HITNO: Washington zbog Ukrajine produljio za još jednu godinu antiruske sankcije

Donald Trump prijeti
30 komentara

Press služba Bijele kuće, koju citira agencija TASS, izjavila je 2. ožujka da je predsjednik Sjedinjenih Država produljio neke anti-ruske sankcije za još jednu godinu, a koje se odnose na ukrajinsku krizu.

Određeni broj anti-ruskih sankcija koje je nametnuo Washington, produljio je američki predsjednik Donald Trump, navodi se u priopćenju press službe Bijele kuće, a koju citira agencija TASS. Obama je u ožujku 2014. nametnuo sankcije u vezi s ukrajinskom krizom.

U pismu američkom Kongresu, predsjednik Trump je rekao da će Bijela kuća nastaviti svoje aktivnosti ovisno o situaciji u Ukrajini kao “neobičnom i izvanrednom prijetnjom američkoj nacionalnoj sigurnosti i vanjskoj politici”, kao što je to predviđeno u dekretu Baracka Obame 13660 od 6. ožujka 2014.

Sjedinjene Države su zadnjih godina proširile popis osoba i pravnih subjekata koji se sankcioniraju zbog ukrajinske krize. 26. siječnja usvojen je novi paket kazni usmjeren na devet tvrtki, uključujući ruske energetske divove kao što su Gaz-Alyans i Kaliningradnefteprodukt. Na crnoj listi se također nalazi i 21 osoba.

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cool
6 godine prije

Čekajte malo; “anti-Ruske sankcije”?; to znaći sankcije protiv onih koji uvode sankcije protiv Rusije?? Tu nešto ne štima?? Uveli sankcije sami sebi??

Sinisa
6 godine prije

“”Tramp je juče najavio da će “sledeće nedelje” uvesti uvozne takse za čelične i aluminijumske proizvode – 25 odsto za čelik i 10 odsto za aluminijum, posle čega su indeksi na svetskim berzama naglo pali dok su se iz sveta čula upozorenja o mogućim uzvratnim merama.

Predsednik SAD je na Tviteru naveo da su trgovinski ratovi dobra stvar i da ih je lako dobiti.

“Kada zemlja (SAD) gubi milijarde dolara u trgovini praktično sa svakom zemljom s kojom posluje, trgovinski ratovi su dobri i lako ih je dobiti. Na primer, kada smo u gubitku 100 milijardi dolara s određenom zemljom i prave se pametni, ne trgujmo više – dobijamo na veliko. To je lako!”, naveo je Tramp. “”

Riddick
6 godine prije

Kad smo već kod ekonomije , kako planirate da otplatite 14,3 triliona dolara duga , jel se bavi ko time kod vas?
Ili to nije gorući problem?

Petar Veliki
6 godine prije

Ruski medo lepo maršira svojim putom i nema tog američkog slona ili magarca koji ga može zaustavit bilo kakvim sankcijama…. >:-)

Georgij Žukov
6 godine prije

Mislite da ce ove sankcije pogoditi millera ili abramovica ?Kladim se da su i jedan i drugi u posljednjih par tjedana bili na veceri sa merkelovom, macronom i trumpom. Gostili se finim jelima i picima , i dogovorili se na koji ce nacin upakovati slijedeca muda pod bubrege americkom , njemackom , francuskom ili ruskom proleteru.

fbslo
6 godine prije

Da,
Sankcije i onaj bradonja iz podruma u Coventryu(Sirski observatorij za human rights),
promjenit će svet na bolje..
Karamba i karambita !

Georgij Žukov
6 godine prije

Ustajte prezreni na svijetu Svi sužnji koje mori glad! To razum grmi u svom gnjevu Kraj u ognju bukti sad Prošlost svu zbrišimo za svagda Ustaj , roblje , diže se Sav svijet iz temelja se mijenja Svoj bijedi sutra bit će kraj! To će biti posljednji i Odlučni teški boj, Internacionala Nek bude ljudski rod! Od silnih nama nema dara Krvnici su nam car i bog! Tko trudom sve na svijetu stvara Sam nek zgazi vraga svog. Da nas zlotvor taj više ne davi, I misao da ne guši mrak, Raspirimo oganj u čas pravi, I naš nek kuje čekić jak. Naš zakon vlasnika sad štiti, u ruci silnih krvav mač, Pod njime sirotinja pišti, On joj stvara bijedu i plač. Svi mi bjesmo dosad bespravni, Jednakost nek je sad za nas, U pravu postanimo ravni, I sebi samo dajmo vlast! U bijesu svome sav je ružan Taj kralja… Čitaj više »

Stephen
6 godine prije

Možda im je vrijeme da smjene svojeg ambasadora Potrošenka, te postave nekog agresivnijeg iz Sirijskog ratišta sa večim iskustvom.

Ime
6 godine prije

Budaletine jedne, osnažile Rusiju do maxa. Nikad više zlata kupuju I sve sami proizvode. A o oružju da ne govorimo.
Rusi su vam zahvalni I mole da ne skidate sankcije. Pitam se zašto Putin ne zatvori plin ventile sada kad je romantičnih minus ajme majko. Sada bi mogao 10 X podignuti cijenu.
Izgleda neki dobar barba. Šteta sto nije Kim bing tamo.

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

neka ameri pokažu račun za aljasku

Ive
6 godine prije

America first ide u rikverc i nece stati dok ne stigne do kraja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI