Iranski predsjednik Rohani odbio susret „tête à tête“ s Donaldom Trumpom

Hassan Rohani - iranski predsjednik
46 komentara

Nakon vrlo oštrog napada na Iran tijekom Generalne skupštine UN-a u New Yorku, američki predsjednik Donald Trump predložio je iranskom predsjedniku Hassanu Rohani direktan susret nasamo.

Iranski predsjednik je hladno odbio prijedlog o susretu „tête à tête“, kojeg je predložio predsjednik Sjedinjenih Država, prenosi agencija Fars koja se referira na iranskog analitičara Mahdija Fazaelija.

Službeni predstavnik iranskog Ministarstva vanjskih poslova, Bahram Qassemi je potvrdio izjavu analitičara Mahdija Fazaelija.

Pozivnica Donalda Trumpa je poslana nakon vrlo oštrog napada na Iran, na Generalnoj skupštini UN-a, na kojoj je američki Predsjednik nazvao Iran korumpiranom državom koju vode osobe bez skrupule.

Vrijeme kada su „male zemlje“ klečale pred velikim silama, bez obzira na ponižavanje prvih, je očito prošlo. Multipolarnost polako, ali sigurno uzima mjesto unipolarnom svijetu prepunom cinizma.

Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Logicno.
Ali nema logike kod nasih balkanskih lidera. Oni trce da ga sretnu i klece pred njim.
Moj premijer Zaev se je sreo sa Trampom – ravno 3 sekunde sto se videlo na snimci. Ali je Zaev nakon toga izdao priopcenje da su pricali o, ovome, onome, da su razmortili…
I pola Makedoija je bila u ekstazi

Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

Sve više i više sam uvjeren da je Iran jedna ozbiljna, napredna i civilizirana država, unatoč svoj zapadnoj anti-Iran propagandi kojom nas zasipaju. Ne vjerujem više ništa, zapravo vjerujem da je sve kontra od onog što oni drobe o Iranu.
A moram priznati da i Rohani polako pokazuje svoju veličinu, mudrim i promišljenim potezima, za razliku od Ahmadinejada.

basso
6 godine prije

Pravilna odluka,sa zlocincima ne treba razgovarati.

1.komentar
6 godine prije

Odgovor, odnosno pismo indijanskog poglavice Sijetla iz 1854, godine, americkom predsedniku Frenklinu Pirsu, izmedju ostalog kaze: ” Jedno znam sigurno, a to je da će i beli(danas citaj:zapadni) čovek jednom morati da shvati: naš bog je isti bog. Možda mislite da njega možete da posedujete, kao što se spremate da uzmete celu našu zemlju. Ali nećete. On je bog i njegova milost jednaka je i za crvenog i za belog čoveka. Ova zemlja je njemu sve. Oskrnavite li je, isto je kao da prezrete njenog stvoritelja. Belog će čoveka nestati. Možda i pre ostalih plemena. Prljate sami svoj ležaj i jedne noći udavićete se u sopstvenom izmetu. Takva sudbina nama se čini bednom. Ali zašto da žalim za nesretnom sudbinom svoga naroda? Pleme sledi pleme i nacija zamenjuje naciju, kao talasi na vodi. Bog vam je dao vlast nad životinjama, šumama i crvenim čovekom iz nama nepoznatih razloga. Možda bismo… Čitaj više »

fisherman
6 godine prije

trolovi dobili otkaz- nema ni jednog minusa…..

Konj
6 godine prije

Logicno..nece covek da zavrsi ko Chavez poslije trovanja.

Konj
6 godine prije

Antonio,vas se klempo ima cime pohvalit a nasa budala se slika ispred zapisanih ograda i svrsava kad pisaju po njoj..

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Ništa više ne “gotivim” Iran, od Katara, Saudijske Arabije ili Sjedinjenih Američkih Država, skupa sa Sorošem. Da se nisu upetljali u rat u Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini na stani džihadiste Alije Izetbegovića, rata ne bi ni bilo. Svi su podjednako odgovorni za svaku kap krvi koja je proilivena na ovim prostorima i svu štetu nanešenu svim našim narodima i narodnostima. Jugoslavija zauvijek!!!

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Iranci i Katarani su đubrad ko i moji Hrvati, stali bi uz svakoga ko im daje pare, a okrenuli leđa onima koji su im pomagali i štitili ih desetljećima. Nadam se samo da ih Putin i rusi, a i kinezi, kuže, jer će obje dvije države proći kao SFR Jugoslavija, ako ih puste da previše švrljaju po njihovim zemljama.

Majk Majers
6 godine prije

Tako i triba. Sta ce jedan civilizirani covik pricat sa majmunom

apolo
6 godine prije

U srijedu dolazi Putin u Teheran i sastaje se sa Rouhanijem i predsjednikom Azerbejdzana Alyjom.

bosanac
6 godine prije

dokle god je suštinski Islam temelj države i kulture Iranaca, oni će biti dostojanstvena, ponosita i civilizirana nacija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.