Iran otkrio novu mlaznu bespilotnu letjelicu (dron) Kian koja može ciljati “izvan granica”

Bespilotna letjelica Kian - Iran
8 komentara

Nazvan “Kian”, novi iranski UAV “može ciljati ciljeve izvan granica zemlje i osigurati protuzračnu obranu na neprijateljskim teritorijima”, rekao je član zrakoplovnih snaga Irana.

Iran je u nedjelju 1. rujna otkrio letjelicu na mlazni pogon uvjeravajući da može pogoditi ciljeve izvan granica zemlje.

Kian bespilotnu letjelicu dizajnirali su, proizveli i testirali stručnjaci zračnih snaga u samo godinu dana, citiran je načelnik zračnih snaga, generala Alireza Sabahi-Farda od strane službene agencija Irna.

Ovaj bespilotni zrakoplov dolazi u dva modela koja su sposobna obavljati “nadzorne i izviđačke misije, te letove za određene misije”.

Drone može letjeti “više od 1000 kilometara i točno pronaći svoj cilj” i “u stanju je ciljati izvan granica zemlje i pružati zračnu odbranu na neprijateljskim teritorijima”, dodao je vojni izvor.

Prema iranskim TV kanalima, letjelica može ponijeti nekoliko vrsta municije i dići se na nadmorsku visinu od 5000 m.

Najava dolazi nakon što povećanja tenzije između Teherana i Washingtona, jednostranim povlačenjem Sjedinjenih Država iz međunarodnog nuklearnog sporazuma, ponovnom uspostavom teških američkih sankcija i incidenta u zaljevskoj regiji u svibnju i lipnju.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Barem jedno desetak Hezbollahu i dva tri Hutima, tek da smaknu krmka Muhameda bin Salmana

Dub Miroslav
4 godine prije

Svaka čast. Nadam se da će boje operativnog drona biti manje uočljive.

Max
4 godine prije

Iranci stalno napreduju u svim područjima i sferama.

ive
4 godine prije

Dobro simpatični su mi iranci ali ajmo iskreno ovo je kopija US drona napravljenog za Egipat iz 1980-ih pod imenom Teledyne Ryan TRA 324 “Scarab”

robi
4 godine prije

Slika koju ima autor “samo oko” nije dobro. kad te netko gleda sa jednim okom skraćuje ti život. Zato moja molba je da promijeni sliku, molim vas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.