SAD srušio iranski dron i poziva druge zemlje da zaštite Hormuški tjesnac

Vojni drone - 3D model
34 komentara

Predsjednik Trump je upravo objavio da je brod američka mornarica oborila iranski bespilotnu letjelicu iznad Hormuškog tjesnaca i pozvao druge zemlje da zaštite tjesnac.

Nosač helikoptera USS Boxer uništio je iransku bespilotnu letjeloci u Hormuzovom tjesnacu koji se približio brodu na udaljenosti od oko 1000 m, izjavio je novinarima u Bijeloj kući predsjednik Donald Trump.

Danas se dogodio incident u Hormuškom tjesnacu koji je uključivao amfibijski jurišni brod  i nosač helikoptera USS Boxer. USS Boxer se morao braniti od iranske bespilotne letjelice koja se približila udaljenosti od oko 900 metara […]  Odmah je uništena”, hvali se Donald Trump.

Napetost je već bila zbog napada nepoznate strana na japanske tankere, za što Sjedinjene Države okrivljuju Teheran, te za uništavanje američke bespilotne letelice od strane iranskih snaga.

Iranska vojska tvrdi da su se svi njezini dronovi sigurno vratili u bazu. Glasnogovornik iranske vojske odbacio je tvrdnje SAD-a da je iranski bespilotni zrakoplov u četvrtak oboren u blizini američkog ratnog broda u Perzijskom zaljevu.

Uskoro opširnije…

Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gost
4 godine prije

ne dramite bez veze

Max
4 godine prije

Loša vijest a možda nije istinita.

nessy
4 godine prije

Bez obzira sto podrzavam Iran, u ovoj situaciji , ako su navedeni podatci tocni (900m), nije bitno sto se dogadja u medjunarodnim vodama, ameri su imali puno pravo unistiti taj dron. Sto su trebali cekati, da napravi turisticki obilazak, i da im mahne krilima za pozdrav?

Nostradamus
4 godine prije

car jacking (drone jacking) i dovesti u zonu unistenja, hmm …

burt
4 godine prije

IRGC su počeli otimat brodove u Perzijskom zaljevu, IRGC su prešli sve granice sa ponižavanjem najveće sile na svijetu, obaranje dronova, postavljanje mina na tankere, sad su i oteli tanker, samo je pitanje vremena kad će krenut kaznena ekspedicija protiv IRGC-a jer IRGC hoće zamrznut situaciju dok u isto vrijeme naoružavaju svoje paravojne saveznike u Libanonu, Iraku, Yemenu i tajno rade na pravljenju atomske bombe ali Bolton, Trump, Hunt, Johnson, Salman će sigurno zakuhati situaciju prije nego IRGC ostvare svoje apokaliptičke ciljeve

Šipopumiracku
4 godine prije

Ako je dron prišao na 1000 metara od broda, to mi više liči na upozorenje Iranaca da jenkiji budu svjesni toga da su ušli u tuđu kuruzu, i da idući puta ne bude bio jedan dron kojeg je lako uočiti već nešto namjenjeno potapanju brodova i u broju dostatnom da to potapanje bude brzo i učunkovito..

“Ne bu mene nigdo je.. l v mojoj kuruzi.”

Do sada su jenkiji provocirali, ovo je u ne znam koliko vremena prvi puta da netko provocira njih!
Ja ne želim da tamo bude rata, i nadam se da ga neće biti ali s kuruznim v amerike – ne bu dobro!

Trubadur
4 godine prije

Eto baš sad objavljeno… Teheran nema nikakvih informacija o obaranju drona…. A kako Trump voli istinu znamo svi vrlo dobro…

Komunista
4 godine prije

Ništa strašno. Obarao je i njima Iran.

Sporkecun
4 godine prije

Evo, Teheran je upravo objavio da nemaju nikakvih spoznaja da su danas izgubili drona.

Lucija
4 godine prije

Evo što je rekao glasnogovornik Pentagona (Trumpy je ipak kmeknuo prije njega😊): izvor Sputniknews:
” At approximately 10 a.m. local time, the amphibious ship USS Boxer was in international waters conducting a planned inbound transit of the Strait of Hormuz. A fixed wing unmanned aerial system (UAS) approached Boxer and closed within a threatening range. The ship took defensive action against the UAS to ensure the safety of the ship and its crew,” Hoffman said in an emailed statement.”
Znači međunarodne vode. Ameri tvrde i da je onaj njihov bio u međunarodnom, a Iranci da je bio u njihovom zračnom prostoru; Rusi ne tvrde ništa.
Što se tiče ovog incidenta, Teheran se nije oglasio.

Ivi.tz
4 godine prije

Zvijer je ranjena…a tada je najopasnija.nadam se da će lagano otići gdje joj je i mjesto…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.