HITNO: Vladimir Putin u Ankari iznio svoje mišljenje o slučaju Skripal

Vladimir Putin - intervju
30 komentara

Pozivajući se na trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala, ruski je predsjednik rekao da se otrovi slični A234 mogu proizvesti u dvadesetak zemalja.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji u Ankari, ruski i turski čelnici razgovarali su, između ostalog, o slučaju bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala. Ovom prilikom Vladimir Putin je izrazio svoje mišljenje o mogućnosti proizvodnje sličnih otrova u dvadesetak zemalja.

4. ožujka Sergei Skripal i njegova kći Julija pronađeni su bez svijesti u blizini trgovačkog centra u Salisburyju. Tjedan dana kasnije, britanska premijerka Theresa May optužila je Rusiju da se stoji  iza trovanja Skripala, ali pri tome nije pokazala nikakve dokaze koji bi poduprli njene navode, prije nego što je izbacila 23 ruska diplomata iz Velike Britanije.

“Kao što znate, vijest o Skripalu sam dobio od medija. Samo želim dodati da prema informacijama međunarodnih stručnjaka, oko 20 zemalja može proizvesti toksične supstance ove vrste”, rekao je šef ruske države.

Putin je izjavio kako je bio “zadivljen” brzinom kojom je pokrenuta anti-ruska kampanja oko slučaja Skripal, jer izvor toksične supstance koji je odgovoran za trovanje još nije utvrđen. “Scotland Yard, kao što znamo, službeno je izjavio da će trebati najmanje dva mjeseca za provesti dubinsku istragu”, kazao je Putin.

“Nisu uspjeli dokazati da je otrov proizveden u Rusiji, a brzina kojom je pokrenuta anti-ruska kampanja doista je iznenađujuća. Interes je Rusije da se provede puna istraga o slučaju Skripal.”

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je kako bi se britanska vlada trebala ispričati Moskvi, jer je nemoguće dokazati londonsku teoriju o aferi Skripal.

Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Čekaj malo , jesu li taj Skripal i njegova ćerka još uvek živi
Zašto ga neko ne obiđe ili okači fotografiju ili bilo kakav materijalni dokaz , nešto , sve vreme pričaju o čoveku , hajde da ga vidimo gde je i u kakvom je stanju , GDE JE SKRIPAL , gde ste ga sakrili , gde ga cuvate od javnosti , kada je otrovan Litvinjenko bilo je snimaka ….

Sinisa
5 godine prije

Vijest stara.

Pravopisni ovisnik
5 godine prije

Yest da je ovo internet, i da su kriteriji pismenosti (pa i pravopisni) erodirali (skoro) do daske, al’ bi ipak štovani autor trebao obratiti (ili lektori) pažnju na red riječi iliti sintaksu… ako malo bolje pogleda, i oslušne, šta zapravo znači naslov članka.
(Ispravno:”Vladimir Putin u Ankari iznio…”

Duki
5 godine prije

Putin ipak treba dobiti Nobela !
Dali je 90% zapadnih političara naučilo nešto iz ponašanja ruske diplomacije -TEŠKO! a naročito ovi naši ,?.
Tako hladnokrvno i suvereno čekanje “greške u koracima”bez euforije,pravdanja,pljuvanja uz diskretno ” pokazivanje zubi”to je odlika samo velikih državnika !
Bravo !
pitanje za milion kunića: dali znate još jednog takvog ??????

Croatia
5 godine prije

Da je onaj špijun bio ruska meta on bi ispario , nestao bi bez traga. A ovo šta smo slušali i gledali je obična loša namještaljka,drskost,izbjegavanje medunarodnog prava i postupanja ,laz.

Konstantin
5 godine prije

Da budem iskren danasnja Engleska politika je tipican odraz njihove visevekovne arogancije. Samo sto su jedno prespavali … dok su se oni bahatili po Balkanu i ostalim vuko*ebinama … prespavali su radjanje nove i preporodjene Rusije! ;o)

Istina
5 godine prije

Mnoge stvari ostaju nedorečene: novičok u Julijinoj putnoj torbi koja je unešena u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon njene avionske posjete Moskvi; novičok ispred ulaznih vrata kuće u kojoj su živjeli spomenuta i njen otac; pregovori Julije u Moskvi o želji njenog oca da se trajno nastani u RF-u; kontroverzne izjave ruskih političara i diplomatskog osoblja o cijelom slučaju; letalno djelovanje nervnog agensa na klupi, a ne ispred ulaznih vrata kuće, gdje je bila najveća koncentracija agensa!?
😛

jetflash
5 godine prije

dosta o ovome već jednom. da je rusija ili amerika njega htjela mrtvog nebi bilo nikakve bolnice ili slično. bilo bi brzo čisto bez nevinih žrtava. da li se itko sjeća kellya britanca koji je za un tražio oružje kod sadama, na kraju je rekao da ga nema…par dana kasnije otišao je u šetnju i nađen je mrtav. koji tjedan iza irak je napadnut. gdje je istraga o tome?? ovo je smijurija neka optuže rusju da su likvidirali elvisa!

davor
5 godine prije

Putin je rasturio Britancima dupe kao nitko dosad.

Imam
5 godine prije

Stvara se africka unija. Ocito je filmski redatelj bio upravu. Veliki igraci stvaraju poslje evropse unije, azisku uniju sa sjedistem u Kazakhstanu, a potom Africku uniju. Time postavljaju zadnju tocku nad ljudskim rodom. Nadam se da ce se strahovi amera po pitanju Sjeverne Koreje ostvariti

Sara
5 godine prije

Za svakakve agente sam čula: agente za nekretnine, filmske agente, tajne agente, itd. itd. , ali ovo je prvi put da su se pojavili i “nervni agenTi” i to na više mjesta u članku, pa se pitam koji li su to??? :::::::)))))

Ghost
5 godine prije

Opet gori(o) tržni centar, drugi slučaj u 10 dana…

https://www.youtube.com/watch?v=oVhH_nNOh5g

Duje Bačina
5 godine prije

englezi,a ko bi drugi 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.