Hrvatska je na krivoj “strani povijesti” zahvaljujući tuđim poslušnicima

Andrej Plenković - Kolinda Grabar-Kitarović
162 komentara

Postoje barem dva gledišta na Zemlju. Jedno je ono o kojem obrazovni sustav uči djecu u školi – Zemlja je dio nežive Prirode. Drugo je ono kojem svjedočimo, za kojeg nema mjesta u obrazovnim programima i službenoj znanosti – Zemlja je živa, svjesna i inteligentna.

U ovisnosti o tomu što je naš pogled na Zemlju će ovisiti i naša percepcija stvarnosti. Pa i zemaljskih trzaja u vidu potresa, poplava, oborina, iznenadnih pucanja, čudnih zvukova, tsunamija. Imamo li kuću na brdu i gledamo poplave u nizinama, mislit ćemo kako samo dalekovidni i mudri što nismo napravili kuću u dolini. Sve do trenutka dok se brda, uzvisine na kojima smo sagradili kuću  ne pretvore u klizišta.

Naše okolnosti, sustvarali ih sami ili tek uskočili u njih, određuju i dobar dio naših pogleda na svijet oko sebe. Ako smo mudri, onda samima sebi nećemo pripisivati zasluge za ono za što zaslužni nismo. Nećemo ni svisoka gledati na one koji se trenutno nađu na strani koja ima manje sreće. Nekad nas događaji izvan nas  i našeg dosega uvjere u ispravnost vlastitih stajališta, a nekad nam tek pokažu koliko smo daleko od objektivne istine, koja egzistira neovisno o nama i onomu  što privatno držimo istinitim.

Međutim, naša potraga za srećom i naša potraga za istinom, u kakvim god deklaracijama bile zapisane kao naše pravo, u ovom i ovakvom svijetu nisu prepuštene slučajnostima, niti nama samima. To što još uvijek ne postoje ministarstva istine ne znači da ne postoje službene istine čije autore i zastupnike koji nastupaju s pozicija sile, države same nije briga jesu li te ‘istine’ istine ili laži okićene djelićima istine, stvorene za naše, u najmanju ruku pokoravanje. U gorem slučaju za našu regrutaciju u borbi za njihove interese, u pravilu suprotne našima.

Čini se da je posljednjih dana to nametanje službene istine prešlo u još agresivniju fazu od one kojoj smo bili dosad izloženi. Naime, ne živimo ni u kakvim enklavama odvojenim od ostatka svijeta, već u modernom dobu, u državama koje su već zauzele strane, udružile se u asocijacije, prethodno uvjerivši narode kako su asocijacije za njihovo dobro i njihov interes. Jedna od takvih asocijacija je i EU, nadnacionalni entitet kojem smo prepustili pravo donošenja naših politika i naših zakona. Udruživanjem smo dospjeli u poziciju da nerijetko moramo zastupati ideje, stavove, mišljenja koji su sasvim suprotni našim osobnim, državnim i nacionalnim interesima. Hijerarhija odlučivanja je posložena – neka od nadređenih institucija EU donese zaključke, smjernice, emisari nam prenesu, nacionalne Vlade i parlamenti to provedu kroz zakone ili uredbe kao lažni nacionalni interes.

Utjehu bi nam trebala pružati činjenica da u toj hijerarhiji imamo i svoje predstavnike koje smo sami izabrali pa smo posljedično i odgovorni za postupke naših predstavnika. Iako godinama upozoravamo na manjkavosti izbornog zakona koji sustavno ignorira naš glasački utjecaj na poslijeizborne politike.

Jedna od sve učestalijih prigoda za naše svrstavanje nadređene nam asocijacije protiv onih s kojima nacionalno, državno nemamo nikakvih prijepora se dogodilo i prošlog tjedna na sastanku u Brusselu, na kojem su premijeri zemalja članica EU jednoglasno donijeli odluku o solidariziranju cijele EU s Velikom Britanijom, zemljom koja je u postupku izlaska iz asocijacije, i njenim  jednostranim sukobom s Rusijom.

I sve to zbog trovanja dvoje ruskih državljana na teritoriju Velike Britanije. Riječ je o britanskom špijunu i njegovoj kćeri, koji je navodno otrovan zabranjenim nervnim otrovom koji se svojedobno proizvodio u bivšem SSSR-u.

Za trovanje dvoje ruskih državljana, od kojih je jedno britanski špijun, britanska premijerka Theresa May optužuje Rusiju, a ministar Boris Johnson Putina osobno. Rusiji daju ultimatum od 24 sata da se izjasni o njenoj ulozi u trovanju. Britanske službe ‘otkrivaju’ kako je korišten zabranjeni nervni otrov naziva Novičok. Na sastanku prvaka EU Britanci uspijevaju uvjeriti sve premijere/predsjednike zemalja članica kako je Rusija odgovorna za trovanja  na britanskom tlu.

Slijedi unisona reakcija, odnosno akcija SAD i EU zemalja i protjerivanje ruskih diplomata.

Ono što su odlučile učiniti SAD i nekoliko zemalja EU, nije nas se trebalo ticati. Činjenica je da je Hrvatska članica NATO saveza i da iz tog članstva proizlaze određene solidarne obaveze u slučaju napada na bilo koju zemlju članicu.

Nakon Plenkovićevog povratka iz Brussela te predsjedničinog povratka iz Južne Amerike, jučer je uslijedio hitni sastanak ‘državnog vrha’, kojem se priključio i predsjednik Sabora Jandroković. Zaključak sastanka je – Hrvatska će proglasiti jednog ruskog diplomata personom non grata, nepoželjnom osobom i protjerati ga!

Ovakav nezapamćeni diplomatski blitz krieg u novije doba nije zabilježen. Na osnovu kojih i kakvih dokaza? O tomu nam premijer Plenković nije rekao ništa. Kao ni predsjednica Kolinda koja je samo dan-dva prije čestitala Putinu ponovni izbor za predsjednika Rusije i pozvala ga u državnički posjet Hrvatskoj.

Dosadašnje iskustvo s britanskim ‘dokazima’ o kemijskom oružju nas je moglo i moralo naučiti da Britanci i te kako znaju lagati i fabricirati ‘dokaze’, da znaju mimo međunarodnog prava izvršiti agresiju na suverenu državu (tada Irak) što je nekoliko godina poslije potvrdio i tadašnji premijer Tony Blair.

Kako su u agresiji na Irak postupali mimo međunarodnog prava, tako su postupili i u ovom slučaju. Nisu poštovali protokol Organizacije za zabranu kemijskog naoružanja (dobitnice Nobelove nagrade za mir 2013.  Organizacija ima mandat da postigne cilj i namjeru Konvencije o kemijskom oružju, osigurati izvršavanje njenih odredbi i vršiti međunarodnu kontrolu poštivanja odredbi Konvencije) i ne postoji nezavisna istraga oko ovog pokušaja ubojstva.

Ili kraće – nema nikakvog dokaza da je Rusija na bilo koji način sudjelovala u trovanjima koja su se dogodila u Velikoj Britaniji!

Premijer Plenković i predsjednica Kolinda su nam dužni reći na osnovu čega su odlučili protjerati ruskog diplomata? Koji su to nepobitni dokazi predočeni u Brusselu o ruskoj umiješanosti? Zašto se Hrvatska našla među 14 zemalja od 28 koje su se ‘solidarizirale’ sa zemljom koja izlazi iz EU na osnovu volje svog naroda te protjerale4 ruske diplomate, a ne među 14 zemalja koje se nisu odlučile na taj korak?

Misli li Plenković i dalje kako smo nepismeni i kako nismo sposobni razumjeti što piše u nekom dokumentu, kao što je to o nama govorio komentirajući reakcije na ratifikaciju Istanbulske konvencije? Pa nam zato nije dao nikakav dokaz na uvid?

Ili se osjeća nedodirljivo na svom brdu s kojeg gleda na nas blatnjave u poplavljenoj dolini? Ne zna da brda, koliko god moćno djelovala, znaju proklizati?

Hrvatska država nema nikakvih otvorenih pitanja s Ruskom federacijom. Rusi su krajnje korektno postupili u slučaju Agrokor, u kojem je bivši Vladin povjerenik bio odlučio da neće priznati potraživanja ruskih banaka prema Agrokoru u iznosu od 1,4 milijarde eura. Hrvatska ne ratuje u Siriji i nije ugrožena legitimnim prisustvom ruske vojske u Siriji. Hrvatska nije bila umiješana ni u kakve revolucije u Ukrajini i ne snosi odgovornost za tamošnje sukobe pa se ipak, na svoju štetu priključila sankcijama EU i SAD protiv Rusije.

Dosad smo mogli gledati kako se zapadne oligarhije odnose s prezirom prema vlastitoj javnosti, od slučaja 9/11 preko iračkog kemijskog oružja, ničim izazvane agresije na Libiju i agresije na Siriju – pri čemu su vlastitoj nezainteresiranoj javnosti uvaljivali gomile izmišljotina, laži kao opravdanje za vojne akcije.

Danas svjedočimo istom takvom preziru prema hrvatskoj javnosti  kojeg ovakvim postupanjem iznosi njeno vrhovništvo.

Protiv naše volje će ratificirati Istanbulsku konvenciju. Hoćemo li se čuditi ako nas protiv naše volje uvuku u rat s Rusijom? Ovo s izgonom diplomata je početak ozbiljnog sukoba.  Tužno je gledati kako se nalazimo na krivoj strani povijesti i kako nemamo razloga biti ponosni svojim identitetom kojeg danas u naše ime iskazuju briselski i američki poslušnici – hrvatski premijer i hrvatska predsjednica.

Zemlja možda jest živa, svjesna i inteligentna i možda nas kažnjava zbog našeg odnosa prema njoj poplavama, potresima, uraganima. Ali – jesmo li mi živi, svjesni i inteligentni? Ili smo tek mrtvi koji sahranjuju svoje mrtve, a anemični nam kroje lijesove?

Pretplatiti se
Obavijesti o
162 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin
6 godine prije

Dragi moji pobratimi iz nase Hrvatske …. nazalost … nemogu se iskreno setiti da je ikada Hrvatska (makar i pod Ausyrpugarskom) bila na pravoj strani. Zao mi je bratja. Ali bili sa Rusijom il8 VS Rusije …. svi smo na*ebali.

Jerko Markoc
6 godine prije

Diplomatski je potpuno ispravno kako je vlada postupila i prikljucila se 14 drugih EU drzava. Izbacen je 3.tajnik, sto nema tolikog znacaja, ali ipak znak da slijdi EU.

Slagerpjevac
6 godine prije

kužim, i sad bi ja trebao navesti hrvatske pobjede.. i gdje bi nas to dovelo. trolu.

Petar Veliki
6 godine prije

Zamislite samo političke kataklizme urnebesnih razmjera ako bi Hrvatska sutra samoinicjativno povukla izterivanje ruskog diplomata, povukla priznanje Kosova, ponovo se udružila vojno i političko sa Srbijom, nabavila 20 novih ruskih migova + S400, integrirala Bosnu sa Srbima i Bošnjacima da bi na kraju podpisala sporazum sa Rusima i Kinom za ekspresni ulazak u šangajsku organizaciju. Naravno to se neče nikad desit ali ako bi se desilo pola zapada bi riknulo brez izpaljenog metka i Hrvatska bi postala narodni heroj celog sveta. 🙂
Malo humora i puno sarkazma. Nek redakcije briše ako je preterano. 🙂

GetRiddicked
6 godine prije

De reci koji je cilj tvog komentara?

Bill Clinton
6 godine prije

Naslov nije najbolji… trebalo bi “…zahvaljujući poslušnicima stranaca”. Ovako ispada da su ova dva lika sa frontispiece nevina & naivna!?
p.s. nadam sebe da mene hrvacki in srbski ćitatelji razzumijeti? thank-you,
sincerely,
B.

davor
6 godine prije

Pozivam stanovnike Čiova i one koji izanjmljuje dole da kad navrati Tony Blair u posjetu opet ovog ljeta da mu posluže kamenice iz 2003-e. Ista ponuda je za dubrovačke konobare iz Excelsiora kad navrate McCain i Nuland hraćnite im u kavu.

nekoime
6 godine prije

Kako bi bilo proglasiti Plenkovića ruskom diplomatom?

Laki Topalović
6 godine prije

Da, zato i imaš nick sa spomenikom u Prištini, među najvećim šljamom od balkanskih naroda.

Laki Topalović
6 godine prije

Kao da je prvi put. Ajd WW1 nas je spasio “zeleni kadar”, dezerteri koji se nisu htjeli boriti, ali je HR de facto bila dio gubtničke Austro-ugarske. WW2 nema potrebe komentirati, tu je sve jasno ko dan. Govoreći ranije, da nije bilo Hercegovca Don Ivana Musića, koji se s hercegovcima, unatoč zabran Vatikana, Srbima pridružio u velikom ustanku 1875-78. , opet bi ispali papci. Utrčali smo u EU i NATO, a postoje naznake da to u ovom stoljeću neće biti pobjednička strana, nego će to biti Kina. Bmu miša, uvik na krivoj strani, ne ovih dvoje koji ne zavrijeđuju dva retka.

Weteran
6 godine prije

Svaka država je kao jedno preduzeće-firma?!
Postoji suštinska razlika izmedju “AD”, “D.O.O.”. “OZZ”,…..

Muppet show
6 godine prije

Rusi su stvarno u miloklizu. Uporno igraju fer igru I čak plinom spašavaju Englesku od ljute zime prije koji dan. I čim zatopli englezi grizu rusa. Užas.

1.komentar
6 godine prije

Kako su prosli bivsi drzavnici u Hrvatskoj, koji su pokusali imati dobre odnose sa Rusijom?Zar se pametan ne uci na greskama drugih?

Borac2
6 godine prije

Sta ce kupiti HV, Nove Gripene ili poluraspale F16-barak?

Piretis
6 godine prije

Vjerojatno najhrabriji tekst o ovoj temi. I ne samo o njoj.
VENLO redovno provjeravaj kočnice i uopće pripazi, vrag(ovi) ne spavaju. I ne vole da im itko kaže da su goli.

Abe
6 godine prije

Kad neće nitko ima tko će
Mala zemlja sa ruba ploče

Zvrk
6 godine prije

’45 su bili na pravoj strani.

Sara
6 godine prije

@ inTELEsvojina : Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu :)))))

Valter
6 godine prije

Hvale vrijedan članak

bumbar
6 godine prije

Briselski ćato nam je najprije uvalio 70 novih rodova preko IK, a sada nam u ruke uvaljuje oružje da odemo ratovati za interese nadnacionalnog globalističkog kartela.. Dakle, najprije nas je kastrirao, a sada nas pretvara u topovsko meso za svoje nalogodavce. Zašto i ne bi kad o narodu misli kao o nepismenoj i priglupoj rulji koju će on usmjeravati kako god želi.
Zato ga ponovo i vrlo skoro, moramo opet počastiti jednim ogromnim prosvjedom i doći mu na Markov trg te mu objasniti (što on inače voli činiti)I da Hrvatska neće ratovati protiv Rusije, ni s oružjem, ni politički, jer zato nema baš nikakvog razloga.

Adriana
6 godine prije

Srbija je slala (prodavala) oružje i u većim količinama (jak proizvođač) umjerenim sunitskim borcima za demokraciju, ali ne preko svojih luka, jer ih nema.

Ante
6 godine prije

Nekim Hrvatima od stoljeća sedmog draže je vlast od vlastite vlastite države. Za vlast bi prodali mater i ćaću, a komili ne vlastitu državu.

Nagard
6 godine prije

Dragi prijatelji da bi jedna drzava imala stav kao prvo mora biti ekonomski financijski neovisna a danas na svijetu mozda dvije postoje a ocekivati da premijer hrvatske srbije bude che guevara pa nikad cemu cudjenje gospodar i sluga jasan odnos a kolateralne zrtve u igri moci nikad se nisu brojale nego mozda bi i na ovim portalu trebalo pokrenuti teme kako mi kao obicni ljudi se osloboditi ropstva biti funancijski jaci da se banaka rjesimo a igre izmedju dva velika igraca ce uvijek biti ziivi i zdravi svi bili

Trubadur
6 godine prije

Evo… Mi u Sloveniji se još držimo.. A dokle čemo..Ne zna se…

žrec
6 godine prije

Venlo je malo prekritičan…ja sam sretan što Anemični nije Rusiji proglasio rat 😀 Inače, Hrvatska je iz nekih mutnih razloga protjerala jednog ruskog diplomata prije godinu dana i da su pametni mogli su se pozvati na to i preskočiti ovu hajku. Usput, što se tiče Hrvata, mislim da bi mi najradije protjerali Anemičnog.

žrec
6 godine prije

Upadljivo je žmirenje na ove šovinističke komentare. Kad se javi neki hrvatski desničar s eksplicitnim porukama, bude obrisan vrlo brzo, a drugi su očito prihvatljivi. Vi valjda po staroj jugoslavenskoj formuli, svaki je nacionalizam opasan, ali zna se koji je uvijek bio najopasniji, drugih nije ni bilo 😀

milan
6 godine prije

SVE JE RECENO, bar da ima, da nadjem, nesto u napisanom sa cime se ne slazem. Nazalost istina i to ona koja nas zakopava duuuboko pod razinu po nas dobroga. Treba vidjeti gdje smo, ako imamo sa cime gledati.

Pero
6 godine prije

Mnogi se nece sloziti samnom no neke cinjenice treba staviti na stol. Borba dobra i zla navodno traje od pamtivijeka. U bibliji Otkrivenje 3:9 isto pise interesantna stvar koja potvrdjuje upravo ovo sto imamo danas. Ljudi iz hrama sotoninog, koji se prave da su zidovi, a to nisu, vrse svoje trgovine i manipuliraju. False flagovi postoje isto vec 500 g ili dulje. Lincoln, Wilson, JFK, svi bili mrzeni ili ubijeni iz istog razloga. Vodje diktatori, takodjer. Mozemo mi pricati sto hocemo no svatko tko se usudio izaci ili suprostaviti ovom danasnjem financijskom sistemu je omalovazavan, mrtav, ili povijesno javno nebitan. Mozemo pricati o Nac. Socijalizmu, no covjek se maknuo iz financijskog sistema i zapadne novine su krenule u razapinjanje i manipulaciju javnosti. Nakon njega Iran, pa juzna amerika, Irak..itd sve dk danas Iraka, Libije, Egipta, sj. Koreje, Rusije. Konstantno jedna te ista pisanja novinara. No da sada napisem sto sam… Čitaj više »

Zvrka
6 godine prije

Tony Blair bio je savjetnik srpske vlade,halo,gdje vi živite i ko vam mozak ispire? Usprkos učešću GB u bombardovanju Srbije!
Kad, gdje i ko ,od obične raje,je ikada mogao odlučivati o tome šta će političari uraditi?
S kim će ratovati?
Koga ubiti?
Koga strpati u zatvor?
Sa ili bez price o demokraciji?

Stentofon
6 godine prije

Kroz cjelu nasu povjest su donosene krive odluke
Zahvaljujuci nasim predstavnicima koji nikada nisu vodili racuna o interesima svoje domovine nego su bili instalirani iz vanjskih centara moci.
Kada se tome doda poznata hrvatska sutnja,onda postajemo pozeljno topovsko meso za strane interese

Bole
6 godine prije

A sta je ovde cudno i neuobicajeno?! Hrvatska je uvek imala, volela i slusala svoje gospodare, pa to radi i danas, zar ne? Kao sto je u proslosti bila uvek na pogresnoj strani, tako je i danas na strani SAD. Austrijanci su vas slali na Srbiju, Nemci na Rusiju a Ameri u Irak i ostale vukojebine da tamo ostavite svoje kosti…Napisite nesto sto neznamo.

nije bitno tko
6 godine prije

Na nas u Sloveniji američka ambasada jako pritišče. Danes su celi dan saslušavali i ubjeđivali predstavnike naše vlasti, te ucjenivali i pretili, kao nikad dosad. A forum na rtvsloMMC izvodi pravi rat protiv koristnika, koji komentarišu u prilog Rusiji i domačim političarima, koji ne dopuščaju progon ruskih diplomata. Blokiraju sve od reda, čim naiđu na najmanji izgovor. To je ljudi totalni medijski rat, koji sliči na klaonicu. Ne mogu zamisliti, kakv bi tek bio onaj pravi. Mi u Sloveniji bi se razdelili odmah na dva tabora, ali mislim, da bi protivamerički bio puno snažniji i odlučniji.

nije bitno tko
6 godine prije

U Sloveniji je bila sprovedena anketa, da li vlada postupa pravo ili pravi grešku. 80% ljudi je uvjereno, da vlada postupa pravo, pošto ruskih diplomata ne progoni bez jasnih dokaza o trovanju. Nadam se, da čemo iztrajati i da naši političari neče kleknuti. Da bar mi ustrajemo in ponudimo neku nadu ostalim balkancima. Ova ameročka ludnica mora jednom da završi inače ode sve u………

Ive
6 godine prije

Je*es mocnog susijeda sa ljeva i isto takvoga sa desna pa i onoga preko puta, pravi se lud i gledaj svoja posla.

Jurišić maja
6 godine prije

bahate poslušnićke budaletina vode zemlju a realne sposobnosti nemaju ni za vodit mjesnu zajednicu a sada možete zamisliti kakav je ostatak hdz kada su im ovi podaci najbolje što imaju

VladoGrozny
6 godine prije

A da se netko ugleda na djelo ‘bravara’, pa da, nema se muda za to !

marija
6 godine prije

Dosadašnje iskustvo s britanskim ‘dokazima’ o kemijskom oružju nas je moglo i moralo naučiti da Britanci i te kako znaju lagati i fabricirati ‘dokaze’, da znaju mimo međunarodnog prava izvršiti agresiju na suverenu državu (tada Irak) što je nekoliko godina poslije potvrdio i tadašnji premijer Tony Blair

Vlastimir
6 godine prije

Hrvatska nažalost nikada nije bila” svoja”,uvek je neko njome komandovao.Uvek je ratovala za interese Vatikana i bila na strani fašističkh sila kao u prvom i drugom svetskom ratu, i ne treba uvek tražiti uzrok krivca spolja.Hrvati se trebaju duboko zapitati šta to oni rade da uvek odaberu pogrešnu stranu.Tu im može pomoći neko sličan Frojdu ili Jungu.Samo ja sumnjam da će se baviti psihoterapijom.

Balad
6 godine prije

“Hrvatska je na krivoj “strani povijesti” zahvaljujući tuđim poslušnicima”

Ona je to bila gotovo oduvijek, s izuzetkom godina kad su joj partizani branili još malo preostale časti. I još nešto godina iza toga.

Roberto
6 godine prije

Podanici i vazali EU-ije su odlucili uplesti RH u spor Anglosakonaca sa Rusijom. Nista se od povijesti naucilo nije. Zasto RH nije ostala neutralne, dok e ne rascite stvari??? Engleska politika laze, dok zine. Sta u samo RH cinili od pocetaka naseg osamotaljenja… !!! Po njima Irak je bio pun bojnih otrova i ti im je posluzilo za napad, a na kraju se ispostavilo, kako je to bila laz, no odgovarao nije nitko!!!

Plenkovic i ekipa poslusno ispunjavaju sve zadace EU, jer njemu su obecali visoku i dobro-placenu poziciju u Bruesel-u …
Sramotno.
Pamtite sve to, te pokazite svoj stav na izborima… ili smo doista “ocoprani” ???

luni lunovic
6 godine prije

nazalost opet pa neka se i u buduce ide na kmecanje u bleiburgu

mitar
6 godine prije

“protiv nase volje ce ratificirati istanbulsku konvenciju” ovom recenicimo ste pokazali da ste primitivni srednjevekovni idiot.I pritom jos i zastitinik silovatelja,nasilnika i svecenika pedofila….

neven
6 godine prije

Opet.

ventilator
6 godine prije

Zahvaljujući našem konzervativnom kleru mi Hrvati često puta nismo znali izabrati, ja bih rekao PRAVILNU STRANU, te smo se često puta našli na krivoj strani, što bi kasnije povijest potvrdila. Jedan od primjera je i taj da se je U AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU VEĆI DIO NAŠIH HRVATA NAŠAO NA STRANI JUGA, Iz povijesti znamo da je taj rat bio prvenstveno radi oslobođenja amerčkih robova od roptstva.U ovom današnjem svijetu čini mi se da nismo daleko dogurali jer smo postali vazali bivših kolonizatora, čiji se cilj IZRABLJIVANJE SLABIJIH nije promjenio nego samo taktika. Očito da se u Hrvatskoj mora pojaviti neka mlada revolucionarna struja koja će nas odmaknuti od SUVREMENIH KOLONIZATORA.

antinwo
6 godine prije

veleizdaja HRVATSKOGA NARODA!Sada nam još prijeti i neki grevio tzv.hrpa debila koja nam hoće nametnuti izopačenosti.Evo vm kurac malo bolesnici

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.