Inflacija u Njemačkoj gora od očekivane

Inflacija
32 komentara

Očekuje se da će inflacija u Njemačkoj dostići vrhunac od 10,4 % u oktobru, prema preliminarnim podacima koje je objavilo nacionalno tijelo za statistiku zemlje.

Oktobar će izgleda biti drugi uzastopni mjesec kada će inflacija u ekonomskoj moćnici EU biti dvocifrena. Stopa je porasla sa 10,0 % u septembru i iznad je očekivanih 10,1 %, objavio je Federalni zavod za statistiku (Destatis) na svojoj web stranici.

Cijene energenata su u oktobru 2022. bile 43,0 posto više nego u ovo doba prošle godine, a zabilježen je i “nadprosječni” rast cijena hrane za 20,3 posto, dodaje Destatis.

Agencija će svoje konačne podatke za ovaj mjesec objaviti 11. novembra.

Potrošačke cijene su u porastu širom EU, a ukupna stopa inflacije u bloku porasla je na skoro 11 % u septembru, podstaknuta rastućim troškovima energije i hrane.

euKrizanjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
1 godina prije

Ja ću povjerovati u krizu u Njemačkoj kad vidim kolone naše dijaspore kako bježe kući,ja kako sad vidim još uvijek se masovno odlazi u krizni region,ranije sam pisao,dok njima nestane brašna,mi ćemo pocrkati,znam da nije i neće biti pravedno,ali ako uzmemo da je corona i rat planiran,onda nemamo razloga ne vjerovati da se zapad nije spremio,oni će imati sve,onog što nebude neće nas ,i treći svijet,kako ga posprdno nazivaju,zapasti,jer kroz medije već neko vrijeme pišu kako Ukrajinsko žito hrani Afriku i ostale siromašne zemlje,a ovo što sad izlazi iz Ukrajine,zapad sve uze sebi,zato nije,i nema krize u Njemačkoj,i zapadu ,sve će to lopovi pokriti,naštampače još eura

Max
1 godina prije

Gle čuda.

Nekoime
1 godina prije

Zato su demokracija i ljudska prava pojeftinili na najnižu razinu od vremena III. Reicha.

Miron
1 godina prije

Taman kad sam mislio selit u njemacku, izgleda da mi je bolje da ostanem svojoj kići

tihobl
1 godina prije

Amerikanci propadaju i jedni izlaz im je da ocerupaju Njemacku.
Njemacka propada i jedini izlaz im je da ocerupa … skontajte sami koga.

Alex Keller
1 godina prije

Ako su energenti i hrana otišli toliko gore,onda inflacija cijena krucijalnih potreba ljudskog bića nije ispod 15-18%.

Keks
1 godina prije

Kako je umjetno nastala, tako i umjetno će nestati. Npr. povratkom nuklearnih elektrana najveći problem riješen, a odbacivanjem zelene agende (i ugljen naglo pozelenio), te morona i neoliberalnog i ultralijevog narativa, nametnutog od psihopata. Ali Rusije još dublje u srednji vijek, jedino nisku oklopljenim jahačima krenuli na Ukrajnu…ali kako je krenulo…….huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. limeni…..

perun
1 godina prije

Narod drzi na zivotu Njemacku drzavu i stranci…dok su te snage u igri Nijemcima ne pada ni dlaka sa glave ….70 procenata BND-a sacinjavaju osobe sa useljenickim porijeklom ..rema tome nitko od tih osoba i angazovanih nece dozvoliti da se urusi najveci socijalni sistem na svijetu ….sa tim se ne treba zavaravati….druga je stvar trenutna politicka scena u BRD -u ….znaju oni jako dobro tko ih je gu..zio ovih zadnih decenija …nisu ni oni naivni ….

Dokurčilomi
1 godina prije

Njemačku iz pada može izvući samo još 20-tak novih sankcija prema Rusiji.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Inflacija je došao niotkuda” – Predsjednica Europske Središnje Banke Christine Lagarde

(Zvana Madam Inflacija)

P.S.,
Kao odgovor na djelomičnu mobilizaciju Rusije, Litva je,odlučila svoju stopu inflacije povećati s 25% na 30%….

Kit
1 godina prije

Postoje samo brojke kao ove u članku, a stanje na terenu je suprotno. Pa tako kako cijene derivata i artikala skočiše tako i podigoše plaće odnosno smanjiše porez na plaće, negdje jedno i drugo, ovisi od firme. Plus na to, država daje nekakve socijalne dodatke u vidu kešovine da se “preživi” i tako je to kad zbrojiš sve manje više nekakvo mizerno povećanje od par postotaka. Krkanski rečeno “ima se može se, zaboli nas” U BIH je sve suprotno, cijene skaču nemilice, nema zaštite nikakve na to, plaće se ne podižu, socijalni dodatci penzionerima stoja koju probalahaju za dan u ljekarni, nezaposlenima isto stoja neki dan (pred izbore===kupovanje glasova), a ostalima sebastiankurz Ali ovdje narod ima bašta, njiva, nije manit, ima i udruženih proizvođača koji će ti prodati tonu žita samo ako ćeš nešto u zamjenu dati od druge hrane ili sa njima poslovati. Nije niko siso vesla, a što… Čitaj više »

goran
1 godina prije

dragi susjedi njemci nemojte biti tako utučeni,evo da vas ohrabrim malo,mi u hrvatskoj imamo iznad 12% službene inflacije,a u stvarnosti je to iznad 30% ako ne i više,a plaće su nam od vaših duplo manje i opet preživljavamo,sad če te vidjeti kako je to preživljavati,ne živiti kao što ste dosad mogli,nego samo preživljavati.

Vojni analitičar
1 godina prije

Gledam kako svi ili panično strahuju ili se u pozadini zlurado raduju (ovisno o političkim stavovima) zbog ovakvih gospodarskih problema i nadolazeće zime. Zapadne zemlje još uvijek imaju dovoljno rezervi da mogu izdržati ovakvu inflaciju i pad proizvodnje neko vrijeme. Ni zima neće donijeti neke prevelike lomove u smislu nestašice energenata, grijanja i sličnog. I kad zima prođe, mnogima će laknuti a mnogi će biti razočarani jer se ništa dramatično neće dogoditi. Ali svi zaboravljaju da je to samo jedna zima i samo jedna godina. A da poslije dolazi još zima i još godina nazadovanja i propadanja koje će biti sve brže i sve nepopravljivije. Godine i zime koje dolaze biti će svaka slijedeća teža od prethodne ako se nešto hitno ne poduzme. Ako se razmažene, tupe, inertne i kukavičke mase ljudi, pogotovo u zapadnim zemljama ne osvijeste. Zapad možda može izdržati jednu, dvije, možda čak i tri-ćetiri ovakve godine.… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Christine Lagarde, EU središnja banka:
Ozbiljno ovo tvrdi:

Govoreći o svojim prethodnim sastancima s Putinom, Lagarde ga je opisala kao “nevjerojatno informiranu osobu” s “ledenim očima”.

Europska središnja banka (ESB) mora povećati kamatne stope zbog inflacije UZROKOVANE RATOM ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini, rekla je šefica ESB-a Christine Lagarde.

“To je ono što Putin pokušava učiniti, izazvati kaos i uništiti velik dio Europe”, rekla je Lagarde tijekom gostovanja na irskoj televiziji RTE. “Ova energetska kriza uzrokuje golemu inflaciju koju moramo pobijediti

“Svatko tko se tako ponaša mora biti vođen zlim silama. Bolesni ruski predsjednik je užasna osoba”, rekla je Legarde, piše Politico.”

😯😲😮😯😦
Podsjećam da je gaduri suđeno za neki lopovluk, i dokazana joj je krivica.
Koliko pamtim, poklonika je tuđih 400 milijuna (?)
Ali, nije đu.bre išli u zatvor

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI