Istina je odavno svuda oko nas, samo treba otvoriti oči i um!

Soylent Green
171 komentar

O apsolutnoj istini je suludo govoriti. Ona za Homo Sapiensa vjerojatno ne postoji, niti će ikada postojati. Svakodnevno smo žrtve raznih manipulacija: medijskih, obrazovnih, političkih, humanističkih, tehnoloških, društvenih, bioloških i svih drugih koje nisu navedene. Što je društvo naprednije, manipulacija je perfidnija i sofisticiranija, a istina još dalja.

Ovo je jedan stari članak objavljen prije tri godine, a koji postaje vrlo aktualan jer se vodi borba za brisanje mesa iz naših tanjura. Komentari su dobrodošli…

Često nas kritiziraju da smo na portalu Logično pristrani. Da u traženju istine branimo Rusiju, a Ameriku kritiziramo. Tvrde da smo “ljevičari”. Ima onih koji tvrde da smo i “desničari”, iako su obje kategorije već odavno apsurdne, a možda čak nisu nikada ni postojale osim u našim izmanipuliranim glavama. Tko zna, možda se radi o još jednoj “istini”? Ovo je članak o pozitivi koja dolazi iz Amerike.

Ipak da se vratimo “istini” koju ne vidimo, a koja nas okružuje od nastanka čovjeka. Od silne želje za dominacijom našeg mišljenja, prava istina nas zaobiđe i usmjeri nas prema manipulaciji. Vratimo li se 40-50 godina unazad, te pažljivo analiziramo što se događalo, vrlo brzo ćemo shvatiti što nam se događa danas. Naravno, ako su nam oči širom otvorene, kao i naš um.

Ovom prilikom vam želimo skrenuti pažnju na jedan kvalitetno urađen američki film iz 1973. godine “Soylent GreenRicharda Fleischera koji je snimljen po noveli “Make Room! Make Room!” pisca Harrya Harrisona.

Radnja ove znanstveno-fantastične distopije se događa 2022. godini u New Yorku koji ima 44 milijuna stanovnika. Grad pogađa tropska vrućina sa stalnom temperaturom od 33 °C. Osim manjka vode, flora i fauna su gotovo nepostojeće, a što je uzrokovalo nestašicu prirodne hrane. Većina stanovnika nema novaca za preživljavanje, osim za kupovinu sintetičke hrane u svim oblicima i bojama, koju proizvodi multinacionalna kompanija “Soylent”.

Nova vrsta sintetičke hrane, s puno više nutrijenata je izbačena na tržište pod nazivom Soylent Green. Radi se o skupoj namirnici koja je na raspolaganju samo utorkom kada statistički najčešće dolazi do pobune gladne populacije. Populacije koju redovito uklanjaju buldožerima.

Thorn
Thorn – Charlton Heston

Glavne uloge u filmu su policajac Thorn (Charlton Heston) koji živi sa svojim vrlo obrazovanim prijateljom židovom Sol Roth-om u malom stanu koji se nalazi u zgradi zaposjednutom beskućnicima. Dok Sol Roth sanja o starim vremenima, Thorn zadovoljno konzumira sintetičku hranu.

William Simonson, direktor tvrtke Soylent koja proizvodi sintetičku hranu je ubijen, a za istražiti ubojstvo zadužen je policajac Thron. Uskoro Thron otkriva da se radi o zločinu i da iza svega stoje visoko pozicionirani državni funkcioneri koji žele ukloniti sve tragove.

U isto vrijeme Thornov prijatelj Sol Roth se sastaje s think thank grupom koja ima veliki utjecaj na internacionalne odluke. Predočava im dokaze o kompaniji Soylent koje je Thorn otkrio dok je istraživao ubojstvo direktora Simonsona. U razgovoru s think thank grupom, Sol Roth konačno shvaća razlog zbog kojeg je ubijen direktor kompanije Soylent. Odlazi na mjesto gdje je direktor eutanaziran.

Thron stiže kasno na mjesto eutanazije, ali uspijeva ispratiti prijatelja Sola kojem je ostalo još par minuta života. U tih par minuta na velikom ekranu defilira idealni svijet iz prošlosti: prekrasni pejzaži i ljepota prirode. Prije nego će umrijeti, Sol moli svog prijatelja da pronađe dokaze koji će raskrinkati kompaniju Soylent.

Film Soylent Green je ispred svog vremena i oslikava aktualnu situaciju. Kraj ovog fantastičnog filma vam nećemo otkriti, nego vas molimo da film odgledate do kraja, kako bi sljedeći put vaše kritike bile objektivne. Želimo li znati budućnost, budimo pažljivi danas. Oko nas su pojedinci nosioci istine. Ne čekajmo 50 godina, da bismo ih otkrili.

Dodatak samo za one koji vole “teorije zavjere” 🙂

Odavno je poznato da se sve može monetizirati (unovčiti). Samo je potrebno znati metodologiju i profit je tu. Harry Harrisonu nije trebao vremeplov. Pisac je dao “upute”, a sve ostalo je bilo pitanje vremena. Danas smo u 2017. godini (2020.) i ostalo je još 5 godina do ostvarenja njegovog “sna”.

Samo malo @$#!:). Nešto mi govori “Petre potraži na Googleu ‘Soylent food’ i uvjeri se da su sumnje opravdane”. Nakon tri sekunde dodatak ovome članku je spreman. Soylent Food je već tu. Možete ga kupiti na najvećoj Internet trgovini Amazon. Ne vjerujete. Kliknite ovdje i uvjerite se.

Sljedećih pet godina “treba raditi” na uništavanju prirodne hrane i autohtonog sjemena, ukinuti konzumaciju mesa i jesti insekte u obliku Soylent Greena, opustošiti sela i naseliti gradove i… čudno, kako teorije zavjere najbolje oslikavaju današnje stanje.

Soylent hrana
Soylent hrana na Amazon trgovini 2017. godine

I što sad?

Bez obzira živjeli mi u Rusiji ili Americi. Bili mi “desni” ili “lijevi”. Ateisti ili vjernici. Poduzetnici ili radnici. Neprijatelj je jedan: pojedinci sociopati koji čine štetu dobrom pojedincu – pripadniku većine. Malim narodima i onim koji žele postati veliki narodi, istina je “Bogom poklonjeno” oružje. Pogriješiti u procjeni, znači biti izmanipuliran, a takvima “istina” nije nikada bila bliska. Otvorimo širom svoje oči i svoj um. Istina će nam biti puno bliža nego prije. Ona je kao gnojna rana. Kada ju “probijemo” u momentu nas jako zaboli i gnoj zasmrdi, ali nakon toga se puno bolje osjećamo.


Izvori: Forbes | Wikipedia

Make Room! Make Room!Sol Rothsoylent greenThorn
Pretplatiti se
Obavijesti o
171 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Burzum
6 godine prije

Najbolji tekst do sad!

RSNS
6 godine prije

Nemam običaj javljati se i komentirati, ali ovaj članak je nešto posebno.

Alen
6 godine prije

Zar moze da smrdi vise nego sto vec sada smrdi

Sovoranola
6 godine prije

Ovaj film gledajući ga tada na mene je ostavio jaki dojam . Nikad ga nisam zaboravio i oduševljen sa ovim člankom i ocjenom filma.

Zagor
6 godine prije

Volio bih da oformite rubriku “vaše objave”, kao i na AMSI-u. To bi puno pomoglo da tema članka ostane i tema komentara. Ovako svatko (uključujući i mene) kad ima nešto po njemu važno za objaviti, samo stavi post ispod najnovije teme, te samim time skreće komentare u neželjenom pravcu.

Georgij Žukov
6 godine prije

Covjek je slucajno rodjen , medjutim postoji mala mogucnost da
slucajni covjek postane planski rodjen ali prvo mora umrijeti a da bi istinski umro prvo se mora probuditi.
Tek kada se probudi moze mirno umrijeti a kad umre postoji mogucnost da se konacno rodi.

lisac
6 godine prije

Sjajan tekst!

Alen
6 godine prije

I kako film zavrsi ?

gostgost
6 godine prije

covjek je ili genetski modificiran ili mutant jedino bice na zemlji koje nije u skladu s prirodom i da covjeka nema na zemlji zemlja bi bila rajski vrt netko ili nesto je izvrsilo intervenciju u prirodu i narusilo prirodni sklad pitanje je tko je to uradio

Zvrk
6 godine prije

“…rob voli biti rob, drugačije ne može”

subaru
6 godine prije

Huuuhh Jasak pogodak čisti. Da, trebalo je gledati filmove prije 30-40 godina jer su nam mozgove predskazujuće programirali da se ne čudimo kad implementiraju ono što smo nekad gledali kao film. Na taj način možemo imati pogled u budučnost. Terminator je predskazao dronove i uskoro robote među nama koji će zaista vladati, Med max je predskazao kakovi će život biti kad se uskoro porokaju nuksicama, Karpenterov (meni jedan od najdražih redatelja neopravdano gurnut u stranu) film Oni Žive pokazao je tko nam to kreira sve oko nas itd itd. Cilj jeste uništiti ovakovi život koji poznajemo, zato su dozvolili kreacionisti da se toliko namnožimo (a sad kukaju kako nas je previše i kako zagađujemo planet da bi se trebali seliti na Mars a sve su to oni organizirali da se uništimo samo sa tehnologijama koju su nam davali u ruke) uz pomoć nafte i da zatrujemo i sebe i živi… Čitaj više »

Bosanac, El
6 godine prije

Ja kao stari SF fan volim u ovom filmu najvise onu glumicu u glavnoj ulozi.

jonbonjovi
6 godine prije

Ljudi su vec odavno pretvoreni u stoku. Jer kako objasniti dobrovoljno nosenje odjece i kapa sa natpisom OBEY. Tu bi se odlicno uklopio film Johna Carpentera – They Live. Ne znam kako je preveden na nas jezik. Nosilac glavne uloge se zove John Nada.
Onda kako objasniti toliko odusevljenje tetovazama po cijelom tijelu pogotovo za zene po nogama. Zig zvjeri se nosi sa ponosom. U Njemackoj je vec u toku zabranjivanje odredjenih namirnica npr. povrca u izvornom obliku. Kao zabranjuju se neke sorte kao stetne iako niko ne razumije pravi razlog. Pa onda imaju po EU karakteriziranja namirnica, npr. za krompir se uvode kriteriji po kojima se odbrava za upotrebu. Ima ih vise desetina, ali nijedan se ne odnosi na okus.

Spektator
6 godine prije

Nažalost, iluzija demokracije samo je od elite maksimalno ulickano sučelje ispod kojeg se krije predatorska sprega politike i novca. Istina je duboko zakopana i skrivena kontrolom medija tako da nam jedino preostaje da se sami kao pojedinci snalazimo u toj šumi i donosimo zaključke. U ovoj borbi pojedinca protiv demosa, pojedinac ima nikakve šanse da utječe svojim spoznajama na “demokratske” procese. Čak riskira da ga proglase teoretičarem zavjere (kao da se protiv zavjere ne treba boriti), redikulom ili čak psihički problematičnim. U filmu otkrivanjem načina proizvodnje Soylent Greena C. Heston rješava cijeli problem. Stvarni svijet je daleko složeniji i pojedincima ne daje nikakve šanse. Upravo zato ovakvi portali kao što je vaš imaju veliki značaj, pogotovo što za komentare ne inzistirate na FB pluginu.

Hari
6 godine prije

Prema nekim tumacenjima Bog (Apsolutna Istina) se nalazi u svakoj cestici svemira kao njena srz i odrzavatelj stanja u kojem se ta cestica nalazi, pa bi to bio smisao fraze “Istina je svuda oko nas” (i u nama).
Sto se tice otvaranja ociju i uma, misli se na tzv. Trece oko (transcendentalni uvid).

A za ljubitelje teorija zavjera, otud i ideja Big Brother-a, koji sve vidi, sve zna i svuda je oko nas.
Sto je onda ljudska verzija Big Brother-a? Blijedi pokusaj imitacije originala s isto tako ljudski korumpiranim ciljevima.

Alen
6 godine prije

Prosjecan zivotni vijek je jako kratak a i vrijeme ga ponekad pretekne prije vakta.. Valja se pozuriti s istinom…

Alen
6 godine prije

Oci varaju a um pogotovo , srcem se traga..

stefan
6 godine prije

Ne da nismo istinu spoznali mego smo još u dječijim povojima .Za sebe imam osjećaj da sljedeći put se više na zemlju nevraćam.

Ganicus Prvi
6 godine prije

Mi smo vec sad vec kanibalisticko drustvo .U svijetu se rade milioni abortusa gdje se odlazu fetusi da li se zapitate.Nalazimo ih u prehrani kao aditivi, skupocjenoj sminki, lijekovima i drugim proizvodima.Sjecam se da je u Italiji izbio skandal kad su otkrili burad sa ljudskim salom za potrbe kozmeticke industrije a potice od ljudi iz juzne amerike koje je ubijala mafija vadila mast i prodavala u italiju.

Kihot
6 godine prije

Ha! Istina? Ta, pa istina vam je voda duboka. Najdublja. Ona je toliko mnogo nadrealnija od one prve, početne koprene nametnute od tko zna kakvih opsjenara, da prosječan čovjek ili se pravi lud na i samo natruhu iste ako mu slučajno zabljesne pred očima, ili jednostavno stvarno poludi od realizacije da je zapravo cijeli život dio kolektivnog ludila. Da nije tako, ne bi ekonomija kompletne civilizacije bila ništa drugo nego Grande Casino, ne bi se prozvodile miljarde tona plastike i uništavalo oceane, ne bi se u godini dana bacilo toliko jestive hrane s kojom jedino što je bilo krivo je to što nije ostvarila profit, a mogla je nahraniti još ravno dvije kompletne populacije planete… A ako pak kojim čudom skineš tu prvu koprenu i ostaneš koliko toliko zdravog uma, e onda shvatiš da ne da nisi ni umočio prst u tu vodu zvana istina, stari moj, ti zapravo stojiš… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Film “Soylent Green” u tadašnjim kinima u Jugoslaviji, igrao je pod naslovom “Zelena hrana”. Ima još jedna zanimljiv znatsveno-fantastični film, također snimljen kasnih 70-ih godina, “Loganov bijeg” (Logans Run). Radnja u filmu događa se u dalekoj budućnosti u 23. stoljeću. Ljudi žive u jednom perfektnom svijetu, u stvari totalitarnom sustavu i svaki stanovnik, kada navrši 30 godina, prelazi u neko novo stanje, u neku novu još bolju dimenziju, ili tako nešto, Dakle svi oni koji su navršili 30, dolaze kao u neki veliki lift, gdje ih se onda prebaciva u tu novu dimenziju. Međutim u stvarnosti, nema te nove dimenzije, već svi ti 30-godišnjaci bivaju ubijeni nekim otrovnim plinom, ali tako da ne osjete i ne skuže. Ipak, glavni junak filma Logan (igra ga Michael York) i njegova djevojka kao prvi doznaju tu tajnu, dakle doznali su da se svi ti 30-godišnjaci ustvari ubijaju. Logan i njegova djevojka su također… Čitaj više »

putnik83
3 godine prije

99% ljudi ovdje kritizira društveni poredak i dekadenciju,dok u isto vrijeme ne čine ništa kako bi promijenili jedino što mogu promjeniti – sebe samog.

putnik83
3 godine prije

Evo link na film.Potrebno je imat neki torrent klijent – da bi ste ga skinuli.
The PirataBay živi vječno. J*bi se kabalistički korporativni Hollywood.
https://www.pirate-bay.net/search?q=Soylent+Green+%281973%29?q=Soylent+Green+%281973%29#

Istrazuj
3 godine prije

Haha… Bravo Petre! Koje programiranje, i to jos prije 50 godina… Prosto nevjerovatno da nam se pred ocima – prodaje smece sa istim nazivom kao i film o tome smecu! Ja bih samo dadao i film Planet of the Humans – koji je kao kec na deset – na ovu uvodnu pricu! https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE Prije nekoliko sedmica sam pogledao ovaj film u produkciji Michael Moora, koji je navodno “kontroverzan”… A zasto? Pa zato sto otvoreno prica da su tzv “zeleni” i svi oni “greteni” koji se kao brinu za okolis – prakticno banda koja radi na unistenju okolisa. Iza cijelog pokreta ne samo da stoje velike kompanije za proizvodnju nafte i uglja – nego cak pospjesuju totalno unistenje suma – za stvaranje gradove sa “odrzivim izvorima energije”… Stvar je i te kako ogavna – a uklapa se prakticno 100% u uvodni tekst i ovaj film spomenut gore… Dakle, unistavaju prirodu, da… Čitaj više »

Dejan
3 godine prije

Surova budućnost na planeti Zemlji je izvesna ali ni sadašnjost nije nešto manje surova. Ova planeta je klaonica, karantin. Tu ima i new agera koji pričaju i zamišljaju divnu budućnost, raj na planeti zemlji, ali treba istaći da je new age jedna velika zabluda za mase, vrsta anesteziranja gde se čeka da nastupe bolja vremena. A bolja vremena na klaonici nikako da nastupe. Ovde na planeti se zna ko vlada i ko uspostavlja pravila. Ovo je škola za duhovne gigante. Mi se trudimo da napravimo neku bolju budućnost za planetu… a baš nam i ne uspeva. A da razmišljamo malo u nekom drugom pravcu… Šta je najbitnije i šta je svrha ljudskog života? Za nekog da jede i pije do iznemoglosti a za one mudrije je razvoj svesti i povezivanje sa svojom dušom. Pri tome je najbitnije osvestiti “ko sam ja”. To je apsolutno najbitnije pitanje. Kada osoba spozna sebe… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Borimo se za život

Majk Majers
3 godine prije

Jedna mudrost kaže da ne postoji istina već slojevi sranja a mi se uhvatimo za sloj koji nam odgovara

Mihael
3 godine prije

Istina je kategorija koja je posve neovisna o čovjeku, on joj ništa ne može dodati ni oduzeti, na njoj može samo participirati. Na Istini čovjek može participirati zato što je Istina duhovna kategorija (to između ostalog znači da je vječna i nepropadljiva), a čovjek također posjeduje duhovni aspekt u sebi, što podrazumijeva da je i čovjek vječan i nepropadljiv. Zato što i sam ima i baštini vječni dio čovjek može spoznavati vječno, tj. istinu. (npr. po Aristotelu umski dio duše se dijeli na pasivni um ili nous pathetikos i aktivni um ili nous poietikos; samo je nous poiethikos, po njemu, vjenčan i nepropadljiv, ne cijela duša). Čovjek je u tom smislu poput posude koju sam stvara i što je tu posudu (tj. sebe samog) temeljitije i prikladnije pripremio u nju se čistija i obilnija Istina može uliti. Studiozno i ciljano radeći vježbe za pročišćavanje vlastite duše i njenih snaga (mišljenja,… Čitaj više »

Ante
3 godine prije

Veći dio znanstvenofantastičnih filmova snimljeni su po onom što je jednom bilo ili što će biti. Za primjer, šta mislite odakle George Lucasu ideja da snimi one svoje filmove. Netko mu je dao ideju kada su otkrili da se sve to jednom dogodilo pa su odlučili na taj način prepričati tu povijest. Pošto ljudima ne žele javno reći istinu.

Lucija
3 godine prije

Jučer vidjela naslov da “40% stanovnika eu jede manje mesa (ili ne jede meso) – zbog brige za klimatske promjene ili tako nešto…nije mi se dalo otvarati,- možda je fake news, ili su jednostavno – presiromašni…

Armagedon
3 godine prije

Bravo Gosp. Petar JASAK Sve tocno receno , i kad se prekinemo dijelit na ljeve i desne i sve ostalo cime nas manipuliraju , kad izbacimo podijele iz naseg zivota , mozda bude nade za nas .
Kazem da mozda jer je u nama nesto samounistavajuce ,nesto sto po mom misljenu nije prirodni dio nas , vec je bioloski ubaceno ili dodano radi nase manipulacije. i zaustavja u sagledavanje stvari na pravi nacin . to jest istine .
A koja se aktivira kroz nase sazdrijevanje .(pretpostavka )
Jer kako obijasniti da ljudi naskode najvisei sebi, Unistavajuci sve sto im treba za opstanak . Pa cak i svoje najblize.

Makedonac
3 godine prije

Oseća se kuda ide svet, ili kuda ga vode ili guraju. 😉 Pitanje: lakše je gledati ovce ili vukove? Mali deo te ideološke matrice je veganstvo, bole ovca da pase travu od vuka koji moze da te ujede. Taj EU zakon za dozvolu korištenje insekte u ishranu, je samo početak, povod nađeš, vegani se bune , krave mnogo prde i uništavaju ozon… Prozor Overtona radi na visoke obrtaje, sada e u početku, ali se oseća koje buduće nam gotve, poznati licnosti vec počinju da jedu skakavce… Drugo je da ne može sam da živiš, nezavisno od države, uništavaju selo. Zakončić po zakončić, koncesija za pasišta, sretne kokoške, standard o svinjama, ne smeš da ih kolješ u dvorištu, danak ako imaš bunar ili pumpu za vodu, zabrana pijaca za životne…. svako nesto je korak napred u ropstvu. Ima pričine robovi da se slažu u Aušvic, jedno je da su totalno zavisni… Čitaj više »

Armagedon
3 godine prije

Bravo Gosp. Petar JASAK Sve tocno receno , i kad se prekinemo dijelit na ljeve i desne i sve ostalo cime nas manipuliraju , kad izbacimo podijele iz naseg zivota , mozda bude nade za nas .
Kazem da mozda jer je u nama nesto samounistavajuce ,nesto sto po mom misljenu nije prirodni dio nas , vec je bioloski ubaceno ili dodano radi nase manipulacije. i zaustavja u sagledavanje stvari na pravi nacin . to jest istine .
A koja se aktivira kroz nase sazdrijevanje .(pretpostavka )
Jer kako obijasniti da ljudi naskode najvisei sebi, Unistavajuci sve sto im treba za opstanak . Pa cak i svoje najblize.

MelisMarsa
3 godine prije

Poštovani,članak je zbilja zanimljiv.Ima još nešto zanimljivo,ispod komentara su krivo upisani dani,mjeseci i godine,ha,ha.Vjerujem da ste to smišljeno uradili.Sukladno sa temom.Bravo!

piždro
3 godine prije

Dvoumio sam se dal cjeli članak da procitam… idem ga sad jos jednom procitati! Poucno za sve, bilo lijevi bilo desni, bilo da nesto znas il praviš se da znaš

Kile
3 godine prije

Soylent je odličan film isto kao i Loganov bijeg ima ih jo par komada, ali They Live je pun pogodak, filmčina i pol

Moreno
3 godine prije

Istina je oko nas, ali za spoznat istinu triba izać iz konformizma, a za izać iz konformizma potrebni su viši sustavi navođenja koji nadilaze logiku i percepciju. Srce i um, razum i intuicija, intelekt i duh moraju radit zajedno, ako radi samo po jedno od toga onda to nije dovoljno i ništa od istine.

Machiavelli
3 godine prije

Danasnji komentatori logicnog su toliko budni da nisu primjetili jednu malenkost,naime tekst i pripadajuci mu komentari datiraju iz 2017 godine.

Farree
3 godine prije

NA jea “Prvi i drugi zakon termodinamike su istina, sve ostalo je ideologija.” Kad prićamo na ovu temu moramo da spomenemo i sljedeće: 1905 je jedan seljak prehranjivao 2 čovjeka. 2010 1 seljak prehranjuje skoro 500 ljudi. Da bi se ovako visoko produktivna poljuprivreda održavala potreban je enormni utrošak energije. Za svaki Joule energije koji se proizvede poljuprivredom potrebno je uložiti nekih 10 Joule drugih energija. 1% globalne energije svijeta se potroši za proizvodnju amonijaka, koji se opet koristi za dobivanje umjetnih đubriva. Iz ovih spoznaja je su i nastale ove distopijske vizije. Ako živite u kući sa 9 drugih i imate na raspolaganju 10 toaleta, onda svaki stanara može da živi svoj liberalni san i koristi svoje resurse (toalet) onoliko koliko želi. Ovo se zove Liberalizam (onak kantovljev, tvoja sloboda je ogranićena samo istim takvim zahtjevima za slobodom onog drugog). Ukoliko živite u kući sa 10 stanara i imate… Čitaj više »

RENEW
3 godine prije

Pierre Nkurunziza je mrtev. Srb Novak Djoković je vedel, da mora takoj k Nestoroviću. Mislim zaradi lastne varnosti. In glavna nevarnost ni bolezen, ampak strdek. Klaus Püschel in še kdo so rekli, da so največja nevarnost strdki. Mislim, da bi se farmacevtska mafija zelo rada znebila antivakserjev, ki hočejo, da farmacevtska mafija prevzame odgovornost. https://www.naturalnews.com/2018-01-24-vaccine-science-analyst-suzanne-humphries-receives-death-threat.html Glavni antivakser je pa Novak Djoković. To je resnica in zato ve, da mora biti v Srbiji.

Žilevski
3 godine prije

https://www.ucwrg.com Dakle cijeli serijal filmova Resident evil je Umbrella korporacija proizvođač naprednog oružja i tehnologija . I odem je ukucati na net jedan dan , shvatim da postoji i da proizvodi napredno oružje i srodnu tehnologiju . Nitko nikad nije čuo za nju od ljudi s kojima se družim a oni surađuju na partnerskoj bazi sa nekim od najpoznatijih kompanija , Dupont recimo . Čak je i logo isti kao i u filmu a firma nije filmski opisana pozitivna . Ovo su partneri : AXTS/RadianWeapons.com B5systems.com BattleArmsDevelopment.com BattleComp.com Cartech.com Dupont.com forwardcontrolsdesign.com Geissele.com KaiserAluminum.com MegaArms.com PalmettoStateArmory.com PrimaryArms.com RainierArms.com RogTac.com SKDtac.com Sprinco.com/Tactical TacticalLink.com Trijicon.com VLTOR.com Onda “Skynet” iz Terminatora otprije 40-ak godina pogledam na net i nađem ni manje ni više na Janes defence news da Velika Britanija taman otvara natječaj na kojem Skynet moderna satelitska mreža treba naslijediti staru istog imena , Skynet staru 15 godina . Opet pogledaam proizvođače na… Čitaj više »

Brainstorm
3 godine prije

jedan od portala, transformacija svijesti ili galaksija, vec godinama napucuje na citanje knjige:
Politička ponerologija

Naučna studija o prirodi zla prilagođenog za političke svrhe

Andrew M. Lobaczewski

Brainstorm
3 godine prije

pred koji dan naletih na upute na internetu …. kako manipulirati ljudima, napredovati u karijeri, stvarati brigu, nespokojstvo, kinjiti, zlostavljati bez traga, unistavati tudje zivote. mnogo komentara sto pokazuje interes. znao sam da postoje savjeti kako pomoci sebi i drugima ali da se takodjer savjetuje kako ciniti zlo i to na internetu. zgadilo mi se.

BRUSILICA
3 godine prije

Redakcija moze li jedan clanak o ovoj objavi
https://www.youtube.com/watch?v=………

Admin: "Može, naravno."

Kunta Kinte
3 godine prije

Kad ti netko ide uvaliti priču da je podjela na “ljevicu” i desnicu” tobože zastarjela, odnosno – poput autora ovog teksta – da su “obje kategorije već odavno apsurdne” (s “duhovitim” nastavkom da “možda čak nisu nikada ni postojale osim u našim izmanipuliranim glavama”), onda jedino možeš biti siguran da taj netko nije ljevičar. I to možeš biti apsolutno siguran, jedan kroz jedan.

Bosanac
3 godine prije

Nista bez Bifteka …ovo robotima buducim nek prodaju ove soylente

čoban
3 godine prije

Nije to tako.Ima Homo-sapiens mozak ,neka psihopate rade što hoće neće oni manipulirati onima koji misle.Isti tip ljudi se bori međusobno odavno i uvijek zlo ipak strada. Nova industrijska hrana je jedno a ekološka prirodna drugo,ne žalim one koji se okreću novoj lakšoj prehrani ,pa bili oni i moji unuci.

puki
3 godine prije

dr Noah Chomsky, stari profesor iz New Yorka, inace poznati ljevicar i kriticar globalizacije i SAD-a:
“Velika vecina ljudi uopce ne shvata da ih se manipulira. Ne samo to. Oni ne shvataju, da ne shvataju, da ih se manipulira.”

Mark Twain, americki knjizevnik (autor poznatih pustolovnih romana Tom Sawyer):

“Lako je manipulirati ljude, ali tesko ih je uvjeriti da su manipulirani”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI