Hrvatska policija upozorava: Prijeti nam se zato što se ne želimo cijepiti – Tražimo slobodu izbora

Policija - Hrvatske
193 komentara

Nacionalni sindikat Policije Republike Hrvateske se obratio MUP Hrvatske, jer se hrvatske policajce popisuje i prijeti mi se, na temelju statusa cijepljenja.

Poštovani! 

Nacionalni sindikat policije MUP-a RH je zaprimio brojne prigovore naših članova na povredu prava na zaštitu osobnih podataka policijskih službenika. 

Naime, posljednjih dana se u policijskim postajama po usmenim zapovijedima rukovoditelja obavlja popis policijskih službenika koji se moraju izjasniti da li su cijepljeni protiv zarazne bolesti COVID-19 ili nisu, uz objašnjenje da je podatke u brojčanoj tablici potrebno dostaviti Ravnateljstvu policije MUP-a RH. Također, pojedini rukovoditelji si uzimaju za pravo od policijskih službenika tražiti podatke o datumu cijepljenja te s koliko doza cjepiva su cijepljeni, pod prijetnjom da im neće biti omogućeno obavljanje određenih policijskih poslova (npr. pružanje ispomoći na poslovima zaštite državne granice, osiguranje javnih okupljanja) ako nisu prethodno cijepljeni protiv zarazne bolesti COVID-19. 

Vršeći pritisak na policijske službenike, rukovoditelji na ovaj način krše i radna, ali i ustavna prava policijskih službenika. Uostalom, tko jamči da će policijski službenici dati vjerodostojne podatke, jer realno, svaki pojedinac se može izjasniti kao cijepljen, a trenutno ne postoji zakonsko uporište na temelju kojega bi netko mogao provjeriti točnost datih podataka. Skrećemo pozornost na članak 37. Ustava RH: Svakom se jamči sigurnost i tajnost osobnih podataka. Bez privole ispitanika, osobni se podaci mogu prikupljati, obrađivati i koristiti samo uz uvjete određene zakonom.” Takoder, skrećemo i pozornost na odredbe članka 9. Opće uredbe o zaštiti podataka: ,,Zabranjuje se obrada osobnih podataka koji otkrivaju rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja ili članstvo u sindikatu te obrada genetskih podataka, biometrijskih podataka u svrhu jedinstvene identifikacije pojedinca, podataka koji se odnose na zdravlje ili podataka o spolnom životu ili seksualnoj orijentaciji pojedinca.”

Svakako koristimo ovu priliku zahvaliti se rukovodstvu MUP-a jer je omogućeno organizirano cijepljenje zainteresiranih policijskih službenika, ali se nikako nećemo složiti s diskriminacijom necijepljenih policijskih službenika u pogledu prava na obavljanje pojedinih policijskih poslova. 

Skrećemo pozornost i na članak 2. Zakona o zaštiti prava pacijenata: Svakom pacijentu jamči se opće i jednako pravo na kvalitetnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu primjerenu njegovom zdravstvenom stanju, sukladno općeprihvaćenim stručnim standardima i etičkim načelima, u najboljem interesu pacijenta uz poštivanje njegovih osobnih stavova.” Policijski službenici imaju različite osobne stavove o cijepljenju, koje svakako treba poštovati, pogotovo jer cijepljenje protiv zarazne bolesti COVID-19 nije obvezno po odredbama članka 40. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ali nje mogu biti i odredene bolesti i strah od nuspojava. U svakom slučaju, na pojedincu i njegovoj slobodi izbora je odluka da li se cijepiti ili ne. 

Ono što želimo izbjeći i na što Vam moramo ukazati, jest da bi popisivanje necijepljenih policijskih službenika i usporedba s onima koji su cijepljeni, a pogotovo uskrata obavljanja pojedinih policijskih zadaća, moglo dovesti do diskriminacije policijskih službenika od strane poslodavca, na što će Nacionalni sindikat policije MUP-a RH zasigurno reagirati. 

S poštovanjem! 


Sve čestitke Policiji Republike Hrvatska, koja traži slobodu izbora, usklađenu s Ustavom.  Hrvatska policija očito nije “kupljena” kao zapadne policije koje su za malu povišicu bezrazložno mlatile svoje građane i sada podupiru obvezno cijepljenje. Osim policije, svakodnevno svjedočimo pobuni hrvatskih vojnika i časnika, koji također traže slobodu izbora, a ne prisilno cijepljenje.

cijepljenjehrvatskaMUPPolicijaSlobodni izbor
Pretplatiti se
Obavijesti o
193 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vik
2 godine prije

Podrška svakom policajcu i radniku. Ne pristajte na ucjene, ništa nije važnije od zdravlja. Koliko ima smrti od posljedica cjepljenja parola posao ili smrt nije pretjerana!!

Žvuž
2 godine prije

Bravo! Još da vojska grakne… Pisao sam već ovdje da nisam baš siguran da će hrvatska policija tek tako sudjelovati u ovom zločinu, a isto vjerujem i za vojsku jer znam kako tamo stvari stoje iz prve ruke.

2 godine prije

ovo je potencijalno jako dobra vijest..puno bolja od najava stotina tuzbi koji ce sudovi,na visoj instanci,odbaciti..sindikat policije,a tu ne gledam celnistvo nego obicne clanove,traze slobodu izbora i normalno funkcioniranje MUP-a bez diskriminacije.u cemu je stvar..ovdje,konacno,ljudi sa sluzbenim pistoljem i zaposlenici drzave hrvatske zaduzeni za provodjenje zakona,traze da ih se ostavi na miru.i da se prestane krsiti ustav.nadam se da ce ovo biti zaista najbolja vijest zadnjih godinu dana.bez obzira na sve,narod ima nekog povjerenja u obicnog policajca..zbilja se nadam nekom preokretu jer on moze doci samo od drzavnih sluzbenika koji imaju neki alat moci.hvala.

Stara kuka
2 godine prije

E pa ovo bi možda moglo postati zanimljivo. Pa nije valjda da glavni nosivi stup sistema, onaj na kojem u konačnici sve počiva, pokazuje pukotine?
comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Ico
2 godine prije

5+ za policiju RH, većina policajaca radi u interesu hrvatskog naroda!

Faust
2 godine prije

Policja bi trebala imati dovoljno dokaza da se radi o udruženom zločinačkom poduhvatu i zločinu protiv čovječnosti bez presedana i otpočeti s uhićenjima članova vlade i stožera.Ne samo u Hrvatskoj.Zabrinjavajuće je da policija pasivno promatra teška kršenja ljudskih prava i sloboda.Tek kad su i sami na nišanu reagiraju ali mlako i neodlučno.

Ante
2 godine prije

Treba mi smo više ovakvih proglasa, otvorenih pisama i vrlo jasnih stavova.

Sly79
2 godine prije

Ne pristajte na đavolja posla, ovo je plan istrebljenja i totalne kontrole čovječanstva. Čak i ako ne znate većinu toga što je prethodilo ovoj fazi, čak i ako ne znate mnogo o tome tko, kako i od kada upravlja svjetskim događajima, ipak niste toliko blesavi da ne primjetite sumanutu tiraniju i pritiske na sveopću populaciju (koja, usput budi rečeno, ima stopu od 99.96% preživljenja). Svakome iole poštenom i mudrom zasmrdit će do neba činjenica da je baš sve podređeno tzv. “cjepljenu” i da je baš sve što ukazuje na ozbiljne, po život opasne posljedice, cenzurirano.

gostgost
2 godine prije

Povijest svih revolucija, ustanaka ili sukoba pokazuje da otprilike 2/3 represivnog aparata stane na stranu naroda. Nadajmo se da će se i ovog puta tako pokazati.

123
2 godine prije

CASNI POLICAJCI NEDAJTE SE! I NEDAJTE NAS!

2 godine prije zadnji put uredio 123
Ganicus
2 godine prije

Opa zaboravili su policajci kako su maltretirali svoje sugradjane ono samo radimo svoj posao.Treba ih sad nasilu cijepiti sa deset doza.

sjfnvjwenrivnwerigfw
2 godine prije

Budu li se sistemaši priklonili narodu narod ima šanse ali to treba ići dalje po strukturama sistema………..

nessy
2 godine prije

Evo, da i ja dozivim, da od strane policije dodje nesto razumno i logicno, a ne samo izvrsavanje naredbi, poput dresiranih pasa. Dajem im podrsku, i nadam se da ce istrajati u svojim zahtjevima, koji su apsolutno ispravni.

Malivz
2 godine prije

Nemojte se zavaravati ti isti će nas pendrčiti i hapsiti kao pse. Ti isti će čuvati logore za smještaj nepelcovanih….. Razmislite tko će to raditi?

gostgost
2 godine prije

Redakcija, molim da ovu temu (plus vojska) iskoristite za bombardiranje etera i prenosite apsolutno svaku novost. Jako bitno. Zahvaljujem

benty20
2 godine prije

💪🏼💪🏼💪🏼

Spicko
2 godine prije

Eto sada cvile o miševi, nadam se da poslije ovog neče ponovo rušiti starice po ulicama…

2 godine prije zadnji put uredio Spicko
Abe 04
2 godine prije

Podrška, naravno, ali ne policiji kao instituciji, nego sindikatu koji se oglasio valjda pod pritiskom nekog broja članova. Mada je stav sindikata koji se iščitava, onako pola-pola zadovoljavajuć. Sta znaci sindikat, koja je njegova snaga, pa jos sindikat u policiji ej.. I podrška običnim zaposlenicima mupa doo.

2 godine prije zadnji put uredio Abe 04
Škafiškafnjak
2 godine prije

Bravo braćo moja! Naravno da ste na strani naroda jer i vi ste dio njega.. Zajedno smo jači!!

Tko bi rekao
2 godine prije

Podrška policajcima i svima drugima u zaštiti vlastitih osnovnih ljudskih prava!

2 godine prije zadnji put uredio Tko bi rekao
Prle
2 godine prije

Svaka vlast koja iza ledja ima vojsku i policiju moze da radi sto zeli. Jer vlast nije nista drugo nego sila. Svaka država vjeruje samo u zeljezo,citaj naoružanje,a diplomatija je samo prva linija odbrane. Ako im vojska i policija odkazu poslušnost stvar sigurno propada. Ove idiotizirane doktore se nista ne pita.

nepoželjni
2 godine prije

ETO, TO SU INFORMACIJE I VIJESTI ZA KOJIMA VAPE ČITAOCI I PRATITELJI LOGIČNOG, BRAVO !

neznanje
2 godine prije

Kad crkne turizam a s njim i penzije bit će jodlanja. Antivakseri samo naprijed. Mislite da režete tuđu granu. Kad shvatite da režete onu na kojoj sjedite bit će kasno,

švejk
2 godine prije

evo i lajkovi su besplatni, da li se nešto okreče na plus?

Cupo
2 godine prije

Velika podrska policiji Republike Hrvatske,samo nesmijemo dopustiti da nas zavade sa policijom,ako se to dogodi bit ce sranja

Sticky fingers
2 godine prije

Svatko mora imati pravo na slobodu izbora i za to se vrijedi boriti. Kratko i jasno.

El Professor
2 godine prije

R E F E R E N D U M

Jelije
2 godine prije

Radim u policiji. Velika vecina se ne zeli cijepit, dosta dosta vise od pola. Tu prednjace mlađi, mada ima i starijih sta ne zele. Al problem je sta ih je mali postotak bas “probudenih”. A ovo sta je sindikat objavio nema bas neku snagu ne pita se njih nista, al opet lijepo je vidit da ima jos pametnih ljudi sta kuze stvari, pogotovo na takvim pozicijama. Vojska i policija su im veoma bitni, krucijalni za provest svoje planove. Ja se nadam da ce se velika vecina u sustavu probudit jer bez represivnog aparata oni su jedno veliko nista!

Jack Shadow
2 godine prije

Ne žele se cjepit sa genskim RNA tretmanom, prvi put u povijesti upotrebljenim na čovjeku i sklepan za 6 mj.,s tim da je glavni financijer tih korporacija koje proizvode genski tretman,pogodi tko. Lik koji uporno tvrdi kako je preveč ljudi na svijetu,u šoku sam.

Damjan
2 godine prije

Kukavice, usr**i su se, a kada treba privoditi, gaziti ljude po ulici, starce jer su prešli ma crveno, i one jel nisu imali brnjicu preko usta, udarati čovjeka s malim djetetom jel nije imao masku 3 na jednog, gaziti čovjeka koji je spasio Trnje od poplave nasred pločnika, onda nije problem, gazi udri malog čovjeka…
Ma nadam se da će vas sve procjepiti i sa trećom dozom jel vi ste stali na stranu služenja fašistima i tiranima, organiziranom kriminalu sa strankom na vlasti. Dan kada ste obukli tu uniformu vi ste njihovi sluge na štetu građana RH.
Kada dođu dani pobune i masovnih prosvjeda vi će te mlatiti svoje sugrađane i susjede, štiteći mafiju na Markovom trgu. Zato šutite i ne cmizdrite jel niste bolje niti zaslužili…

jasam
2 godine prije

podrska policiji da zastiti ljudsko pravo na izbor koje se tice svih nas. evo na zrcu gledam u cudu, ogradili ogradom sve glavne ulaze do klubova i plaze, nigdje ne daju proci bez certifikata o cijepljenju ili test. blesavoj ekipi koja se testira da ude guraju stapice kroz nos do pola glave da bi dobili propusnicu za samo sto kuna. to treba zaustaviti, bozinovica i ekipu u zatvor, opcine i klubove tuziti, oprati zestoko, kad se prvo rjesimo korumpiranih sudaca.

Властимир
2 godine prije

Слобода избора се добија револуцијом.

Smiren
2 godine prije

Uvijek sam htio biti pripadnik specijalne policije samo zato jer imaju zvanje časti, titulu zaštitnika slabijih

Zagten
2 godine prije

Imas slobodu izbora. Napusti sistem.

Serpico
2 godine prije

Tako je i njih treba “pelcovati” a ne samo puk, i to s 2 doze odmah.

postenlopov
2 godine prije

Nevjerovatno, i pajkani imaju mozga, eh, to je bilo zadnje u sto sam mogao da posumnjam.

MATIJA EMANOVIĆ
2 godine prije

DIKTATURA PLENKOVIĆEVE OLIGARHIJE.

Mladen
2 godine prije

Sigurnost i povjerenje piše na policijskim vozilima. Tako bi trebalo biti ,zar ne. Kad su pendrečili ljude to nije vrijedilo. Sada kada su shvatili da su i oni samo obični ljudi sa porodicama proradio je mozak kod dotičnih, istina bog sa zakašnjenjem ali kako se veli nikad nije kasno. E pa dragi policajci kad shvatite da vas ovaj puk hrani ,a ne ovi lopovi onda ste vi prvi koji bi trebali poduzeti odgovarajuće mjere i stati u zaštitu građana koji se na legalan način bore za svoju egzistenciju i slobodu.

Perica
2 godine prije

kad ce batinati postene gradane ove zemlje onda im nece trebati podrska naroda, tako da bi molio da se svi do jednog prisilno cijepe (kako se i vojska – sad ih pronalaze mrtve), pa tko prezivi batinat ce

kemičar
2 godine prije

nego, jeste primjetili kako na režimskom glasilu imbex.hr svakih nekoliko dana objave vijest o tome kako pronalaze mrtve hrvatske vojnike, i to vrlo šturo.. ne pišu ni o okolnostima njihove smrti, a još manje o uzrocima..

throne
2 godine prije

Ako se to tako da se Nacionalni sindikat Policije RH izjašnjava protiv segregacije necjepljenih u Ministarstvu unutarnjih poslova, nadam se da će i ostali sindikati u javnom sektoru ići tim putem. Isto tako bi trebali postupiti i poslodavci u privatnom sektoru. Nadam se da je to jedan mali poziotivni korak prema ujedinjenju razmišljanja protiv globalnog trovanja. Da se me razumije poštujem svakoga, svako ima pravo na odabir ali ne smje taj svoj odabir nametati drugima kao uzorak ponašanja, a posebno ne stožer, ministar zdravstva i premijer te nas ostale smatrati niže vrijednima i tupoglavcima. I ako se među nama drugomislićim nalaze ljudi i s većim akademskim titulama u drugim znanstvenim vodama od našega vrloga premijera koji je mag.iur. Da ne duljim ako se tako nastavi u sindikatu MUP-a i MORH-a to je vrlo pozitivna stvar za nas a ne za vrhušku i stranke koje su u vladi i saboru i… Čitaj više »

Dokurčilomi
2 godine prije

Budite sigurni da je većina građana uz vas koji se ne žele cijepiti a i ovo ppulacije što se navodno cijepilo, cijepilo se iz straha od otkaza.

mala lu
2 godine prije

Gdje je Sindikat Hrvatskih učitelja?! Gdje su ostali sindikati? Što se dogodilo s prosvjetom?! Zar ne vide ili ne žele vidjeti kamo ovo vodi?!

throne
2 godine prije

Mene ne iznenađuje da likovi poput familije Gates, jer predak njegove porodice povezan je s programom cjepljenjem američkih vojnika prije odlaska u I svjetski rat i povezan s pojavom tzv. šanjolske gripe. Taj neću ga imenovati predak Gatsa je zajedno s fondacijom John D. Rockefellera provodio slične mjere pandemijske mjere nošenja obaveznih maski, cjepljenja kao danas što provodi A. Fauci ili kod nas Beroš ili Capak i ostali klaunovi. Uzrok toga je da su američke vojnike masovno cjepili protiv menigitisa, zbog čega su masovne nuspojave i pomor američkih vojnika tjekom rata i nakon njega, a europsko stanovništvo koje je prošlo strahote rata i gladi i siromaštva bilo je da se grubo izrazim, savršena meta za širenje epidemije novoga soja gripe koju su nazvali španjolska. Nekoliko valova tog soja gripe odnjelo je u svijetu oko 50 000 000 ljudi. Svoju djecu Gates ne želi cjepiti kao i ostali na čelu farmakomafije… Čitaj više »

Davor drugi
2 godine prije

L.R.
„ Osim policije, svakodnevno svjedočimo pobuni hrvatskih vojnika i časnika, koji također traže slobodu izbora, a ne prisilno cijepljenje.“
U inozemnim misijama HV u kojima sudjeluje, a ovisno o zemlji u koju se šalju njeni pripadnici, postoji obveza i dužnost cijepljenja. Ovoga momenta ne postoji nikakva obveza cijepljenja protiv Covida.
A inače konkretno, gdje smo to svjedoci pobune pripadnika HV i kako se ta pobuna ogleda ili neka priopćenja sudionika pobune za javnost?
Molio bih da mi dostavite neki link ili konkretnu obavjest sudionika o pobuni u redovima HV. Hvala unaprijed.

Ivek
2 godine prije

za kaj se oni nebi cijepili?
Kaj su oni bolji od nas ostalih, znači nas treb cijepiti njh ne. Meni tu nkaj smrdi.
Neka se narodna milicija cijepi s dvije doze odmah tako da nam bude imuno jaka.

Pravnica
2 godine prije

MOje osobno mišljenje je da nije uopće bitno dijelimo li ili ne s pojedincima ili grupa isti svjetonazor. Najbitnije je da je ovo sada borba svih nas, bez obzira jesmo li ili nismo istomišljenici. To nije važno. Svi se borimo za istu stvar: da vratimo osnovna ljudska prava i slobodu. Mada, s druge strane, da su kojim slučajem policajci izuzeti od te sulude odluke o obveznom cijepljenju, kladim se da bi im se živo fućkalo što se druge na to prisiljava, čak bi mnogi sa zadovoljstvom u tome i sudjelovali. Svatko gleda sebe. Pogledajte samo sindikat učitelja. Dok se je mučilo djecu i đake, nitko nije digao svoj glas, osim Bernarde Jug, čak niti kada se govorilo o cijepljenju djece. Koji je to učitelj ili profesor progovorio? Nitko. A vidi vraga, sada kada je u pitanju njihova guzica, evo ih kako glasno protestiraju. Muka mi je od tolikog licemjerja!!!

Josip
2 godine prije

Imaju oružje i obučeni su ga koristiti protiv svakog tko krši temeljna ljudska prava.

sssssss
2 godine prije

Dakle, to su oni koji su sudjelovali u montiranim procesima, i otmicama djece, protiv roditelja koji su tražili pravo na izbor za cijepljenje,. Tako dakle, došlo do toga.

Kit
2 godine prije

Ne nadajte se previse, a moguce je sve, tako je u njemackoj jedna omanja firma pod pritiskom sefa na razne nacine jedan po jedan radnik cijepljen, pa broj od 70% da se NECE cijepiti, kroz pola godine spade na 30%. samo sabura, pa onda vidite tko je ostao covjek tko je postao zombij.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI