Iran od Interpola traži uhićenje Trumpa zbog ubojstva generala Soleimanija

Trump
69 komentara

Iranske vlasti izdale su nalog za uhićenje nekoliko visokih američkih dužnosnika, uključujući Donalda Trumpa, nakon smrti generala Soleimanija. Interpol je kontaktiran radi izdavanja crvene potjernice, javlja iranska agencija Mehr.

Iranska pravda izdala je nalog za uhićenje protiv Donalda Trumpa nakon korištenja bespilotnih letjelica, te zbog ubojstva generala Sulejmanija prošlog siječnja, izvijestila je 29. lipnja iranska novinska agencija Mehr.

Predsjednik Sjedinjenih Država i nekolicina drugih američkih dužnosnika suočit će se s “optužbama za ubojstvo i terorizam”, navodi teheranski tužitelj, Al-Qasimehr.

“Identificirano je 36 osoba uključenih u pripremu atentata na Qassema Soleimanija, među kojima su političke i vojne osobe iz Sjedinjenih Država i drugih zemalja”, navodi teheranski tužitelj u izjavi, nakon sastanaka s pravosudnim dužnosnicima, javlja agencija Mehr.

Tužitelj je također objavio da je o situaciji obaviješten Interpol. Iran je zatražio od međunarodne organizacije da objavi crveno potjernicu za ove ljude.

Organizacija sa sjedištem u Lyonu ipak je za kazala da zahtjev iranskih vlasti neće biti razmatran onakav kakav jest.

“Poslovnik Interpola ne dopušta međunarodnoj organizaciji da ispita zahtjev iranskih pravosudnih vlasti protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa i drugih osoba koje su možda umiješane u ubojstvo generala Soleimanija”, izjavio je Interpol za ruske medije.

3. siječnja SAD su izvele operaciju za uklanjanje generala Soleimanija u Bagdadu. U znak odmazde, Iran je ispalio nekoliko raketa na dvije američke baze u Iraku. Nakon što je najavio da “nije bilo ozlijeđenih”, Washington se konačno povukao, priznavši 110 lakše ozlijeđenih.

Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
3 godine prije

Cudno kad je bio na vlasti Obama ovi Iranci nisu bili tako drski. Nek prvo uhvate onog koji je raketirao onaj putnicki avijon.

abopl
3 godine prije

To je dobar potez od iranske vlade.

Ako ne vrijedi interpol za Amerikance onda ne vrijedi za nikoga.
Tako se Amerika postavlja.
Dakle treba ukinuti medjunarodne zakone i zamjeniti ih americkim za cijeli svijet.
Tko se ne zeli pokoriti dobit ce americke sankcije.

Amerika vise pridobije ljudi u Hrvatskoj i ostatak svijeta lazima
nego Rusija ili Iran istinom.

Šule
3 godine prije

Iran je postao smiješan sa ovakvim glupim izjavama a tamo im SAD nabija konstantne sankcije da narod živi kao u srednjem vijeku a nafta i plin teku kao voda.Izrael ih godinama ubija po Siriji i ti njihovi vojnici od straha nesmiju uzvratit nego samo urlikanje i vrištanje pa paljenje zastava po Iranu..a živote vojnika nitko nespominje.Bitno je navijačko urlikanje..a ovi političari bolje da neizglasavaju ove defektne zahtjeve…

Max
3 godine prije

Zahtjev je opravdan jer su mučkim ubojstvom generala Sulejmanija prekršene međunarodne konvencije. Jer je pokojni general bio general vojske međunarodno priznate države u diplommmatskom posjetu drugoj državi Iran nije bio u ratu protiv SAD pa ni kom slučaju nije bio legitimna meta.. Ali od toga nema ništa.

Alen
3 godine prije

Heh , raketiranje prazne baze i prijava interpolu..Nije da zahebavam ali zbilja su se iranci dali da osvete generala sulejmanija…
Gdje su sad crvene zastave , amerikanci u crnim vrećama , bombaški napadi po inostranstvu , odstrel kakvog američkog kapitalca i ostale stvari što čine odmazdu odmazdom..
Nema ih.. Neće ih ni biti.. I ne zato što se iranci boje ametikanaca ..

Ivkopivko
3 godine prije

Bilo bi ok i da ste naveli sto to tocno u njihovom poslovniku im ne dozvoljava procesuiranje amera

FBI uhvatiju prevarante
3 godine prije

bild.de/news/ausland/news-ausland/instagram-betrueger-fbi-nimmt-fake-influencer-in-dubai-fest-waehrend-er-schlief-71574480.bild.html

piždro
3 godine prije

Aaaa ima potjernica i za svjetskog pandura..!?Jel moguće ?! Da i nemoguće je moguće – kažu oni što dalje idu od logike i zdrave pameti.. Naravno, to je malo uz blagosov duboke drzave i onih kojima je Trump ko zulj na tabanu…Kina isto potpiruje vjetrom u iranska jedra. a Rusija se iz prikrajka smijucka i sapuće davaj, davaj…

ad astra
3 godine prije

Iranski političari povlače smiješne poteze. Kao prvo, INTERPOL nije zadužen za međudržavne odnose, a predsjednik Trump je povukao potez u ime države. Iran je svjestan da ne može ništa postići ali šalje provokativnu poruku da je predsjednik Trump kriminalac. Kad se jedna država upušta u tako smiješne radnje to je pokazatelj da je u vrlo teškoj situaciji. Dosadašnja američka vanjska politika bila je toliko učinkovita u borbi protiv Irana da je dovela Iran u vrlo tešku situaciju. Iran nema odgovor i hrani se smiješnim potezima koji spadaju u kategoriju “vjerovali ili ne”. Krucijalno pitanje je zašto je Iran u ovako teškoj situaciji. Iran je država bogata prirodnim resursima i nepojmljivo je da ne može kapitalizirati takva bogatstva.

Stock
3 godine prije

“Organizacija sa sjedištem u Lyonu ipak je za kazala da zahtjev iranskih vlasti neće biti razmatran onakav kakav jest.”
Vjerujem da ce i ta organizacija popustiti pod pritiscima tajne Hrvatske diplomatije iz prostog razloga sto se dugoročni hrvatsko-iranski interesi ne smiju poremetiti.
Zbog tih istih, tajnih ali dugorocno vaznih, interesa su i naftna polja u Siriji prepustena nekome drugome.
Civilizacija…

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Iran trenutno, pod teretom američkih sankcija i pod takvim uvjetima borbom sa epidemijom korone, prolazi vrlo teško razdoblje.
Ali…..
Griješe svi oni koji misle da će ga uspjeti dovoljno oslabiti ili ”slomiti’. Da bi prešao na ”pravu stranu povijesti”.

Armagedon
3 godine prije

Dragi komentatori , mislim da ste svi pomalo u pravu ali polovicno jer je cijela ova situacija puno vise komplexna nego kako vi pricate a to je crno bijela. Mogu se sloziti (ako sam u pravu ) da su Trampa podrzali izraelci ali ne i svi zidovi , ovo nmogu tvrdit sa sigurnoscu . Izraelski zidovi su ga podrzali radi samog izraela a globalisticki zidovi ga ne mogu u stampu vidit. (Porijeklom Hazari koji u vecini vladaju svijetom ) Koja je razlika ,? Ogromna , ako bi to pokusao sad obijasniti , trajalo bi jako dugo. Kroz proces koji se odvija Tramp je vidio sansu da vrati jaku Ameriku , da bi se to moglo napravit , mora se odrec svijetskog policajca (kao sto je i najavio ) i globalizma , jer za to su ogromni izdaci a koje dobija upravo “vlada u sijeni ” koja ima prioritet zavladat cijelim… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.