ISIL se predao u Yarmuku  – Damask prvi put u sedam godina slobodan od terorista

ISIL se predao u Yarmuku
38 komentara

Prema vojnim izvorima iz Damaska je sinoć takozvana “Islamska država” pristala na predaju svojih posljednjih položaja u kampu Yarmouk i Hajar Al-Aswadu, južno od sirijske prijestolnice.

Prema vojnom izvoru u Damasku je u područje upućeno na desetine autobusa i evakuacija nekoliko stotina terorista iz tog područja, najvjerojatnije u pustinjsku enklavu u istočnom Homsu, počinje danas.

ISIL je bio prisiljen predati područja južno od Damaska, nakon što je ovog mjeseca izgubio veliki dio teritorija u ofenzivi sirijske vojske i palestinskih milicija koja su se vladinim snagama pridružile u borbi za oslobođenje Yarmuka, četvrti koja je izvorno bila kamp za palestinske izbjeglice.

S odlaskom posljednje skupine terorista  “Islamske države” će grad Damask i šire područje prijestolnice biti slobodni od prisutnosti svih islamističkih terorističkih skupina, po prvi put u sedam godina.

Dugogodišnje uporište takozvane “Islamske države” je bila jedini dio glavnog grada koji još uvijek nije bio pod nadzorom sirijske vlade.

Međutim, nakon propalog protunapada,  sve se promijenilo 19. svibnja, budući da je zapovjedništvo sirijske vojska konačno pristalo održati pregovore sa zapovjednicima terorista “Islamske države” u tom području, što je na kraju dovelo do njihove predaje.

Preživjeli teroristi i članovi njihovih obitelji će sada biti prevezeni u područje Badiye i pustinjsku enklavu smještenu između istočnog Homsa i južno od Deir Ez-Zora.

Sirijska vojska je pristala na ovakvo rješenje i zbog teških uličnih borbi koje su dnevno u prosjeku odnosile živote desetak sirijskih vojnika ili pripadnika palestinskih milicija.

S druge strane, ISIL u pustinjskoj enklavi u istočnom Homsu ne predstavlja znatnu prijetnju po sigurnost i enklava može biti likvidirana u bilo kojem trenutku.

Osim toga, vladine snage su sada dobile na tisuće vojnika elitnih postrojbi, tešku vojnu opremu i topništvo koje navodno treba rasporediti za nadolazeću ofenzivu u južnim pokrajinama Al-Quneitra i Dara’a.

Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali pas
5 godine prije

Trpaj i ne vadi Bashare!!!

Riddick
5 godine prije

Nadam se da ćemo moći već večeras da se radujemo oslobadjanju Damaska , glavnog grada Sirije i jednog od najstarijih gradova sveta .
Treba se i pripremiti za odmazdu Izraela , oni ne umeju dostojanstveno da gube …

Ivo
5 godine prije

Daj Bože da se krene na jug i izađe na granice sa konc-logor tvorevinom. To će značiti konačni kraj rata u Sirijii, jer će pokretači zla shvatiti da je plan propao.

Nakon toga svi ostali dijelovi pod okupacijom (Idlib, Istočna Sirija) padaju šaptom, jer više nema osnovnog razloga za ostanak pijuna.

Čestitke SAA i Sirijskom narodu, i neka od sada na miru ispijaju kahvu na ulicama Damaska!

Borac2
5 godine prije

Potpuno odvorena cesta Damask-homs-hama.
Struja se vratila u deir-zour
Administracija potpuno radi u Palmiri.
Navodno i Erdogan zeli da se ponovo otvori cesta Aleppo-Gaziantep.

Duki
5 godine prije

Sa’ će onaj američki kanarinac nešto zasrati
GARANT!
Valjda mu je pakost u krvi ?
Ali kesa je sve tanja,svijet ide dalje bez njih i dobro im je !(bez nas)
Krimski most??
Kada su Jenkiji u okupiranim zemljama izgradili nešto slično -nikada i niti neće !
Ne treba ići daleko !Naša blondina što gura?
LNG terminal na Krku cijena sića oko 110-120 mil$ ili najam 60milja/god.Isplativost za 150 god.
Investitor USA??
Ma nemoj mi idioti ???
???

Tuberajt
5 godine prije

Gdje ce ih autobusi istovariti, u Sarajevu ili Mostaru?

Hogar
5 godine prije

Konačno smo dočekali da glavoseče prestanu da bombarduju Damask kad god požele. Samo još treba “obeshrabriti” Izrael da napada Siriju (posebno Damask) kad god im se ona stvar napne. Sirijsko raketiranje Golanske visoravni je bio dobar početni potez koji je dao do znanja “izabranima” da sve akcije imaju posledice. Mana je što su Sirijci to uradili neselektivno. Da se ja pitam, odgovor na sledeći Izraelski napad bi bio uništenje vodovodnih instalacija na Golanu iz kojih “jedina demokratija na Bliskom istoku” dobija 33% pijače vode. Nek onda Netanjahu objašnjava svojim podanicima kako je Izrael “neranjiv”.

Laki Topalović
5 godine prije

Odličan posao, da se išlo do kraja, poginulo bi najmanje 100 – 200 sirijskih vojnika, tamo u pustinji su ISIL kao glineni golubovi.

Baba Vanga
5 godine prije

Citam da su odustali od predaje?????

Majk Majers
5 godine prije

Aha, ipak je zivot miliji od vagona djevica.

Laki Topalović
5 godine prije

Sad opet kruži vijest da jeste izašlo šest autobusa, ali da nema dogovora s teroristima, be lud zbunjenog.

Konstantin
5 godine prije

Bem ti ljudski rod … nakon zavrsetka WWII cini mi se da je posle Vijetnamskog + Irackog + Avganistanskog rata … ovo najkrvaviji dugogodisnji rat. Gde ce dusa svim onim naruciocima ovakvih zlocina!? Sirija definitvno prolazi kroz najvecu svoju golgotu u svojoj modernoj istoriji! U zadnji cas su im pruzili ruku spasa Rusija + Iran + Hezbolah! Ovo im nikada nesmeju zaboraviti (kao Poljaci na primer Rusima nakon WWII)! Zelim im iz sveh srca da nakon ovog 7 godisnjeg krvavog rata kao narod i drzava izniknu kao Fenix iz pepela svone unistene drzave!

Laki Topalović
5 godine prije

Snimka, potvrđen izlazak 38 autobusa https://www.youtube.com/watch?v=2yJnzCii-2Q

tedi
5 godine prije

Putin je to rekao,kada se sastao sa Asadom u Sociju,”teroristi u Siriji su porazeni,rat u Siriji je zavrsen”.A neki komentatori su se sprdali.Sve je bilo jasno kada je jos rekao da grade hotele sa 5 zvijezdica na Sr.moru sirtijskoj obali.
P.S.Natanjahu ce se smiriti,lijepo mu je sve objasnio Putin u Moskvi.Te price Trampa ,pokreniti rat sa SA i Izraelom protiv Irana,Rusije i Kine,samo njih tri drzave je fatamorgana.
Bravo Sirijci.

Drakce
5 godine prije

Pa jednostavno na putu do enklave POBITI GOVNA I GOTOVA STVAR !!!

čitatelj portala
5 godine prije

Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

čitatelj portala
5 godine prije

Bravo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.