa car , pa hazari , pa ljudi gusteri , pa na kraju srbi i hrvati kao sto to prilici svakom iole renomiranijem ratu.

neutrino
4 godine prije

evo mogu ja odmah odgovoriti – blef je

Đuro
4 godine prije

Erdogan sada ima opravdanje da ne nastavi operaciju poslije isteka primirja od 120 sati.Sutra je sastanak Erdogana i Putina u Rusiji.U međuvremenu sirijski tenkovi idu prema granici sa Turskom.I vuk sit i ovce na broju.Samo što će Bilal Erdogan morati da zaboravi na sirijske naftne izvore.

Mucke
4 godine prije

Ovo je samo upozorenje Turskoj da se drzi dogovora i postuje dogovorene linije razgranicenja,nista vise od toga.

Ivo
4 godine prije

Dječni vrtić ovi ameri, nekako im prijetnje više nemaju onu težinu od nekad… Otkako su rusi povukli crtu u Siriji, nekako se ne mogu sjetiti da se negdje širila demonkracija na krilima usaf-a.

Vezano na to, bondsteel ima predviđeni rok trajanja od maksimalno 5 godina, ako i toliko, ameri skraćuju linije. Nakon toga će još netko proći kao kurdi…

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Pompeo…. jel’ to onaj rimski govornik….. ?
Nije… ovaj ne hoda u plahti….
P.S.
Kad govori za Turčina; ”Napucaj ga sad, napucaj ga sad!”,
struže skorelu moču… sa tiganja.
Što bi rekli naši susjedi.

Pi-zdro
4 godine prije

Mike je velika lazovcina i prevarant.Na y. tube se vrti svjeza izjava gdje priznaje gusarski karakter njegove postojbine i otvoreno govori za svoju vladu: ‘Mi lazemo , varamo,krademo,ubiamo’..

za MIR
4 godine prije

PROTIV vojne akcije!!

Vrbovčanin
4 godine prije

Oprostite na offtopičarenju, ali gdje nam je nestao Umpah Pah? Fali nam te njegove poetičnosti! 🙂

Ante
4 godine prije

Izgleda da Turska ne da Amerika iz Turske odveze Atomske bombe. Samo to vidim kao razlog ovakve reakcije. Možda vrijeme pokaže što je zaista u pitanju.

Arcibald Rajs
4 godine prije

NATO je definitivno skoro mrtav! Jos par udisaja i to je. Ovakvim izjavama stvaraju se uslovi da Turska izadje sama, a onda ce se povuci i USA, Britanija, Francuska i Nemacka. Ceka nas raspad zapadnog pakta i novi haos u EU!

Viki
4 godine prije

Svaki put kad me obrišu ili mi komentar proglase invalidnim (iako nikog ne vrijeđam) ja se osjećam ponosnije. Dakle, hvala Vam na doprinosu u izgradnji mog samopoštovanja.

Borac2
4 godine prije

Debeljko Bobm-eo je toliko isfrustriran da bi samo ratovao naokolo. Valjda su ga svi samarali dok je bio mali buco.

Z.A.
4 godine prije

Mozda americka administracija blefira(pred sastanak Putina i Erdogana)da omeksa stav Rusije povodom Sirije i da izadje u susret Putin, Erdoganu nebi li ga Putin privukao u svoju orbitu poslije ove americke izjave. Samo ovo je cudan blef, iako je upucena prijetnja ratom i to jednoj Turskoj zemlji sa kredibilitetom u medjunarodnim odnosima tesko da ce Turska shvatiti ovu prijetnju kao blef. Po meni ova izjava americke administracije govori o izuzetno narusenim odnosima SAD i Turske, i da samo dlaka fali da se predje Rubikon.Poslije izjava da je Erdogan glupan i sada prijetnje ratom, kako ce tek reagovati Turska javnost a ovo su teski samari Erdoganu i njegovom autoritetu i prosto sumnjam da ce on ovakve izjave tek tako progutati. Tursku poslije ovih izjava dijeli korak od izlaska iz NATO pakta, a to bi mogo i biti pocetak kraja te organizacije. Sta ce tek misliti ostale clanice o ovom blefu kad… Čitaj više »

Mate
4 godine prije

Gluposti. Turska se uvijek može pozvati na članak 5 NATOa, a to znači da će tada SAD morati ratovati sami protiv sebe!

Zadranin
4 godine prije

Najveći svjetski agresor, i mučki provokator= amerokenjistan.

Koja gamad..

P***!

Kajzer Soze
4 godine prije

Znači ovo je sada malo zapetljano …. najmoćnija članica NATO-a će da napadne drugu najmoćniju članicu NATO-a u trenutku dok ta ista najmoćnija članica NATO-a ima svoju vojsku i nuklearno oružije stacionirano u bazama te iste druge najmoćnije članice NATO-a i to sve zbog Kurda 🙂 🙂 Iskreno na početku sam mislio da je onaj državni udar protiv Erdogana bio izrežiran od njega da bi se riješio protivnika ali sada sam 100 % siguran da je bio stvaran i da su ga organizovali ameri !

NATO alijansa
4 godine prije

Kad si u NATO nemoze te napadnut …

gost
4 godine prije

A svi znamo da će se to dogoditi svetog nikada. Nisu baš ameri toliko glupi da će Tursku isporučiti Rusiji na pladnju. To bi se i desilo da bace kamenčić na Tursku a ne da ih napadnu. Kamenčić!

... i protiv PKK
4 godine prije
Josip Barišić
4 godine prije

Bio to američki blef ili ne, činjenica je da amerikanci u svojoj bazi na turskom tlu imaju atomsko oružje. Vrlo je problematično kako će ga izmjestiti iz Turske koja je našla novog saveznika u Rusiji.

Max
4 godine prije

Totalno sumanuta izjava ali ne čudi.

SamoKratko
4 godine prije

Ako se ne varam, po NATO statutu, ako jedna članica NATO pakta bude napadnuta, ostale su joj dužne priteći u pomoć i braniti je. Dakle, ako USA napadne Tursku, svi ostali su je dužni braniti. Ili?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.