fbpx

Hrvatska je na krivoj “strani povijesti” zahvaljujući tuđim poslušnicima

Andrej Plenković - Kolinda Grabar-Kitarović

Postoje barem dva gledišta na Zemlju. Jedno je ono o kojem obrazovni sustav uči djecu u školi – Zemlja je dio nežive Prirode. Drugo je ono kojem svjedočimo, za kojeg nema mjesta u obrazovnim programima i službenoj znanosti – Zemlja je živa, svjesna i inteligentna.

U ovisnosti o tomu što je naš pogled na Zemlju će ovisiti i naša percepcija stvarnosti. Pa i zemaljskih trzaja u vidu potresa, poplava, oborina, iznenadnih pucanja, čudnih zvukova, tsunamija. Imamo li kuću na brdu i gledamo poplave u nizinama, mislit ćemo kako samo dalekovidni i mudri što nismo napravili kuću u dolini. Sve do trenutka dok se brda, uzvisine na kojima smo sagradili kuću  ne pretvore u klizišta.

Naše okolnosti, sustvarali ih sami ili tek uskočili u njih, određuju i dobar dio naših pogleda na svijet oko sebe. Ako smo mudri, onda samima sebi nećemo pripisivati zasluge za ono za što zaslužni nismo. Nećemo ni svisoka gledati na one koji se trenutno nađu na strani koja ima manje sreće. Nekad nas događaji izvan nas  i našeg dosega uvjere u ispravnost vlastitih stajališta, a nekad nam tek pokažu koliko smo daleko od objektivne istine, koja egzistira neovisno o nama i onomu  što privatno držimo istinitim.

Međutim, naša potraga za srećom i naša potraga za istinom, u kakvim god deklaracijama bile zapisane kao naše pravo, u ovom i ovakvom svijetu nisu prepuštene slučajnostima, niti nama samima. To što još uvijek ne postoje ministarstva istine ne znači da ne postoje službene istine čije autore i zastupnike koji nastupaju s pozicija sile, države same nije briga jesu li te ‘istine’ istine ili laži okićene djelićima istine, stvorene za naše, u najmanju ruku pokoravanje. U gorem slučaju za našu regrutaciju u borbi za njihove interese, u pravilu suprotne našima.

Čini se da je posljednjih dana to nametanje službene istine prešlo u još agresivniju fazu od one kojoj smo bili dosad izloženi. Naime, ne živimo ni u kakvim enklavama odvojenim od ostatka svijeta, već u modernom dobu, u državama koje su već zauzele strane, udružile se u asocijacije, prethodno uvjerivši narode kako su asocijacije za njihovo dobro i njihov interes. Jedna od takvih asocijacija je i EU, nadnacionalni entitet kojem smo prepustili pravo donošenja naših politika i naših zakona. Udruživanjem smo dospjeli u poziciju da nerijetko moramo zastupati ideje, stavove, mišljenja koji su sasvim suprotni našim osobnim, državnim i nacionalnim interesima. Hijerarhija odlučivanja je posložena – neka od nadređenih institucija EU donese zaključke, smjernice, emisari nam prenesu, nacionalne Vlade i parlamenti to provedu kroz zakone ili uredbe kao lažni nacionalni interes.

Utjehu bi nam trebala pružati činjenica da u toj hijerarhiji imamo i svoje predstavnike koje smo sami izabrali pa smo posljedično i odgovorni za postupke naših predstavnika. Iako godinama upozoravamo na manjkavosti izbornog zakona koji sustavno ignorira naš glasački utjecaj na poslijeizborne politike.

Jedna od sve učestalijih prigoda za naše svrstavanje nadređene nam asocijacije protiv onih s kojima nacionalno, državno nemamo nikakvih prijepora se dogodilo i prošlog tjedna na sastanku u Brusselu, na kojem su premijeri zemalja članica EU jednoglasno donijeli odluku o solidariziranju cijele EU s Velikom Britanijom, zemljom koja je u postupku izlaska iz asocijacije, i njenim  jednostranim sukobom s Rusijom.

I sve to zbog trovanja dvoje ruskih državljana na teritoriju Velike Britanije. Riječ je o britanskom špijunu i njegovoj kćeri, koji je navodno otrovan zabranjenim nervnim otrovom koji se svojedobno proizvodio u bivšem SSSR-u.

Za trovanje dvoje ruskih državljana, od kojih je jedno britanski špijun, britanska premijerka Theresa May optužuje Rusiju, a ministar Boris Johnson Putina osobno. Rusiji daju ultimatum od 24 sata da se izjasni o njenoj ulozi u trovanju. Britanske službe ‘otkrivaju’ kako je korišten zabranjeni nervni otrov naziva Novičok. Na sastanku prvaka EU Britanci uspijevaju uvjeriti sve premijere/predsjednike zemalja članica kako je Rusija odgovorna za trovanja  na britanskom tlu.

Slijedi unisona reakcija, odnosno akcija SAD i EU zemalja i protjerivanje ruskih diplomata.

Ono što su odlučile učiniti SAD i nekoliko zemalja EU, nije nas se trebalo ticati. Činjenica je da je Hrvatska članica NATO saveza i da iz tog članstva proizlaze određene solidarne obaveze u slučaju napada na bilo koju zemlju članicu.

Nakon Plenkovićevog povratka iz Brussela te predsjedničinog povratka iz Južne Amerike, jučer je uslijedio hitni sastanak ‘državnog vrha’, kojem se priključio i predsjednik Sabora Jandroković. Zaključak sastanka je – Hrvatska će proglasiti jednog ruskog diplomata personom non grata, nepoželjnom osobom i protjerati ga!

Ovakav nezapamćeni diplomatski blitz krieg u novije doba nije zabilježen. Na osnovu kojih i kakvih dokaza? O tomu nam premijer Plenković nije rekao ništa. Kao ni predsjednica Kolinda koja je samo dan-dva prije čestitala Putinu ponovni izbor za predsjednika Rusije i pozvala ga u državnički posjet Hrvatskoj.

Dosadašnje iskustvo s britanskim ‘dokazima’ o kemijskom oružju nas je moglo i moralo naučiti da Britanci i te kako znaju lagati i fabricirati ‘dokaze’, da znaju mimo međunarodnog prava izvršiti agresiju na suverenu državu (tada Irak) što je nekoliko godina poslije potvrdio i tadašnji premijer Tony Blair.

Kako su u agresiji na Irak postupali mimo međunarodnog prava, tako su postupili i u ovom slučaju. Nisu poštovali protokol Organizacije za zabranu kemijskog naoružanja (dobitnice Nobelove nagrade za mir 2013.  Organizacija ima mandat da postigne cilj i namjeru Konvencije o kemijskom oružju, osigurati izvršavanje njenih odredbi i vršiti međunarodnu kontrolu poštivanja odredbi Konvencije) i ne postoji nezavisna istraga oko ovog pokušaja ubojstva.

Ili kraće – nema nikakvog dokaza da je Rusija na bilo koji način sudjelovala u trovanjima koja su se dogodila u Velikoj Britaniji!

Premijer Plenković i predsjednica Kolinda su nam dužni reći na osnovu čega su odlučili protjerati ruskog diplomata? Koji su to nepobitni dokazi predočeni u Brusselu o ruskoj umiješanosti? Zašto se Hrvatska našla među 14 zemalja od 28 koje su se ‘solidarizirale’ sa zemljom koja izlazi iz EU na osnovu volje svog naroda te protjerale4 ruske diplomate, a ne među 14 zemalja koje se nisu odlučile na taj korak?

Misli li Plenković i dalje kako smo nepismeni i kako nismo sposobni razumjeti što piše u nekom dokumentu, kao što je to o nama govorio komentirajući reakcije na ratifikaciju Istanbulske konvencije? Pa nam zato nije dao nikakav dokaz na uvid?

Ili se osjeća nedodirljivo na svom brdu s kojeg gleda na nas blatnjave u poplavljenoj dolini? Ne zna da brda, koliko god moćno djelovala, znaju proklizati?

Hrvatska država nema nikakvih otvorenih pitanja s Ruskom federacijom. Rusi su krajnje korektno postupili u slučaju Agrokor, u kojem je bivši Vladin povjerenik bio odlučio da neće priznati potraživanja ruskih banaka prema Agrokoru u iznosu od 1,4 milijarde eura. Hrvatska ne ratuje u Siriji i nije ugrožena legitimnim prisustvom ruske vojske u Siriji. Hrvatska nije bila umiješana ni u kakve revolucije u Ukrajini i ne snosi odgovornost za tamošnje sukobe pa se ipak, na svoju štetu priključila sankcijama EU i SAD protiv Rusije.

Dosad smo mogli gledati kako se zapadne oligarhije odnose s prezirom prema vlastitoj javnosti, od slučaja 9/11 preko iračkog kemijskog oružja, ničim izazvane agresije na Libiju i agresije na Siriju – pri čemu su vlastitoj nezainteresiranoj javnosti uvaljivali gomile izmišljotina, laži kao opravdanje za vojne akcije.

Danas svjedočimo istom takvom preziru prema hrvatskoj javnosti  kojeg ovakvim postupanjem iznosi njeno vrhovništvo.

Protiv naše volje će ratificirati Istanbulsku konvenciju. Hoćemo li se čuditi ako nas protiv naše volje uvuku u rat s Rusijom? Ovo s izgonom diplomata je početak ozbiljnog sukoba.  Tužno je gledati kako se nalazimo na krivoj strani povijesti i kako nemamo razloga biti ponosni svojim identitetom kojeg danas u naše ime iskazuju briselski i američki poslušnici – hrvatski premijer i hrvatska predsjednica.

Zemlja možda jest živa, svjesna i inteligentna i možda nas kažnjava zbog našeg odnosa prema njoj poplavama, potresima, uraganima. Ali – jesmo li mi živi, svjesni i inteligentni? Ili smo tek mrtvi koji sahranjuju svoje mrtve, a anemični nam kroje lijesove?

163
Ostavite komentar

avatar
10000
 
40 Grupirani komentari
123 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
91 Komentatori
antinwoventilatornevenmitarBuzz Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Konstantin
Gost
Konstantin

Dragi moji pobratimi iz nase Hrvatske …. nazalost … nemogu se iskreno setiti da je ikada Hrvatska (makar i pod Ausyrpugarskom) bila na pravoj strani. Zao mi je bratja. Ali bili sa Rusijom il8 VS Rusije …. svi smo na*ebali.

davor
Gost
davor

U Hrvatskoj brate imamo jednog povijesnog istinskog junaka, on je Juraj Križanić. Zato mu ide spomenik u Moskvi skoro.

Riddick
Gost
Riddick

Mislim da se i mi i Hrvati mozemo sloziti da u nekom buducem ratu ne sme vise biti paravojnih formacija jer su ti ljudi van kontrole ili pod kontrolom Drzavne bezbednosti i raznih interesnih grupa , zvanicna vojska mora imati monopol nad primenom sile na odredjenom podruciju , da bi se na kraju rata lakse mogla utvrditi odgovornost za dobra i losa dela , da ne bi dosli u situaciju da se paravojnim formacijama pripisuju zasluge za sluzbu Otadzbini koje im ne pripadaju , ili da neduzni oficirski kadar odgovara za zlocine neke bande u njegovom rejonu za sta on nije odgovoran a nije imao dozvolu da ih se resi…

Sardelino
Gost
Sardelino

U slijedećem ratu biti će što bude. Riddick

progledajte više
Gost
progledajte više

#riddick
trebalo bi pitati vašeg “precednika” on je bio ušao u tuđu zemlju i bio dio tih formacija i napadao tuđe, dok eto smo se mi branili pa mi to malo razjasni tko bi to i kakav budući rat ti to zazivaš??
A to je sve bilo pod kontrolom vaše vrhuške tak da sve to pada u vodu da je to kao podivljala orda koja eto zdrogirana, alkoholizirana uletjlae sam tak u priču.

žrec
Gost
žrec

Gdje je sada Tadmur da reaguje na šovinistički komentar? Opet ću ja morat. Dakle, Konstantin. Bili smo na pravoj strani 1991. a neki, sada jako ponosni i pametni tada su bili na krivoj. Ne znam koja je to bila prava strana 1914. a Gavrilo Princip nije za mene nikakav heroj. Ustaše su došle njemačko-talijansko vojnom okupacijom Kraljevine Jugoslavije nakon što su srpski generali uz asistenciju britanaca izveli onaj glupi puč zbog kojeg je Hitler odustao od cijele Jugoslavije i odlučio se za njeno cijepanje. Pavelić je de facto bio okupacijski namjesnik a hrvatski lider bio je Vlatko Maček. A hrvati u NOB-u su valjda isto bili na krivoj strani? Ili da idemo dalje u povijest? Braneći se protiv Turaka koji su vas pokorili, isto smo bili na krivoj strani?

žrec
Gost
žrec

Grobaru, jesi li to ti?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Tu sam Žrec? Prve dvije rečenice koje si napisao su OK i na mjestu,a ostalo nije vrijedno čitanja ,kao da je izašlo iz usta onih kretena poput *************.

žrec
Gost
žrec

Tadmur, Nisam napisao ništa što je činjenično krivo. To što tebi smetaju činjenice, to je druga stvar. Ali poznato je da tuđi nacionalizam uvijek mnogo više smrdi od vlastitog, jel tako? Znaš me-znam te.

Željko
Gost
Željko

************ ************* ********************

Ovdje više nećete pisati... Admin

3rex
Gost
3rex

Ne moze smisliti Srbe samo zato sto nisu bili spremni ljubiti britanske, americke i ostale zlocinacke guzice!! Pa neka i dalje mrze Srbe, a u medjuvremenu ne vadite jezik iz pomenutih guzica.

žrec
Gost
žrec

3rex “Nisu bili spremni ljubiti britanske, američke i ostale zločinačke guzice” Jel se to odnosi i na 1914, kada su bili topovsko meso i korisne budale za britance, jednako kao i 1941 kada su izveli onaj glupi puč? A kad su došle devedesetih glavna je mantra bila prema Britancima “mi smo vaši stari saveznici, sjetite se s kim su Hrvati bili”. Pa se priča poslije promijenila. Nismo ti se svi jučer rodili.

ajd sad
Gost
ajd sad

#3rex
a skime ste stvarali tu tvorevinu zločinačku i kome ste kukali spasi nedaj bre da se oslobode ’91 nego “vječnim” masonskim saveznicima britancima i njihovoj loži i fancuzima i jihovoj loži a sad kao nemate vi veze s tim a nama Rusi prodavali oružje a ona masonerija nametala nam embargo i htjeligenocid ozakonit nad ne srbima

progledajte više
Gost
progledajte više

#3rex
nitko ovdje ne mrzi Srbe
barem koliko ja vidim
ja osobno i imam prijatelje Srbe,i nemam ništa protiv njih a posebno protiv srpkinja.
ali itekako imam protiv velikosrpske ideje o otimanju tuđeg i LAŽI i mitomanije
samo će na ISTINA spasiti

EU dismr
Gost
EU dismr

@Željko, govori u svoje ime. Shvatili smo da ti ne možeš smisliti Srbe, i šta ćeš … Živi dalje i uživaj u druženju ..

Nena
Gost
Nena

Željko, niste u pravu, grubo je to sto govorite, bar ovdje na ovom portalu ne bismo trebali o mržnji s mržnjom.
Inače volim čitati sve vaše i ostalih komentare

Konstantin
Gost
Konstantin

Zrec … iz licnog postovanja i prema tebi (iako se dosta cesto ne slazem sa tvojim komentarima … sto je manje vise nebitno) … a i prema Hrvatskom narodu … ukoliko ti odgovorim cinjenicama optuzio bi me da sam pro-Srpski orijentisan (a mozda i prema tvojim predrasudama automatski i anti-Hrvatski). Dali si procitao moj drugi komentar??? Ili ti je to dokaz plus da sam Yugosloven (pro-Srbin)? Ako jest … ondak najbolje da prekinemo dalju diskusiju kolega. Zelim Ti sve najlepse! ;o) pozzzz

žrec
Gost
žrec

Konstantin, Uopće te ne optužujem da si nacionalist. Znam da to jesi baš kao i Tadmur, Jugoslavenski nacionalist koji je prospavao razdoblje od 87′ do 91′ i probudio se negdje 95 ili 99 tek kad su po njemu počele padati bombe. Dok se to dešavalo drugima, sve je bilo ok, tako im i treba kad su na krivoj strani povijesti. Pitaš jesam li pročitao tvoj drugi komentar, a jesi li ti pročitao svoj prvi komentar? Uredništvo je stavilo ovakav naslov i ti si se odmah uhvatio na udicu sa tvrdnjom “Ne mogu se setiti kad su Hrvati bili na pravoj strani povijesti” iako sumnjam da baš nešto znaš o našoj povijesti. Osim što je to povijesno-činjenično krivo, što sam ukratko objasnio, tvrdnja ti je više za Politiku iz “najslavnijih” dana, a ne za portal gdje dnevno propitkujemo i sadašnje servirane istine ali i one prošle. Osim toga, filozofski gledano, objasni mi što znači floskula “prava strana povijesti”? Jel i to pobjednička strana, je li to moralna strana, i tko to određuje tko je na pravoj strani povijesti? Treće, koga smatraš pod “Hrvatima” koji su na krivoj strani povijesti, Jelačića? Kvaternika? Titu? Nikolu Šubića Zrinskog? Srbina Borojevića koji smlavio Talijane na Soči, boreći se na “krivoj” strani? Ja sam se ovdje prije koji mjesec nespretno izrazio i nekima je moj komentar zazvučao nacionalistički zbog čega sam se ispravio. Prvi koji je skočio bio je Tadmur, a ja se nisam mogao sjetiti da je tako reagirao na neke druge nacionalizme, kao što eto nije niti na ovaj tvoj. Ali to je sve u jugoslavenskom duhu u kojem su svi nacionalizmi opasni i štetni, ali zna se koji je najopasniji i najštetniji…jer zapravo drugih niti nema 😀 . Kao JNA na kraju osamdesetih, kada je pored Miloševića, javno upozoravala SR Hrvatsku i Sloveniju da im u republikama buja nacionalizam.I za kraj, ja ne volim ovakve rasprave i ja ih nikada ne započinjem prvi. Što bi rekao Tadmur, ja samo “reagujem”.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Žrec,čovječe Božji,ti prvo moraš rijeśtiti problem u svojoj glavi pa tek onda sa mnom.Po meni su za tvoj info padale bombe od 92 .Prespavao jesam ali četiri god.što u rovu 100 metara od kuće ,što u podrumu.100 metara od moje kuće a ne tuđe.Zahvaljujući onima koje ti slaviš ,likovima koji su ljude na teritoriji druge države spaljivali plinskim brenereima do neprepoznatljivosti.Sa ovim komentarom moja rasprava sa tobom završava a ovoga @Željku neću ni komentarisati ,momku je potrebna stručna pomoć.

žrec
Gost
žrec

Tadmur, Napisao si klasičan nacionalistički komentar u kojem protivniku stavljaš u usta nešto što on nije rekao. To je kao da ja napišem da ti slaviš one koje su pobili ranjenike iz bolnice, neke također na maštovit način. Možda i slaviš ipak je to bila “naša” JNA. A Željko je barem u tvom slučaju u pravu točno si ono što je on napisao. I sami se otkrivate.

tko je ovdje lud
Gost
tko je ovdje lud

# žrec
ma to ti je ko dapljuješ u vjetar ispravljaš krive drine.
Kršćanska misao kaže da je sotona otac svih laži,
a otac nacije srbijanaca veli :
Dobrica Ćosić lijepo napisao u svojim Deobama: “Laž je srpski državni interes”. “Mi lažemo da bi obmanuli sebe, da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode. Laž je je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.” Tu dobri Dobrica nije stao. “Laž je srpski državni interes”. Laž je u samom biću Srbina”. “U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina”. “Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž.” To je napisao čovjek kojem se u Srbiji tepa “Otac nacije”
i onda u borbu protiv sotone (oca LAŽI) jedino se ide ISTINOM dok god srbi neće biti tako mi ćemo se morati boriti protiv sotone.

žrec
Gost
žrec

Tko je ovdje lud, Citati su ti točni, mada ih ja ne bih upotrebljavao čak niti u obrani jer to ne vodi ničemu.
Gle, ja nemam iluzija o NATO i EU i svjestan što je NATO napravio Srbiji, ali ujedno moram čitati idiotske i uvredljive komentare o ugledu i veličini JNA koja je u Hrvatskoj napravila gore stvari nego NATO Srbiji. Zato smo valjda sami krivi, iako taj argument ne vrijedi i uvredljiv je u slučaju napada NATO-a na Srbiju. No, oni koji i dalje ne razumiju što se dogodilo devedesetih ujedno pokazuju veliko „znanje“ za suvremenu svjetsku politiku i geopolitiku danas. Moš si mislit. Ili to sve proglašavaju urotama izvana, jer je tako najlakše da se nitko ne uvrijedi. Činjenica jest da se ovdje najčešće kritizira Hrvatska zbog članstva u NATO-u i proturuske politike. Ok, neka se kritizira, pa radim to i ja. Ali se na tu kritiku uvijek doklati netko iz šešeljevske okoline sa jezuitama, Vatikanom, belosvetskom zaverom (ali samo onoj iz devedesetih, pustimo sad one zavere 1914 i 1941). Zbog mojeg suprotstavljanja takvom narativu kojeg smatram i netočnim i štetnim, već sam ovdje zaradio epitet nacionaliste. Iako su ovdje nacionalisti ili nazovimo ih suverenisti u većini, jer tu ima jako malo pravih ljevičara iako većina glumi da jesu ali kad ih malo izazoveš vidiš da su to jugoslavenski desničari koje je briga za radništvo i ljude samo pričaju o snazi i ugledu nekadašnje države. I koji kad ih stistneš vrlo brzo promijene kurs sa „svi su radili“ „ljudi nisu kopali po kantama za smeće“ na Vatikan, jezuite i belosvetske zavere. O tome sam već toliko tu pisao da mi se više ne da. Zapravo, čak sam više počeo cijeniti te prave nacionaliste od ovih lažnih antinacionalista. Barem su iskreni i znaš na čemu si.

tipidipi
Gost
tipidipi

#žrec
skidam kapu
sve si točno raskrinkal.
ne znam tko se tu diči i ovakvim NATOM-om i EU-om al ova veličanja i krivotvorine JNA one bivše dikataturske države i zločina koji su počinjeni
to odma kao pa nemojte tako to je ditanje tenzija (makar se ovdje zove LOGIČNO opet netko tura da ima dvije ISTINE I dvije a uzdizanja desničara s druge strane i laži nikamo ne vode i onda se i mene proziva nekim nacionalistom fašitstom i sl.
ne kužim kome ovdje to paše???UREDNIŠTVO???

Zvrk
Gost
Zvrk

Hopla, obožavatelji četvrtog slova od kraja su se probudili….do idućeg virtualnog šamaranja.

žrec
Gost
žrec

Zvrk, gdje vidiš ustaše? Gdje vidiš veličanje ustaštva, Pavelića, Dide, Francetića, Crne legije? Tko ih je spomenuo u pozitivnom svijetlu ovdje? No, baš mi je drago da si to rekao jer je i to jedan od razloga raspada bivše države. To što su ustaše bili i oni koji su pobjegli u Argentinu, kao i oni što su tražili npr. autocestu Zagreb-Split, prugu Zagreb-Pula, iskoristili univerzijadu da Zagreb ne bude ruglo, tražili prestanak reketa od “ustaničkih” krajeva. Uh, nikakve razlike iskusnom svetosavskom oku tu nema, sve su to ustaše!!! 😀 No, kako sam rekao time samo potvrđujete da baš ništa ne razumijete, bitno da znate sve jedinice u Siriji i što upravo sada Putin smjera.
P.S. Nego, Zvrče, jesi li se oporavio od izdaje Morgana Freemana? Skinuo si njegovo postere sa zida i bacio njegove filmove u recycle bin? 😀

Zvrk
Gost
Zvrk

ha gle, neki vide jugodesničare iako su kao takvi trebali izumrijeti još s odlaskom kralja kod rodbine u britanju. svatko vidi kako mu paše. mislim da bi ti sa svojim retrogradnim stavovima bio zadnji koji bi trebao išta razumijeti. ili je tvoja malenkost ona koja ima monopol na svo znanje. kako se čini, vidim tu uz imaginarne jugodesničare spominješ neke lažne izdaje ili “izdaje” kao i omalovažavanje ostalih komentatora. Bojim se da suštinski nisi ništa drugačiji od onih protiv kojih si tobože. Kako ono ide, ak nema ništa drugo, počnimo s vrijeđanjem. I još nadodajmo vlastitih začina kao vlastitu intelektualnu nadmoć. Ovo što si napisao samo tvoja malenkost je napisala i nitko drugi, ali kao što napisah, svatko vidi kako mu paše. Čak i sive naočale imaju svoje nijanse.

žrec
Gost
žrec

Zvrče, uključio si se u raspravu s vrlo teškom optužbom koji si zamotao u “veleumni” rebus. Ja sam te pitao da obrazložiš svoju tvrdnju. Nisi to učinio, nego se tu izmotavaš s nekakvom jeftinom patetikom. I ne mislim te vrijeđati, premda bi zaslužio biti izvrijeđan, jer što misliti o ljudima koji optužuju bez dokaza? Što mislimo mi svi ovdje o britancima koji optužuje ruse bez dokaza?

Zvrk
Gost
Zvrk

Hm kad smo kod patetike, mislim da kod tvoje malenkosti nema premca. Sam si po sebi dao tvrdnju koja postoji isključivo u tvojoj konstrukciji. Što bi se sada trebalo, stvoriti sasvim peto mišljenje samo da se uklapa u tvoj modus? Moj upis odnosi se na ognjištarski revizionizam svršenog vremena koji bi se trebala uklopiti u nekakav višeintelekualni nivo koji bi trebao prikriti pravu namjeru. Što se tiče vrijeđanja, hm…pa dotične osobe se ne srame toga. Druga stvar su osobe koje to prikrivaju u rukavicama.

žrec
Gost
žrec

Zvrk, I još uvijek mi nisi odgovorio na konkretno pitanje, nego sad se vadiš na ” ognjištarski revizionizam svršenog vremena koji bi se trebala uklopiti u nekakav višeintelekualni nivo koji bi trebao prikriti pravu namjeru” . 😀 . A da te pitam da mi objasniš pojam ognjišta i ognjištarski, opet bi na licu zasjao plavi ekran i “uncorrectable error”. A pod “namjeru” znam što misliš, jer ste nevjerojatno već postali predvidljivi i nevjerojatno je koliko ste isti.

Zvrk
Gost
Zvrk

Odgovorio sam. To što vi vidite ka nekonkretan odgovor je samo stvar tvoje percepcije. Možemo se odgovarati svime i svačime. Meni nikako nisu jasni vaši jugodesničari i slične ideološke grupe koje si uveo kao vlastite inovaciju. Ne znam čemu kasnije spominjanje u množini. Sad bi trebao biti dio nekog ideološkog tora da se poklopi s još jednom tvojom konstrukcijom? U tom slučaju se vidi još jedna predvidljivost, ali s tvoje. Mislim da imaš puno veći potencijal nego se topiti u beskrajnim ideološkim raspravama koje ipak neće ići u istim smjerovima.

ajd sad
Gost
ajd sad

#zvrk
treba uvijek uzimati terapije i ne propuštati popit tablete sad uzmi trostruku dozu
počinju ti se ustaše priviđati i nećeš moći spavati mirno.
To bi mogla i biti savjest al znam da to teško za to treba istinu govoriti

Zvrk
Gost
Zvrk

vidim po tebi da doza baš ne djeluje.

Sinisa
Gost
Sinisa

Zrec…91. si ocigledno dobro ciljao ali si jos ociglednije slabo pogodio;pogodio si,ali svi mi generalno,u ledeno go!

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Kada je u pitanju 91-95 svatko vjeruje svojim mainstream medijima i pričama ljudi samo sa svoje strane, a za drugo ne zna niti ga zanima. E sad kako da dođemo je jedinstvene priče o razdoblju 41-45? Tu skoro da nećemo imati živih svjedoka. A o starijim vremenima je gle čuda lakše raspravljati možda upravo jer nema svjedoka i s njima uzavrelih strasti.

Buzz
Gost
Buzz

Zalosno ali je bas tako kako kazes.

3rex
Gost
3rex

Pojma ti nemas

mitar
Gost
mitar

i tu pravu stranu 91 ste upraljali raznim HOS-ovcima,zlocinima i velicanjem zlocinaca.Ako je borba bila pravedna zasto ste sebi dozvolili da vam najgori sljam stoji na celu sa ustaskim znaokovljem i pozdrav kojim se i dan danas dicite?!?!

Željko
Gost
Željko

Crna Gora protjeruje ruske diplomate!

Sardelino
Gost
Sardelino

Dragi pobratine Konstantine. Hrvatska upravo sada utire put ulasku Srbije u EU i Nato.Naravno, zajedno sa ostaimalim članicama. Kroz povijest su veze Srbije sa englezima i francuzima bile puno bolje i čvrše nego one pro forme prema rusiji. Neće biti teško žabu u vodu natjerati.Nažalost.

Jerko Markoc
Gost
Jerko Markoc

Diplomatski je potpuno ispravno kako je vlada postupila i prikljucila se 14 drugih EU drzava. Izbacen je 3.tajnik, sto nema tolikog znacaja, ali ipak znak da slijdi EU.

Busola
Gost
Busola

Ma kakvi diplomatski ispravno , a o moralu, pravdi i poštenju bolje ne pričati.

Mrzim sluge koje bi zbog par eura prodali pravo na istinu (istraga nije provedene , …). Sramota me ovakvih kao tebe.

vladica
Gost
vladica

On nema srama pa je zato i tebe sram! I mene je!?

Konstantin
Gost
Konstantin

Jarko da pojasnim kolega … ja se uopste ne sitim vama … jer je i moja drzava juce takodje odlucila da se solidarise sa Londonom kao i Vasa drzava. Ako mislis da je Vas i Nas gaf veoma simbolican … hmmm…. ja mislim bar za moju Makedoniju da smo se gadno preracunali! Ovo me itekako podseca na diplomat.izlet 1998 kada je tada Cile Tupurkovski u tadasnjoj vladi VMRO + DA + DPA (shiptarska nacional.stranka) priznala Taiwan! Ako se dobro secate nakon toga je sledio pi*cvajz u Kosmetu, a nakon 2 godine zahvaljujuci nasoj podanickoj vladi doziveli smo zahvalnost od strane USRA + NATO da nam uvale rat sa “Kosovarima” 2001 i danas Makedonija nije ni banana drzava!

milan
Gost
milan

Licno meni sve mnogo zao, ali sel a vi!

Avrelij Droh
Gost
Avrelij Droh

Ce la vie

Zigi
Gost
Zigi

Konstantine, koliko je za vidjeti vi ste isto u poziciji da birate između lopova i eu poslušnika , s toga vi možete gledati u budućnost ako pratitie događaje u Hrvatskoj,sve isto će se odigrati i kod vas.

PPP
Gost
PPP

“Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, izjavio je da Slovenija nije donijela odluku o eventualnom izgonu jednog ruskog diplomata i da to neće učiniti sve dok se najprije ne dokaže što se u spomenutom incidentu u Salisburyiju zapravo dogodilo.”

Jurica
Gost
Jurica

Bravo za Slovence. Ja uistinu ne znam što bi se nama loše trebalo dogoditi da smo napravili isto tako. Slovenci bar imaju obraz (mislim na političare), naši ga nemaju nimalo. Sram me je.

Vedrana
Gost
Vedrana

Pa moze im se. Oni nekako uvijek znaju kako…

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver

Voljeli ih ili ne pametniji su od nasih.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Sasvim normalna i ispravna reakcija političara..
Treba gledati korak dalje – zašto HDZ sa forsiranjem Istanbulske konvencije i protjerivanjem ruskog diplomata ne želi više vladati Hrvatskom? Jer i sada jedva jedvice vladaju u koaliciji sa HNS-om i manjincima, a ovakvim potezima gube znatan broj glasača.
SDP drastično pada već par godina. Ako će većina njih u Saboru podržati IK, još će više potonuti.
Bez koalicije SDP-a i HDZ-a nitko neće više moći skupiti parlamentarnu većinu u Saboru.

milan
Gost
milan

Tupko!?…treba njih sve, HDZ SDP, kada Zivi Zid preuzme Jabuku ili ti Zezlo, podvuci pod kaznenu prijavu zarad veleizdaje. Za veleizdju jos nitko nije odgovarao a razloga ima na pretek. Sanader se je povukao sa funlcije predsjednika Izvrsnog Vijeca da ne bi bio u buducnosti optuzen za veleizdaju. Ima covjek dvije kceri a to se uvijek odrazi na rodbinu, gasi se prezime ako cinis veleizdaju! Moj osobni stav je da svi koji su u hrv. establismentu danas, su probisvijeti najgorih karakteristika i rade na unistenju hrvatskog naroda, ako hrvatski narod uopce i priznaju kao narod?!

Direktor
Gost
Direktor

Za osudu je dovoljno samo “vjerojatno su krivi” !

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Veleizdaja više nije kazneno djelo. A saznao sam da je isto ukinuti i u nama susjednim zemljama otprilike u isto vrijeme. Dakle elite se boje promjene koju kao da predosjecaju. Zato su se osigurali brisanjem tog kaznekog djela.

milka
Gost
milka

Svaka cast.Ne ponasaju se kao ovce!

Tomo
Gost
Tomo

Bravo Slovenija, Ponovo ste dokazali da ste daleko bolji sa vladarima nego Hrvatska koja ima vladare izdaice a vi ste pravi vladari koji ne srljate kao guske u maglu nego pametno donosite odluke, zasto bi se dodvarali jebenim englezima svijetskim osvajacima kroz povjest, Sto dalje od engleza to bolje,

Jon Sneg
Gost
Jon Sneg

Nama, Slovencima (a slično i Hrvatima) Englezi dvaputa u 20-tom stolječu nisu bili baš naklonjeni. Za ulazak Italije u Veliki rat na njihovoj strani, učinili su da su mnogi Slovenci i Hrvati više od 20 godina osječali fašističku čizmu. A poslije drugog svijetskog rata opet je dio teritorija gdje žive Slovenci ostao pod Italijom iako smo Slovenci za vrijeme rata spašavali njihove pilote i bili njihovi saveznici.

koks
Gost
koks

Jel to neko blati ime velikog automehanicara ili automehanicar govori gluposti???

milan
Gost
milan

KAJ si jerko pre-MNOGO si IZZOMBIRAN, pa ti neide nesto drugo u glavu ili…. ima jos dodataka!

Domagoj
Gost
Domagoj

Jedino ispravno diplomatski bilo bi slijediti interese vlastite države-nacije-naroda. A koliko je u našem interesu biti u stalnom sukobu s Rusijom svjedoči činjenica da smo trgovinsku razmjenu srušili za više od milijardu eura. O tome da se junačimo vireći iz šupka onih koji misle da svijet postoji zbog njih (što nema veze ni s diplomatskim ni s katoličkim moralom) druga je, još otužnija priča.
I što znači to: znak da slijedi EU. Slovenija ni ovom zgodom ne slijedi AU main stream politiku i… baš su stradali. Kao i prije dvije godine kad je Slovenija bila jedina zemlja koja je ugostila Putina u tom EU jadu i čemeru od vanjske politike

Zigi
Gost
Zigi

Dragi moj Jerko,EU nije družba Pere Kvržice ili “skull and bones” pa da mlatimo zato jer i drugi nešto mlate, već je još za sada zajednica samostalnih država koje bi trebale o takvim pitanjima i samostalno odlučivati.Ne započinješ svađu sa nekim zato jer ti je to neko drugi rekao i upravo diplomatski nije ispravan takav potez.Englezima nismo ništa dužni , barem koliko je javnosti poznato (ali vjerojatno imamo putra na glavi po nekom drugom pitanju).Ovo samo pokazuje realitet Hrvatske nezavisnosti i strukture vlasti , tužno za gledati.

nonwo
Gost
nonwo

Nemaju svoje JA,malo bi kakili i malo piškili…jednog beznačajnog istjerali,ali svejedno istjerali…A sudeći po Slovencima ni to nisu morali;ali vidjela žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu…..Beskičmenjaci-i kao ljudi i kao političari…
Diplomatske amebe.

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Zamislite samo političke kataklizme urnebesnih razmjera ako bi Hrvatska sutra samoinicjativno povukla izterivanje ruskog diplomata, povukla priznanje Kosova, ponovo se udružila vojno i političko sa Srbijom, nabavila 20 novih ruskih migova + S400, integrirala Bosnu sa Srbima i Bošnjacima da bi na kraju podpisala sporazum sa Rusima i Kinom za ekspresni ulazak u šangajsku organizaciju. Naravno to se neče nikad desit ali ako bi se desilo pola zapada bi riknulo brez izpaljenog metka i Hrvatska bi postala narodni heroj celog sveta. 🙂
Malo humora i puno sarkazma. Nek redakcije briše ako je preterano. 🙂

L. R.
Admin

Što bismo vas brisali kada nikoga ne vrijeđate. 🙂

Svaka država na Balkanu treba biti suverena i ekonomski jaka. Kada se to postigne i naši susjedski odnosi neće nikada doći u pitanje.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Mene ste obrisali a nisam nikoga vrijedjao ali idemo dalje bice kako sam napisao??

Sinisa
Gost
Sinisa

Ako brisete nesto onda budite korektni do kraja i izbrisite onaj deo “integrirala Bosnu”…perfektno me ne interesuje kontekst ili sarkazam tog dijela!!!!

ZigAtman
Gost
ZigAtman

Ma hajde, pa svi znaju da je Bosna pola Hr pola SR. Ubiti 3 cetvrt HR 1 cetvrt SR. Bez sarkazma ikakvoga.
Ajde malo pogledati 100 godina unazad. povijest je pocela prije 25 godina, ma kako da ne. Bosna je skrojena kako je skrojena u namjeri zamrzavanja sukoba i aktivacije po potrebi. Doci ce i Bosna na svoje, kao i istocna Slavonija, kad tad. Ako nije istina neka admin brise.

Sinisa
Gost
Sinisa

ZigZag….zbunjen sam tvojom matematikom a posebno istorijom! Kada je to BiH bila Hrvatska ili Srpska,jesi li ti jeo bunike? ndh…vas san ne dosnjani ali bolje bi ti bilo da mislis kako spasti to malo sto je ostalo od Hrvatske nezavisnosti i Hrvatskog naroda nego sto sanjas gluposti!

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Da bi se to dogodilo svjetske sile bi morale biti zabavljene u međuvremenu s nečim ozbiljnim. A katolička crkva u hrvata da promjeni politiku spram pravoslavaca a mislim da se to na globalnom planu vec događa.

Srbin Katolik
Gost
Srbin Katolik

#napoleon
a crkva pravoslavna u srba bi trebal rasčistiti sa masonskom državom i politikom mitomanije pa okrenuti leđa laži i Sotoni pa bi onda kroz istinu i došlo do nekog pomirenja.
ovako nemože ISTINA s LAŽI u isti koš

Buzz
Gost
Buzz

Medju nama nece biti nikada nista dobra sve dok god postoje crkve, odnosi se to na sve i katolicku i pravoslavnu i ostale. Ove dvije pregovaraju sa figom u djepu i otrovom u srcu. Od toga nece biti nista. Nije bilo ni prethodnih hiljadu godina pa nece ni u narednih hiljadu dok god one kao takve postoje. One su generatori svega zla koji se desio u proslosti i koji se jos desava medju nama. Kad se one izbrisu, izbrisat ce se i zlo koje medju nama vlada.

Pero
Gost
Pero

Pa pogledaj oblik RH i BiH pa mi reci ko je kome oduzet…povijest znas…

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton

Naslov nije najbolji… trebalo bi “…zahvaljujući poslušnicima stranaca”. Ovako ispada da su ova dva lika sa frontispiece nevina & naivna!?
p.s. nadam sebe da mene hrvacki in srbski ćitatelji razzumijeti? thank-you,
sincerely,
B.

mrimproper
Gost
mrimproper

kolega
mislim da ste u gadnoj zabludi
poslušnik je jedno a satrap…poltron…kvisling…višijevac… nešto sasvim drugo
jer dupeuvlakač… baš nikada neće biti u rangu sa veleizdajnikom

davor
Gost
davor

Pozivam stanovnike Čiova i one koji izanjmljuje dole da kad navrati Tony Blair u posjetu opet ovog ljeta da mu posluže kamenice iz 2003-e. Ista ponuda je za dubrovačke konobare iz Excelsiora kad navrate McCain i Nuland hraćnite im u kavu.

bumbar
Gost
bumbar

Nadam se da će i Plenković navratiti

Stjepan DZ Benedict
Gost
Stjepan DZ Benedict

A kako bi bilo da netko hrcne u tvoju kavu???. Kada covjek misli kao I vi znaci imate psiholoski problem. Become better human change your ways, and take care…
.

Našili
Gost
Našili

pljuvacka je neotrovna ali donosi psihicko zadovoljstvo kad pljunes u kavu zlotvoru

EU dismr
Gost
EU dismr

@Stjepan, ne vjerujem da bi iko od komentatora bilo kome “hraćkao” u kavu.Čuo sam da postoje “psihološki problemi” a čuo sam i za “figurativno” izražavanje. Humor je lijek 🙂 i zato care, “take care…” 🙂

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

A malo dodati Hg ili onaj cajic 🙂

ZigAtman
Gost
ZigAtman

treba im dodati kokolindine menstruacije u kavu jbt hahaha bolest

nekoime
Gost
nekoime

Kako bi bilo proglasiti Plenkovića ruskom diplomatom?

tedi
Gost
tedi

ne mze on se izjasnio za Ukrainskog,A KGK mora braniti Jadransko balticku uspravnicu.
A sto se tice Putina kada mu u crvrnoj opravi padne u zagrljaj,on ce joj sve oprostiti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Da, zato i imaš nick sa spomenikom u Prištini, među najvećim šljamom od balkanskih naroda.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kao da je prvi put. Ajd WW1 nas je spasio “zeleni kadar”, dezerteri koji se nisu htjeli boriti, ali je HR de facto bila dio gubtničke Austro-ugarske. WW2 nema potrebe komentirati, tu je sve jasno ko dan. Govoreći ranije, da nije bilo Hercegovca Don Ivana Musića, koji se s hercegovcima, unatoč zabran Vatikana, Srbima pridružio u velikom ustanku 1875-78. , opet bi ispali papci. Utrčali smo u EU i NATO, a postoje naznake da to u ovom stoljeću neće biti pobjednička strana, nego će to biti Kina. Bmu miša, uvik na krivoj strani, ne ovih dvoje koji ne zavrijeđuju dva retka.

igi
Gost
igi

….hrvatska strana je prava strana….mislim zaista prava strana…strana koja pristaje hrvatima od bana jelačića do pavelića i anemičnog….čudno je to da hrvati slaveni uz skute germanima.anglosasima nisu stvorili nikakve pretpostavke vlastite državnosti do pojave titove države koja je nastala na gusjenicama slavenskih tenkove iz ruskih i kazahstanskih stepa koji su gnječili njihove gazde germane i romane a opet toliko prezira prema rusima od hrvata teško je ne primjetiti….samo postoji jedno samo….šlepali su se hrvati od borodina do staljingrada i nitko prst u njih uperio nije jer su bili sluge u tuđim državama ali danas narod koji ima državu ima i veču odgovornost prema vlastitom narodu…ukratko neka anemični moli boga da NATO i EU opstane jer u drugim konstalacijama geostrateškog preslagivanja mjesta za hrvatsku državnost nema….baš zbog toga što neoprezno jaja meču u jednu košaru a nije da su jedini u europi….neopreznost je oprostiva samo velikim narodima ako i njima.

Zolnaj
Gost
Zolnaj

U pravu si, i ovo je jedan od inteligentnijih komentara ali nemojmo biti previse strogi prema Hrvatima…Ja mislim da su u oba svetska rata dokazali da su vise nego pametni jer su u oba rata bili na pogresnoj strani da bi na kraju rata potezom pera za zelenim stolom presli na stranu pobednika! Kome drugom je to poslo za rukom?!
I sta je alternativa: da budu ratoborni i idu velikim silama uz nos kao Srbi? Da se tuku sa Austrougarskom? Da se tuku sa Nemackom? Neka hvala, ali Srbi nisu nista naucili, jer da jesu ne bi se kacili na kraju i sa NATO-m. Da su bili uz velike sile i radili sta im se kaze kao Hrvati – danas ne bi ziveli kao psi u onoj rupetini, vec bi bili srecni i zadovoljni i uzivali u blagostanju i visokom standardu kao Hrvatska…Sutra kada se svet ujedini na celu sa Kinom i Rusijom i razbije Ameriku i njene vazale, Hrvati ce PO PROVERENOM RECEPTU opet za zelenim stolom preci u pobednike preko Srba, i resen problem…Ziveli !!!

Zigi
Gost
Zigi

Zolnaj, komentar Igija nije baš najintelegentniji kako ti kažeš , jer generalizira stvari, što nikad nije bilo pametno.Hrvati su bili uvjek pod utjecajem zapada i jednostavno prem Rusima ne gaje neke posebne odnose jer je i njihov utjecaj bio mali za razliku od Srbije koja je gravitirala po pravoslavlju na tu stranu.Drugo Hrvatska nije za nikakvim zelenim stolom prelazila strane već je dobar dio Hrvata sudjelovalo u NOB-u , to što su opet revizionisti došli do daha pa omalovažavaju sve u vezi toga je druga priča.Radnički pokret je poslije prerastao u oružani oblik i je bio snažan ali zbog jake represije ondašnjih vlasti pod Titom se prelio u Srbiju i BiH. Međutim da ne duljim o tome interesantije mi je tvoja izjava da “danas ne bi ziveli kao psi u onoj rupetini, vec bi bili srecni i zadovoljni i uzivali u blagostanju i visokom standardu kao Hrvatska”, što je suludo jer ako ste samostalni što niste onda odradili bolje tu samostalnost već misliš da je ispalo bolje ako ti to netko drugi odradi???U rupi ste zato što niste samostalni i svim odlukama i kod vas odlučuje isto društvo kao i kod nas.Samostalna je bila samo Jugoslavija , ovo ostalo su na žalost polu države , usudio bih se u to nadodati i Bugarsku i Rumunjsku.

Ive
Gost
Ive

Koju drzvu, tko u ovoj drzavi Hrvatskoj odlucuje i o cemu odlucuje, ako stizu direktive iz Washingtona i Brisela? Zar smo mi Hrvati svoji na svome? Odredju nam zakone, odredjuju nam koliko moramo za sto dati, odredju nam kada moramo kleknuti i utvoriti usta ili skinuti gace pa se sagnuti, nitko nas za nista ne pita niti nas itko obadaje.

Zvrk
Gost
Zvrk

WW2 ima potrebe komentirati. Da, postojaše fašistička paradržava koja je obilovala svirepim zločinima protiv čovječnosti. Ali na temelju toga kolektivno svrstavati nema nikakvog smisla. Bijasmo pobjednička strana što je i potvrđeno u više ustava.
Kad se spominje kriva strana, sumnjivi su mi Trenkovi panduri koje kao romantiziramo iako je riječ o banditima, banu Jelačiću koji se borio za cara ili dvojcu Zrinjski-Frankopan koji su bili više borci za svoje posjede nego za domovinu.

igi
Gost
igi

…hrvatska u ww2 bila bi u bilo kojoj konstalaciji snaga pobjednička strana jer da je hićo pobjedio eto hrvatske do drine a pošto je joža hrvat izvukao pobjedu opet je sreća osmjehnula se hrvatima… u biti srbija je izgubila ww2…srpska .kraljevina je propala…kvinsliška srbija je bila skučena palanka od koje su svi odgrizli komad od bugara,hrvata do mađžara i bili su pod direktnom upravom njemaca a opet komunistička srbija je podjeljena s autonomnim pokrajinama kao nijedna druga republika i to pokrajinama koje su bile rezultat uspjeha srpske vojske u ww1 a da ne govorimo o makedoniji koja je do 1918 bila dio srpske državnosti…zaista ww2 je srbija kao narod izgubila….

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Polako s tim generaliziranjem hrvata kao homogene grupe. Hrvati su jako heterogeni da ih povezuje samo ime. U ww2 najviše je izginilo upravo hrvata ako se vodimo podacima s popisa stanovništva 31. i 48. A koliko mi je poznato uvjerljivo najviše hrvata su ubili upravo hrvati. Jake su ideološke podjele među hrvatima toliko da se po meni uopće ne radi o jednom narodu.

igi
Gost
igi

….napoleon…u pravu si….razlike su velike i tolike da aktuelne glavne stranke ne odražavaju stvarno stanje hrvatskog političkog duha,međutim jedna strana je puno glasnija.

Pero
Gost
Pero

Nebih se bas slozio. Jedini tko se sirio nakon ww2 su Rusija i Srbija.

Srbin Katolik
Gost
Srbin Katolik

#Pero
točno zboriš
i to sad kad dolazi na naplatu eto sad u dvorištu Srbija ima neprijatelja u obliku albanaca,neće njih nitko osovjiti tenkovima i zrakoplovima već rađanjem djece i širenejm pa Vučko je to nedavno potvrdio da šta će ostatit od srba kad ih nema više ne rađa se al tako isto i u Hrvatskoj i sloveniji i po cijeloj europi jedino migranti muslimani i ini imaju po 4.5 prosjek nataliteta i eto kako se osvaja prostor

Srbin Katolik
Gost
Srbin Katolik

#zvrk
ovo fašistička paradržava to je Nedićeva srbija koja je prva eto proglasila čistu od Židova to jest juden frei.
Pa onda tko o kome ajmo o činjenicama

progledajte više
Gost
progledajte više

#zvvrk
koliko si ti tu laži i poluistina namljeo to nije za povjerovat
ajd to potkrijepi činjenicama
čuj ban Jelačić se borio za cara, ma nemoj a nije možda za obranu međimurja i odbacivanja Ugara i njihove mađarizacije i zato je i išao do budima, a Zrinjske Frankopanke pročitaj si malo njihova pisma i ženama i ostala koja su pisali
najlakše je tako iskrivljavati povijest i ponižavati narode.
pogledajte onog bratoubojicu Savu koje je zločine činio
pa se onda javite

Weteran
Gost
Weteran

Svaka država je kao jedno preduzeće-firma?!
Postoji suštinska razlika izmedju “AD”, “D.O.O.”. “OZZ”,…..

Muppet show
Gost
Muppet show

Rusi su stvarno u miloklizu. Uporno igraju fer igru I čak plinom spašavaju Englesku od ljute zime prije koji dan. I čim zatopli englezi grizu rusa. Užas.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Misliš da cjelokupna svjetska javnost to ne vidi? 😉
Pa to i je poanta cijele price – što Britanci više rade ovakve gluposti, a Rusija im i dalje pomaže u njihovim nevoljama, Britanci potkopavaju sve više sami sebe. Vrijedi i za druge.

Rusi sve što poduzimaju je uzvrat recipročnim mjerama.
Djeluju mi poput roditelja koji pokušava urazumiti svoja razmažena divlja derišta.

Bilo bi zanimljivo napraviti jedno veliko neovisno istraživanje u VB na reprezentativnom uzorku koliko britanska javnost podupire tvrdnje Mayeve i Johnsona i protjerivanje ruskih diplomata.

bumbar
Gost
bumbar

“Tko tebe kamenom, ti njega kruhom”

milan
Gost
milan

Imas minus od mene…idu sljedoredno dva kamena!

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

Pa jos malo kamenja ! 🙂

1.komentar
Gost
1.komentar

Kako su prosli bivsi drzavnici u Hrvatskoj, koji su pokusali imati dobre odnose sa Rusijom?Zar se pametan ne uci na greskama drugih?

Borac2
Gost
Borac2

Sta ce kupiti HV, Nove Gripene ili poluraspale F16-barak?

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Poluraspale naravno. Odluka je donesena odavno odnosno nalog je dobiven odavno. Izraelski mediji su još najesen objavili da se hrvatska odlučila za njihove f16.

Riddick
Gost
Riddick

Sve ove nabavke oruzija bi bila uobicajena stvar , da su odnosi u normali izmedju dve zemlje , kada isteknu resursi staroj opremi ide na remont , a posle toga se kupuje druga , obicno savremenija oprema , a kontrola vazdusnog prostora mora da postoji ….

Walter
Gost
Walter

Poluraspale F-16 barak.

EU dismr
Gost
EU dismr

@Borac, pola milijarde eura za izraelski krš. I nesretna koincidencija – dan nakon protjerivanja uz nasmijane face, objavljuju odluku o kupnji borbenih zrakoplova. Mudro do .aja …

Direktor
Gost
Direktor

A te avione ćemo vidjeti, ono, sutra, malo sutra.

Alex
Gost
Alex

Jbte sto su naši zapadni partneri napravili od od ovih balkanskih pripizdina …. 30 godina stare kante i državni vrh sav u transu kako smo dobar deal napravili. … ha ha …. po milijarde dolara

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

Poluraspale !

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

30 godina na njima letili izraelci poznati kao najbolji piloti pa mora da su dobro istrošili zmaj aviona

nonwo
Gost
nonwo

Pa da su kante nove ne bi Krstičević(zna se preko koga) osnivao firmu za remont letjelica…A registrirana je navodno i za svemirske letjelice.S jednim ili dva zaposlena…Siguran posao stoljeća,s državom naravno…
Informatizacija državnih firmi i ureda je već provedena na isti način…,moraju se naći novi izvori državnih kuna..

Piretis
Gost
Piretis

Vjerojatno najhrabriji tekst o ovoj temi. I ne samo o njoj.
VENLO redovno provjeravaj kočnice i uopće pripazi, vrag(ovi) ne spavaju. I ne vole da im itko kaže da su goli.

Abe
Gost
Abe

Kad neće nitko ima tko će
Mala zemlja sa ruba ploče

Običan tip
Gost
Običan tip

Zanima me samo otkud to da će protiv naše volje ratificarati Istanbulsku konvenciju?

Valter
Gost
Valter

Hvale vrijedan članak

bumbar
Gost
bumbar

Briselski ćato nam je najprije uvalio 70 novih rodova preko IK, a sada nam u ruke uvaljuje oružje da odemo ratovati za interese nadnacionalnog globalističkog kartela.. Dakle, najprije nas je kastrirao, a sada nas pretvara u topovsko meso za svoje nalogodavce. Zašto i ne bi kad o narodu misli kao o nepismenoj i priglupoj rulji koju će on usmjeravati kako god želi.
Zato ga ponovo i vrlo skoro, moramo opet počastiti jednim ogromnim prosvjedom i doći mu na Markov trg te mu objasniti (što on inače voli činiti)I da Hrvatska neće ratovati protiv Rusije, ni s oružjem, ni politički, jer zato nema baš nikakvog razloga.

Zolnaj
Gost
Zolnaj

A i nebi bilo pametno posle Staljingradskog debakla, zar ne?!

Ante
Gost
Ante

Nekim Hrvatima od stoljeća sedmog draže je vlast od vlastite vlastite države. Za vlast bi prodali mater i ćaću, a komili ne vlastitu državu.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON

Arheologija potvrdila da nije bilo dolaska u stoljeću 7. A genetika da je narod uglavnom starosjedilacki.

Nagard
Gost
Nagard

Dragi prijatelji da bi jedna drzava imala stav kao prvo mora biti ekonomski financijski neovisna a danas na svijetu mozda dvije postoje a ocekivati da premijer hrvatske srbije bude che guevara pa nikad cemu cudjenje gospodar i sluga jasan odnos a kolateralne zrtve u igri moci nikad se nisu brojale nego mozda bi i na ovim portalu trebalo pokrenuti teme kako mi kao obicni ljudi se osloboditi ropstva biti funancijski jaci da se banaka rjesimo a igre izmedju dva velika igraca ce uvijek biti ziivi i zdravi svi bili

Trubadur
Gost
Trubadur

Evo… Mi u Sloveniji se još držimo.. A dokle čemo..Ne zna se…

Pero
Gost
Pero

Sjeverni bratu, ti samo mislis da se drzis. Koprcas se kao i mi juznije, jedino sto je nama toplije :)))

žrec
Gost
žrec

Venlo je malo prekritičan…ja sam sretan što Anemični nije Rusiji proglasio rat 😀 Inače, Hrvatska je iz nekih mutnih razloga protjerala jednog ruskog diplomata prije godinu dana i da su pametni mogli su se pozvati na to i preskočiti ovu hajku. Usput, što se tiče Hrvata, mislim da bi mi najradije protjerali Anemičnog.

Ive
Gost
Ive

Nebi ja njega protjerao ja bi njega upregnio ispred pluga vidis koliki je, uhranjen, jak je kao bik, ima taj da vice brazdu pola metra duboku jos kada biz mao zafijuce oko straznjice.

milan
Gost
milan

SVE JE RECENO, bar da ima, da nadjem, nesto u napisanom sa cime se ne slazem. Nazalost istina i to ona koja nas zakopava duuuboko pod razinu po nas dobroga. Treba vidjeti gdje smo, ako imamo sa cime gledati.

Pero
Gost
Pero

Mnogi se nece sloziti samnom no neke cinjenice treba staviti na stol. Borba dobra i zla navodno traje od pamtivijeka. U bibliji Otkrivenje 3:9 isto pise interesantna stvar koja potvrdjuje upravo ovo sto imamo danas. Ljudi iz hrama sotoninog, koji se prave da su zidovi, a to nisu, vrse svoje trgovine i manipuliraju. False flagovi postoje isto vec 500 g ili dulje. Lincoln, Wilson, JFK, svi bili mrzeni ili ubijeni iz istog razloga. Vodje diktatori, takodjer. Mozemo mi pricati sto hocemo no svatko tko se usudio izaci ili suprostaviti ovom danasnjem financijskom sistemu je omalovazavan, mrtav, ili povijesno javno nebitan. Mozemo pricati o Nac. Socijalizmu, no covjek se maknuo iz financijskog sistema i zapadne novine su krenule u razapinjanje i manipulaciju javnosti. Nakon njega Iran, pa juzna amerika, Irak..itd sve dk danas Iraka, Libije, Egipta, sj. Koreje, Rusije. Konstantno jedna te ista pisanja novinara. No da sada napisem sto sam htio. U Kremanskim prorocanstvima lijepo pise da ce ljudi od drugog svjetskog rata zivjeti u nekakvom balonu gdje ce misliti da zive u jednom svijetu, a istina ce biti nesto sasvim drugo. Poznato? Receno da cemo gledati na tisuce km daleko pomocu TVa no necemo vidjeti prst pred nosom koliko ce nas TV oglupiti itd… Ugl meni se dopadaju jer jedini spominju Boga i dive mu se. Takodjer su rekli da ce Rusija postati jaka i da ce iznad Srbije padati uzarena tijela iz aviona od borbe Rusa i Talijana, sto je u biti NATO odnosno baza na Kosovu. Spominje se tu i frekvencija i razgovor s mrtvima sto je problizno onome sto je Tesla proucavao. Ugl, spomenuti je i Trump itd… Hocu reci, dosta toga pise, povezano, a mi svi spavamo… E, idem sada spat i ja…

Outsider
Gost
Outsider

Zanimljivo da se sve optuzbe pakirane za Uskrs. Bez ikakve osnove i dokaza.
Ima ona , tko se zadnji smije ….
Ove spodobe su sigurno upisane u fsb tekice.

Zvrka
Gost
Zvrka

Tony Blair bio je savjetnik srpske vlade,halo,gdje vi živite i ko vam mozak ispire? Usprkos učešću GB u bombardovanju Srbije!
Kad, gdje i ko ,od obične raje,je ikada mogao odlučivati o tome šta će političari uraditi?
S kim će ratovati?
Koga ubiti?
Koga strpati u zatvor?
Sa ili bez price o demokraciji?

Peca
Gost
Peca

Imaj u vidu da su Srbi kao narod jedno, a njihova pro Natovska izdajnicka vlada drugo! Srbi mrze Blera do kosti jer nisu zaboravili sta je ta dzukela radila, ali nisu mogli nista da urade po tom pitanju. Najveca je glupost izjednacavati Americki narod sa njihovim degenerisanim politicarima – isto vazi i za Srbiju. Srbi mrze ono sto se radi u njihovo ime, i ovo sve nece dugo trajati. Potrebno je jos malo ponizenja dok ne dogori do nokata, a onda ce ova banda – kada se izadje na ulice – zavrsiti kao Milosevic…

Zvrka
Gost
Zvrka

To i kažem. Narod,ljudi,istina…..ne igra nikakvu ulogu.
Mislim,uvijek je tako bilo,i bit će ,samo sto se sad jasno vidi pa smo svi užasnuti tolikim bezobrazlukom .
A mislili smo,da smo nekome -vlasti,državi – važni……..

Stentofon
Gost
Stentofon

Kroz cjelu nasu povjest su donosene krive odluke
Zahvaljujuci nasim predstavnicima koji nikada nisu vodili racuna o interesima svoje domovine nego su bili instalirani iz vanjskih centara moci.
Kada se tome doda poznata hrvatska sutnja,onda postajemo pozeljno topovsko meso za strane interese

Bole
Gost
Bole

A sta je ovde cudno i neuobicajeno?! Hrvatska je uvek imala, volela i slusala svoje gospodare, pa to radi i danas, zar ne? Kao sto je u proslosti bila uvek na pogresnoj strani, tako je i danas na strani SAD. Austrijanci su vas slali na Srbiju, Nemci na Rusiju a Ameri u Irak i ostale vukojebine da tamo ostavite svoje kosti…Napisite nesto sto neznamo.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Na nas u Sloveniji američka ambasada jako pritišče. Danes su celi dan saslušavali i ubjeđivali predstavnike naše vlasti, te ucjenivali i pretili, kao nikad dosad. A forum na rtvsloMMC izvodi pravi rat protiv koristnika, koji komentarišu u prilog Rusiji i domačim političarima, koji ne dopuščaju progon ruskih diplomata. Blokiraju sve od reda, čim naiđu na najmanji izgovor. To je ljudi totalni medijski rat, koji sliči na klaonicu. Ne mogu zamisliti, kakv bi tek bio onaj pravi. Mi u Sloveniji bi se razdelili odmah na dva tabora, ali mislim, da bi protivamerički bio puno snažniji i odlučniji.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

U Sloveniji je bila sprovedena anketa, da li vlada postupa pravo ili pravi grešku. 80% ljudi je uvjereno, da vlada postupa pravo, pošto ruskih diplomata ne progoni bez jasnih dokaza o trovanju. Nadam se, da čemo iztrajati i da naši političari neče kleknuti. Da bar mi ustrajemo in ponudimo neku nadu ostalim balkancima. Ova ameročka ludnica mora jednom da završi inače ode sve u………

Stanko 58
Gost
Stanko 58

20 posto koji su za progon su Janševi SDS

Zigi
Gost
Zigi

Moj dojam da je Janša jedan od najranijih plačenika od zapada zamotan u nacional patriotu.

Ive
Gost
Ive

Je*es mocnog susijeda sa ljeva i isto takvoga sa desna pa i onoga preko puta, pravi se lud i gledaj svoja posla.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja

bahate poslušnićke budaletina vode zemlju a realne sposobnosti nemaju ni za vodit mjesnu zajednicu a sada možete zamisliti kakav je ostatak hdz kada su im ovi podaci najbolje što imaju

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

A da se netko ugleda na djelo ‘bravara’, pa da, nema se muda za to !

Zigi
Gost
Zigi

Istini za volju za to je stvarno trebalo biti sa mudima,ujediniti srbe i hrvate ,pokazi sredni prst Staljinu i vozati amere simo tamo , mrak!

žrec
Gost
žrec

To pokušava Vučić pa mu ne ide. Bile su posve drugačije povijesne okolnosti, a uostalom to se ne može izvesti u demokraciji jer će se uvijek naći neka stranka koja će biti protiv pa će biti protežirana izvana, a ti njoj nećeš moći ništa kao što su danas soroševci zaštićeni ko lički medvjedi.

marija
Gost
marija

Dosadašnje iskustvo s britanskim ‘dokazima’ o kemijskom oružju nas je moglo i moralo naučiti da Britanci i te kako znaju lagati i fabricirati ‘dokaze’, da znaju mimo međunarodnog prava izvršiti agresiju na suverenu državu (tada Irak) što je nekoliko godina poslije potvrdio i tadašnji premijer Tony Blair

Vlastimir
Gost
Vlastimir

Hrvatska nažalost nikada nije bila” svoja”,uvek je neko njome komandovao.Uvek je ratovala za interese Vatikana i bila na strani fašističkh sila kao u prvom i drugom svetskom ratu, i ne treba uvek tražiti uzrok krivca spolja.Hrvati se trebaju duboko zapitati šta to oni rade da uvek odaberu pogrešnu stranu.Tu im može pomoći neko sličan Frojdu ili Jungu.Samo ja sumnjam da će se baviti psihoterapijom.

žrec
Gost
žrec

Evo, Kad se već vraćamo u povijest, par pitanja. A jel vrijedilo biti britanska korisna budala za izazivanje I. svjetskog rata, a ujedno i njihovo topovsko meso? Jel vrijedilo smijeniti Cvetkovića i Mačeka za britanske interese nakon čega je slijedila invazila na Jugoslaviju i sve one strahote? Jel vrijedilo rušenje avnojske Jugoslavije puno prije izbijanja rata, samo zato jer nekome federalističko uređenje države ne ide u glavu, baš kao što to danas ne ide ni europskim “demokratama”. I koliko se sjećam devedesetih su vam puna usta bila tih engleza i francuza kao tradicionalnih i slavnih saveznika, dok vas nisu ti isti nagradili bombama. I šta ćemo sad? Po ovom tvojem upisu, opet ispada novi rat. Naravno, za tuđe interese, ko još ratuje za vlastite, Vlastimire.

Srbin Katolik
Gost
Srbin Katolik

#vlasto
kasniš …
sad lijepo idi i uzmi duplu dozu tebleta jer si fulal terapiju

Balad
Gost
Balad

“Hrvatska je na krivoj “strani povijesti” zahvaljujući tuđim poslušnicima”

Ona je to bila gotovo oduvijek, s izuzetkom godina kad su joj partizani branili još malo preostale časti. I još nešto godina iza toga.

Roberto
Gost
Roberto

Podanici i vazali EU-ije su odlucili uplesti RH u spor Anglosakonaca sa Rusijom. Nista se od povijesti naucilo nije. Zasto RH nije ostala neutralne, dok e ne rascite stvari??? Engleska politika laze, dok zine. Sta u samo RH cinili od pocetaka naseg osamotaljenja… !!! Po njima Irak je bio pun bojnih otrova i ti im je posluzilo za napad, a na kraju se ispostavilo, kako je to bila laz, no odgovarao nije nitko!!!

Plenkovic i ekipa poslusno ispunjavaju sve zadace EU, jer njemu su obecali visoku i dobro-placenu poziciju u Bruesel-u …
Sramotno.
Pamtite sve to, te pokazite svoj stav na izborima… ili smo doista “ocoprani” ???

luni lunovic
Gost
luni lunovic

nazalost opet pa neka se i u buduce ide na kmecanje u bleiburgu

mitar
Gost
mitar

“protiv nase volje ce ratificirati istanbulsku konvenciju” ovom recenicimo ste pokazali da ste primitivni srednjevekovni idiot.I pritom jos i zastitinik silovatelja,nasilnika i svecenika pedofila….

neven
Gost
neven

Opet.

ventilator
Gost
ventilator

Zahvaljujući našem konzervativnom kleru mi Hrvati često puta nismo znali izabrati, ja bih rekao PRAVILNU STRANU, te smo se često puta našli na krivoj strani, što bi kasnije povijest potvrdila. Jedan od primjera je i taj da se je U AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU VEĆI DIO NAŠIH HRVATA NAŠAO NA STRANI JUGA, Iz povijesti znamo da je taj rat bio prvenstveno radi oslobođenja amerčkih robova od roptstva.U ovom današnjem svijetu čini mi se da nismo daleko dogurali jer smo postali vazali bivših kolonizatora, čiji se cilj IZRABLJIVANJE SLABIJIH nije promjenio nego samo taktika. Očito da se u Hrvatskoj mora pojaviti neka mlada revolucionarna struja koja će nas odmaknuti od SUVREMENIH KOLONIZATORA.

antinwo
Gost
antinwo

veleizdaja HRVATSKOGA NARODA!Sada nam još prijeti i neki grevio tzv.hrpa debila koja nam hoće nametnuti izopačenosti.Evo vm kurac malo bolesnici

POVEZANE VIJESTI

Izbornik