IRAK: Uživo priznanje terorista i njihovo javno smaknuće na iračkoj televiziji

Teroristi u Iraku
10 komentara

Jedna od najpopularnijih emisija na iračkoj televiziji “In the Grip of Justice” (U stisku pravde), počinje s vrlo uznemirujućim snimkama. Kanal France 24 uspio je pratiti snimanje jedne od ovih emisije, gdje se prikazuju ljudski ostaci na stražnjem sjedalu automobila nakon eksplozije bombe na ulici Bagdada. Pored vozila, mrtvac leži na zemlji, a drugi je nagnut nad njim, uništen od tuge.

Ova je emisija realizirana uz suglasnost iračke vlade. Štoviše, organizatori emisije “In the Grip of Justice” prvo zahtijevaju odobrenje Ministarstava unutarnjih poslova, pravosuđa i nacionalne sigurnosti prije nego što intervjuiraju džihadista i isprate ga do mjesta zločina. Optuženi terorista je u žutoj odjeći vezan lisicama, kojeg prati jaka vojna i policijska pratnju.

Na rubu linčovanja

Na mjestu događaja, okružen mnogim policijama i vojskom, džihadist objašnjava neutralnim tonom i tihim glasom detalje napada. Malo po malo, okuplja se gomila – svjedoci, stanovnici, ponekad i žrtve terorističkog napada – i napetost je na najvišoj razini. Na granici smo linča.

Nakon priznanja, izvršenje smrtne kazne

Voditelj emisije, Ahmad Hassan navodi da muškarci koji sudjeluju u njegovoj emisiji to čine dobrovoljno i da su njegovi intervjui “u skladu s ljudskim pravima”. Uostalom, udruge za ljudska prava više vode računa o teroristima, nego o žrtvama.

Isječak iz emisije “In the Grip of Justice”:

Ahmad Hassan – Udruge za ljudska prava više vode računa o teroristima, nego o žrtvama

https://www.youtube.com/watch?v=u5elGuXZgBQ

Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Oni ovako, a Velika Britanija i Europa ugoscuju dzihadiste koji se vrate, daju im smjestaj, novac, zdravstveno, pa pitaju treba li jos nesto. Da vidimo tko ce dalje u ovoj prici..

Ivo Lola
6 godine prije

Šta je ovdje sporno osim nezaobilaznog neoliberalnog osmjeha voditeljice sa France24? Ona uopće nije svjesna materije o kojoj govori i koliku to ozbiljnost zahtjeva. Iskreno, ja bih odmah promjenio program.

Toni
6 godine prije

Ivo misle da su sigurni. Zapad je veći teror od Istoka. Nisu nam do koljena

Zvrk
6 godine prije

To nije ondje od jučer, ta se praksa provodila još u vrijeme vojne diktature.

Mariola
6 godine prije

Jedina pravda za te bombaše je metak u ćelo i to javno na trgu da gledaju svi zajedno sa udrugama za ljudska prava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.