HITNO: Trump zamjenjuje Rexa Tillersona i postavlja Mike Pompea za državnog tajnika (VIDEO)

Rex-Tillerson
44 komentara

Donald Trump najavio zamjenu Rexa Tillersona i postavljanje Mikea Pompea za američkog državnog tajnika.

Ravnatelj CIA-e Mike Pompeo bit će državni tajnik umjesto Rexa Tillersona, priopćio je predsjednik Donald Trump na Twitteru.

Twitter poruka:

Mike Pompeo, direktor CIA-e, postat će naš novi državni tajnik. Učinit će fantastičan posao! Hvala Rexu Tillersonu za dosadašnji rad! Gina Haspel će postati  novi ravnatelj CIA-e i prva žena izabrana na to mjesto. Čestitam svima!”

Twitter nalog Donald J. Trump-a

Saopštenje za javnost Mikea Pompea:

Mike Pompeo
FOTO: Mike Pompeo

Duboko sam zahvalan predsjedniku Trampu što mi je dozvolio da služim kao direktor Centralne Obavještajne Agencije i da sada služim kao Državni sekretar.

Njegovo liderstvo je učinilo Ameriku sigurnijom i trudiću se da predstavim njega i američki narod u što boljem svjetlu ostatku svijeta za bolji američki prosperitet.

Rad rame uz rame sa izvrsnim ljudima u Centralnoj Obavještajnoj Agenciji, najposvećenijim i najtalentovanijim javnim službenicima koje sam susreo, bio je velika čast za mene. Ponosan sam na posao koji smo uradili u ime Amerike i znam da će Agencija nastaviti sa uspjehom pod vođstvom Gine Haspel.

Kada se ova odluka potvrdi, radujem se da ću voditi najbolji diplomatski kor u provođenju predsjedničke spoljne politike.

U moje vrijeme kao direktor Centralne Obavještajne Agencije susretao sam se sa mnogim izuzetnim ljudima iz spoljne politike, znao sam da ću puno naučiti od njih i kada me predsjednik Trump zvanično imenuje, potrudiću se  “da naša nacija zauvijek bude sigurna, jaka, ponosna, moćna i slobodna”.

Obraćanje predsjednika Trumpa:

https://www.youtube.com/watch?v=iWZrY2xpNnc

Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar Veliki
6 godine prije

Trump prešao na vojni kabinet? Oče li sad konačno udarit po Rusima u Siriji? Samo pitam. Kokice i kola su več odavno spremni. 🙂

Prvi
6 godine prije

Počeo je raspad sistema!

Zagor
6 godine prije

Ovo je zabrinjavajuće.

Ante
6 godine prije

To se izgleda Trump osvećuje onima koji su natjerali njegovu pomoćnicu Hope Hicks da da otkaz u bijeloj kući. Iili iza svega ima neka druga stvar, tko zna.

Našili
6 godine prije

admiral essen s kalibrima je krenuo prema siriji idem po zalihe hrane

Alen
6 godine prije

Rex ,simpaticni cikica je pobjegao s broda ludjaka…

Ivo
6 godine prije

Može mjenjati što I koga hoće, ako udari po Siriji, Rusi će oplesti bilo SAM-ovima po avionima, ili protubrodskim po raketnim razaračima.

S obzirom da se ameri užasavaju gubitaka, jedino što eventualno mogu je odvaliti tomahawcima s prerađene LA podmornice, I odmah potom zaron I crta. Ali tada će platiti netko drugi.

davor
6 godine prije

Ženu kaže wikipedia čeka nalog za uhićenje u Njemačkoj

Kajzer Soze
6 godine prije

Ovaj Tilerson mi je izgledao kao jedini relativno normalan u njihovoj čitavoj administraciji jer se nekoliko puta usprotivio ratnim pokličima iz Vašingtona protiv S.Koreje,vjerujem da ga je to na kraju i koštalo položaja !

Branko
6 godine prije

Trump nema karakter da bude lider. Kad dopustiš da ti neki vanjski faktor izmjeni pola administracije ne možeš se zvati liderom. Trump je pohlepna budaletina koji bi prodao rođenu majku za novac. Savija kičmu onako kako vjetar puše

1.komentar
6 godine prije

Nije se Rusija mesala u izbore, vec vojska kauboja.U svakom slucaju cirkus Kolorado,iliti tihi vojni udar.Evo i muciteljka iz vojske dosla na vrh civilne sluzbe.Slobodnije zemlje,svet nije video…

SrdjanKs
6 godine prije

Sto bi rekli u Srbiji, “ciganska posla”… Tramp zna sta radi, ali je bekako slabouman.

Emdzej
6 godine prije

Haidar Sumeri via Twitter(pre skoro 4 dana):
‚Now that the Exxon-Rosneft deal has collapsed, I’d be very surprised if Rex Tillerson is Secretary of State for much longer. It was obvious from the start that Trump gave him the SoS job to push that deal through. No point in staying now. He’ll jump from the sinking ship soon.‘

StarDam
6 godine prije

Mogli bi i Weinsteina za ministra za ljudska prava. Jedino što nemaju takvo ministarstvo…

jetflash
6 godine prije

potez stabilnog genija – smijeni sve svoje najbliže suradnike! ovako je sadam radio.

Stjepan
6 godine prije

Završila priprema za glavnu predstavu, počinje izgleda glavna festa! ? Izbori su 18og, konjica u holivoodskim uradcima uvijek stiže u zadnji tren paaa … uživaj svijete i putuj europo …

palermo
6 godine prije

Valjda je S-400 spreman braniti i SAA, a ne samo ruske snage u Siriji. Jer ako ovako Rusi prijete da će se braniti samo zato što ima i njihovih “savjetnika” u Damasku i okolici, pa da jednostavno ne pokupe te svoje igračke čim završi oslobađanje Ghoute i Yarmouka, ne bu bilo dobro…

Nena
6 godine prije

Stvari su se ubrzale, udružena Zločinačka se svim silama trudi izazvati nered neviđenih razmjera i to do ove nedjelje po mogućnosti ali istina izlazi na vidjelo a i ” Bodez” je predstavljen i spreman..nadajmo se samo da neće biti potrebe..
.

Ivex
6 godine prije

Petar Veliki konjino komentar ti je na razini pameti što misliš kuda je ratna mašinerija obavezno prošla u bilo kojem vojnom sukobu zadnjih 1000 god preko naših zemalja tj Balkana topčino gdje ces jesti kokice kada rakete budu zujale okolo zato moli se da Ameri samo blefiraju.

Ive
6 godine prije

Mislim da bi Trump trebao zamijeniti glave, on izgleda cijelo vrijeme razmislja glavicem, dok sexa glavom, da proba zamijeniti mozda bi bio uspjesniji.

Globalista
6 godine prije

Sve to id epo planu globalista i onako kako su planirali.Tillerson je postavljen da Trump sada ima kompletnu kontrolu nad CIA a Tillerson je isto covjek globalista kao Trump.Sve je to ok i kako neki spominju moguci rat protiv Rusije itd..to su gluparije.Nema nista od rata SAD I Rusije,tako da mozete mirno spavat,treba to sve razumjeti a ne trolati gluparijama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.